✅ چرا نماز؟ (شماره 38)
🔹 پاک کنِ گناهان!
🌷 پیامبر اکرم (ص):
یک نفر در حالى نماز مي خواند كه گناهانش بالای سرش گذاشته شده. پس هر گاه سجده كرد، آن گناهان فرو می ريزد . بنابراین وقتی از نماز فارغ شد، جميع گناهانش ريخته و از پرونده اش پاک می شود.
📖 إنَّ اَلرَّجُلَ لَيُصَلِّي وَ خَطَايَاهُ تُوضَعُ عَلَى رَأْسِهِ فَكُلَّمَا سَجَدَ تَحَاطَّتْ [تَحَاتَّتْ] خَطَايَاهُ فَتَفْرُغُ حَتَّى يَفْرُغَ وَ قَدْ تَحَاطَّتْ [تَحَاتَّتْ] خَطَايَاهُ .
جامع الأخبار(للشعيري)، ص: 73
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (239)
🌷 قصه هابیل و قابیل
🔸 بر اساس آیات 27 تا 34 سوره مائده
🔻 محمد! قصه واقعی دو پسر آدم، هابیل و قابیل را برای یهودیان بیان کن! همان هنگام که پدرشان از طرف خدا مأمور شد پسر کوچکترش هابیل را به عنوان وصیّ خود تعیین کند؛ اما قابیل عصبانی شد. لذا آدم پیشنهاد داد هر کدامشان کار خیری انجام دهند؛ تا کار هر کدام بهتر بود، وصی پدر شود.
پس هابیل بهترین گوسفندش را تقدیم کرد و قابیل، یک محصول زراعی پَست را. در نتیجه از هابیل پذیرفته شد و از قابیل، نه. به همین دلیل هابیل وصی آدم شد. اینجا بود که قابیل با خشم و حسادت، هابیل را تهدید کرد: «شک نکن تو را می کشم!»
و هابیل پاسخ داد:
«خدا فقط اعمال متّقین را قبول می کند. قطعاً اگر به قصد کشتن من حتی دستت را به سمت من دراز کنی، من دستم را به قصد کشتنت بلند هم نمی کنم؛ چون خدا این کار را حرام کرده و من از نافرمانی او که مولای همه اهل جهان است، می ترسم. قصد من از اینکه حتی دستم را به سمت تو بلند نمی کنم، این است که تو در آخرت، هم با بار گناه کشتن من و هم با بار گناهان قبلیات زنده شوی و در نتیجه اهل جهنم گردی. مجازات ظالمان همین است.»
سرانجام، نفْس قابیل، کشتن برادر را برای عقل او کاری ساده جلوه داد و عقلش را رامِ خود کرد. در نتیجه او هابیل را کشت. به همین دلیل او از زیانکارانی شد که سرمایه عمرشان بر باد رفته.
پس از آن خدا کلاغی را که زمین را برای مخفی کردن چیزی می کَنَد، فرستاد تا به قابیل نشان دهد جسد برادرش را چگونه مخفی کند. قابیل که عمل کلاغ را دید، با خودش گفت:
«وای به حال من! آیا من نمی توانم مثل این کلاغ باشم و جسد برادرم را مخفی کنم؟ من از کلاغ عاجزترم؟»
او برادرش را دفن کرد؛ اما به خاطر اینکه پدرش از او اظهار تنفّر کرد و او را به خاطر بیتقواییاش وصی خود نکرد، از این کارش پشیمان شد.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
س: صفاتی که به خدا نسبت داده می شود، چطور به انسان هم نسبت داده می شود؟
ج: اگر انسان داشته باشد، به اندازه ی خودش دارد. خدا علم دارد و انسان هم دارد؛ منتهی قدرت انسان محدود است و متّخَذ از اوست؛ ولی قدرت او مستقل است و نامحدود. خدا قدرت دارد و به انسان هم داده است. این ها کمالاتی است که خدا به انسان داده است و انسان هم دارد؛ منتهی انسان این جور است که دو عیب دارد: یکی اینکه خدا به او داده و خودش نداشته است. دوم اینکه محدود و کم است. اما صفات خدا این گونه است که هم کسی به او نداده و هم نامحدود است.
س: رسیدن انسان به این کمال محدود چه فایده ای دارد؟
ج: محدود مراتبی دارد. یک حوض آب، آب است. یک استخر هم آب است. یک دریاچه هم آب است. یک اقیانوس هم آب است. همه ی این ها آب هستند؛ اما هر کدام بیشتر از دیگری. کمالات هم همین جورند. در عین محدودیت در انسان ها از نظر رتبه متفاوت هستند. همه محدودند؛ منتهی یکی پیغمبر است که علم و قدرتش از همه بیشتر است؛ اما باز هم در برابر خدا محدود است. آن کسی که نامحدود است، پروردگار متعال است.
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
✅ ادامه دارد ...
🔹 درباره تقوا (شماره 93)
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ عاقبت کشیشهای مسیحی و خاخامهای یهودی چه می شود؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای مسلمانان! بسیاری از علمای یهود و راهبان مسیحی اوّلاً با خرافه ی خرید گناهان مردم و فروش بهشت، اموال آنها را بالا می کشند؛ ثانیاً آنها را از بندگی خدا و انجام دستورات واجب و حرامش بازمی دارند؛ ثالثاً کسانی هستند که طلا و نقره فراوان ذخیره می کنند و آن را برای انجام دستور خدا خرج نمی کنند؛ پس محمد! مژده شکنجهای زجرآور به تمامشان بده! *
آن هم در روزی که آن طلاها و نقرهها در آتش جهنّم شدیداً حرارت داده می شود و سپس با آن، پیشانی آنها، پهلویشان و پشتشان را داغ می کنند و بر سرشان فریاد می زنند: «این همان ثروتی است که برای خودتان ذخیره کرده بودید؛ پس بچشید آنچه را خودتان دائم مشغول ذخیره کردنش بودید.»
📖 يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِنَّ كَثيراً مِنَ الْأَحْبارِ وَ الرُّهْبانِ لَيَأْكُلُونَ أَمْوالَ النَّاسِ بِالْباطِلِ وَ يَصُدُّونَ عَنْ سَبيلِ اللَّهِ وَ الَّذينَ يَكْنِزُونَ الذَّهَبَ وَ الْفِضَّةَ وَ لا يُنْفِقُونَها في سَبيلِ اللَّهِ فَبَشِّرْهُمْ بِعَذابٍ أَليمٍ * يَوْمَ يُحْمى عَلَيْها في نارِ جَهَنَّمَ فَتُكْوى بِها جِباهُهُمْ وَ جُنُوبُهُمْ وَ ظُهُورُهُمْ هذا ما كَنَزْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ فَذُوقُوا ما كُنْتُمْ تَكْنِزُونَ (توبه، 34 و 35)
آیه شماره 399
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ نظر برخی از منافقان داخلی زمان پیامبر درباره جبهه و جنگ، و جواب خدا به آنها چه بود؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
محمد! یکی از منافقان به تو گفته: «اجازه بده به جبهه نیایم. حضور در جبهه باعث رویارویی با دختران رومی و به گناه افتادنم می شود. مرا به گناه نینداز!»
همه بدانند که اوّلاً اینها با این نافرمانی از دستور واجب پیامبر، همین الان هم به دام گناه افتادهاند. ثانیاً شک نکنید که جهنّم، این منافقان کافر را قطعاً احاطه خواهد کرد. *
در جبهه هم اگر به پیروزی یا غنیمتی برسی، منافقان را ناراحت می کند و اگر شکست یا خسارتی به تو برسد، می گویند: «ما که قبلاً احتیاط کرده ایم و با نرفتن به جبهه، یک تصمیم درست گرفته ایم» و آنگاه سرمست و خوشحال به خانه هایشان برمی گردند. *
محمد! در برابر این سخنانشان بگو: «هیچ اتفاقی برای ما نمی افتد مگر همان که خدا به نفع ما مقدّر کرده. مولای ما خداست و ما فقط مطیع اوییم؛ پس کسانی که خدا را به عنوان مولای خود پذیرفتهاند، باید با اطاعت از دستورات واجب و حرامِ او، تدبیر همه امورشان را فقط به او بسپارند.»*
همچنین به آنها بگو: «ما در جنگ یا شهید می شویم یا پیروز. شما مگر انتظار چیزی غیر از این دو عاقبت خوش برای ما دارید؟ اما ما برای شما منتظریم که یا خود خدا شما را عذاب کند و یا با دست ما به حسابتان برسد؛ پس منتظر باشید. ما هم حتماً همراه با شما منتظریم.»
📖 و مِنْهُمْ مَنْ يَقُولُ ائْذَنْ لي وَ لا تَفْتِنِّي أَلا فِي الْفِتْنَةِ سَقَطُوا وَ إِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحيطَةٌ بِالْكافِرينَ * إِنْ تُصِبْكَ حَسَنَةٌ تَسُؤْهُمْ وَ إِنْ تُصِبْكَ مُصيبَةٌ يَقُولُوا قَدْ أَخَذْنا أَمْرَنا مِنْ قَبْلُ وَ يَتَوَلَّوْا وَ هُمْ فَرِحُونَ * قُلْ لَنْ يُصيبَنا إِلاَّ ما كَتَبَ اللَّهُ لَنا هُوَ مَوْلانا وَ عَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ * قُلْ هَلْ تَرَبَّصُونَ بِنا إِلاَّ إِحْدَى الْحُسْنَيَيْنِ وَ نَحْنُ نَتَرَبَّصُ بِكُمْ أَنْ يُصيبَكُمُ اللَّهُ بِعَذابٍ مِنْ عِنْدِهِ أَوْ بِأَيْدينا فَتَرَبَّصُوا إِنَّا مَعَكُمْ مُتَرَبِّصُونَ (توبه، 49 تا 52)
آیه شماره 400
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🔹 داستان کوتاه (253)
✅ چرا نماز؟ (شماره 39)
🔻 ابن عباس از پیامبر اکرم (ص) نقل می کند که فرمودند:
خدا فرشته ای دارد كه آن را ميخائيل می گويند. او براتها را براى نمازگزاران در هنگام هر نماز از خدا می گیرد.
🤲 وقتی صبح می شود و مؤمنان برمی خيزند و وضوء می گیرند و نماز صبح را ادا می کنند، او از خدا براتى براى آنها می گیرد که در آن نوشته است :
منم خداوند باقى! اى بندگان من! شما در حفاظت من هستید. من شما را در حفظ و پناه خودم قرار دادم. به عزتم قسم كه شما را بدون يارى و نصرت نمی گذارم و گناهان شما آمرزیده شد.
🤲 هنگامی که وقت ظهر می شود و نمازگزاران برمی خيزند و وضوء می گیرند و نماز می خوانند، میخاییل براى آنها از خدا برات دوم را می گیرد که در آن نوشته است:
منم خداوند قادر! اى بندگان من! من بديهاى شما را به نيكى تبدیل کردم و گناهان شما را آمرزيدم و شما را در حالى كه از شما راضى ام، مشمول کرامتم کردم.
🤲 وقتی هنگام نماز عصر می شود و نمازگزاران برمی خيزند و وضو می گیرند و نماز می خوانند، میخائیل براى آنها از خداى عز و جل برات سوم را می گیرد که در آن نوشته:
منم خداوند جليل كه ذكرم بزرگ است و پادشاهى ام عظيم است. اى بندگان من! من بدنهاى شما را بر آتش جهنم حرام کردم و شما را در زمره نيكوكاران قرار دادم و با رحمت خودم شر بدكاران را از شما دفع کردم.
🤲 هنگامی که وقت نماز مغرب شود و نمازگزاران برمی خيزند و وضو می گیرند و نماز می خوانند، میخائیل از خدا برات چهارم را برای آنها می گیرد که در آن نوشته:
منم خداوند جبار بزرگ و رفيع الشان! اى بندگان من! فرشتگان من از جانب شما خشنود بالا آمدند و واجب است بر من كه شما را خشنود گردانم و به شما در روز قيامت آنچه را آرزوى شماست، بدهم.
🤲 وقتی هنگام نماز عشاء می شود و نمازگزاران برمی خيزند و وضو می گیرند و نماز می خوانند، میخائیل برای آنها از خدا برات پنجم را می گیرد که در آن نوشته:
منم اللّٰه. در عالم هستی هيچ فرماندهی غير از من و هیچ پروردگارى جز من نیست. اى بندگان من! شما در خانههاى خود وضو گرفتيد و به خانههاى من (مساجد) رفتيد و ذكر مرا شروع كرديد و حق مرا شناختيد و بدهی تان به مرا ادا كرديد. من گواه می گیرم تو را اى ميخائيل به سه ندا در هر شب بعد از نماز عشاء به این صورت:
«اى ملائكه خدا! خداى تبارك و تعالى نمازگزارانى را كه خدا را به يگانگى می شناسند، آمرزيد.»
و باقى نمی ماند هيچ فرشته ای در هفت آسمان الاّ آنكه طلب آمرزش می كند براى نمازگزاران و دعا می كند برایشان که این شیوه را ادامه دهند.
🤲 بعد هر كس نماز شب روزى اش شود، خواه مرد و خواه زن باشد و با اخلاص براى خدا برخيزد و وضو بگیرد و براى خداى عز و جل با نيت درست و دل سلامت و بدن ترسان و چشم گريان نماز بخواند، خداى تعالى پشت سر او نه صف از فرشتگان قرار می دهد که در هر صف، آن قدر باشند كه عددشان را جز خدا نمی داند و از يك طرف در هر صف به سمت مشرق و از طرف دیگر به سمت مغرب می ایستند.
وقتی او از نماز فارغ می شود، براى او به عدد آن فرشتگان، درجات نوشته می شود.
📚 جامع الأخبار , جلد۱ , صفحه۷۱
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ معیار اصلی موضع گیریها در مسائل سیاسی ـ اجتماعی چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
این جور نیست که شما باید منتظر بمانید، ببینید که رهبرى درباره فلان شخص، یا فلان حرکت، یا فلان عمل، یا فلان سیاست چه موضعى اتخاذ می کند که بر اساس آن، شما هم موضع گیرى کنید؛ نه، اینکه کارها را قفل خواهد کرد.
رهبرى وظایفى دارد، آن وظایف را اگر خداى متعال به او کمک کند و توفیق بدهد، عمل خواهد کرد؛ شما هم وظایفى دارید؛ به صحنه نگاه کنید، تصمیم گیرى کنید؛ منتها معیار عبارت باشد از #تقوا؛ معیار، #تقوا باشد. #
تقوا یعنى اسیر هواى نَفْس نشدن در جانب دارى و طرف دارى یا در مخالفت و معارضه، در انتقاد یا در تمجید؛ این را رعایت کنید. اگر این رعایت شد، هم انتقاد خوب است، هم جانبدارى و تمجید خوب است: از شخص، از دولت، از فلان جریان سیاسى؛ از فلان حادثه سیاسى؛ هیچ اشکالى ندارد.
البته اگر در یک زمینه اى نظرى هم از سوى این حقیر ابراز شد، آن کسانى که حسنِ ظن دارند و این نظر را قبول دارند، ممکن است این هم یکى از عواملى باشد که در تشخیص آنها دخالت خواهد داشت؛ لکن این به معناى این نیست که وظیفه افراد در مورد موضع گیریها و در مورد اظهارنظرها ساقط بشود؛ نه، هرکسى نگاه کند {و وظیفه اش را انجام بدهد}.
عرض کردم معیار این است که با رعایت #تقوا باشد؛ یعنى بدون گرایش به هواى نَفْس؛ اگر انتقاد میکنیم، اگر طرفدارى و جانبدارى می کنیم، اگر یک حرکت را، یک سیاست را تأیید می کنیم یا اگر رد می کنیم، واقعاً از روى احساس وظیفه و تکلیف و بدون دخالت دادن اغراض نفسانى {باشد}. (1/5/1393)
پند 241
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ داستان کوتاه (254)
⛔️ عاقبت عبرت آموز فرعون
🔻 موسی که از هدایتپذیریِ فرعونیان ناامید شده بود، در مناجاتش با خدا گفت:
«مولای ما! تو در دنیا به فرعون و درباریانش زر و زیور و مال فراوان دادهای. در نتیجه آنها با اموالشان همین مردم مؤمن را از مسیر فرمانبری تو منحرف می کنند. پس اموالشان را نابود، و عقلشان را چنان سخت و نفوذناپذیر کن که تا عذاب زجرآور قیامت را با چشم خودشان نبینند، باور نکنند.»
هارون هم دعایش همین بود.
خدا پاسخ داد:
«دعایتان درباره فرعونیان اجابت شد؛ بنابراین بر صراط مستقیمِ اطاعت از من ثابتقدم باشید و از خواستههای نادانها تبعیت نکنید تا درخواستتان عملی شود.»
ما بنی اسرائیل را که پیروان موسی بودند، با شکافتن آب دریا از دریا عبور دادیم. به همین دلیل فرعون هم با سپاهیانش ظالمانه و از روی دشمنی، به دنبال آنها در کف دریا به راه افتاد که ناگهان شکاف دریا را بستیم تا وقتی که داشت در دریا غرق می شد، او فریاد زد:
«قبول کردم که در جهان، هیچ فرماندهی نیست جز همان کسی که بنی اسرائیل قبولش دارند. من تسلیم او هستم.»
حالا؟ حالا که تا قبل از این، گردنکشی می کردی و مفسد فیالارض بودی؟ به همین دلیل امروز جنازهات را از آب بیرون می اندازیم تا نشانه و درس عبرتی باشی برای آیندگان. این در حالی است که بسیاری از انسانها از همین نشانههای ما هم غافلند.
📖 و قالَ مُوسى رَبَّنا إِنَّكَ آتَيْتَ فِرْعَوْنَ وَ مَلَأَهُ زينَةً وَ أَمْوالاً فِي الْحَياةِ الدُّنْيا رَبَّنا لِيُضِلُّوا عَنْ سَبيلِكَ رَبَّنَا اطْمِسْ عَلى أَمْوالِهِمْ وَ اشْدُدْ عَلى قُلُوبِهِمْ فَلا يُؤْمِنُوا حَتَّى يَرَوُا الْعَذابَ الْأَليمَ * قالَ قَدْ أُجيبَتْ دَعْوَتُكُما فَاسْتَقيما وَ لا تَتَّبِعانِ سَبيلَ الَّذينَ لا يَعْلَمُونَ * وَ جاوَزْنا بِبَني إِسْرائيلَ الْبَحْرَ فَأَتْبَعَهُمْ فِرْعَوْنُ وَ جُنُودُهُ بَغْياً وَ عَدْواً حَتَّى إِذا أَدْرَكَهُ الْغَرَقُ قالَ آمَنْتُ أَنَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ الَّذي آمَنَتْ بِهِ بَنُوا إِسْرائيلَ وَ أَنَا مِنَ الْمُسْلِمينَ * آلْآنَ وَ قَدْ عَصَيْتَ قَبْلُ وَ كُنْتَ مِنَ الْمُفْسِدينَ * فَالْيَوْمَ نُنَجِّيكَ بِبَدَنِكَ لِتَكُونَ لِمَنْ خَلْفَكَ آيَةً وَ إِنَّ كَثيراً مِنَ النَّاسِ عَنْ آياتِنا لَغافِلُونَ (یونس، 88 تا 92)
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌺 قرآن، هادی متّقین
قسمت اعظم علائم و نشانههای انسانهای #باتقوا که در خطبهی متّقین معرفی خواهد شد، و از آن میفهمیم که انسانهای #باتقوا دارای چه علائم و نشانههایی در طول زندگی هستند و بیاناتی که امیر علیه الصلاة و السلام دربارهی متّقین فرمودهاند، در سایهی بیاناتی است که پروردگار متعال دربارهی #تقوا و متّقین در قرآن کریم بیان کرده است.
در قرآن کریم آمده: «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ * الم * ذلِكَ الْكِتَابُ لاَ رَيْبَ فِيهِ هُدًى لِلْمُتَّقِينَ»: این کتاب بزرگ آسمانی که از مقامی شامخ و منیع نازل شده و در دسترس انسانها قرار گرفته، هدایتگر انسانهای با#تقواست. در قرآن کریم چنین جملهای داریم که هدایت مخصوص انسانهای #باتقواست.
از طرفی خود قرآن میگوید: «هُدًى لِلنَّاسِ»: قرآن کریم هدایتگر همهی انسانهاست؛ کافر، مؤمن، ستاره پرست، خورشید پرست، معتقد به خدا، منکر خدا و هر کس که انسان است، قرآن کریم به دنبالش راه میافتد و میگوید: «تو چون خلقتت خلقت انسان است، مسیر زندگیات باید این گونه باشد.»
بنابراین خدا اول همهی انسانها را دعوت میکند و میفرماید: «هُدًى لِلنَّاسِ». اما باز هم اینها مورد دعوت قرار میگیرند و خدا رهایشان نمیکند؛ چون هدایت با اعمال تحقق پیدا میکند. با صِرف قبول خدا کافی نیست و انسان هدایت نمیشود. خدا کسانی را که مسلمان شدهاند و هنوز اهل عمل نیستند، دوباره به عمل دعوت میکند.
کسانی که خدا را قبول دارند، دو دسته میشوند: عدهای به فرمان خدا عمل میکنند و عدهای عمل نمیکنند. کسانی که عمل میکنند، جزء متّقین میشوند. اینها از هدایت بهرهمند میشوند و تمام آثار #تقوا، آثار متّقین و هدایت، نصیب این افرادی است که دعوت را در عمل کردن به دستورالعملها پذیرفتهاند.
بنابراین اینکه قرآن کریم فرمود: «هُدًى لِلْمُتَّقِينَ»، یعنی هدایت مخصوص کسانی است که #تقوا را مراعات کردهاند و با فرمان خدا مخالفت نکردهاند. اینها هدایت میشوند. بنابراین متّقین به کسانی میگویند که اضافه بر باور کردن اصول اسلام، به دستورات زندگی اسلام هم عمل کرده باشند. به اینها متّقین میگویند. اینها حتماً هدایت شدهاند. یعنی وارد راهی شدهاند که پروردگار متعال در زندگی برای انسان مشخص کرده است.
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌷 دست و زبانش را باید قطع کرد ...
💠 س: بعضی قائل به جدايی دين از سياست هستند؛ نظر شما چيست؟
🔹 آیت الله خوشوقت:
بيخود قائلند. پيغمبر اکرم (ص) بزرگترين سيّاس بود؛ می جنگيد؛ قبول صلح می کرد؛ حکومت می کرد. سياست اسلامی همين است. ... بنابراين کسانی که می گويند: «دين از سياست جداست»، آنها جامعه را به خيانتی دعوت می کنند که ديگر قابل اصلاح نيست.
مگر می شود دين از حکومت جدا باشد؟! اگر حکومت پهلوی باشد که دين را از بين می برد؛ زنها را بي حجاب می کند؛ جوانها را شرابخوار و زناکار می کند. ... اگر حکومت به دست نهضت آزادی ها و غربی ها و #روشنفکرها افتاد، با دين کاری ندارند؛ آنها حرف های ديگر را پياده می کنند ...
بنابراين اين حرف (جدایی دین از سیاست ) از آن خيانت های بسيار بزرگ و مهم است. حکومت، حتماً بايد حکومت اسلامی و دينی شود تا بتواند مسائل اسلامی را پياده کند. اگر زبانی اين حرف را زد و قلمی اين حرف را نوشت، #زبان او را بايد قطع کرد و #دست او را هم بايد قطع کرد؛ چون به ضرر جامعه حرف می زند.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ راه مصون ماندن از عرفانهای کاذب کدام است؟ معیار علوّ معنوی و تقرب به خدا چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
در محیطهای جوان، مراقب این عرفانهای کاذب هم باشید؛ اینها هم بخصوص در دانشگاهها رخنه می کنند. یکی از برنامه ها این است که عرفانهای کاذب را در داخل دانشگاهها رخنه دهند؛ این هم یکی از آن چیزهای فلج کننده است.
اگر کسی اسیر و دچار این بافته های بی اصل و اساسِ عرفانهای کاذب شود - که غالباً هم از مناطق خارج از کشور نفوذ پیدا کرده و وارد شده است - واقعاً او را فلج می کند. معیاری که ما برای تحرک به سمت علوّ معنوی و روحی و تقرب به خدا داریم، #تقواست، #پرهیزگاری است، پاکدامنی است.
جوانان ما - چه دختران ما، چه پسران ما - اگر پاکدامن باشند، اگر #تقوا پیشه کنند، اگر برای دوری از #گناه تلاش کنند، اگر نماز را با توجه و با اهتمام به جا بیاورند و انسشان را با قرآن قطع نکنند، اسیر این عرفانهای کاذب نمی شوند.
من به جوانها غالباً در مورد قرآن سفارش می کنم. سعی کنید رابطه تان را با قرآن قطع نکنید. هر روز، ولو نصف صفحه، قرآن بخوانید؛ اینها همه اش مقرِّب انسان است؛ صفای روح و گشایش و فتوح معنوی را همینها برای انسان به وجود می آورد. آن آرامش، آن صبر و سکینه ی مورد نیاز انسان - که «فأنزل اللَّه سکینته علی رسوله و علی المؤمنین و الزمهم کلمة #التّقوی»؛ این نعمتی است که خدای متعال آن را به رخ مؤمنین می کشد، که ما سکینه و صبر و آرامش و طمأنینه را از سوی خودمان به پیغمبر دادیم، به مؤمنین دادیم - با همین چیزی که عرض کردیم، حاصل میشود؛ در درجه ی اول با تلاش برای دور شدن از #گناهان است.
اینکه می گوئیم دوری از #گناهان، معنایش این نیست که اول باید بکلی همه #گناهان را ترک کنید تا بتوانید وارد مرحله دوم شوید؛ نه، اینها با هم توأم است. باید همت این باشد، باید تلاش این باشد که #گناه از ما سر نزند. #تقوا هم به همین معناست.
التزام به توجه در نماز و در تلاوت قرآن و اینها چیزهائی است که معنویات و صفای روح را برای ما به ارمغان می آورد؛ آن آرامش و طمأنینه و سکینه ی لازم را به ما می دهد؛ نیازی نیست به رفتن درِ خانه ی عرفانهای کاذب، دروغی، مادی، توهّمی و تخیلی، که هیچ واقعیتی پشت سرش نیست. هم دانشجوها را، هم جوانان دبیرستان را توجه بدهید به همین جنبه های #دیانت و #تدین. تدین را یک عنصر اساسی برای مخاطبِ خودتان قرار بدهید و بدانید ان شاءاللَّه خدای متعال هم کمک خواهد کرد. (20/7/1391)
✍️ شرح: #تقوا ، #پرهیزکاری، #دیانت و #تدین یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 242
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen