✅ سفارش خدا به عاقلان چیست؟
🌺 جواب خدای #متقین:
چه بسيار آبادی هایی كه از دستورات #واجب پروردگار خود و دستورات #واجب پيامبرانش سرپيچي کردند و ما در همین دنیا از آنها حسابرسى سختی كشيديم و آنان را با عذابى ناشناخته شکنجه كرديم تا مجازات زشت عمل خود را چشيدند، و پايان كارشان خسران بود.
خدا همچنین براى آنان عذابى سخت در قیامت آماده خواهد كرد. پس شما اى عاقلانى كه ايمان آورده ايد! #باتقوا شويد (تا مثل آنان عذاب نشوید.)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در امور فردی و اجتماعی.
📖 و كَأَيِّنْ مِنْ قَرْيَةٍ عَتَتْ عَنْ أَمْرِ رَبِّها وَ رُسُلِهِ فَحاسَبْناها حِساباً شَديداً وَ عَذَّبْناها عَذاباً نُكْراً * فَذاقَتْ وَبالَ أَمْرِها وَ كانَ عاقِبَةُ أَمْرِها خُسْراً * أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ عَذاباً شَديداً فَاتَّقُوا اللَّهَ يا أُولِي الْأَلْبابِ الَّذينَ آمَنُوا قَدْ أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَيْكُمْ ذِكْراً (طلاق، 8 تا 10)
آیه شماره 327
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (153)
🌷 اهمیت مجالس اهل بیت
امام صادق (ع) به فضیل بن یسار فرمود: آیا براي ما مجالسی می گیرید و از ما سخن می گویید؟
فضیل گفت: آري فدایت شوم!
امـام فرمود : این گونه مجـالس را من دوست دارم. محبوبترین مجـالس نزد مـاست. در این گونه جلسات درباره به شأن و سبک زندگی ما بگویید و مرام ما را زنده کنید. خداوند کسانی را که مرام و هدف ما را زنده نمایند، مشمول رحمت خاصش می کند.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 127
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ رعایت #تقوا در کدام زمینه اجتماعی منشأ اثر است؟
🌷 امام خامنه ای:
برادران و خواهران عزیز نمازگزار را و خود را و همه ى ملت ایران را توصیه می کنیم به رعایت #تقواى الهى. در همه ى زمینه ها این #تقوا منشأ اثر است؛ از جمله در زمینه ى قضاوت و عمل در مسائل مهم اجتماعى و بین المللى و مسائل مربوط به جهان اسلام و مسائل مربوط به انسانیت. (7/5/1393)
پند 232
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ عواقب گناهان
🌹 امام صادق (ع):
⛔️ از گناهانی که نعمتها را تغییر مى دهد، فتنه و شورش علیه حکومت اسلامی است.
⛔️ از گناهانی که پشیمانى مى آورد، قتل است.
⛔️ از گناهانی که گرفتارى ایجاد مى کند، ظلم است.
⛔️ از گناهانی که باعث پرده دری و آبروریزی می شود، شرابخوارى است.
⛔️ از گناهانی که جلو روزى را مى گیرد، زناست.
⛔️ از گناهانی که مرگ را جلو می اندازد، قهر کردن با خویشاوندان نسبی است.
⛔️ از گناهانی که مانع استجابت دعا مى شود و زندگى را تیره و تار مى کند، نافرمانى از پدر و مادر است.
📖 الذُّنُوبُ اَلَّتِي تُغَيِّرُ اَلنِّعَمَ اَلْبَغْيُ وَ اَلذُّنُوبُ اَلَّتِي تُورِثُ اَلنَّدَمَ اَلْقَتْلُ وَ اَلَّتِي تُنْزِلُ اَلنِّقَمَ اَلظُّلْمُ وَ اَلَّتِي تَهْتِكُ اَلسِّتْرَ شُرْبُ اَلْخَمْرِ وَ اَلَّتِي تَحْبِسُ اَلرِّزْقَ اَلزِّنَا وَ اَلَّتِي تُعَجِّلُ اَلْفَنَاءَ قَطِيعَةُ اَلرَّحِمِ وَ اَلَّتِي تَرُدُّ اَلدُّعَاءَ وَ تُظْلِمُ اَلْهَوَاءَ عُقُوقُ اَلْوَالِدَيْنِ .
📚 الکافي , جلد۲ , صفحه۴۴۷
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ دو فریبنده
🌺 کلام خدا:
اى مردم! اهل #تقوا شوید و بترسيد از روزى كه هيچ پدرى چيزى از عذاب فرزندش را دفع نمى كند و هيچ فرزندى چيزى از عذاب پدرش را دفع نمی کند. بى ترديد وعده خدا حق است. پس مبادا زندگى دنيا شما را بفريبد و از #تقوا دور کند و مبادا شيطان شما را با این بهانه که خدا مهربان و آمرزنده است، فریب دهد و از #تقوا دور کند.
✍️ توضیح: تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #گناهان
📖 يا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمْ وَ اخْشَوْا يَوْماً لا يَجْزي والِدٌ عَنْ وَلَدِهِ وَ لا مَوْلُودٌ هُوَ جازٍ عَنْ والِدِهِ شَيْئاً إِنَّ وَعْدَ اللَّهِ حَقٌّ فَلا تَغُرَّنَّكُمُ الْحَياةُ الدُّنْيا وَ لا يَغُرَّنَّكُمْ بِاللَّهِ الْغَرُورُ (لقمان، 33)
آیه شماره 119
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (154)
🌷 من یتق الله یجعل له مخرجا
دانیال پیامبر، پسر یتیمی بود که نه پدر داشت و نه مادر. پیرزنی از بنی اسرائیل سرپرستی او را به عهده گرفت و تربیتش نمود. در آن زمـان مرد صالحی زنـدگی می کرد که داراي زنی زیبا و خوش قامت بود. وي با پادشاه وقت رابطه اي نزدیک داشت و گاه و بیگاه نزد شاه می رفت.
روزي پادشاه به شخصـی مورد اعتماد نیازمند شد که به مأموریتی بفرسـتد. به دو نفر از قاضی ها دستور داد چنین فردي را پیدا کنند. هر دو قاضی، آن مرد صالح را به شاه معرفی کردند.
پادشاه هم وي را به مأموریت فرستاد. آن مرد هنگام حرکت نزد آن دو قاضـی رفت و همسـر خود را که زنی بسیار پاکدامن و #باتقوا بود، به آنان سپرد و تقاضا کرد از احوال همسرش با خبر شوند.
روزي هر دو قاضی براي احوالپرسی به خانه آن زن #باتقوا رفتند . چشمان ناپاکشان به آن زن افتاد و آنچنان دل باختند که در همان حال درخواست گناه نمودند. زن #باتقوا به شدت امتناع ورزید و هر چه کوشیدند زن را راضی کنند، سودي نبخشید. لذا به او گفتند: اگر خواسته ما را برطرف نکنی، نزد پادشاه علیه تو شهادت به زنا می دهیم و سنگسارت خواهند کرد. زن #باتقوا باز هم زیر بار نرفت. و گفت: هرچه می خواهید انجام دهید.
آن دو نزد پادشاه آمده، گفتند: زن آن مرد صالح زنا کرده و ما شاهد عمل زشت او هستیم. شاه بسیار ناراحت شد و گفت: شهادت شما پذیرفته است. ولی سه روز صبر کنید، روز سوم سنگسارش خواهیم کرد.
به دنبـال آن، جـارچی ها در شـهر اعلام کردنـد که فلان روز، زن فلانی به جرم عمل زشت زنا سـنگسار خواهد شـد. و همه از قضیه مطلع گشتند.
پادشاه پنهانی به وزیرش گفت: در این ماجرا تو چه فکري میکنی؟ من خیال نمی کنم این زن خلافی مرتکب شده باشد. وزیر نیز گفته ي شاه را تأیید کرد. روز سوم وزیر از منزل بیرون آمـد، در کوچه قدم می زد. دانیال پیامبر، کودکی خردسال بود و با عده اي از کودکان بازي میکرد. وزیر او را نمی شناخت. چشم دانیال که به وزیر افتاد، بچه ها را دور خود جمع کرد و گفت: بچه ها! من به جاي پادشاه هسـتم.
سـپس یکی را به جای آن زن قرار داد و دو نفر دیگر را به جاي آن دو قاضـی تعیین نمود. آنگـاه مقـداري خـاك روي هم ریخت و بالاي آن خـاكهـا به عنوان تخت پادشاهی نشـست و شمشـیري از نی به دسـت گرفت و به بچه ها گفت: این دو مرد را از هم جدا کنید. یکی را در فلان محل و دیگري را در محل دیگر نگه دارید.
آنگاه یکی از آن دو را به حضور خواست و گفت: درباره این زن چه میدانی؟ راست بگو اگر دروغ بگویی، تو را با این شمشیر می کشم.
او گفت: من شهادت می دهم که گناه کرده.
دانیال گفت: چه روزي؟
مرد گفت: فلان روز.
دانیال نبی پرسید: با چه کسی؟
گفت: با فلان پسر فلان.
پرسید: در کجا؟
گفت: در فلان محل.
بعد دانیال نبی دستور داد او را به محل خود برده و دومی را آوردند.
دانیال پرسید: بگو بدانم درباره این زن چه می دانی؟ باید راستش را بگویی و اگر دروغ بگویی، با این شمشیر سرت را از بدن جدا می کنم.
هر چه پرسید، دومی بر خلاف اولی جواب داد. آن گاه رو به بچه ها کرد و گفت: الله اکبر! این دو دروغ می گویند. باید هر دو کشته شوند.
وزیر که تماشاگر صحنه بازی بچه ها بود و چگونگی قضاوت دانیال را دید، با شتاب نزد پادشاه رفت، آنچه را که دیده بود شرح داد.
پادشـاه، فوري آن دو قاضـی را حاضـر کرده و هر دو را از هم جـدا کرد. از آنهـا توضـیح خواست. هر کـدام مخالف دیگري سخن گفتند و حقیقت آشکار شد. پادشاه دسـتور داد مردم جمع شدنـد و هر دو قاضـی را به جرم خیانت اعدام کردند. این گونه دانیال نبی، روش کشـف حقیقت را در برخی موارد به مردم آموخت و زن #باتقوا نجات یافت. خائن نیز به کیفر اعمال خود رسید.
این است ثمره #تقوای یک انسان ظاهرا بی کس و نتیجه مقاومتش در مقابل #گناه. خدا پشتیبان #متّقین است. و من یتق الله یجعل له مخرجا.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 9، ص 218
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ احتیاجات جوان امروزی چیست؟
🌷 امام خامنه ای:
جوانها! بدانید، بدون هیچ گونه تردیدی آینده ی روشن و امیدبخش این کشور و این نظام متعلّق به شما است؛ شما خواهید توانست کشورتان و ملّتتان را به اوج افتخار برسانید؛ شما به توفیق الهی خواهید توانست الگو و نمونه ی کاملِ تمدّنِ نوینِ اسلامی را در این آب و خاک تشکیل بدهید؛ برای اینکه بتوانید این وظائف بزرگ را انجام بدهید، بایستی دین را، #تقوا را، عفّت را، پاکیزگىِ روحی را در میان خودتان هرچه بیشتر ترویج کنید و تقویت کنید.
جوانِ امروز احتیاج دارد به دین، به #تقوا، به علم، به نشاطِ کار، به امانت، به عفّت، به [انجام ] خدمات اجتماعی و به ورزش؛ اینها خصوصیّاتی است که جوانِ امروز به آن احتیاج دارد و شما عزیزان بسیجىِ من ان شاءالله توفیق انجام این کار را داشته باشید. (29/8/1392)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 233
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پاداش #تقوای متقین چیست؟
🌹 جواب خدای #متقین:
در قیامت به #متقین گفته می شود: «پروردگارتان در اینجا چه چيزى نازل كرد؟ آنها جواب می دهند: بهترین را.»
براى كسانى كه خوب عمل کرده اند، در همين دنيا پاداش نیکویی است، و البته سراى آخرت بهتر است، و سراى #متقین چه نيكوست! * سراى #متقین، باغهای جاودانى است كه #متقین وارد آن مى شوند، در حالی که از زير درختان آن، چشمه هایی جارى است و در آنجا هر چه بخواهند، براى آنان فراهم است. خدا به #متقین اين گونه پاداش مى دهد. * آنان در حالى كه از آلودگى گناه، پاكند، فرشتگانْ جانشان را مى گيرند و به آنان مى گويند: سلام بر شما. در مقابل عملکردتان که #تقوا بود، وارد بهشت شويد.
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام واجبات و ترک حرامها در امور فردی و اجتماعی.
📖 و قيلَ لِلَّذينَ اتَّقَوْا ما ذا أَنْزَلَ رَبُّكُمْ قالُوا خَيْراً لِلَّذينَ أَحْسَنُوا في هذِهِ الدُّنْيا حَسَنَةٌ وَ لَدارُ الْآخِرَةِ خَيْرٌ وَ لَنِعْمَ دارُ الْمُتَّقينَ * جَنَّاتُ عَدْنٍ يَدْخُلُونَها تَجْري مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ لَهُمْ فيها ما يَشاؤُنَ كَذلِكَ يَجْزِي اللَّهُ الْمُتَّقينَ * الَّذينَ تَتَوَفَّاهُمُ الْمَلائِكَةُ طَيِّبينَ يَقُولُونَ سَلامٌ عَلَيْكُمْ ادْخُلُوا الْجَنَّةَ بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ (نحل، 30 تا 32)
آیه شماره 120
🆔 @mottagheen
✅ داستان کوتاه (155)
🌷 پیامبر و حق طلبکار
یکی از یهودیان مدینه، چند دینار پول از پیغمبر(ص) طلبکار بود. روزي در بین راه چشـمش به رسول خدا (ص) افتاد. طلب خود را از حضرت خواست. پیامبر اسلام با خوشرویی فرمود: اکنون پول ندارم تا بدهی تو را بپردازم.
یهودي قانع نشد و گفت: من از تو جدا نمی شوم تا اینکه طلبم را از تو بگیرم.
پیغمبر(ص) با خونسردي گفت: من هم همین جا می نشینم تا ببینم چه می شود.
وقت نماز ظهر فرا رسید. حضرت همان جا نماز ظهر را خواند و او همچنان طلبش را از پیغمبر(ص) می خواست. نماز عصـر، مغرب، عشا و صـبح را نیز با یارانش در همان جا به جا آورد، بدون این که از وي تقاضاي مهلت کند یا با وي تندي و بدخلقی نماید.
لکن برخی از صـحابه آن حضـرت که از سرسـختی و سـماجت آن مرد یهودی سـخت عصـبانی شـده بودنـد او را تهدیـد می کردند و بر او نهیب می زدند.
هنگامی که رسول خدا (ص) متوجه آنان شد، خیره به آنها نگریست و گفت: با او چه کار دارید؟
گفتند: یا رسول الله! این یهودي مدتی است که براي چند دینار شما را بازداشت کرده و دست از شما برنمی دارد، می خواهیم او را ادب کنیم.
فرمود: خداوند مرا نفرسـتاده تا به چنین افرادي که با ما قرارداد ذمه بسته اند و در پناه ما زندگی می کنند یا به هر کس دیگر ظلم کنم. او از من طلبش را می خواهد شما نباید او را اذیت کنید.
این بازداشت تا آنجا ادامه یافت که روز به نیمه رسید. مرد یهودي که پیغمبر را چنین دید، به شدت تحت تاثیر اخلاق آن حضـرت قرار گرفت و مسلمان شد و گفت: اشهد ان لا اله الا االله و اشهد ان محمدا رسول الله.
سپس گفت: من به شـکرانه نعمت هـدایت، سـهمی از مال خود را در راه خـدا دادم. به خدا سوگند! این کار را من براي آن انجام دادم که شما را از روي نشانه هایی که در تورات ثبت است بشناسم. من در تورات خوانـده ام: پیغمبري به نام محمـد بن عبدالله ظهور خواهد کرد که در مکه به دنیا آمده و به مدینه مهاجرت خواهد نمود. و نشانه اش این است که تندخو و سخت گیر نیست. دهان به فحش و دشنام نمی گشاید و از سخن هرزه و زشت به دور است. اکنون من تمام آنچه را که در تورات خوانده ام در شما یافتم.
پس از آن، بار دیگر به یگانگی خداوند و رسالت آن حضرت شهادت داد و گفت: من ثروت زیادي دارم، همه را در اختیار شما قرار می دهم که طبق دستور خداوند به مصرف برسانید و حقوق خدا و مستمندان را از آن پرداخت نمایید.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 25
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ دانشجویان، اساس کارشان در زمینه عملی را چه دستورالعملی قرار دهند؟
🌷امام خامنه ای:
محیطهاى دانشجویى با همین نشاطى که بحمدالله امروز دارند، ادامه کار خواهند داد؛ یکدیگر را هم تحمل کنند، باهمدیگر حرف بزنند، با هم بحث بکنند، مبانى را محکم کنند؛ اساس کار را هم در زمینه عملى، #تقوا قرار بدهند و در زمینه فکرى، حد و مرز اسلامى و شناخت دشمن و شناخت شیوه هاى دشمنى که از سوى دشمن به کار می رود. (1393/5/1)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #محرمات در زندگی فردی و اجتماعی
پند 234
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 تکبر یا تواضع؟
خدا رحمت کند یکی از روات امام صادق صلوات الله و سلامه علیه که امام پنجم را هم درک کرده بود، محمد بن مسلم بود. او ثروتمند بود و رئیس قبیله. متشخص بود. به او سلام میکردند و دنبالش راه میافتادند. پیش مردم جاه و منزلت داشت.
روزی به محضر امام باقر صلوات الله و سلامه علیه شرفیاب شد. حضرت فرمودند: «من آن حالت را در تو میبینم؛ تواضع کن و کمی پایینتر بیا.»
او به کوفه آمد و یک ترازو خرید و یک سبد خرما کنارش گذاشت. گوشهی خیابان نشست و خرمافروشی کرد.
اهل قبیله آمدند و گفتند: «چه میکنی؟ آبروی ما میریزد. این کار در شأن تو نیست» و از این حرفها. اما او گفت: «نه! حضرت فرموده باید از خر شیطان بیایم پایین.»
خلاصه دیدند او به هیچ قیمتی این کار را ترک نمیکند و میخواهد حرف حضرت را اجرا کند. گفتند: «لااقل مغازهای تهیه کن؛ این گونه خوب نیست.»
برایش مغازهای گرفتند و آنجا خرمافروشی کرد تا آمد پایین.
جاه و منزلت این طور است. وقتی انسان بالا برود، میخواهد همه دورش بیایند و بدون استحقاق برای او تعظیم کنند و این حالت مشکلات زیادی به بار میآورد؛ لذا نباید.
کسی که در خط بندگی خداست، همیشه متواضع است و نمیخواهد. او همه را دعوت میکند به اینکه در برابر خدای متعال بندگی و تواضع داشته باشید، نه در برابر انسانها.
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ تفاوت متقین و محسنین چیست؟
🌺 کلام خدا:
قطعاً #متقین زیر سايه های درختان بهشت و كنار چشمه های آن * و بين انواع ميوههايى كه ميل داشته باشند، خواهند بود. * در آنجا به آنها گفته مىشود: بخوريد و بياشاميد! به خاطر عملکردتان که #تقوا بود، این بهشت گوارای وجودتان باد. * ما اين گونه به #محسنین پاداش مىدهيم.
✍️شرح: احسان یعنی خوب عمل کردن و محسنین کسانی هستند که در دنیا خوب عمل کرده اند. یعنی #واجبات را انجام داده و #حرامها را ترک کرده اند. پس محسنین همان متقین اند.
📖 إنَّ الْمُتَّقينَ في ظِلالٍ وَ عُيُونٍ * وَ فَواكِهَ مِمَّا يَشْتَهُونَ * كُلُوا وَ اشْرَبُوا هَنيئاً بِما كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ * إِنَّا كَذلِكَ نَجْزِي الْمُحْسِنينَ (مرسلات، 41 تا 44)
آیه شماره 121
🆔 @mottagheen