✅ داستان کوتاه (216)
🌷 نمونه ای از اسلام سکولار
(اسلام سکولار یعنی دینداری فقط در امور فردی نه سیاسی)
پسر ابو نعم می گوید:
من نزد عبد الله پسر عمر بودم که مردي آمد و از او درباره نجاست خون پشه سؤال کرد.
پسر عمر از او پرسید: اهل کجایی؟
مرد گفت: اهل کوفه
پسر عمر به اطرافیان گفت: این مرد را ببینیـد که از من درباره خون پشه می پرسد و حال آنکه همینها خون فرزند رسول خدا، حسین را بر زمین ریخته اند! در حالی که من خودم از پیامبر گرامی شـنیدم که فرمود: حسن و حسین، دسته گلهای من از این دنیا هستند.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص126
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
📌 بندگی ظاهری، بندگی باطنی
🔸 س: فرق بندگی ظاهری و بندگی باطنی چیست؟
🔹ج: بندگی ظاهری یکی از وظائف است که آدم ظاهراً نماز بخواند؛ ظاهراً روزه بگیرد؛ اینها بندگی ظاهری است. #بندگی باطنی این است که این ظاهر را با عقیده و ایمان انجام بدهد. اگر کسی همین نماز را با ایمان خواند، روزه را با ایمان گرفت، این ظاهر و باطنش (یکی) می شود.
🔸س: اگر کسی ایمان نداشته باشد که نماز نمی خواند؟
🔹ج: چرا. منافقین گاهی نماز می خوانند. (مثلاً) زمان پیغمبراکرم نمی شد منافقین نماز نخوانند، (نماز جماعت هم) می آمدند، روزه هم می گرفتند؛ اما منافق بودند. برای حفظ سلامت و مصالح خودشان نماز می خواندند نه برای ایمان خودشان.
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پیامبر اکرم (ص) مأمور بود چه پیامی را به انسانها برساند؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
محمد! به انسانها هم اعلام کن: «به من فقط این پیام داده شده که فرمانده شما در کل جهان هستی، یکی بیشتر نیست. بنابراین آیا #تسلیم دستورات #واجب و #حرام او می شوید؟»*
پس اگر از #تسلیم شدن سرپیچی کردند، به آنها اعلام کن: «من پیام خدا را یکسان به همه شما اعلام کردم و در عین حال خودم نمی دانم زمان وعده قیامت و عذابی که به شما وعده داده می شود، نزدیک است یا دور. فقط خدا می داند؛*
چون او هم از حرفهایی که بر ضد خدا و پیامبرش علنی می زنید، خبر دارد و هم نقشههایی را که در دشمنی با او پنهانی می کشید، می داند.»*
📖 قلْ إِنَّما يُوحى إِلَيَّ أَنَّما إِلهُكُمْ إِلهٌ واحِدٌ فَهَلْ أَنْتُمْ مُسْلِمُونَ * فَإِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ آذَنْتُكُمْ عَلى سَواءٍ وَ إِنْ أَدْري أَ قَريبٌ أَمْ بَعيدٌ ما تُوعَدُونَ * إِنَّهُ يَعْلَمُ الْجَهْرَ مِنَ الْقَوْلِ وَ يَعْلَمُ ما تَكْتُمُونَ ( انبیاء، 108 تا 111)
آیه شماره 335
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ تأثیر #تقوای مسئولان بیشتر است یا #تقوای مردم؟
🌹 امام خامنه ای:
اگر مديريت و رأس جامعه، از صلاح و سلامت و عدل و #تقوا و #ورع و استقامت دور باشد، و لو در ميان مردم صلاح هم وجود داشته باشد، آن صلاح بدنهى مردم، نمى تواند اين جامعه را به سرمنزل مطلوب هدايت كند. يعنى تأثير رأس قله و هرم و مجموعه ى مديريت و دستگاه اداره كننده در يك جامعه، اينقدر فوق العاده است. (20/ 04/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 4
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ با چه کسانی مشورت کنیم؟
🌹 امام صادق (ع):
مشورت داراي حدودي است که باید رعایت شود و اگر حدودش مراعات نشود، ضررش بیش از منفعت آن خواهد بود. کسی که با او مشورت می کنید:
1️⃣ عاقل باشد.
2️⃣ آزاد و متدین باشد.
3️⃣ رفیقی فهمیده باشد.
4️⃣ درباره موضوع مشورت، او را آگاه کنید تا کاملا به منظور شما پی ببرد.
5️⃣ پس از آگاهی بر اسرار شما آن را پنهان کند و راز نگه دار باشد.
این شرایط به این دلیل است که:
1️⃣ اگر عاقل باشد، به شما منفعت می رساند.
2️⃣ اگر آزاد و متدین باشد، در نصیحت و راهنمایی شما می کوشد.
3️⃣ اگر رفیق واقعی باشد، اسرار شما را حفظ خواهد نمود.
4️⃣ و اگر درست منظور شما را درك نماید، آن وقت مشورتی کامل انجام می پذیرد.
📚 داستانهای بحار الانوار، ج 5 ص 108
✍️ خلاصه: مشاور باید دو ویژگی داشته باشد: #تقوا و عقل
📱 کانال سبک زندگی متقین:
🆔@mottagheen
✅ داستان کوتاه (217)
🌷 امام سجاد (ع) و راهزن
امام سـجاد (ع) براي شـرکت در مراسم حـج از مـدینه خارج شد و به بیابانی بین مکه و مدینه رسـید. ناگهان راهزن قلدري راه امام را گرفت و گفت: از مرکب پیاده شو.
امام فرمود: منظورت چیست؟
او گفت: می خواهم تو را بکشم و هر چه داري ببرم.
امام (ع) فرمود: هر چه دارم با تو تقسیم می کنم. نصفش را به تو می دهم و حلالت می کنم. با من کاري نداشته باش.
راهزن قبول نکرد. امام (ع) فرمود: مقداري از آن را در اختیارم بگذار تا به مقصد برسم.
راهزن باز هم نپذیرفت و همچنان اصرار داشت که می خواهم تو را بکشم. در این وقت امام سجاد (ع) به او فرمود: پس خدایت کجاست؟ اگر مرا بکشی، مجازاتت می کند.
راهزن بی حیا گفت: خدا خوابیده است.
در این هنگـام امـام از خـدا مـدد خواست. ناگـهان دو شـیر در آن محـل حاضـر شدنـد. یکی سـر راهزن و دیگري پاهایش را گرفت.
امام (ع) فرمود: تو گمان کردي خدا در خواب است؟ این است جزاي تو.
شیرها راهزن گستاخ را کشیدند و کشتند.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص130
✍️ شرح: راهزنی، مصداق افساد فی الارض یا محاربه است و حکمش اعدام است.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🔰 درس اخلاق آیت الله خوشوقت
🌷 اگر تقوا نباشد ...
📖 اگر #تقوا نباشد، انسان سر پیری هم گمراه میشود و برمیگردد. نفس امّاره، پیر و جوان سرش نمیشود. نفس امّاره در جوانی چیزهایی میخواهد و در پیری چیزهای دیگر. در هر دو سن نباید به او تحویل داد و الّا انسان بیچاره و بدبخت میشود. بودهاند افرادی که سر پیری گمراه شدند. سر پیری از حوزه بیرون رفتند. سر پیری از اسلام خارج شدند. همهی اینها امکان دارد ...
خدا فرمود: «يا أيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّه»: اگر مرا قبول دارید، به حرفم گوش بدهید. من دو حرف دارم: #واجبات را انجام بده و #محرمات را ترک. بقیهی آن آزاد. ...
بنابراین تا دیر نشده باید تمرین شروع شود. صبح که از خواب بلند میشویم، اول وقت نماز و همچنین سایر #واجبات و ترک #محرمات. چون هر روز تکرار پیدا میکند و استمرار دارد، تمرین است. با تمرین، انسان فردا قویتر از روز گذشته میشود تا کم کم به جایی میرسد که به راحتی میتواند همهی #واجبات را انجام دهد و همهی #محرمات را ترک کند.
آن وقت او خوب به درد تبلیغ دین و هدایت مردم میخورد. خدا از وجود چنین انسانی یک چراغ روشن میسازد که هر جا باشد، وجود او برای مردم خیر و برکت مادی و معنوی است، همان گونه که عیسی مسیح (ع) روز اول به عنوان معجزه فرمود: «وَ جَعَلَني مُبارَكاً»: من طوری خلق شدهام که هر جا باشم، وجودم خیر و برکت است. هم خیر و برکت مادی و هم خیر و برکت معنوی.
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
🆔@mottagheen
✅ ویژگی مهم فرشتگان چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
تمام کسانی که در آسمانها و زمینند، مِلک خدا هستند؛ نه غیر خدا. فرشتگانی هم که در محضر او هستند، در #اطاعت از خدا و #عبد او بودن، هیچ تکبّری ندارند و از اجرای دستورات او خسته هم نمی شوند.*
در حالی که شب و روز، در حال تسبیح او هستند و او را از هر عیب و نقصی مبرّا معرّفی می کنند و در این کار اصلاً تعطیلی ندارند.
📖 و لَهُ مَنْ فِي السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ مَنْ عِنْدَهُ لا يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبادَتِهِ وَ لا يَسْتَحْسِرُونَ * يُسَبِّحُونَ اللَّيْلَ وَ النَّهارَ لا يَفْتُرُونَ (انبیا، ، 19 و 20)
آیه شماره 336
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🚫 گناه در نظام اسلامی چه جایگاهی دارد!
📣 امام خامنه ای:
در نظام اسلامى، فضا #گناه آلود نيست. #گناهكار هست، در سطوح مختلف و در مشاغل متعدد هم هست، با اختيارات گوناگون هم هست نه اينكه نيست اما #گناه، ممكن است فقط جاذبه ى شخصى داشته باشد؛ يعنى هوى و هوس انسان، او را به طرف #گناه بكشاند. اين نظام، غير از نظام طاغوتى و شيطانى است كه #گناه، معيار پيشرفت اجتماعى هم هست! در نظام اسلامى، #گناه نه فقط معيار پيشرفت نيست، بلكه ضد پيشرفت و ضد ارزش و معيار تنزل است. (18/ 01/ 1369)
پند 5
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (218)
🌷پاسخ عجیب امام سجاد (ع) به جوان بی تربیت
جوانی به امام سجاد (ع) فحش و ناسزا گفت.
حضرت در پاسخ به او فرمود:
جوان! ما در قیامت گردنه بسـیار سـختی در پیش داریم. اگر من از آن گردنه گذشتم، باکی ندارم. هر چه مایلی بگو. اما اگر در آن گردنه حیران ماندم، از هر چه تو بگویی، بدترم.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 7، ص133
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ یادگیری کدام علم #واجب است؟
🌹امام حسین (ع):
تحصیل علم، بر هر مسلمانی #واجب است.
✍️ شرح: یادگیری احکام #واجبات و #حرامهایی که معمولا مبتلا به است و در زندگی پیش می آید، #واجب است. بنابراین همه باید رساله مرجع تقلید خود را مطالعه کنند و دستورات آن را یاد بگیرند و گرنه #گناه کرده اند.
📖 طلَبُ العِلمِ فَریضَةٌ عَلی کُلِّ مُسلِمٍ.
📚 حکمت نامه امام حسین ، ج 1 ص 23
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ درس اخلاق آیت الله خوشوقت
❓ علم چیست؟ (بخش اول)
📖کلمهی علم مشترک بین علوم جدید و علوم قدیم شده و این اسباب اشتباه خیلیها شده است. در زمان نزول قرآن کریم هیچ علمی وجود نداشت. همهی مردم جاهل بودند و در جاهلیت زندگی میکردند. فقط مقداری از علم به وسیلهی خود اسلام به ظهور پیوست. آیاتی نازل شد و فرمود: «باید به خدا معتقد شوید. او سمیع است؛ بصیر است؛ کلیم است.» این صفاتی که در اواخر آیات آمده است، به عنوان عقیده و باورهای اسلامی مطرح شد که مسلمان باید اینها را باور داشته باشند.
همچنین تعدادی احکام نازل شد؛ از جمله نماز بخوانید؛ روزه بگیرید؛ دروغ نگویید؛ حج بروید. اینها مسائلی بود که خدا میخواست مردم، آن را و شرایط، مقدمات و مقارناتش را یاد بگیرند تا بتوانند درست عمل کنند. اینجا بود که علم به اینها #واجب شد و لذا فرمودند: «طَلَبُ الْعِلْمِ فَرِيضَةٌ عَلَى كُلِّ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَةٍ». بر زنها هم واجب است مسائل زنانهشان را یاد بگیرند؛ مسائل دینیشان را یاد بگیرند. این #واجب است و اگر یاد نگیرند، چه میکنند؟ نمیتوانند تقوا را مراعات کنند. #تقوا، انجام #واجب و ترک #حرام است؛ پس باید #واجب را یاد بگیرند و انجام بدهند؛ #حرام را هم یاد بگیرند و ترک کنند.
بنابراین این علم بر عموم انسانها #واجب است؛ اما علوم جدید که بر همه #واجب نیست. فردا خدا کسی را به جهنم نمیبرد که بگوید: «چرا نرفتی علوم ارتباطات بخوانی؟ چرا نرفتی فیزیک بخوانی؟» نه! #واجب که نبود. این بحث جدایی دارد که بعداً عرض میشود.
آنچه کلمهی «علم» در آیات و روایات آمده، کلاً ناظر به علم دین و علم اسلامی است. یادگیری این #واجب است؛ بر عموم #واجب است. هیچ علمی انسان را از این علم بینیاز نمیکند. پزشک هم باید این علم را یاد بگیرد. مهندس هم باید یاد بگیرد؛ معمار هم باید یاد بگیرد. چون همه مسلمانند، باید این علم را یاد بگیرند؛ اما بر همه #واجب نیست که مهندس شوند؛ بر همه #واجب نیست که فیزیک یاد بگیرند.
بحث دیگری راجع به علوم جدید خواهیم کرد که اختلاط آن با این علم باعث اشتباهات بزرگی شده است. خیلیها خیال کردهاند منظور از کلمهی علمی که در آیات و روایات آمده، همین علوم جدید است که در آن زمان نبود. این غلط است و خلاف حکمت است که مردم را دعوت کنند به علمی که هنوز نیست و نیامده است.
پیغمبر اکرم میفرمود: «طَلَبُ الْعِلْمِ فَرِيضَةٌ عَلَى كُلِّ مُسْلِمٍ وَ مُسْلِمَةٍ». اگر مردم به چین میرفتند، مگر در چین علم بود؟ چین بدتر از شبه جزیره عرب در جاهلیت بود. همهی دنیا در جاهلیت بود. آمریکا هم در جاهلیت بود. اروپا هم در قرون وسطی زندگی میکرد. هیچ جا علم نبود و همه جا در جاهلیت بودند. اسلام که آمد، چیزهایی آورد که برای زندگی مسلمانان لازم و مفید بود و گفت: «اینها را یاد بگیرید.» این علم #واجب شد.
🔹 ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله عزیز خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen