✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 48)
س: آیا برای جلوگیری از لغزش نفس در موارد مختلف ذکری وجود دارد؟
ج: #گناه نکن. #گناه نکردن با تصمیم و اراده است، نه با ذکرگفتن. خیلی ها ذکر می گویند، اما در حال ذکر، مشغول #گناهند؛ مثلاً پول دارد و طلبکار بالای سرش ایستاده است و می گوید: «بدهی ات را بده»، اما او نمی دهد؛ بلکه ذکر می گوید و نماز می خواند.
خدا می فرماید: «برو پول طلبکار را بده! حتی اگر در حال نماز باشی و طلبکار درخواست کند و پول در جیبت باشد، واجب است فوراً دست در جیبت کنی و بدهی اش را بدهی و اگر در جیبت نیست، باید نماز را بشکنی و به خانه بروی و پول بیاوری. اگر پول در خانه نیست و در بانک است، به طلبکار چک بده تا برود آن را نقد کند. خلاصه اینکه باید فورًا طلبش را بدهی.»
خدا می گوید: «حق او بر حق من مقدم است.» آن وقت تو می نشینی و ذکر می گویی و قرآن می خوانی؟!
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📩 نامه امام صادق (ع) به شیعیان (بخش هشتم)
✍️ بدانيد که جز اين نيست كه خدا به انجام #واجبات، امر کرده و از #گناهان نهى فرموده تا انسانها در #واجبات، از خدا #اطاعت کنند و از انجام #حرامها خوددارى كنند؛
پس هر كس از دستورات #واجب و #حرامِ او پيروى كند، از او اطاعت كرده و به تمام خيراتى كه نزد خداست، می رسد و هر كس از #گناهانی که خدا نهى فرموده، خوددارى نكند، از او نافرمانى كرده است و اگر بر همين حالِ نافرمانى بميرد، خداوند او را با صورت به آتش جهنم می اندازد.
بدانيد كه ميان خدا و همه بندگانش ارتباطى جز #اطاعت وجود ندارد؛ چه فرشته مقرب باشد، چه پيامبر و چه پائينتر، پس اگر براستى می خواهید از مؤمنان حقيقى باشيد، در #اطاعت از دستورات #واجب و #حرام بكوشيد.
📖 و اِعْلَمُوا أَنَّهُ إِنَّمَا أَمَرَ وَ نَهَى لِيُطَاعَ فِيمَا أَمَرَ بِهِ وَ لِيُنْتَهَى عَمَّا نَهَى عَنْهُ فَمَنِ اِتَّبَعَ أَمْرَهُ فَقَدْ أَطَاعَهُ وَ قَدْ أَدْرَكَ كُلَّ شَيْءٍ مِنَ اَلْخَيْرِ عِنْدَهُ وَ مَنْ لَمْ يَنْتَهِ عَمَّا نَهَى اَللَّهُ عَنْهُ فَقَدْ عَصَاهُ فَإِنْ مَاتَ عَلَى مَعْصِيَتِهِ أَكَبَّهُ اَللَّهُ عَلَى وَجْهِهِ فِي اَلنَّارِ وَ اِعْلَمُوا أَنَّهُ لَيْسَ بَيْنَ اَللَّهِ وَ بَيْنَ أَحَدٍ مِنْ خَلْقِهِ مَلَكٌ مُقَرَّبٌ وَ لاَ نَبِيٌّ مُرْسَلٌ وَ لاَ مَنْ دُونَ ذَلِكَ مِنْ خَلْقِهِ كُلِّهِمْ إِلاَّ طَاعَتُهُمْ لَهُ فَاجْتَهِدُوا فِي طَاعَةِ اَللَّهِ إِنْ سَرَّكُمْ أَنْ تَكُونُوا مُؤْمِنِينَ حَقّاً حَقّاً.
📚 الکافي , جلد۸ , صفحه۲
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ فلسفه سختی های زندگی چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
قطعاً ما اطاعت پذیریِ شما را با اموری همچون ترس و ناامنی، گرسنگی، ضررهای مالی، مرگ و میر نزدیکان و آسیبهای محصولات کشاورزی امتحان می کنیم تا معلوم کنیم چه کسانی حتی در ناخوشی ها و مصیبتها هم به دستورات واجب و حرام ما عمل می کنند. محمد! به کسانی که در مصیبتها هم سختیِ انجام دستورات ما را تحمّل می کنند، مژده بده!*
همان کسانی که وقتی مصیبتی در این موارد به آنها می رسد، با آرامش می گویند:
«اوّلاً ما خودمان از خداییم و مملوک خدا؛ چه برسد به اموال و نزدیکانمان؛ پس در مصیبتها هم مطیع دستورات همان خداییم که مالک همه چیزِ ماست. ثانیاً پس از مرگ فقط به سوی او و دادگاهی که قاضی اش اوست، برمی گردیم. پس به این دلیل هم در مصیبتها فقط از او اطاعت می کنیم.»*
محمد! اینها هستند که صلواتی ویژه از جانب مولایشان و همچنین مهربانی ویژه اش نثارشان می شود و فقط اینها در مسیر هدایتند.
📖 و لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَ الْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ الْأَمْوالِ وَ الْأَنْفُسِ وَ الثَّمَراتِ وَ بَشِّرِ الصَّابِرينَ * الَّذينَ إِذا أَصابَتْهُمْ مُصيبَةٌ قالُوا إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ راجِعُونَ * أُولئِكَ عَلَيْهِمْ صَلَواتٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَ رَحْمَةٌ وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ (بقره، 155 تا 157)
آیه شماره 360
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (166)
کافری از امام صادق (ع) پرسيد: چرا ميان فرزندان آدم، انسانهای شريف و انسانهای پست بوجود آمده؟
امام (ع) فرمود: شريف، کسی است که #مطیع دستورات واجب و حرام خداست و انسان پست، کسی است که اهل #گناه است.
پرسيد: مگر انسانها برتر و پایین تر ندارند؟
امام (ع) فرمود: ملاك برتری انسانها بر یکدیگر، #تقوا است.
پرسيد: آیا شما قائليد كه تمام اولاد آدم در ريشه برابرند و جز با #تقوا بر هم فضيلتى ندارند؟
امام (ع) فرمود: آرى، من معتقدم كه اصل خلقت انسان از خاك است، و حضرت آدم پدر و حوّا مادر است. خالق همه، پروردگار يكتاست و همه انسانها بنده او هستند.
بى شكّ خداوند از ميان بنى آدم گروهى را برگزيد و ولادتشان را پاك و بدنشان را طاهر نمود، و آنان را در صلب مردان و رحم زنان حفظ كرد، و تمام انبياء را از ميان همين افراد متولد کرد. پس اين گروه پاكترين شاخه های نسل حضرت آدم هستند. اين پاکی براى آن نبود که كارى کرده بودند و مستحقّ آن شده بودند. بلكه خداوند در همان عالم دريافته بود كه اين پیامبران از او #اطاعت نموده و بندگی او را مىكنند و به او شرك نمىورزند.
پیامبران سپس در پرتو #اطاعت از خدا به كرامت و منزلت بالایی نزد خدا رسيدند، و آنها در شرافت و برتری و حسب و دیگران یکسانند.
بدان که هر كس #تقوا را رعایت نمايد، خدا او را گرامى می دارد، و هر كس از دستورات خدا #اطاعت كند، محبوب او می شود، و خداوند محبوب خود را با آتش عذاب نمی كند.
زندیق پرسيد: چرا خدا تمام خلق را #مطيع و موحّد نيافريد با اينكه بر اين كار قادر و توانا بود؟
امام (ع) فرمود: در اين صورت ثواب و پاداش معنايى نداشت، زيرا اگر کار انسانها فقط #اطاعت بود، بهشت و جهنّمى در کار نبود. خداوند انسان را آفريد و او را امر به #اطاعت از خود نمود و از #گناه نهی کرد، و با ارسال پیامبران، احتجاج کرد و با كتابهاى آسمانى، حجّت را بر آنان تمام كرد تا دو گروه #مطيع و #گناهکار شوند. #مطيعان به خاطر #اطاعت از خدا پاداش بگیرند و #گناهکاران به خاطر #نافرمانی از خدا عذاب شوند.
📚 الاحتجاج , جلد۲ , صفحه۳۳۶
✍️ شرح: #تقوا و #اطاعت از خدا همان انجام #واجبات و ترک #گناهان است. این عامل برتری پیامبران است.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 49)
س: چه کنیم که دائم الذکر باشیم؟
ج: اگر گناه نکنیم، ایمان بالا می رود. وقتی ایمان بالا رفت، عقربه ی دل خود به خود به طرف خدا می¬رود و ارزش و عظمت خدا در نظر انسان زیاد می¬شود. انسان عاقل اگر چیز به درد بخور موجود باشد، هیچ وقت دنبال آشغال نمی رود. ترک گناه راه رسیدن به این نقطه است.
س: دائم الذکر بودن یعنی چه؟
ج: یعنی کمتر خدا و دستورات او را فراموش کنیم.
س: آیا این بدان معنی است که کمتر فراموش کنیم یا اینکه هیچ وقت فراموش نکنیم؟
ج: کمتر؛ چون خودِ خدا دستور داده: «مقداری فراموش کن.» خود خدا فرموده: «وَ لا تَنسَ نَصیبَکَ مِنَ الدُّنیا». مقداری را برای دنیا بگذار و مقداری هم برای او باشد. اما شما با این بیان، این مقدار را هم به خدا داده ای؛ و الّا خود خدا اجازه می دهد.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
📩 نامه امام صادق (ع) به شیعیان (بخش نهم)
🌺 چه کنیم خدا ما را دوست داشته باشد؟
✍️ هر كس دوست دارد بداند آیا خدا او را دوست دارد، بايد از خدا و از ما #اطاعت كند. آيا نشنيده اند کلام خدا را كه به پيامبرش (ص) می فرمايد: «ای پیامبر! به انسانها بگو: اگر خدا را دوست داريد، از من #اطاعت کنید تا خدا شما را دوست بدارد و گناهان شما را بيامرزد»؟
به خدا سوگند هر بنده ای از خدا #اطاعت کند، خداوند #اطاعت از ما اهل بیت را برای او مثل #اطاعت از خودش قرار می دهد.
به خدا قسم هر بنده ای از ما #اطاعت كند، قطعاً خدا دوستش دارد.
به خدا قسم هر بنده ای #اطاعت از ما را رها کند، ما را به خشم آورده است.
به خدا قسم هر كس ما را به خشم آورد، قطعاً از خدا نافرمانى كرده است و هر كس در حال نافرمانى از دستورات خدا بميرد، خداوند او را خوار خواهد کرد و با صورت در آتش جهنم خواهد انداخت.
📣 شرح: اطاعت از خدا و اطاعت از اهل بیت، همان انجام #واجبات و ترک #حرامها است.
📖 و مَنْ سَرَّهُ أَنْ يَعْلَمَ أَنَّ اَللَّهَ يُحِبُّهُ فَلْيَعْمَلْ بِطَاعَةِ اَللَّهِ وَ لْيَتَّبِعْنَا أَ لَمْ يَسْمَعْ قَوْلَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ لِنَبِيِّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ «قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اَللّٰهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اَللّٰهُ وَ يَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ».
وَ اَللَّهِ لاَ يُطِيعُ اَللَّهَ عَبْدٌ أَبَداً إِلاَّ أَدْخَلَ اَللَّهُ عَلَيْهِ فِي طَاعَتِهِ اِتِّبَاعَنَا وَ لاَ وَ اَللَّهِ لاَ يَتَّبِعُنَا عَبْدٌ أَبَداً إِلاَّ أَحَبَّهُ اَللَّهُ وَ لاَ وَ اَللَّهِ لاَ يَدَعُ أَحَدٌ اِتِّبَاعَنَا أَبَداً إِلاَّ أَبْغَضَنَا وَ لاَ وَ اَللَّهِ لاَ يُبْغِضُنَا أَحَدٌ أَبَداً إِلاَّ عَصَى اَللَّهَ وَ مَنْ مَاتَ عَاصِياً لِلَّهِ أَخْزَاهُ اَللَّهُ وَ أَكَبَّهُ عَلَى وَجْهِهِ فِي اَلنَّار.
📚 الکافي , جلد۸ , صفحه۲
🆔@mottagheen
✅ چه دلیلی داریم که قرآن کلام خداست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
اگر در الهی بودن کتابی که بر عبدمان محمد نازل کردهایم، شک دارید و آن را کلام یک انسان می دانید، خُب شما هم که انسانید، اگر راست می گویید، سوره ای مثل سوره های قرآن بیاورید. شاهدانتان را هم بیاورید تا به همسانیِ سورههای قرآن و سوره ساختگی شما شهادت دهند. *
بنابراین وقتی تا کنون نتوانسته اید این کار را بکنید و هرگز هم نخواهید توانست، پس در مقابل قرآن سر تعظیم فرود آورید و مطیع دستورات واجب و حرامش شوید و بترسید از آتشی که وعده داده؛ همان آتشی که هیزمش منکران قرآنند و بتهای سنگی بتپرستان؛ و برای کسانی که اطاعت از قرآن را نپذیرفتهاند، آماده خواهد شد.
📖 و إِنْ كُنْتُمْ في رَيْبٍ مِمَّا نَزَّلْنا عَلى عَبْدِنا فَأْتُوا بِسُورَةٍ مِنْ مِثْلِهِ وَ ادْعُوا شُهَداءَكُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ كُنْتُمْ صادِقينَ * فَإِنْ لَمْ تَفْعَلُوا وَ لَنْ تَفْعَلُوا فَاتَّقُوا النَّارَ الَّتي وَقُودُهَا النَّاسُ وَ الْحِجارَةُ أُعِدَّتْ لِلْكافِرينَ (بقره، 23 و 24)
آیه شماره 361
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ از علی آموز ... (118)
🔹 دستورالعمل کسب حکمت (یا عقلانیت) چیست؟
🌷 امام علی (ع):
آغاز حکمت با ترک لذّتهای حرام است و پایانش با تنفّر از چیزهای فانی.
✍️ شرح: کسی که می خواهد از نعمت حکمت برخوردار شود، ابتدا باید لذّتهای #حرام را ترک کند و در ادامه باید از هر آنچه فانی شدنی است، متنفّر شود. به عبارت دیگر ابتدا با ترک حرام شروع کند و در ادامه با ترک امور لغو و بی فائده.
📖 أوَّلُ الْحِكْمَةِ تَرْكُ اللَّذَّاتِ وَ آخِرُهَا مَقْتُ الْفَانِيَاتِ
📚 تصنيف غرر الحكم و درر الكلم، ص: 59
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 50)
س: لطفاً این آیه را توضیح دهید: «اُدعُوا رَبَّکُم تَضَرُّعاً وَ خُفیَۀً اِنَّه لا یُحِبُّ المُعتَدین».
ج: یکی از وظائفی که خدای متعال به ما محوّل فرموده، دعا کردن است و از خدا چیز خواستن. اصل دعا واجب است و نمی شود انسان هیچ دعایی نکند. در این صورت گناه کرده است. اگر برای انجام این واجب یک بار دعا کند، کافی است. همان دعایی که در نماز است، کافی است.
سرّ دعا کردن این است که ما مملوک بودن و فقیر بودن خود را در برابر خدای بی نیاز اظهار کنیم. انسان فراموش می کند. از آنجا که خدا به او همه چیز داده است، فکر می کند از خود اوست و کم کم به اینجا می رسد که می گوید: «أنَا رَبُّكُمُ الْأعْلَى»؛
لذا خدا فرموده: «دعا کن و بگو که تو داری و من ندارم.» اقرار به فقر و نداریِ خود و اعتراف به غنی و بی نیازی پروردگار متعال اساس عمده ی باور به خدای واقعی و خودِ واقعی است. دعا چنین اثری دارد.
اگر داری، باید دعا کنی و اگر نداری، باز هم باید دعا کنی. هر چه داری، باید دعا کنی؛ چون از آنجا که انسان دارد، خیال می کند مال خود اوست و آن را از دست نمی دهد؛ اما ناگهان از او می گیرند؛
بنابراین باید بگوییم: «من ندارم و تو همه چیز داری و اگر من دارم، تو داده ای.» این یادتان نرود.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ خمس بدهیم یا صدقه؟
🔻امام صادق (ع) فرمودند:
یک درهم مالی که در راه امام (ع) خرج شود (راه امام یا سهم امام یعنی خمس)، بهتر است از دو میلیون درهم که در دیگر امور خیریه صرف شود.
📖 عنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: دِرْهَمٌ يُوصَلُ بِهِ الْإِمَامُ أَفْضَلُ مِنْ أَلْفَيْ أَلْفِ دِرْهَمٍ فِيمَا سِوَاهُ مِنْ وُجُوهِ الْبِرِّ.»
📚 کافی، ج ۱، ص ۵۳۸
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ جنگ با آمریکا و اسرائیل تا کی؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
با کافران و مشرکان، آن قدر بجنگید تا وقتی که فتنه کفر و شرک در عالم نباشد و اطاعت همگان فقط از خدا باشد و همه انسانها مطیع او شوند؛ پس اگر از شرک و اطاعت از غیر خدا دست برداشتند، جنگ را تمام کنید که جز علیه ظالمان، هیچ دشمنی ای با کسی وجود ندارد.
📖 و قاتِلُوهُمْ حَتَّى لا تَكُونَ فِتْنَةٌ وَ يَكُونَ الدِّينُ لِلَّهِ فَإِنِ انْتَهَوْا فَلا عُدْوانَ إِلاَّ عَلَى الظَّالِمينَ (بقره، 193)
آیه شماره 362
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
46.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 درس اخلاق آیت اللَّه خوشوقت
🌷 سرّ شب قدر
❓ در شب قدر چه اتفاقی می افتد؟
❓ دارنده #روح_القدس کیست؟
❓سهم ما در شب قدر چیست؟
❓ بهترین عمل در شب قدر کدام است؟
❓دو عاملی که جلو مشکلات دنیوی را می گیرد، چیست؟
❓دو شفیع ما در دنیا چیست؟
❓ تفسیر سوره قدر.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen