✅ برنده زندگی کیست؟ ماهیت دنیا چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
هر کسی طعم مرگ را خواهد چشید و شما انسانها جزای کامل اطاعت یا تمرّدتان از دستورات واجب و حرام خدا را فقط در روز قیامت دریافت خواهید کرد؛ پس اوّلاً فقط کسی که از آتش جهنم دور نگه داشته شود و وارد باغویلای بهشتیاش کنند، برنده است و خوشبخت؛ ثانیاً زندگی دنیا که انسان را از آماده شدن برای دادگاه قیامت غافل می کند، جز وسیله گول خوردن نیست. *
📖 كلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ وَ إِنَّما تُوَفَّوْنَ أُجُورَكُمْ يَوْمَ الْقِيامَةِ فَمَنْ زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَ أُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فازَ وَ مَا الْحَياةُ الدُّنْيا إِلاَّ مَتاعُ الْغُرُورِ (آل عمران، 185)
آیه شماره 305
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های امام صادق (ع) به عبدالله بن جُندَب (شماره 11)
🔹 چقدر خوش اخلاق؟
✅ نه آنچنان بداخلاق باش كه مردم از نزديك شدن به تو ناراحت شوند و نه آن گونه سست باش كه آشنايان، تو را خوار کنند و دستت اندازند.
📖 و لاَ تَكُنْ فَظّاً غَلِيظاً يَكْرَهِ اَلنَّاسُ قُرْبَكَ وَ لاَ تَكُنْ وَاهِناً يُحَقِّرْكَ مَنْ عَرَفَكَ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه۳۰۱ به بعد
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ تفاوت تقوای عمومی و تقوای فردی چیست؟
🌹 امام خامنه ای:
#تقواى عمومى #تقواى ملت غير از تقواى خصوصى يكايك افراد است. #تقواى عمومى، يعنى همين كه وقتى امام اشاره مى كردند، ناگهان همه ى جامعه به حركت در مى آمد. اين ملت را #باتقوا مى گوييم. معنايش اين نيست كه حالا اگر يكايك افراد را در ميزان پرهيزگارى و #تقوا بگذاريم، آنها را يك پرهيزكار كامل ببينيم. نه، اكثراً سرخالى و كسرى دارند. مجموعه، يك مجموعه ى مؤمن و #متقى است كه البته براى يك ملت، خيلى هم افتخار است اما يكايك ما بايد به فكر خودمان باشيم. (29/ 06/ 1369)
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
پند 180
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ نشانه عزم و اراده قوی مسلمانان در بندگی خدا چیست؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای مسلمانان! بدون تردید همه شما با اموال و جانهایتان در قالب #واجبات و #محرّماتِ مالی و جانی امتحان می شوید و بدون شک در جنگ روانیِ یهودیان، مسیحیان و مشرکان با شما، حرفهای آزاردهنده زیادی خواهید شنید. اگر در آن امتحاناتِ واجب و حرامِ مالی و جانی، و در این جنگ روانی مقاومت کنید و خود را از نافرمانی از دستورات واجب و حرامِ خدا حفظ کنید، همین نشانه عزم و اراده قوی شما در بندگی است.
📖 لتُبْلَوُنَّ في أَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ وَ لَتَسْمَعُنَّ مِنَ الَّذينَ أُوتُوا الْكِتابَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَ مِنَ الَّذينَ أَشْرَكُوا أَذىً كَثيراً وَ إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا فَإِنَّ ذلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ (آل عمران، 186)
آیه شماره 306
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 63)
س: منظور از این حدیث امام صادق (ع) چیست: «لَا إِيمَانَ إِلَّا بِعَمَلٍ وَ لَا عَمَلَ إِلَّا بِيَقِينٍ وَ لَا يَقِينَ إِلَّا بِالْخُشُوعِ».
ج: ايمان يعني باور. باور با عمل كامل مي شود. اگر عمل نكنيم، باور مثل برف آب مي شود. هر گاه عمل كنيم، ايمان تقويت مي شود. اگر بخواهيم عمل كنيم، بايد ايمان به اندازه اي باشد كه به حرف خدا گوش بدهيم. خشوع در برابر فرمان خدا كار را تمام مي كند؛ ولي اگر در برابر فرمان خدا مستكبرانه برخورد كنيم و عمل نكنيم، ايمان از بين مي رود.
س: اینکه در حدیث فوق آمده: «عمل مشروط به يقين است و بعد، يقين مشروط به خشوع است»، منظور چیست؟
ج: اگر يقين نكني، عمل نمي كني. انسان با احتمال عمل نمي كند. اگر احتمال بدهيم که نماز واجب است، نمي خوانیم؛ حتی خيلي ها يقين دارند که واجب است و نمي خوانند.
س: چرا آن يقين مشروط به خشوع شده است؟
ج: اگر در برابر فرمان خدا خاضع و خاشع نباشيم، به يقين نمي رسيم. يقين با عمل است. عمل هم آن را مي خواهد.
س: ایمان چگونه ناراحتی ها را از بین می برد؟
ج: ایمان به انسان تحمل و صبر می دهد. اعتماد به خدا خیلی از تلخی ها را شیرین می کند و مشکل حل می شود.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ چرا با انجام دستورات دینی، آزادی خود را محدود می کنیم؟
🌷 سخن خدا در قرآن:
ای انسانها! بپرهیزید از مخالفت با دستورات واجب و حرام اربابتان! همان اربابی که همه شما را از یک نفر آفریده و همسر او را هم از جنس همان یک نفر خلق کرده و از طریق آن دو، مردان و زنان زیادی در سطح کره زمین پخش کرده!
بپرهیزید از مخالفت با دستورات واجب و حرام خدایی که خواستههایتان را با قسم خوردن به او از هم می خواهید!
و بپرهیزید از تضییع حقوق واجب خویشاوندان! چون خدا بالای سر شما مراقب عملکرد شماست.
📖 يا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ واحِدَةٍ وَ خَلَقَ مِنْها زَوْجَها وَ بَثَّ مِنْهُما رِجالاً كَثيراً وَ نِساءً وَ اتَّقُوا اللَّهَ الَّذي تَسائَلُونَ بِهِ وَ الْأَرْحامَ إِنَّ اللَّهَ كانَ عَلَيْكُمْ رَقيباً (نساء، 1)
آیه شماره 307
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ داستان کوتاه (191)
🌷 عقل یا شهوت
از امام صادق (ع) پرسیدند: ملائکه برترند یا بنی آدم؟
فرمود: امیر المؤمنین علی (ع) می فرمود: خداونـد فرشـتگان را عاقل بـدون شـهوت آفریـد و حیوانات را با شـهوت بدون عقل، پدیـد آورد اما انسان را توأم با عقل و شهوت، به وجود آورد.
هر کس عقلش بر شهوتش چیره گردد، از فرشـته برتر است و هر کس شـهوتش بر عقلش پیروز شود، از حیوان پست تر است.
📚 داستانهای بحارالانوار، ج 10، ص 150
✍️ شرح: تنها راه مطمئن پیروز کردن عقل بر شهوت، اطاعت از دستورات #واجب و #حرام خدایی است که هم خالق عقل است و هم خالق شهوت. تنها از این طریق است که عقل انسان بر شهوتش پیروز می شود و برتر از ملائکه می گردد.
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ کدام گناه کوچک است؟
🌹 امام خامنه ای:
يك #گناه هم، يك #گناه است؛ نبايد #گناه را كوچك دانست. در روايات، باب «استحقار الذّنوب» داريم كه حقير شمردن #گناهان را مذمّت كرده اند. علت اينكه خداى متعال مى فرمايد: «مى آمرزيم»، اين است كه بازگشت به خدا، خيلى مهم است؛ نه اينكه #گناه، كم و كوچك است. #گناه، عمل بسيار خطرناكى است؛ منتها بازگشت و توجّه به خدا و ذكر او، اين قدر اهميت دارد كه اگر كسى اين را صادقانه و درست و حقيقى انجام دهد، آن وقت آن بيمارى صعب العلاج، از بين مى رود. (28/ 10/ 1375)
پند 181
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
✅ پرسش و پاسخ از آیت الله خوشوقت
🔹 درباره تقوا (شماره 64)
س: ایمان مُعار به چه ایمانی می گویند؟
ج: ایمان عاریتی. از ماده ی «عار یعیر» است. خیلی ها وسط کار برمی گردند و ایمان را از دست می دهند. معلوم می شود که عاریه بوده است. عاریه برمی گردد؛ اما مال خودم که برنمی گردد.
بنابراین ایمانِ بعضی ها در اثر گناه برمی گردد و معلوم می شود عاریه بوده است. ایمان مُعار یعنی ایمانی که عاریتی است و ثابت و همیشگی نیست. ايمان دو جور است: گاهي مُعار است و گاهي ثابت. کسانی كه گناه مي كنند، ايمانشان عاريتي است. يك حادثه پيش مي آيد و از دست مي رود. عاريه است و عاريه به ديگري برمي گردد؛ اما ایمانی كه ثابت است، نه. فتنه مي آيد و مي رود و ایمان خيلي ها دست نمي خورد. اين ها ثابتند.
س: پس ايمان مُعار با تقوا قابل جمع نيست؟
ج: نه؛ اصلاً عاريتی بودنش به خاطر نبود تقواست.
س: آیا به کسی که ايمان معار دارد، مي شود گفت تقوا دارد ولي متزلزل است؟
ج: شما كه از كار مردم كاملاً اطلاع نداري. گاهي كار بيرونش را مي بيني، اما واقعش چیز دیگری است. زمينه ی ایمان در اثر گناه، آماده ی عاريتی بودن است. بايد انتظار داشت كه روزي بپرد.
✅ ادامه دارد ...
📚 منبع: آثار بندگی، آیت الله خوشوقت
📱 کانال سبک زندگی متقین:
@mottagheen
🌺 توصیه های امام صادق (ع) به عبدالله بن جُندَب (شماره 12)
🔻 دشمن درونی؟
✅ نفس اماره ات را (که از تو هوسهای #حرام می خواهد،) دشمنی بدان که با آن مبارزه می کنی و آن را قرضی بدان كه بايد پس بدهى. زيرا تو طبيب نفس خودت هستی و از علائم سلامتي اش آگاهى. درد آن و درمان آن بر تو آشكار است. بنابراين ببين با نفس خود چه مي كنى.
✍️ شرح: کسی که گناه می کند، نفسش بیمار است و تنها راه درمان نفس، ترک #گناه است.
📖 اجْعَلْ نَفْسَكَ عَدُوّاً تُجَاهِدُهُ وَ عَارِيَةً تَرُدُّهَا - فَإِنَّكَ قَدْ جُعِلْتَ طَبِيبَ نَفْسِكَ وَ عُرِّفْتَ آيَةَ اَلصِّحَّةِ وَ بُيِّنَ لَكَ اَلدَّاءُ وَ دُلِلْتَ عَلَى اَلدَّوَاءِ فَانْظُرْ قِيَامَكَ عَلَى نَفْسِكَ
📚 تحف العقول , جلد۱ , صفحه۳۰۱ به بعد
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چرا مرگ بر اسرائیل؟ چرا لعنت بر یهود؟ (بخش اول)
🌷 سخن خدا در قرآن:
این کافرانِ #یهودیِ بنی اسرائیل، هم به زبان داود #لعنت شدهاند و هم به زبان عیسی بن مریم؛ و این #نفرین شدنشان به خاطر نافرمانی خودشان از خدا و پیامبران بود و به خاطر تعدّی مستمرّشان از خط قرمزهای خدا؛ * ضمناً آنها هیچ گاه یکدیگر را از گناهانی که مرتکب شدهاند، نهی نمی کردهاند. شکی نیست که همیشه بد عمل می کردهاند. * ثالثاً محمد! بسیاری از آنها را می بینی که اطاعت از کافران بتپرست را پذیرفتهاند. برای آخرتشان هم قطعاً بد توشهای با دست خودشان فرستادهاند که نتیجهاش خشم خدا بر آنهاست و ماندن ابدیشان در عذاب #جهنّم.
📖 لعِنَ الَّذينَ كَفَرُوا مِنْ بَني إِسْرائيلَ عَلى لِسانِ داوُدَ وَ عيسَى ابْنِ مَرْيَمَ ذلِكَ بِما عَصَوْا وَ كانُوا يَعْتَدُونَ * كانُوا لا يَتَناهَوْنَ عَنْ مُنكَرٍ فَعَلُوهُ لَبِئْسَ ما كانُوا يَفْعَلُونَ * تَرى كَثيراً مِنْهُمْ يَتَوَلَّوْنَ الَّذينَ كَفَرُوا لَبِئْسَ ما قَدَّمَتْ لَهُمْ أَنْفُسُهُمْ أَنْ سَخِطَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ وَ فِي الْعَذابِ هُمْ خالِدُونَ (مائده، 78 تا 80)
آیه شماره 309
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen
✅ چرا مرگ بر اسرائیل؟ چرا لعنت بر یهود؟ (بخش دوم)
🌷 سخن خدا در قرآن:
محمد! با وجود این قرآن، #یهودیان از تو می خواهند برای اثبات پیامبریات برایشان کتابی از آسمان پایین بیاوری که با چشم خودشان ببینند. اینها از موسی بزرگتر از این را خواستند. به موسی گفتند: «خود خدا را آشکارا به ما نشان بده تا با چشم خودمان او را ببینیم!»
آنها با این درخواست به خدا تهمت جسمانیت زدند و این ظلم به خدا بود. به خاطر همین ظلمشان بود که صاعقهای مرگبار، آنها را فراگرفت.
تازه بعد از آن هم با وجود آن همه معجزه واضح که از موسی دیده بودند، آن مجسمه گوساله را به خدایی پذیرفتند. البته وقتی توبه کردند، ما هم از آنها گذشتیم. در عین حال به موسی دلیلی واضح بر حقانیتش داده بودیم. *
همچنین برای اینکه از #یهودیان تعهّد بگیریم که به دستورات تورات عمل کنند، کوه طور را بلند کردیم و بالای سرشان نگه داشتیم. آنها هم تعهّد دادند که به آن عمل کنند. و نیز به آنها دستور دادیم: «به عنوان توبه از نافرمانیتان، در دروازه شهر اریحا در فلسطین برای خدا سجده کنید و وارد شهر شوید!»
همچنین به گروهی از همین #یهودیان دستور داده بودیم: «از فرمان ممنوعیت ماهیگیری در روزهای شنبه سرپیچی نکنید!»
برای عمل به همه این دستورات، تعهّد محکم از آنها گرفته بودیم؛ اما آنها همه این تعهّدات را نقض کردند و لذا ما هم #لعنتشان کردیم. *
بنابراین #لعن آنها اوّلاً به خاطر پیمانشکنیشان، ثانیاً به خاطر انکار آیات خدا توسط آنها، ثالثاً به خاطر کشتن ظالمانه پیامبران به دست آنها و رابعاً به خاطر این سخنشان بود که «عقل ما سخنان محمد را درک نمی کند». البته این طور نبود که نفهمند؛ بلکه خدا به خاطر کفرشان عقلشان را مهر و موم کرده بود. به این دلایل است که جز عدّه کمی از آنها بقیه #یهودیان ایمان نمی آورند. *
همچنین به خاطر کفرشان به عیسی و نیز به خاطر تهمت بزرگی که به مریم زدند، #لعنتشان کردیم * و به دلیل اینکه با افتخار می گفتند: «ما عیسی بن مریم را که رسول خدا بود، کشتیم». البته آنها عیسی را نه کشته بودند و نه دار زده بودند؛ بلکه اشتباهاً کسی شبیه او را به قتل رساندند.
يَسْئَلُكَ أَهْلُ الْكِتابِ أَنْ تُنَزِّلَ عَلَيْهِمْ كِتاباً مِنَ السَّماءِ فَقَدْ سَأَلُوا مُوسى أَكْبَرَ مِنْ ذلِكَ فَقالُوا أَرِنَا اللَّهَ جَهْرَةً فَأَخَذَتْهُمُ الصَّاعِقَةُ بِظُلْمِهِمْ ثُمَّ اتَّخَذُوا الْعِجْلَ مِنْ بَعْدِ ما جاءَتْهُمُ الْبَيِّناتُ فَعَفَوْنا عَنْ ذلِكَ وَ آتَيْنا مُوسى سُلْطاناً مُبيناً * وَ رَفَعْنا فَوْقَهُمُ الطُّورَ بِميثاقِهِمْ وَ قُلْنا لَهُمُ ادْخُلُوا الْبابَ سُجَّداً وَ قُلْنا لَهُمْ لا تَعْدُوا فِي السَّبْتِ وَ أَخَذْنا مِنْهُمْ ميثاقاً غَليظاً * فَبِما نَقْضِهِمْ ميثاقَهُمْ وَ كُفْرِهِمْ بِآياتِ اللَّهِ وَ قَتْلِهِمُ الْأَنْبِياءَ بِغَيْرِ حَقٍّ وَ قَوْلِهِمْ قُلُوبُنا غُلْفٌ بَلْ طَبَعَ اللَّهُ عَلَيْها بِكُفْرِهِمْ فَلا يُؤْمِنُونَ إِلاَّ قَليلاً * وَ بِكُفْرِهِمْ وَ قَوْلِهِمْ عَلى مَرْيَمَ بُهْتاناً عَظيماً * وَ قَوْلِهِمْ إِنَّا قَتَلْنَا الْمَسيحَ عيسَى ابْنَ مَرْيَمَ رَسُولَ اللَّهِ وَ ما قَتَلُوهُ وَ ما صَلَبُوهُ وَ لكِنْ شُبِّهَ لَهُمْ (نساء، 153 تا 157)
آیه شماره 310
📱 کانال سبک زندگی #متقین:
@mottagheen