تا بهار تو ...
صبر گرچه رفته از كف و طاقتى نمانده است
اين همه دل به خون نشسته جاى مانده است
فرق آسمان شكافت، حرمت زمين شكست
خنجرى كه عشق را به خاك و خون كشانده است
بى گمان هنوز بيكران آبى ات نديده است
موج آتشى كه سنگ را فرو نشانده است!
اى صبور آل نور، جمعه هاى بى ظهور
رفته، صبح استجابت ندبه هاى خوانده است
ديده ها دخيل بسته اند بر ضريح انتظار
يك دو پلك بيشتر تا بهار نمانده است
معصومه نجفى مطيعى
راه اندازى هاليوود آسيايى براى حمايت از اسرائيل
شعبه آسيايى هاليوود، با هدف حمايت از اسرائيل و تداوم جنگ افروزى آمريكايى ها در اردن تاسيس مى شود. تاسيس دانشكده سينمايى «درياى سرخ» توطئه جديد صهيونيستها براى تبليغات در خاورميانه است كه براى اجراى اين طرح از كشور اردن كمك گرفته شده است. قرار است استادان و دانشجويان سينماى اسرائيل در اين دانشكده فعاليت گسترده اى انجام دهند. اين مركز چندى پيش طى مراسمى با حضور چند تن از سينماگران صهيونيست همچون دن كاترير و ملك آخاد به همراه مديران اين دانشكده تاسيس شد.
روزنامه اسرائيلى اورشليم پست (جروزالم پست) در استقبال از راه اندازى اين دانشكده نوشت: عبدالله پادشاه اردن با تاسيس اين دانشكده قصد دارد قدم هاى موثرى در راه برقرارى صلح (!) در خاورميانه بردارد.
همچنين برخى خبرگزارى هاى صهيونيستى از اين پروژه با عنوان «فيلم سازى به جاى جنگ افروزى» ياد كرده اند.
تحليلگران معتقدند اسرائيل اگرچه از طريق تانك هاى مركاوا و ناوهاى ساعر نتوانست بر لبنان تسلط يابد ولى با برنامه هايى از اين دست مى توان فرهنگ برخى كشورهاى اسلامى را تحت تاثير قرار داد و به سمت مورد نظر هدايت كرد.
آنچه كه سالهاست در هاليوود در حال انجام است، اما بدون شك تاسيس چنين پايگاهى نشان از وحشت صهيونيستها از گسترش انديشه اسلام ناب و آرمان هاى انقلاب اسلامى است. اين پروژه از سوى چهره هاى معرف هاليوودى مثل استيون اسپيلبرگ حمايت مى شود
پروژه مانهاتان و آغاز عصر اتم
در سال 1942 يك پروژه نظامى تحقيقات اتمى در آمريكا تأسيس شد. اين پروژه بسيار سرّى بود و ميليون ها دلار براى ساختمان ايستگاه هاى تحقيقاتى آن خرج شد. طولى نكشيد كه هزاران دانشمند، تكنسين و مهندس در آن استخدام شدند. «انريكو فرمى» دانشمند ايتاليايى كه قبلًا در سال هاى دهه 1930 در مورد سرعت نوترون ها و برخورد آنها با هسته اتم پژوهش هاى مفيدى انجام داده بود نيز به آمريكا پناهنده شد و رهبرى گروه تحقيق در زمينه واكنش هاى زنجيره اى حاصل از شكستن هسته اتم را بر عهده گرفت. پروژه مانهاتان تحت كنترل يك ژنرال ارتش آمريكا به نام «لسلى گرووز» بود و يك فيزيكدان آمريكايى به نام «جى. رابرت اوپنهايمر» سرپرستى تيم تحقيقاتى را كه شامل برخى از درخشان ترين فيزيكدانان جهان مانند «فرمى» بودند بر عهده داشت.
البته نخستين راكتور هسته اى در سال 1942 در شيكاگو زيرنظر فرمى ساخته شده بود. در اين راكتور تجزيه هسته يا توليد نيرو از اتم به طور مداوم صورت مى گرفت و واكنش زنجيره اى كنترل شده هم به دست آمده بود. اين تجارب موفقيت آميز نشان مى داد كه ساختن بمب اتمى و همچنين استفاده از نيروى اتمى براى مقاصد صلح جويانه امكان پذير است. اين رويداد را آغاز «عصر اتم» مى نامند.
پس از آن با استفاده از روش هاى گوناگون اورانيوم و پلوتونيوم كافى براى استفاده در چند بمب توليد شد. مهندسان بمب را طرح ريزى كردند و بررسى نمودند كه چگونه مى توان به وسيله بار «تى. ان. تى» آن را منفجر كرد و اين تجربه ها تا اواسط سال 1945 تكميل شد.
كشف بمب اتم و نقش دانشمندان يهودى
در سال 1939 م. «لئوسيلارد» فيزيكدان يهودى اهل مجارستان، از جمله افرادى بود كه خبر شكستن هسته اورانيوم را دنبال مى كرد. وى مى دانست كه اگر مقدارى اورانيوم شكسته شود، انرژى حاصل از آن بسيار زياد و انفجارى خواهد بود. به علاوه نيروى انفجارى مقدار خيلى كمى از اورانيوم با هزاران تن از مواد منفجره معمولى برابر است. او به دليل توسعه طلبى و محدوديت هايى كه «هيتلر» براى يهوديان ايجاد كرده بود، اروپا را ترك گفته و به امريكا مهاجرت كرد و در آنجا با «آلبرت انيشتين» دانشمند يهودى كه وى نيز از آلمان فرار كرده بود، ملاقات كرد. چندى بعد بزرگان قوم يهود در امريكا انيشتين را واداشنتد كه نامه اى به «فرانكلين روزولت»- رئيس جمهور وقت امريكا- نوشته و وضعيت اين اختراع جديد و امكان دستيابى هيتلر به آن را شرح دهد. البته لازم به ذكر است كه آلمان نازى در دوران جنگ جهانى دوم بمب اتمى نساخت، گرچه تعداد زيادى از فيزيكدانان آلمانى كه از كشورشان فرار كرده بودند، مسلماً برنامه تحقيقات هسته اى داشتند. اما در سال 1942 مخازن اساسى آنها در كشور نروژ منفجر شد و برنامه تحقيقاتى نظامى آنها دچار ركود گرديد. از آن تاريخ به بعد آلمان تحقيقات نظامى خود را در ساختن بمب هاى راكت دار خودكار متمركز ساخت و بايد اضافه كرد كه تا سال 1945 آلمان نازى راه درازى در ساختن سلاح هسته اى در پيش داشت.
به هر حال انيشتين نامه اى به روزولت نوشت و طرح ساخت و توليد بمب اتمى را به وى توصيه كرد. در اينجا نكته اى تاريخى وجود دارد. در سال 1947 به آلبرت انيشتين معروف پيشنهاد شد كه اولين رئيس جمهور اسرائيل باشد. او تقريباً اين پيشنهاد را پذيرفته بود ولى در نهايت منصرف گرديد.
تاريخ نامه مذكور به رئيس جمهور آمريكا، دوم ماه آگوست 1939 بود و يك ماه بعد، جنگ جهانى دوم در اروپا آغاز گرديد. در تاريخ هشتم دسامبر سال 1941 بالاخره روزولت دستور توليد بمب هسته اى را صادر كرد. درست روز بعد، ارتش ژاپن به «پرل هاربور» حمله كرد و ايالات متحده خود را درگير جنگ جهانى دوم يافت. دانشمندان مقيم امريكا و انگلستان كه بعضى از آنها نيز يهوديان فرارى از كشور آلمان و كشور ايتاليا بودند، علناً اعلام كردند، از اينكه هيتلر به اسرار ساختن بمب اتم پى برده و آن را توليد كند وحشت دارند و حتى پيش بينى مى شد كه در اين صورت هيتلر فاتح جنگ و آلمان قدرتمندترين دولت جهان خواهد شد. در سال 1941 نيز يك كميته علمى- سياسى به نام «ماد»، (DAAM) طى گزارشى محرمانه به دولت انگلستان خواستار توليد بمب اتمى شد و تأكيد كرد كه بدون ترديد انجام اين امر نتايج قاطعى در جنگ خواهد داشت.
#شعر_روز
غزل انتظار
نگاه كرده ام از روزن شكيبايى
تمام عمر به راهت چه وقت مى آيى
به جاده ها چه غريبانه چشم دوخته ام
ز پشت پنجره هاى غريب تنهايى
تمام پنجره ها بى تو مات مانده، بيا
بيا كه با تو شود كوچه ها تماشايى
كجاست كشتى چشمت كه لنگر اندازد
كنار ساحل اين چشم هاى دريايى
بگو كه سمت نگاهت كدام آفاق است
تو اى كه سمت نگاه تمام دل هايى
نيامدى و ز اندوه غربتت خون شد
دل تمامى آلاله هاى صحرايى
به لحظه لحظه اين روزهاى يلدايى
دلم گواهى آن مى دهد كه مى آيى
حميد واحدى (اروميه)
پخش مستند هالیوود و موج دخان باوری
کاری از حسین فقیهی
چهارشنبه 30 خرداد ساعت 21
از وبسایت موعود به صورت آنلاین
www.mouood.org
یکصد و بیست و یکمین نشست از سلسله نشست های فرهنگ مهدوی
جهان آینده کافران بر پرده سینمای غرب
با حضور دکتر شهریار بحرانی (کارگردان فیلم سینمایی مریم مقدس و ملک سلیمان)
پنجشنبه ۳۱ خرداد ساعت ۱۵
تهران ، خیابان سمیه ، نرسیده به پل حافظ ، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی ، سالن سوره
شرکت برای عموم آزاد است
پخش زنده از وبسایت موعود
www.mouood.org
هالیوود کمپانی ترور
یکصد و اندی سال از عمر سینما میگذرد، این جعبه جادویی، پر قدرتتر از هر ابزار دیگری بر صفحات ذهن، زبان و قلب ساکنان قرن بیستم میلادی نفوذ کرده و جمله مناسبات فرهنگی و تمدنی را از خود متاثر میسازد یا این همه، این مهمان ناخوانده که اینک به جای صاحبخانه نشسته مورد بازخواست و سوال جدی واقع نشده است . گفت و گو از هالیوود گفتوگو از خاستگاه بنیان گذاران اولیه سینما و رویکرد ویژه آنان به عالم و آدم است.
دانلود برنامه کمپانی ترور - گفت و گو از هالیوود و آخرالزمان
yon.ir/Gslzk
(با توجه به محدودیت های سروش امکان بارگذاری در کانال موجود نیست به همین دلیل دانلود مستقیم از سرور سایت موعود برای همه عزیزان قرار داده شده است)
#شعر_روز
آبروى خاك
سلمان هراتى
ما بى تو تا دنياست، دنيايى نداريم
چون سنگ خاموشيم و غوغايى نداريم
اى سايه سار ظهر گرم بى ترّحم!
جز سايه دستان تو، جايى نداريم
تو آبروى خاكى و حيثيّت آب
دريا تويى، ما جز تو دريايى نداريم
وقتى عطش مىبارد از ابر سِتَروَن
جز نام آبى تو، آوايى نداريم
شمشيرها را گو ببارند از سر بُغض
از عشق، ما جز اين تمنايى نداريم!
جن وجنه در سینمای هالیوود
يكى ديگر از موضوعاتى كه در آيات و روايات از آن به تفصيل سخن گفته شده و متأسّفانه به جهت آنكه چندان براى برخى از ما قابل باور نبوده آن را كنار گذاشته ايم، موضوع «جن» است. سينماى غرب به اين مقوله هم بسيار جدّى و البتّه با رويكردى آخرالزّمانى و به شكلى «قلب شده» پرداخته است. سينماى غرب «جن» را به عنوان يك دوست، شريك زندگى ، موجود همكار، همراه سفر انسان و منجى بشر طرح مى كند، برخى از اين آثار عبارت است از «نارنيا»، «جك و لوبياى سحر آميز»، «شِرِك»، «پسر جهنّمى »، «فنا ناپذير» و ... و متأسّفانه اين قابليّت را براى جن مطرح مى كند كه انسان در سير همراهى و تعامل با اين موجود، مى تواند با او پيوند خورده و به دنبال ازدياد نسل از جنس جن باشد!
سينماى غرب ما را به اين موضوع دعوت مى كند كه به جاى استقرار در جبهه انسانى ، طالب تعامل با اجنّه و همجنس شدن با آنان شويم. براى سنّ نوجوانان فيلم جك و لوبياى سحرآميز و نيز شِرِك ساخته شده و از اين دست، فيلمهاى زيادى مانند نارنيا و ... را مى توانيم نام ببريم كه همه، اين نوع تعامل را به انسان آينده توصيه مى كند
فرشتگان گنهکار در سینمای هالیوود
ماجراى امداد رسانى ملائك به عنوان ناصران و لشكريان حق است كه در آخرالزّمان به شكلى جدّى ، تحقّق پيدا مى كند.
ملائكى كه در دوره هاى گذشته، رسولان مختلف را يارى كرده اند، ملائكى كه پس از ماجراى امام حسين (ع) سالهاست به انتظار انتقام از دشمنان ايشانند و بسيارى از ملائك ديگر به عنوان فرماندهان و لشكريان حضرت مهدى (ع) وارد عرصه كارزار مى شوند.
جالب است بدانيم كه سينماى غرب هم در تصاوير خود به موضوع يارى ملائك پرداخته و آمدن ملائك در هيبت مادّى در آخرالزّمان را مورد مطالعه قرار مى دهد. نكته اى كه بايد در اينجا به آن دقّت كنيم اين است، كه ملائكه به تصوير كشيده شده در آخرالزّمان غربى ، ملائك هاى گنهكار و آلوده به دنيا هستند؛ براى نمونه شما در فيلم «كنستانتين» موجودى به نام «گابريل» يا همان جبرئيل را مى بينيد كه با شكلى غلط، تصويرسازى شده و به صورت خانمى غربى به مخاطب نشان داده مى شود، او كتب مقدّس را به سُخره مى گيرد و اجازه مى دهد تا انسان از حدود اين كتب آسمانى تخطّى كند و آنها را به كنار بزند.
رجعت در هالیوود
در فيلم ارباب حلقه ها، سه نوع بازگشت نمايش داده مى شود: يكى بازگشت لشكر «سايرون»، از مكانى مخوف در زيرِ زمين و به آن سبكى كه شيعه نسبت به رجعت امام حسين (ع) معتقد است. بازگشت بعدى در فيلم براى «گاندولف» است كه از آسمان مى آيد و چنين به نظر مى آيد كه معادل رجعت حضرت مسيح (ع) باشد. بازگشت سوم هم براى اطرافيان «فرودو» است كه در هيبت جوانند، امّا عمرى طولانى دارند و براى دومين بار است كه زنده شده اند تا به فرودو كمك كنند.
صنعت سینما و حاکمیت موضوع جنگ
آنگلوساکسونهای آمریکایی برای فتحالفتوح در عرصهی جنگ جهانی دوم و رسمیت بخشیدن بر ابرقدرتیِ خود، بیش از آنکه از باروت و مهمات جنگی کمک گیرند، انبوهی از آثار سینمایی را روانهی اذهان جهانیان ساخته و فضای ذهنی ساکنان جهانی را به تسخیر خود درآوردند؛ به عبارتی دیگر آمریکاییها برای رسمیت دادن بر ابرقدرتیشان، اگرچه در طی دوران جنگ، هم سود سرشاری را از فروش تسلیحات برای خویش حاصل نموده و هم تسلیحات کشتار جمعی خود را بهصورتی کاملاً عملیاتی افتتاح کردند؛ اما در این میان نقش اصلی در ترسیم ابرقدرتیِ ایالات متحده در عرصهی بینالملل محصول فعالیت هوشمندانهی رسانههای آمریکایی و بالاخص صنعت سینمای این کشور بود که توانست با آثار هنری، ذهنیت جامعهی جهانی را بر باورپذیری ابرقدرتیِ این کشور متحول سازد و در عین حال به انسان آمریکایی چنین باوری را القا نماید که بر تمام جهانیان برتری دارد.