1401.01.12_01.mp3
52.01M
﷽🎶صوت سخنرانی حاج آقا سید مجتبی موسوی درچهای (حفظه الله)
💠موضوع : نماز، پاک کنندهی گناهان
📆تاریخ : ۱۴۰٢/١/١٢
🔸مکان: مسجد حضرت سیدالشهدا علیه السلام(مصلی)
#ماه_مبارک_رمضان
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir
🔰#خلاصه_سخنرانی | مروری بر بیانات حاج آقاسیدمجتبی موسوی درچهای ، در روز دهم ماه مبارک ۱۴۰۲.۱.۱۲
🏷 نماز، پاک کنندهی گناهان
📝در اوایلی که به قم رفته بودم خدمت یکی از اساتیدمان رسیدم. ایشان به بنده سفارش میکردند که کارهایت را یک طوری تنظیم کن که ۱۰ دقیقه، یک ربع قبل از وقت #نماز در سجاده نشسته باشی. ولو اینکه هیچ ذکری هم نگویی، آمادگی برای نماز ایجاد میشود.
⚠️قانون دل این نیست که هر زمانی هر فکری در آن رفت و آمد کند. اَلْقَلْبُ حَرَمُ اَللَّهِ فَلاَ تُسْكِنْ حَرَمَ اَللَّهِ غَيْرَ اَللَّهِ .
این دل حرم خداست. در حرم خدا غیر او را راه نده.
❌انسان دو نوع خطا دارد. یکی با دست و پا و گوش است. یک نوع دیگر هم با دل است.
🔸وقتی اعضا و جوارح کنترل شد، دل هم کنترل می شود. منتهی کنترل دل راحت نیست.
📌راهی که برای کنترل دل خیلی آسان و در دسترس ماست، جلسات دعاست. البته به شرط اینکه با دعا مأنوس باشیم.
🔺وقتی با #دعا مأنوس شدیم، نتیجهاش این است که شخص دارد درس میخواند در درس خواندن یک مرتبه یک قسمتی از آن دعا در ذهنش میآید.
🤲کنترل اعضا و جوارح در اختیار من است اما کنترل دل اختیاری نیست و باید تدریجی تنظیم بشود. یکی از راههای کنترلش این دعاها و زیارتها است. یعنی وقتی انسان به حرمها میرود، با صاحب حرم مأنوس شود. این #انس است که آدم را نجات میدهد.
❤️دل انسان باید طوری باشد که در طول روز با خدا مأنوس باشد و با او حرف بزند. این کار مایه میخواهد و مایهاش هم این است که بفهمد بیچاره است. چطور میفهمد بیچاره است؟ وقتی #کبر را کنار بگذارد.
♨️قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلّی اللهُ عَلیهِ و آله:
تَحْتَرِقُونَ تَحْتَرِقُونَ فَإِذَا صَلَّيْتُمُ اَلْفَجْرَ غَسَلَتْهَا ثُمَّ تَحْتَرِقُونَ تَحْتَرِقُونَ فَإِذَا صَلَّيْتُمُ اَلظُّهْرَ غَسَلَتْهَا ثُمَّ تَحْتَرِقُونَ تَحْتَرِقُونَ فَإِذَا صَلَّيْتُمُ اَلْعَصْرَ غَسَلَتْهَا ثُمَّ تَحْتَرِقُونَ تَحْتَرِقُونَ فَإِذَا صَلَّيْتُمُ اَلْمَغْرِبَ غَسَلَتْهَا ثُمَّ تَحْتَرِقُونَ تَحْتَرِقُونَ فَإِذَا صَلَّيْتُمُ اَلْعِشَاءَ غَسَلَتْهَا ثُمَّ تَنَامُونَ فَلاَ يُكْتَبُ عَلَيْكُمْ حَتَّى تَغْتَسِلُوا .
ترجمه روایت : شما بااین گناهانی که انجام میدهید خودتان را میسوزانید. خدا یک راه نجات گذاشته و آن نماز است.
این مطلب را آدم موقع مرگ متوجه میشود.
وقتی نماز صبح را میخوانید، یک مرتبه گناهان قبلی را میشویید. بعد دومرتبه سراغ خطاها میروید و میسوزید و خودتان را آتش میزنید. بعد نماز ظهر را می خوانید دومرتبه خودتان را میشویید. بعد دوباره خودتان را میسوزانید و با نماز عصر خودتان را میشویید. نماز مغرب و عشا هم به همین صورت. اگر دوباره مرتکب گناه شدید باید غسل کنید و غسلش نماز است.
🔸هرخطایی آتش جهنم دارد، تعارف هم ندارد. خدا خودش عالَم را خلق فرموده و میداند که انسان چقدر ضعیف است. آیا خدا ما را خلق کرده که به جهنم ببرد؟ خیر، میخواهد وارد بهشت بشویم. و یک راه آسان هم برای آن گذاشته که نماز خواندن است.
🔥علت اینکه بزرگان از گناه و محل هایی که در آن گناه میشود فراری هستند، این است که آتش آن را میبینند.
🔹قال الصَّادقُ علیه السّلام : مَنْ صَلَّى رَكْعَتَيْنِ يَعْلَمُ مَا يَقُولُ فِيهِمَا اِنْصَرَفَ وَ لَيْسَ بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ ذَنْبٌ إِلاَّ غَفَرَ لَهُ.
کسی که دو رکعت نماز بخواند اما در نماز بداند چه میگوید یعنی در نماز با خدا حرف بزند و دلش با کلمات همراه باشد؛ نماز که تمام شد هیچ گونه گناهی دیگر بین او و بین خدای متعال نیست.
#ماه_مبارک_رمضان
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir
140.1.01.13_01.mp3
46.36M
﷽🎶صوت سخنرانی حاج آقا سید مجتبی موسوی درچهای (حفظه الله)
💠موضوع : اسباب محبوبیت نماز
📆تاریخ : ۱۴۰٢/١/١٣
🔸مکان: مسجد حضرت سیدالشهدا علیه السلام(مصلی)
#ماه_مبارک_رمضان
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir
🔰#خلاصه_سخنرانی | مروری بر بیانات حاج آقاسیدمجتبی موسوی درچهای ، در روز یازدهم ماه مبارک ۱۴۰۲.۱.۱۳
🏷 اسباب محبوبیت نماز
📖قرآن میفرماید:
لَّقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ. لذا باید با تمام قوا تلاش کنیم نماز محبوبمان شود، همانگونه که محبوب پیامبر بود.
🔺رسیدن به این مطلب احتیاج به کار کردن دارد. معمولاً دیگران انسان را در کارهای مادی تشویق میکنند. به عکس امور معنوی که طبق روایت اصلاً مردم در آن مسائل عقلشان نمیرسد.
💰مثلاً جوان میخواهد طلبه شود ولی اطرافیان بشدت مخالفت میکنند. میگویند باید یک جایی بروی که پول و حقوق داشته باشد.
📌مسائلی که در دین هست ۱۸۰ درجه با مسائل دنیا تفاوت دارد. در ایام انتخابات بعضی جان میکنند که یک ریاستی پیدا کنند. ولی اسلام میگوید:
"تِلْكَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِينَ لَا يُرِيدُونَ عُلُوًّا فِي الْأَرْضِ وَلَا فَسَادًا."
ﺳﺮﺍی ﺁﺧﺮﺕ ﺭﺍ ﻧﺼﻴﺐ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻣﻲﻛﻨﻴﻢ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻧﻪ ﻣﻲﺧﻮﺍﻫﻨﺪ ﻗﻠﺪﺭی ﻛﻨﻨﺪ ﻭ ﻧﻪ ﺧﺮﺍﺑﻜﺎﺭی. امام صادق علیه السّلام این آیه را میخواندند و گریه میکردند و میفرمودند اگر کسی بخواهد حتی بند کفشش از دیگران بهتر باشد، شامل این آیه میشود.
📝علمای فوق العاده ما از مرجعیت فرار میکردند. این تفاوت دین و غیر دین است. آیتالله اراکی(ره) پنجاه سال مرجعیت را قبول نمیکردند تا زمانی که پس از رحلت حضرت امام (ره) به ایشان گفتند اگر مرجعیت را قبول نکنید، انقلابِ امام از بین میرود.
👈وقتی پیشنهاد رهبری به حضرت آیت الله خامنه ای (حفظه الله) داده شد، ایشان قهر کردند. به این میگویند دین. سر سوزنی برای این منسب تلاش نکردند.
📜در اوائل انقلاب، مردم قم، عکس یکی از علمای تبریز را _که بعداً برای همه روشن شد با شاه و ساواک همکاری داشته_ پاره کردند. مردم تبریز علیه قمیها قیام کردند و به قصد جنگ و کشتار به قم آمدند. حضرت امام(ره) به مردم قم پیام دادند در خانه بمانید. درب حرم را ببندید. اگر توهینی به من شد کسی حق جواب ندارد. اگر عکس مرا پاره کردند یا سوزاندند کسی حق اعتراض ندارد. و به این صورت غائله ختم شد. به این میگویند تقوا. این هنر است که خودم عقب بروم تا اسلام تقویت بشود. اگر یک ذره حب ریاست در قلبشان بود مگر میتوانستند شاه را از مملکت بیرون کنند؟
📍محبوب شدن نماز برای ما، خلاف قاعده دنیاست. خلاف محبوبیت دنیا و مادیات است. باید وسایل محبوبیت نماز را فراهم کنیم.
🔍طَلَبْتُ حَلاَوَةَ اَلْعِبَادَةِ فَوَجَدْتُهَا فِي تَرْكِ اَلْمَعْصِيَةِ. در ورودی لذت عبادت، ترک معصیت است. آن وقت ما فکر میکنیم همه لذایذ مادی را ولو خلاف شرع باشد، داشته باشیم و لذت ابوحمزه و کمیل را هم بچشیم.
🔹لِلْمُصَلِّي ثَلاَثُ خِصَالٍ يَتَنَاثَرُ عَلَيْهِ اَلْبِرُّ مِنْ أَعْنَانِ اَلسَّمَاءِ إِلَى مَفْرَقِ رَأْسِهِ وَ تَحُفُّ بِهِ اَلْمَلاَئِكَةُ مِنْ مَوْضِعِ قَدَمَيْهِ إِلَى عَنَانِ اَلسَّمَاءِ وَ يُنَادِي مُنَادٍ لَوْ يَعْلَمُ اَلْمُصَلِّي مَا لَهُ فِي اَلصَّلاَةِ مِنَ اَلْفَضْلِ وَ اَلْكَرَامَةِ مَا اِنْفَتَلَ مِنْهَا.
خدا عالَم را برای بندگی خلق کرد. حاصل عالَم خلقت، انسان است که میتواند بندگی کند. در بین اعمال، نماز نشانه بندگی است. نتیجه : عالَم حول محور نماز است. لذا میفرمایند وقتی انسان به نماز میایستد از بالای سرش نور میبارد. اما ما جاهليم و این مسائل را نمیبینیم.
🔸امیرالمؤمنین(علیه السّلام) فرمودند : إِذَا قَامَ اَلرَّجُلُ إِلَى اَلصَّلاَةِ أَقْبَلَ إِبْلِيسُ يَنْظُرُ إِلَيْهِ حَسَداً لِمَا يَرَى مِنْ رَحْمَةِ اَللَّهِ اَلَّتِي تَغْشَاهُ شَرُّ اَلْأُمُورِ مُحْدَثَاتُهَا
وقتی انسان به نماز میایستد، ابلیس به خاطر رحمتی که از طرف خدا نسبت به او میبیند؛ با حسد به او نگاه میکند. سعی میکند با شک و وسوسه دلش را آشوب کند.
🔹روایت دارد که موقع نماز، لباس انسان ذکر میگوید. لذا خوب است موقع نماز لباسهای نظیف و معطر بپوشد. وقتی کسی به نماز میایستد، چند صف از ملائکه پشت سر او میایستند. هر صفی چند نفر در آن است؟ یک طرف در شرق عالم و یک طرف در غرب عالم. با چنین اوصافی، آیا ارزش ندارد نمازگزار مؤدب اذان و اقامه بگوید؟ چند دقیقه قبل از نماز در سجاده بنشیند؟
🔸نماز برای هر انسانی که اهل نماز باشد، حاصلِ عالَم خلقت است. آن وقت ببینید بی نمازها چه چیزهایی را از دست میدهند. چه نکبتی برای خودشان رقم میزنند. لذا اگر نماز نخواند کافر است. اگر هم در ظاهر قبول نداشته باشد، نجس است.
#ماه_مبارک_رمضان
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir
1402.01.14_01.mp3
47.22M
﷽🎶صوت سخنرانی حاج آقا سید مجتبی موسوی درچهای (حفظه الله)
💠موضوع : دلایل وجوب نماز
📆تاریخ : ۱۴۰٢/١/١۴
🔸مکان: مسجد حضرت سیدالشهدا علیه السلام(مصلی)
#ماه_مبارک_رمضان
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir
🔰#خلاصه_سخنرانی | مروری بر بیانات حاج آقاسیدمجتبی موسوی درچهای ، در روز دوازدهم ماه مبارک ۱۴۰۲.۱.۱۴
🏷 دلایل وجوب نماز
✍حَبَّبَ إِلَيَّ اَلصَّلاَةَ. فرمودند خدا نماز را محبوب من قرار داد. وقتی یک چیزی محبوب آدم شد، باید برای آشنا شدن با او تلاش کند.
⛔️تکلم با مخلوق حتی با انبیاء و اولیاء در نماز ممنوع است. یعنی در قنوت نماز نمیتوانیم بگوییم "السّلام علیک یا اباعبدالله" یا "السّلام علیک یا صاحب الزمان"
➖حضرت فرمودند : صَلُّوا كَمَا رَأَيْتُمُونِي أُصَلِّي. همان طوری که من نماز میخوانم، نماز بخوانید.
❓سؤال : حضرت چگونه نماز میخواندند؟مثل ما می گفتند السّلام علیک ایّها النّبی؟
جواب : بله، خود حضرت هم می فرمودند السّلام علیک ایّها النّبی و رحمة الله برکاته. طبق این روایت چون امر خداوند تبارک و تعالی بوده، در نماز به خودشان سلام میدادند.
💯از امام صادق (علیه السّلام) سوال کردند که به چه دلیل خدا نماز را واجب کرده است؟ فرمودند:
1⃣أَنَّهَا إِقْرَارٌ بِالرُّبُوبِيَّةِ لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ
هم به ربوبیت خدا اقرار کند و هم چند ساعت به چند ساعت همه کارها را رها کنند و مقابل خدا بایستد.
2⃣وَ خَلْعُ اَلْأَنْدَادِ
برای رها کردن همه شریکها. در مقابل خداوند متعال بُتهای زیادی هست. چه بتهای مادی مثل بتهای سنگی و چه بتهای معنوی مثل بعضی آدم ها که برای برخی بت میشوند.
3⃣وَ قِيَامٌ بَيْنَ يَدَيِ اَلْجَبَّارِ جَلَّ جَلاَلُهُ بِالذُّلِّ وَ اَلْمَسْكَنَةِ وَ اَلْخُضُوعِ وَ اَلاِعْتِرَافِ.
برای اینکه در طول شبانه روز آدم بالاترین حالت خضوع و بیچارگی خودش را به خدا معرفی کند و به عظمت و بزرگی خدا اقرار کند.
4⃣وَ اَلطَّلَبِ لِلْإِقَالَةِ مِنْ سَالِفِ اَلذُّنُوبِ.
برای اینکه بگوید : خدایا من خیلی خطا کردم. خدایا همه خطاهایم را ببخش و مرا سر جای اولم برگردان.
5⃣وَ وَضْعِ اَلْوَجْهِ عَلَى اَلْأَرْضِ كُلَّ يَوْمٍ خَمْسَ مَرَّاتٍ إِعْظَاماً لِلَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ.
برای اینکه آدم پنج مرتبه بالاترین جای بدنش را روی خاک قرار بدهد که به ذلت خودش و بزرگی خدا اقرار کند.
🔺لذا فرمودند به احترام امام حسین (علیه السّلام) روی خاک کربلا سجده کنید که ثوابش هفتاد برابر میشود.
6⃣وَ أَنْ يَكُونَ ذَاكِراً غَيْرَ نَاسٍ وَ لاَ بَطَرٍ. برای اینکه بزرگی خدا را فراموش نکند و به ناسپاسی و گردنکشی دچار نشود.
نماز برای این است که انسان یادش بیاید خدا دارد و سازنده دارد.
💡اگر می خواهیم نمازمان نماز شود، باید در نماز احتیاجات و ذلت و بیچارگی خودمان را حس کنیم. آن وقتی که اوج ذلت را فهمیدیم شروع به اشک ریختن و گریه کردن میکنیم و راهی دیگر هم نداریم.
♨️فرق ما با اولیای خدا همین است که آنها این بیچارگی را میفهمند و موقع نماز آن را حس میکنند و موقع نماز این حالت ظهور میکند ولی ما نه.
🔸روایت دارد که امیرالمومنین (علیه السّلام) در نماز ایستاده بودند و محاسن خودشان را در دست گرفته بودند. يَتَمَلْمَلُ تَمَلْمُلَ اَلسَّلِيمِ. مثل مار گزیده به خود میپیچیدند. این حالت برای چیست؟ اولیای الهی اوج ذلت را میفهمیدند ولی ما نه.
💢چرا فقط در نماز این حالت رخ میدهد؟ چون آن موقع جلوی خدا میایستند. بزرگانی هستند که در طول شبانه روز ذکر دائم دارند ولی در مقابل خدا نیستند. لکن در نماز مقابل خدا میایستند و با خدا حرف میزنند.
🔹دلیل اینکه خدا نماز را به این صورتی که مرسوم است دستور داده، این است که اگر این افعال را به ما تعلیم نمیدادند، هر کسی هر شکلی که میخواست خدا را عبادت میکرد و متفاوت حرف میزد. در روایت دارد که مورچه اگر بخواهد خدا را معرفی کند میگوید خدا دو تا شاخ بزرگ دارد.
🔸هر چه درجات آدم بالاتر برود و رتبهاش بیشتر بشود و اجر و قربش زیاد بشود، احتیاجش به نماز بیشتر میشود.
#ماه_مبارک_رمضان
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir
1402.01.15.01.mp3
50.74M
﷽🎶صوت سخنرانی حاج آقا سید مجتبی موسوی درچهای (حفظه الله)
💠موضوع : دلایل وجوب نماز(۲)
📆تاریخ : ۱۴۰٢/١/۱۵
🔸مکان: مسجد حضرت سیدالشهدا علیه السلام(مصلی)
#ماه_مبارک_رمضان
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir
🔰#خلاصه_سخنرانی | مروری بر بیانات حاج آقاسیدمجتبی موسوی درچهای ، در روز سیزدهم ماه مبارک ۱۴۰۲.۱.۱۵
🏷دلایل وجوب نماز(۲)
❓شخصی به امام رضا(علیه السّلام) نامه نوشت که چرا نماز واجب شده است؟ دیروز برخی از پاسخهای حضرت عرض شد.
7⃣يَكُونَ خَاشِعاً مُتَذَلِّلاً. اگر نماز، نماز شد خشوع و ذلّت در برابر خدا میآورد. اصلاً شرط نماز این است که بالاترین خشوع در انسان پیدا شود. وقتی انسان ضعف و بیچارگی خود را فهمید، خضوع میآید.
🔸این جسمِ محدود میلیاردها دکتر دارد که خیلی از امراض آن را هم نمیتوانند برطرف کنند. احتیاجات بدن را چه کسی میتواند برطرف کند؟ میلیاردها مورد بوده که بدون دارو، بیماری خوب شده است. چگونه؟ هو الشّافی. این در قسمت بدن.
🔹در قسمت روح، انسان میلیاردها برابر احتیاج دارد. اگر کسی به کتب اخلاقی مراجعه کند، قسمتی از آن را متوجه میشود.
📌منظور اینکه انسان باید در نماز اوجِ فقر خود را بفهمد. اینکه حواسمان در نماز پرت است علتش این است که نه احتیاج خودمان را میفهمیم و نه متوجهیم در برابر چه کسی ایستاده ایم. آیا لحظهای که با رئیس یک اداره صحبت میکنیم، حواسمان به جای دیگری میرود؟ خیر، چون به او احتیاج داریم.
ما از نظرِ دینی خیلی عقب هستیم. آن مقداری که به بعضی مخلوقات احساسِ نیاز میکنیم، یک هزارم آن را به خدا احساس نیاز نمیکنیم.
8⃣رَاغِباً طَالِباً لِلزِّيَادَةِ فِي اَلدِّينِ وَ اَلدُّنْيَا. فرمودند خدا نماز را قرار داد تا انسان عاشق خدا شود. چون حوائج او را غیر خدا کسی برطرف نمیکند. من محتاجم و خدا هم غنی. نماز را قرار داده تا من آنها را از خدا بخواهم.
9⃣مَعَ مَا فِيهِ مِنَ اَلاِنْزِجَارِ. انزجار یعنی تنفر. اگر نماز، نماز باشد از گناهان نفرت پیدا میکند. ما که هم نماز میخوانیم هم گناه میکنیم، نمازمان واقعی نیست.
⚠️پیامبر شخص اهل گناهی در حال نماز دیدند که خیلی سریع رکوع و سجده میکند. فرمودند اینکه هم گناه میکند هم نماز میخواند، اگر بمیرد به دین من از دنیا نرفته است.
🔟وَ اَلْمُدَاوَمَةِ عَلَى ذِكْرِ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِاللَّيْلِ وَ اَلنَّهَارِ.
در شبانه روز هر کسی شغلی دارد. این کارهای مادی، انسان را غافل میکند. خدا نماز را قرار داده که انسان کار را رها کند و به سمت خدا برود. دلش از کار کَنده شود. خدا اینها را تنظیم کرده که ما آدم شویم.
لذا میبینیم کسی که از نظر دینی ضعف پیدا میکند، اولین قدم نماز ضربه میخورد یعنی ارتباط از بین میرود.
❌ما وقتی درگیر امور مادی میشویم، یادمان میرود یک روزی نبودیم و یک روزی هم نخواهیم بود و الآن هم سرتاپا احتیاجیم. نشانه آن هم #کبر است. علامه طباطبایی(ره) در المیزان میفرمایند : سلول، سلولِ بدنِ انسانِ کافر میگوید لا اله الا الله و اقرار به ضعف دارد؛ ولی خودش با زبان چیز دیگری میگوید. جسمِ انسان، آن به آن احتیاج به فیض جدید دارد. این مطلب در اثر کارهای مادی فراموش میشود.
1⃣1⃣لِئَلاَّ يَنْسَى اَلْعَبْدُ سَيِّدَهُ وَ مُدَبِّرَهُ وَ خَالِقَهُ. نماز برای این است که انسان مُدَبّر خود را فراموش نکند. انسان در طول سال هزاران برنامه میریزد. ولی خیلی از آنها بهم میریزد. این یعنی همه کاره، کس دیگری است.
فَيَبْطَرَ وَ يَطْغَى. اینکه فرمودهاند در کارها #مشورت کنید، این روش کمک است. انسان باید به فکر خودش اکتفا نکند و بگوید هر چه میفهمم صحیح است. درِ مشورت را باز کند تا این حالتِ کبر و خود میفهمم و محتاج به کسی نیستم از بین برود. میفرمایند نماز بخوانید تا این حالت از بین برود.
2⃣1⃣وَ قِيَامِهِ بَيْنَ يَدَيْهِ زَاجِراً لَهُ مِنَ اَلْمَعَاصِي وَ مَانِعاً مِنْ أَنْوَاعِ اَلْفَسَادِ.
نمیشود هم با کسی انس ورزید و هم با او دعوا کرد. نماز باعث میشود انسان، ناخودآگاه از گناه فاصله بگیرد. چگونه قبل از سفر از دیگران حلالیت میطلبیم؟ در نماز هم انسان یاد خدا میافتد و از گناه دور میشود. کسی که نماز نمیخواند یا نماز واقعی نمیخواند، منبع کثافات میشود.
📝امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) میفرمایند: يَا كُمَيْلُ لَيْسَ اَلشَّأْنَ أَنْ تُصَلِّيَ وَ تَصُومَ وَ تَتَصَدَّقَ.
اصحابِ اهل بیت، منبع خیرات و برکات بودند. نزد ائمه میرفتند و آنها مطالب را برایشان میگفتند.
نماز و روزه و صدقه کار خوبی هست، ولی هنر نیست. شمر و یزید هم نماز میخواندند. إِنَّمَا اَلشَّأْنُ أَنْ تَكُونَ اَلصَّلاَةُ فُعِلَتْ بِقَلْبٍ نَقِيٍّ وَ عَمَلٍ عِنْدَ اَللَّهِ مَرْضِيٍّ. هنر نماز خواندن با قلب پاک است. نماز، مشترک بین مالک اشتر و ابن ملجم است. کارهای دینی باید خشوع بیاورد.
📌اینکه میگوییم فلان کار ثواب دارد، معنایش این نیست که ملائکه ثبت میکنند و روز قیامت جزای آن را میدهند. بله، روز قیامت جزای عمل را میدهند، ولی ثواب یعنی همین الآن هم رشد دینی ایجاد میشود.
👆لذا کسی که کار خیر انجام میدهد و رشد نمیکند، معلوم میشود هیچ ثوابی ندارد و اگر انجام ندهد بهتر است؛ چون خرابکاری به بار میآورد. البته نماز و روزه را باید در هر شرایطی بجا بیاورد.
#ماه_مبارک_رمضان
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir
1402.01.16.01.mp3
51.88M
﷽🎶صوت سخنرانی حاج آقا سید مجتبی موسوی درچهای (حفظه الله)
💠موضوع : برخی حالات اهلبیت (علیهمالسّلام) در نماز
📆تاریخ : ۱۴۰٢/١/۱۶
🔸مکان: مسجد حضرت سیدالشهدا علیه السلام(مصلی)
#ماه_مبارک_رمضان
🍀🍀🍀🍀🍀
@mousavidorcheh_ir