May 11
تعدد زوجات، یک حکم واجبی از طرف اسلام نیست؛ بلکه یک امر جایز در حمایت از بانوان است، باید به این نکته نیز توجه داشت، که اساسا بحث تعدد زوجات اختراع اسلام هم نیست، بلکه از گذشته در بیشتر کشورها وجوامع بشری، بحث تعدد زوجات رایج بوده، چراکه وقايعی چون جنگ، مواجه بودن مردان با خطرات جدی زندگی چون مرگ در كارگاهها و حوادث كارهای سنگين، باعث میشد، كه عده مردان كمتر از عده زنان باشد، لذا جوامع از دیر باز برای مشکل بیسرپرستی زنان بیشوهر چارهای جز تعدد زوجات نداشتهاند.
پس از جنگ جهانی دوم در آلمان چند هزار بیوه زن که سرپرستان خود را در جنگ از دست داده بودند دست به اعتراض زدند و از کلیسا درخواست کردند که مردم را تشویق به چند همسری کنند، ولی کلیسا به اعتراض آنان توجه ای نکر و همین باعث شد که پس از آن فساد و بزهکاری در آلمان به شدّت رواج یابد.
جمله برگرفته از آیه قرآن است که «و ما جَعَلَ اللهُ لِرَجُلٍ مِنْ قَلْبَينِ في جَوْفِه» خدا در درون هیچ کسی دو قلب قرار نداده است! اما مساله این است که این حقیقت، هیچ ربطی به مصلحت تعدد زوجه ندارد!
زیرا مثلا اگر ما یک دل داریم و با یک دل هم فقط یک محبوب باید داشته باشیم؛ پس اگر خدا محبوب ما شد آیا دیگر مادر و پدر و همسر و فرزندان و از همه بالاتر پیامبر و اهل بیت را نباید دوست بداریم؟!! پس داشتن یک دل و نداشتن دو معشوق به معنایی نیست که ما تصور میکنیم.
ما همسران فرزندان والدین و خانواده و... را در راستای محبت خدا و برای خدا و به اذن خدا دوست داریم پس دو معشوق متضاد نداریم.
پس آیه شریفه ارتباطی با داشتن دو یا چند همسر ندارد. چیزی که در ازدواج مهم است مراقبت از رضایت خدا از طریق ازدواج و تشکیل خانواده است...
اینکه شما از یه چیزی خوشتون بیاد یا بدتون بیاد دقیقا به فرهنگ شما بستگی داره، یعنی آدما تابع فرهنگاشونن، حالا مسئله جایی پیش میاد که بخواهیم ببینیم چه چیزی درست و چه چیزی غلطه، چه علایق انسانی درستن و چه علایقی غلط؟ و خب قاضی اینجا باید کسی باشه که انسان نباشه یعنی چیزی براش نفع و ضرر نداشته باشه، اینجاس که خدای متعال تنها قاضیه ذی صلاحه، پس لطفا علایق شخصی خودمون رو وحی منزل ندونیم و قضاوت رو بسپریم به دست خدا و حکمی که خداوند داده رو بخاطر علایق شخصیمون تخریب نکنیم، لااقل اینقد آزاده باشیم که بگیم من دوست ندارم، نه یه خط قرمز بکشیم روی همه چی!!! نظرات شما برای ما مهم است.
May 11
#چرا_تعددزوجات
#ضرورت_تعددزوجات
خیلی ها اشکال میگیرند که در این وضعیت اقتصادی چرا تعددزوجات؟ در جواب این سوال، مطلب فراوان است، اما به این نکات توجه کنید 👇
۱. دختران و زنان بین ۳۰ تا ۴۹ ساله بسیاری هستند که علی رغم داشتن فرهنگ و تحصیلات عالیه و دیگر ویژگی ها به هر دلیلی مجرد مانده اند و مهمتر اینکه تعداد پسران ایرانی این بازه سنی بسیار کمتر از دختران برای این بازه سنی است و به احتمال قوی این دختران نیز به قافله یک میلیونی دختران یائسه بزرگتر از خود بپیوندند، زیرا معمولا پسران مجرد برای ازدواج گزینه های دیگری را انتخاب میکنند. بسیاری از این خانم های مجرد، به هر دلیلی به #تعددزوجات و یک زندگی ساده متاهلی تحت شرائط تعددزوجات رضایت دارند. حیف نیست ایران ما خودش را از استعداد مادری و همسری این خانم ها محروم کند؟
۲. مردان فراوانی داریم که علی رغم داشتن همسر، به هر دلیلی به داشتن شریک جنسی دیگری نیاز دارند. چه اشکال دارد این نیاز آن ها با تعددزوجات به مسیر تشکیل خانواده و فرزند آوری هدایت شود؟ امروزه بسیاری از همین مردان نیاز خود را با راه های دیگری همچون روابط حرام خبیث و سفرهای سیاحتی تایلند و ترکیه و... برطرف میکنند...
۳. با وجود تبلیغات گسترده حاکمیت در جهت فرزندآوری طی ۱۵ سال اخیر، متاسفانه آنچه واقعیت پیدا کرده چیزی دیگر است... آمار افزایشی سقط جنین، آمار کاهشی فرزندآوری، آمار کاهشی ازدواج و... با وجود این همه هشدار کارشناسان جمعیت و دیگر افراد، نشانه هایی است که همه و همه این ها، ما را به این نتیجه می رساند که باید از تمامی ظرفیت های قانونی و شرعی برای تکثیر نسل استفاده کنیم و تعددزوجات قطعا میتواند در این مسیر تعریف شود و هم برای کشورمان ایران و هم برای مذهب شیعه راهگشا باشد. چه اینکه از سَلَفی های تکفیری بگیرید تا اربابان غربیشان حداقل بعد از انقلاب اسلامی در مورد ابعاد مختلف وضعیت جمعیتی ایران و شیعه قعالیت های گسترده ای داشته اند و همین امر نگرانی حاکمیت و بزرگان مذهب را در پی داشته است.
پ.ن: با این استدلال های روشن بر ضرورت احیاء فرهنگ تعددزوجات، دیگر باید اذعان کرد هر گونه قصور و تقصیری از سوی هر شخصی، قطعا پیگیرد شرعی خواهد داشت.
@chandhamsari_Ormavi