دکتر مرادی مطرح کرد:
🔻ضریب نفوذ برنامه های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در فضای مجازی و فضای حقیقی قابل توجه است
🔹نشست مشترک رییس و معاونان دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی با مسئولان شرکت ارتباطات سیار ایران(همراه اول) ، در خصوص بررسی و ایجاد زمینه های همکاری این شرکت با دانشگاه در حوزه مسائل فرهنگی و به ویژه جشنواره ملی شعر و نماهنگ مژده وصل ، روز چهارشنبه در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد.
🔸بیشتر بخوانید:
https://mashhad.iau.ir/fa/news/1652
#جشنواره_شعر_مژده_وصل
@mozhde_vasl
❇️ همگام با زیارت "جامعه کبیره" :
یادداشت (٢۴)
المکرّمون َالمقرّبون َالمتّقون َ الصادقونَ المُصطَفونَ المطیعون لله :
کرامت داده شده ها، نزدیکان [به خداوند] پرواپیشگان راستگویان فرمان برداران خدا
🔸"... تکریم معنوی انسان به عقل است... نخستین مرحله ی این سیر، [رسیدن به ذات اقدس الهی] شناختن و باور کردن خدای تعالی است که" سیر مِن الخلق الی الحق "نامیده می شود...اما در مرحله ی دوم که" سیر من الحق الی الحق بالحق "یا سیر در اسمای حسنا و صفات علیای حق تعالی... مسافت نامحدودی دارد...ازین رو مقربان ساحت او هرچند که به مراحل عالی قرب الهی برسند... باز هم قرب و نزدیکی بیشتری را طلب می کنند".
🔸"... ایمان، عمل صالح، استواری در اعتقاد، مقاومت در رفتار و کردار نیک و مانند آن موجب نیل به مقام صدق می گردد ".
برگرفته از کتاب" ادب فنای مقربان ". آیت الله جوادی آملی.
🔸گزینش:بتول فخراسلام. دبیر تخصصی جشنواره ی شعر و نماهنگ
" مژده وصل ". واحد خراسان رضوی
@mozhde_vasl
❇️همگام با زیارت "جامعه کبیره" :
یادداشت (٢۵)
القوّامونَ باَمره ِ العاملونَ بارادتهِ الفایزون َ بکرامتهِ اَصطَفاکم بعلمهِ و ارتضاکم لغَیبه ِ و َاَختارَکُم لسرّه : قیام کنندگان به امر خدا، عمل کنندگان به اراده ی او، رستگاران به کرامت او. با علم خود شما را برگزید و شما را برای [آگاهی بر] غَیب خودش پسندید و شما را برای سر ّ خود برگزید.
🔸"... شهادت می دهیم که ائمه (ع)
نه تنها قائم بر امر الهی اند، بلکه قوّام به آن نیز هستند؛...
به اعتقاد این عارف بزرگ [ابن عربی]، ستون نظام هستی، یعنی نبی اکرم
(ص) خلاصه ی رسولان و آنان خلاصه ی انبیای صاحب شریعت و آنان خلاصه ی انبیا و آنها خلاصه ی اولیاء و آنها خلاصه ی مؤمنان و آنها خلاصه ی اخیار و نیکان و آنها برگزیده ی گروه های مختلف خلقت هستند...".
🔸" در روایات فراوانی به آگاهی ائمه (ع) از غیب تصریح شده است...
اسرار الهی همانند سایر علوم و معارف، نخست در اختیار واسطه ی اصلی فیض، یعنی رسول اکرم (ص) قرار می گیرد و از او به امیر مؤمنان (ع) سپس امام حسن (ع) و... منتقل می شود...
سرّ الهی حقیقت مکنونی است که باید مکتوم باشد؛ زیرا پذیرش آن در توان دیگران نیست... خدای سبحان که کارهای او عین حکمت و معدلت است، کسانی را محرم اسرار خود قرار می دهد که در سریره ی آنها و در سرّ سویدا ی آنان جز محبت خدا چیزی راه نیابد... ".
برگرفته از کتاب" ادب فنای مقربان ". آیت الله جوادی آملی. پایان جلد سوم.
🔸گزینش : بتول فخراسلام. دبیر تخصصی جشنواره ی شعر و نماهنگ
" مژده وصل ". واحد خراسان رضوی
@mozhde_vasl
❇️همگام با زیارت "جامعه کبیره" :
یادداشت (٢۶)
واجتَباکم بقُدرَته وَ اَعَزَّکم بهُداهُ وَخَصَّکم ببرهانه ِ وَ انتَجَبَکُم لنوره ِ وَ اَیَّدَکُم بِروحه وَ رَضیکم خُلفاءَ فی اَرضِهِ: و با توانایی خود شما را برگزید و با هدایت خود شما را عزیز گردانید و با برهان خود شما را مخصوص گردانید و برای نور خود برگزید و با روح خود شما را قوّت بخشید و شما را برای جانشینی خود در روی زمین پسندید.
🔸"به اعتقاد نظام الدین نیشابوری یکی از معانی باب افتعال، گرفتن برای خویشتن است...امین الاسلام طبرسی (رحمة الله) گفته :اجتباء، گزینش امور عالی برای خود است... در نتیجه" اجتباء"... به معنای گزیده گزینی است...".
🔸"... از امداد الهی با واژه ی" تایید" نیز یاد شده است. این امدادها گاهی عمومی است و کافر و مومن را در بر می گیرد و زمانی ویژه ی مؤمنان است که افزون بر امور مادی، امور معنوی را نیز به همراه دارد و گاهی اخصّ ست که به انبیاء و اولیای الهی اختصاص دارد...
از آیات قرآن کریم درباره ی روح آدمی دو تعبیر استفاده می شود :
ا.روح نفخی :این روح مایه ی "حیات ظاهری" است...
ب. روح تأییدی: گاهی از آن به "روح ایمان" تعبیر می شود... ".
🔸" بالاترین مقامی که قرآن کریم برای انسان ذکر می کند،... جانشینی او از آن جمیل مطلق (عزّ و جلّ) است... ".
برگرفته از کتاب" ادب فنای مقربان ". آیت الله جوادی آملی.
🔸گزینش:بتول فخراسلام. دبیر تخصصی جشنواره ی شعر و نماهنگ
"مژده وصل ". واحد خراسان رضوی.
@mozhde_vasl
❇️همگام با زیارت "جامعه کبیره" :
یادداشت (٢٧)
وَحُجَجا علی بَریَّته ِ و َ انصارا لدینه ِ وَ حَفَظَه لسرّهِ وَ خَزَنه لعلمه ِ وَ مُستَودَعا لِحکمته ِوَ تَراجِمَه لِوَحیه ِ و ارکانا لتوحیده ِ وَ شهداءَ عَلی خَلقهِ :
و[شما را به عنوان] حجت هایی بر مخلوقات خود [پسندید] و یاورانی برای دین خود و حافظانی برای سرّ خود و گنجینه هایی برای علم خود و محلی برای ودیعه گذاردن حکمت خود و ترجمان برای وحی خود و ارکانی برای معرفت یگانگی خود و گواهانی بر خلق خود[پسندید].
🔸"... برخی نیز اصل واژه ی" برّیه" را... به معنای خاک می دانند و بریّه را به معنای انسان، زیرا از خاک آفریده شده است... با توجه به این که وجود حجت در نظام هستی، تنها با مختار و مکلف بودن انسان قابل توجیه است، به نظر می رسد معنای(انسان) در این جا تناسب بیشتری دارد".
🔸" بی تردید نخستین شرط یاری دین خدا، باور داشتن و ایمان آوردن به آن است... این تلاش و مبارزه زمانی به نبرد علمی است و گاهی به کارزار نظامی... اهل بیت عصمت (ع) همان گونه که مظهر "هوالظاهر" هستند، مظهر "هوالباطن" اند؛ لذا از هر سرّی به اذن خداوند آگاه اند".
🔸"... ترجمان وحی درین مرحله شخص رسول اکرم (ص) است؛... قلب مبارک نبی اکرم (ص) که قلب عالَم است، این حقایق را ادراک و مشاهده می کرد ... لیکن ابدی بودن این نور... و محدودیت عمر شریف رسول اکرم (ص)... مجال نداد که همه زوایای قرآن را برای جوامع بشری آشکار کند ... این شارحان و مفسران که ترجمان وحی الهی درین مرحله به شمار می آیند، همان ائمه اطهار (ع) هستند... ".
🔸"... تلاش برای تبیین زوایای یکتاگرایی و یکتا پرستی، نخستین معنای ارکان توحید بودن ائمه (ع) است".
🔸" عبارت "شهداء علی خلقه" همان مقامی را برای پیشوایان معصوم (ع) ثابت می کند که برخی از آیات قرآن کریم برای نبی مکرم (ص)..."
برگرفته از کتاب" ادب فنای مقربان". آیت الله جوادی آملی. پایان جلد چهارم.
🔸گزینش:بتول فخراسلام. دبیر تخصصی جشنواره ی شعر و نماهنگ" مژده وصل ". واحد خراسان رضوی
@mozhde_vasl
❇️ همگام با زیارت "جامعه کبیره" :
یادداشت (٢٨)
عَصَمَکُمُ الله مِنَ الزّلَل ِ وَ امَنَکم من الفِتَن وَ طَهَّرَکُم من الدَّنَس وَ اَذهَبَ عَنکم ُ الرِّجسَ وَ طَهَّرَکُم تطهیرا فَعظَّمتُم جَلالَه وَاکبرتُم شأنَهُ : شما را از لغزش ها بازداشت و از آزمون، ایمنی تان بخشید و از آلودگی ها پاکتان گردانید و هرگونه پلیدی و پلشتی را از شما زدود و پاکتان کرد؛ چه پاک کردنی! پس جلال او را بزرگ شمردیدو و شأن او را بزرگ شمردید.
🔸"... ائمه (ع) به آیه ی تطهیر مباهات می کردند و آن را سند حقانیت خاندان خود می دانستند... مراد از اراده در آیه ی تطهیر [انما یرید الله لیُذهب عنکم الرجس اهل البیت و یُطّهرکم تطهیرا] اراده ی تکوینی ست نه تشریعی...".
🔸"بزرگداشت هرکسی به مقدار معرفت او بستگی دارد... عبارت فعظمتم جلاله دو عنصر محوری دارد :
١.جلال الهی همانند سایر اسمای حسنای الهی از هر نقصی منزّه و از هر عیبی مبرّاست...
٢.انسان کامل... شایستگی تعظیم جلال الهی را دارد... ".
🔸" شأن خداوند اغنا (بی نیاز کردن) و اقنا (مال بخشیدن) است؛ زیرا همگان پیوسته از او سؤال استعطایی دارند...
تکبیر شأن خدا مسبوق به تکبیر خود خداست".
برگرفته از کتاب" ادب فنای مقربان ". آیت الله جوادی آملی.
🔸گزینش :بتول فخراسلام. دبیر تخصصی جشنواره ی شعر و نماهنگ
" مژده وصل ". واحد خراسان رضوی
@mozhde_vasl
❇️همگام با زیارت "جامعه کبیره" :
یادداشت (٢٩)
وَمَجَّدتُم کَرَمَه وَاَدَمتُم ذکرَهُ وَ وَکَّدتُم میثاقهُ وَ اَحکَمتُم عَقدَ طاعَتهِ : و کرم او را ستودید و یاد او را باقی نگه داشتید و پیمان او را تأکید کردید و پیمان فرمانبرداری او رامحکم کردید.
🔸"... ائمه (ع) با برشمردن نعمت های مادی و معنوی ِخدا و تبیین زوایای آن او را تمجید کرده اند. معنای دوم این که بی تردید ائمه (ع) نفیس ترین گوهر آفرینش، برترین و بالاترین نعمت خدا و با ارزش ترین هدیه ی او به نظام هستی اند. ازین رو خلقت آن ذوات نورانی... تمجید کرم الهی به بهترین شکل است... ".
🔸"... یاد خدا خود به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) نسبت داده شده ست... از یک سو ذاکر خود خدا هستند و از سوی دوم مذکور او... ".
🔸"... جانشینان عام یا خاص انبیای الهی غیر از تعهد عمومی که در سوره ی اعراف بدان اشاره شده است، [آیه ی میثاق :... اَلَستُ بربکم قالوا بلی شَهدنا] تعهدی ویژه سپرده اند... تا برای تبیین و تشریح احکام و اهداف رسالت و نیز دعوت دیگران به سلوک سبیل حق تلاش کنند...".
🔸" اطاعت حق و عقد طاعت آن، نشان عقل و خردمندی است... انسان های کامل معصوم که عقل مُمَثّل اند، نه تنها حافظان پیمان شخصی خودند...بلکه مهم ترین عامل استواری پیمان دینی در جامعه ی اسلامی اند... ".
برگرفته از کتاب" ادب فنای مقربان ". آیت الله جوادی آملی.
🔸گزینش: بتول فخراسلام. دبیر تخصصی جشنواره ی شعر و نماهنگ
" مژده وصل ". واحد خراسان رضوی.
@mozhde_vasl
❇️ همگام با زیارت "جامعه کبیره" :
یادداشت (٣٠)
وَنَصَحتُم لَهُ فی السرِّ وَالعَلانیه وَ دَعَوتُم الی سبیله بالحکمه و المَوعظه الحسنه وَ بَذَلتُم اَنفُسَکم فی مَرضاته وَ صَبَرتُم علی ما اَصابَکم فی جَنبه :
و در پنهان و آشکار برای او یکرنگی و خیرخواهی کردید و با حکمت و اندرز نیکو به راه او فرا خواندید و جان هایتان را در راه رضای او بخشیدید و بر هر رنجی که در راه فرمانبرداری خدا به شما رسید، شکیبا بودید.
🔸" راه خدا شامل هر راهی می شود که به اسمی از اسمای حسنای الهی برسد... پس از معرفی ائمه (ع) به عنوان ناصحان بی غلّ و غش و خیرخواهان بی منت و بهره گیران از حکمت و موعظه... از میزان تلاش و فداکاری آن ذوات قدسی برای رسیدن به این مقصود... سخن به میان آورده است...تنها کسانی که در حق آنها به طور مطلق می توان گفت در برابر مصائب صبرکردند، مشکلات آنها را از پا درنیاورد و با تحمل خود صبر را به ستوه آوردند، پیشوایان معصوم (ع) هستند".
برگرفته از کتاب" ادب فنای مقربان ". آیت الله جوادی آملی. پایان جلد پنجم
🔸گزینش: بتول فخراسلام. دبیر تخصصی جشنواره ی شعر و نماهنگ
" مژده وصل ". واحد خراسان رضوی
@mozhde_vasl
❇️همگام با زیارت "جامعه کبیره" :
یادداشت ( ٣١)
وَ اَقَمتم ُالصَلوه وَاتَیتُمُ الزَکوه وَ اَمَرتُم بالمعروف وَنَهَیتُم عن المُنکَر وَ جاهَدتم فی الله حقَّ جِهادهِ : و نماز را به پا داشتید و زکات را پرداخت کردید و امر به معروف و نهی از منکر کردید و برای خدا جهاد کردید؛ آن گونه که حق جهاد او بود.
🔸"در بیش از بیست و پنج آیه ی قرآن کریم اقامه ی نماز و ایتای زکات با هم ذکر شده اند... آمر به معروف و ناهی از منکر، مظهر اسم شریف" آمر" و" ناهی"باری تعالی است؛... چون ذات اقدس الهی" هادی"است، امر می کند و چون" عاصم" است، نهی می کند".
🔸"[حق جهاده] را می توان به جهاد شایسته ترجمه کرد... برخی "حق جهاده" را در آیه ی "و جاهدوا فی الله حقَّ جهاده" به معنای اطاعت بی عصیان دانسته اند و بعضی به معنای مجاهده با هوای نفس و شماری به معنای جنگ جدی و بی مسامحه با کافران... لیکن هریک از این ها از قبیل مصداق برای جهاد شایسته است ".
برگرفته از کتاب" ادب فنای مقربان ". آیت الله جوادی آملی.
🔸گزینش: بتول فخراسلام. دبیر تخصصی جشنواره ی شعر و نماهنگ
" مژده وصل ". واحد خراسان رضوی.
@mozhde_vasl
❇️همگام با زیارت "جامعه کبیره" :
یادداشت ( ٣٢)
حتی اَعلَنتُم دَعوَتَهُ و بَیَّنتُم فرائضَهُ وَ اَقَمتم حدوده َنَشَرتم شَرایعَ اَحکامه وَ سَنَنتم سُنَّتَه ُ وَ صِرتم فی ذلک منه الی الرضا سَلَّمتم لهُ القَضاءَ وَ صدَّقتم مِن رُسُلِه مَن مَضی فالراغبُ عَنکم مارِق و اللازمُ لَکم لاحق وَالمُقَصّر ُ فی حقّکم زاهق : تا آن که دعوت او را آشکار، فرائضش را تبیین، حدودش را اقامه، احکام شریعتش را منتشر و سنت او را اجرا کردید و در این راه به مقام رضا رسیدید و تسلیم قضای الهی شدید و پیامبران پیشین خدا را تصدیق کردید. پس روگردان از شما،
[از دین ] خارج شده و همراهی کننده ی دائمی شما، به مقصد رسیده و کوتاهی کننده ی در حق شما، هلاک شده است.
🔸"نیل به مقام رضا درین بخش از زیارت، ممکن است از" راضی"بودن شروع شود و به" مرضی"خدا شدن پایان پذیرد...
نبی بودن یا به مقام اولوالعزم رسیدن به معنای برتری همه جانبه داشتن نیست؛ چنان که اولوالعزم و صاحب شریعتی مانند موسی (ع) از خضر (ع) می آموزد... با توجه به هیمنه ی قرآن کریم نسبت به همه ی کتاب های آسمانی و نیز احاطه ی علمی انسان کامل معصوم از اهل بیت وحی (ع) بر همه ی مطالب قرآن می توان احتمال برتری امامان معصوم (ع) به ویژه حضرت مولی الموحدین علی بن ابی طالب (ع) را بر انبیای گذشته از منظر قرآن مجید صائب دانست".
برگرفته از کتاب" ادب فنای مقربان ". آیت الله جوادی آملی.
🔸گزینش : بتول فخراسلام. دبیر تخصصی جشنواره ی شعر و نماهنگ
" مژده وصل ". واحد خراسان رضوی
@mozhde_vasl
🔖 از " آستانه " تا " آسمانه"
♦️ چگونگی بهره مندی از مفاهیم زیارت جامعه کبیره
" ز احمد تا اَحَد یک میم فرق ست"
_السلام علیکم یا اهل بیت النبوه
در ادبیات فارسی، "براعت استهلال" یا سخنان آغازین، همانند دریچه ای برای نمایاندن چشم انداز متن است و در زیارت جامعه کبیره، نخستین جمله در شناسایی مقام امامان، چشمگیرترین شناسه است که می تواند دستمایه ی آفرینش های ادبی و هنری در پیکر شعر و نماهنگ و... گردد.
♦️واژه ی " نبوت " یادآور ساحت پیامبر گرامی اسلام (ص) ست که مخاطب حدیث "لولاک" ست:
"اگر تو نبودی، همانا آسمان ها را نمی آفریدم".
در ادبیات عارفانه ی فارسی، جهانی با این جمله، طفیلیِ وجود حضرت محمد (ص) شناخته شده اند؛ وجودی که موجودیتش، "رحمه للعالمین" ست و در جهان بینی عرفانی، نخستین آفریده ی حضرت حق، ماهیت وجودی اوست که با اصطلاح ِ"حقیقت محمدیه " شهره گشته و آن هم به پشتوانه ی حدیثی از پیامبر گرامی اسلام (ص) شکل گرفته است که فرمود:
"هنوز آدم در آب و گل بود که من به پیامبری مبعوث شدم". به قول شاعر :
بودم آن روز من از طایفه ی دُردکشان
که نه از تاک، نشان بود و نه از تاک نشان
♦️ حضرت محمد(ص) در بینش عارفانه کامل ترین جلوه گاه جمال الهی ست و تجلی گاه ِ اوج "فنای فی الله" و "بقا بالله" و برترین الگو برای" انسان کامل"ست. بیهوده نیست که شیخ محمود شبستری می فرماید :
" ز احمد تا احد، یک میم فرق است".
با این مقدمه "اهل بیت"، به دلیل وابستگی به "نبوت"، بسیار عظیم الشان خواهند بود. به ویژه که به نظر می رسد واژه ی "بیت" ، افزون بر مفهوم روساختیِ" جای"، به "جایگاه" ی والا نیز اشاره دارد.
♦️ با تمرکز بر عناصر عارفانه ی زیارت جامعه کبیره می توان آثاری ارزنده و قابل تامل آفرید . برای نمونه پرداخت ادبی و تصویری ِ مفهوم انسان کامل و ویژگی های آن، با مصداق پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع) با رویکردی بینامتنی به متون عارفانه ی ادب فارسی راهگشای این امر خواهد بود و قابلیت جلوه های نماهنگی غنی و قوی را در خود جای داده ست.
♦️ بتول فخراسلام. دبیر تخصصی جشنواره ی شعر و نماهنگ "مژده وصل" واحد خراسان رضوی.
@mozhde_vasl
❇️همگام با زیارت "جامعه کبیره" :
یادداشت ( ٣٣ )
وَالحقُّ مَعَکم و فیکُم و مِنکم و الَیکُم و انتم اهلُهُ و معدَنُهُ و میراثُ النبوّه عندکم و ایابُ الخَلق الَیکم و حسابُهم علیکم و فصل الخطاب عندکم :
و حق با شما و در [پیروی از ] شما و [بازگشتش] به سوی شماست و شما اهل حق و معدن (جوشش و تکوّن) آن هستید و میراث نبوت نزد شماست و بازگشت خلق به سوی شما و حسابشان بر عهده ی شماست و فصل الخطاب نزد شماست.
🔸" صدور حکم حق از خداوند و اعطای آن به انسان کامل گاهی به صورت وحی و زمانی به صورت الهام و مانند آن است... در روایات فراوانی از همراهی حق با علی (ع) سخن به میان آمده... به یقین، مقتضای مقام عصمت چیزی جز محور حق بودن نیست؛ بدین جهت این امتیاز به علی (ع) اختصاص ندارد، بلکه دیگر ائمه (ع) نیز از آن بهره مند ند... میراث داران کمالات انبیاء (ع)... از امام صادق (ع) رسیده است که امام هر زمانی به حساب امت زمان خودش می رسد... فصل الخطاب... هر سخن نهاییِ پایان دهنده ی نزاع را می توان فصل الخطاب نامید...چون بهره مندی هیچ کس از معارف قرآن به اندازه ی بهرهمندی ائمه اطهار (ع) نیست، سخنان آن ذوات قدسی (ع) بیش و پیش از سخن هرکسی حجت و فصل الخطاب است ".
برگرفته از کتاب" ادب فنای مقربان ". آیت الله جوادی آملی.
🔸گزینش : بتول فخراسلام. دبیر تخصصی جشنواره ی شعر و نماهنگ
" مژده وصل ". واحد خراسان رضوی
@mozhde_vasl
❇️همگام با زیارت "جامعه کبیره" :
یادداشت ( ٣۴ )
وَ ایاتُ الله لَدَیکُم وَ عزائمُه فیکم و نورُه و برهانُه عندَکم و اَمرُهُ الَیکُم :
و آیات خدا پیش شماست و اراده ی قطعی و خواست نهایی خدا در [باره] ی شماست و نور و برهان خدا نزد شماست و فرمان خدا به شما واگذار شده است.
🔸" مصادیق این واژه [آیه] در قرآن کریم متعدد است که به برشمردن سه مصداق آن بسنده می کنیم :
١.بخشی از سوره... ٢.معجزات پیامبران (ع)... ٣.آفریده های گوناگون...
... ذوات قدسی معصومان (ع)... به تمام آیات این ذکر مبارک آشنا و از همه ی بطون آن آگاه اند...
معجزات انبیای گذشته که قرآن آنها را آیه نامیده است، همانند کتاب های آسمانی شان در اختیار ائمه اطهار (ع) است...
بارها یادآوری شد که ائمه (ع) واسطه هایی هستند که فیض های گوناگون خدا را به موجودات نظام هستی می رسانند و هیچ موجودی ازین حلقه خارج نیست".
🔸"... آن ذوات قدسی(ع)... ظرف عزایم الهی ند...
[منظور از نور و برهان]
١.می توان گفت که قرآن مراد است...
٢.برهان ،پیغمبر اکرم (ص) است و نور، علی (ع).
٣.نور، قرآن است و برهان معجزاتی که ارتباط اولیای الهی را با خدا ثابت می کنند...
۴....این برهان، همان علم یقین آوری است که به کمک آن انسان، باطن گناه را می بیند... ".
🔸" ائمه اطهار (ع) همواره دنبال انجام دادن وظیفه اند؛ ازین رو بیان و عدم بیان احکام، تابع اراده ی آنها نیست؛ بلکه تابع مصلحتی است که حکم الهی را جعل و وظیفه ی آن ذوات قدسی (ع) را تعیین می کند...".
برگرفته از کتاب" ادب فنای مقربان ". آیت الله جوادی آملی. پایان جلد ششم.
🔸گزینش : بتول فخراسلام. دبیر تخصصی جشنواره ی شعر و نماهنگ
" مژده وصل ". واحد خراسان رضوی.
@mozhde_vasl
❇️همگام با زیارت "جامعه کبیره" :
یادداشت ( ٣۵ )
مَن والاکُم فَقَد والی الله و َمَن عاداکم فَقَد عادَی الله و مَن اَحَبَّکُم فَقَد اَحَبَّ الله وَ مَن اَبغَضَکم فَقد اَبغَضَ الله و مَن اعتَصَمَ بکم فَقَد اعتَصَمَ بالله : کسی که سرپرستی و امامت شما را بپذیرد، بی گمان خدا را به سرپرستی برگزیده و آن که رهبری شما را نپذیرد و با شما دشمنی بورزد، با خدا دشمنی کرده است. دوستدار شما بی گمان خدا را دوست دارد و کینه ورز به شما با خدا کینه توزی کرده است. هرکس به ولایت شما چنگ بزند، بی گمان در پوشش ولایت الهی در آمده است.
🔸"... ولایت ائمه اطهار (ع) که خلیفه الله هستند، مظهر ولایت خدای بی همتاست و آن که ولایت ایشان را بپذیرد. ولایت الهی را پذیرفته و کسی که ولایت آنها را نپذیرد و دشمنی بورزد، از ولایت خدا سر باز زده و با دشمنی با او برخاسته است...
پیروی از حبیب خدا {پیامبر اکرم(ص)} انسان را محبوب خدا می کند...".
برگرفته از کتاب" ادب فنای مقربان ". آیت الله جوادی آملی.
🔸گزینش :بتول فخراسلام. دبیر تخصصی جشنواره ی شعر و نماهنگ
" مژده وصل ". واحد خراسان رضوی.
@mozhde_vasl
❇️همگام با زیارت "جامعه کبیره" :
یادداشت (٣۶)
انتم ُ الصراط ُ الاَقوَم ُ و شهداء ُ دار الفناء و شُفَعاءُ دار البَقاء و الرحمه ُ الموصوله : شمایید تنها راه استوار و پایدار و شمایید گواهان و (جانفشانان و شهیدان) سرای رفتگان و شمایید شفیعان سرای پایدار و شمایید رحمت دست یافتنی.
🔸"... صراط تشریعی، راه همه ی انبیا و اولیا، به ویژه وجود مبارک رسول اکرم (ص) است...
مصادیق صراط :... ١.قرآن... ٢.دین...
٣.امامان معصوم... چون معارف دین، اعم از عقاید و اخلاق و احکام، اموری غیر مادّی اند و جایگاه آنها نفس انسان است؛... در ین حرکت تکاملی، انسان عین راه است. چون ذوات مقدس امامان (ع) مصداق اتمّ انسان کامل اند، عین "صراط مستقیم" اند... ".
🔸" شهداء دار الفناء از خاندانی گزارش می دهد که جانشان را در راه خدا نثار کرده اند... ".
🔸" رسول خدا (ص) در قرآن کریم "رحمه للعالمین" خوانده شده است... مظهر واقعی رحمت پروردگار انسان های کامل معصوم اند که به برکت آنان، مراکز دینی و عبادی صبغه ی رحمت می یابند... ".
برگرفته از کتاب" ادب فنای مقربان ". آیت الله جوادی آملی. پایان جلد هفتم.
🔸گزینش : بتول فخراسلام. دبیر تخصصی جشنواره ی شعر و نماهنگ
" مژده وصل ". واحد خراسان رضوی
@mozhde_vasl
🔻دومین پیش نشست جشنواره ی شعر و نماهنگ "مژده وصل"، همزمان با بزرگداشت مولانا برگزار می شود :
🔸از نی تا نور (درباره ی انسان کامل و غیبت و ظهور)
🔹سخنرانان:
دکتر رضا اشرف زاده
حجت الاسلام دکتر حامد علم الهدی
دکتر بتول فخراسلام
🔸اجرای موسیقی مقامی
🔸شعر خوانی
🔹زمان : یک شنبه ٨ مهر ماه ساعت ١٠
🔹مکان :دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد مشهد.سالن اجتماعات شهید عباس پور
#جشنواره_شعر_مژده_وصل
@mozhde_vasl
❇️همگام با زیارت "جامعه کبیره" :
یادداشت ( ٣٧ )
الآیه المَخزونه والامانه المحفوظه و الباب ُ المبتلی به الناسُ : شمایید آینه های خدای نمای پنهان در گنجینه های الهی و شمایید امانت های ایمن نگاه داشته شده و شمایید آن درگاهی که مردم به آن آزموده می شوند.
🔸"... وجود مقدس ♦️حضرت حجت بن الحسن العسکری (عج) ♦️آیت عظمای الهی ست؛ پس علائم ظهورش نیز نشانه های یکتا آینه حق نماو آیه بی مانند خداست...".
🔸"... امانت معروض درباره ی سه چیز به کار رفته است:
١.ارواح قدسی امامان معصوم (ع)...
٢.ولایت این ارواح قدسی...
٣.شناخت جایگاه ویژه ی این ارواح قدسی... ".
🔸" امامان معصوم (ع) دروازه های ورود به ساحت بندگی خدایند؛ چون به برکت آنان خدای بزرگ پرستیده و حجت های الهی بر بندگان تمام می شود... ابتلاء مهم ترین عاملی ست که استعدادهای نهفته ی انسان را به فعلیت می رساند... ".
برگرفته از کتاب" ادب فنای مقربان ". آیت الله جوادی آملی.
🔸گزینش :بتول فخراسلام. دبیر تخصصی جشنواره ی شعر و نماهنگ
" مژده وصل ". واحد خراسان رضوی.
@mozhde_vasl
❇️همگام با زیارت "جامعه کبیره" :
یادداشت ( ٣٨)
مَن اَتاکم نَجَا و مَن لم یاتکم هَلَکَ؛ الی الله تَدعُونَ و علیه تَدُلُّونَ و به تومنونَ وَ له تُسَلّمونَ وَ باَمره تَعمَلونَ و الی سبیله تُرشِدونَ وَ بقَوله تَحکُمون : هرکس نزد شما بیاید، بی شک نجات می یابد و آن که از شما دوری گزیند، به یقین نابود می شود. شما مردم را به خدا فرا می خوانید و سوی او ره می نمایید. شما سرشار از ایمان به خدا و تسلیم اویید ؛ به دستورهایش عمل می کنید و سالکان را به راه الهی می کشانید و بر پایه ی سخن خدا فرمان می دهید.
🔸"تلاش های پیامبر اکرم (ص) در معرفی جانشینان معصوم خویش با وصف مرجع آگاه و خطا ناپذیر در شناساندن حقایق دینی و زمامداری سیاسی امت و سفارش های پیاپی آم حضرت بر همراهی و جداناپذیری قرآن و عترت (ع)، افزون بر آن که بازگو کننده ی وظیفه ی امت اسلامی در روی آوری به این کانون هدایت است، بیانگر جایگاه محوری عترت (ع) در مرجعیت دینی همگانی... ست".
برگرفته از کتاب" ادب فنای مقربان ". آیت الله جوادی آملی.
🔸گزینش: بتول فخراسلام. دبیر تخصصی جشنواره ی شعر و نماهنگ
" مژده وصل ". واحد خراسان رضوی.
@mozhde_vasl
هدایت شده از آزاد خبر (واحد مشهد)
همزمان با روز بزرگداشت مولانا؛
پیشنشست جشنواره ی شعر و نماهنگ "مژده وصل" برگزار شد
دومین پیشنشست جشنواره ی شعر و نماهنگ "مژده وصل" با عنوان از نی تا نور(درباره ی انسان کامل و غیبت و ظهور)درامتداد تقریب مذاهب، همزمان با هشتم مهرماه روز بزرگداشت مولانا در سالن شهید عباسپور دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، در ابتدای این مراسم دکتر حسین پیمانیزاد معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه، ضمن تبریک و تسلیت شهادت مجاهد کبیر، سیدحسن نصرالله، خواستار مشارکت و حضور دانشجویان در بخش مختلف این جشنواره شد.
رئیس گروه تخصصی دفتر تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم گفت: امروز قرآن کریم، بزرگترین هدیه پروردگار به ماست.
حجتالاسلام دکتر حامد علمالهدی با اشاره به فرقههای مختلف افزود: اسلام همه ما را گرداگرد کلمه توحید جمع کرده است.
وی گفت: ما در بین مذاهب اسلامی بیش از ۹۰ درصد مشترکات داریم لذا انسان عاقل، فرهیخته و آیندهنگر به خاطر اختلاف ۵ درصدی از توافقات ۹۰ درصدی به راحتی عبور نمیکند.
علمالهدی بر تقریب مذاهب تاکیدکرد و گفت: تقریب مقدمه برای امت واحده و وحدت و به معنای نزدیک کردن افکار به همدیگر است که یکی از دغدغههای مولانا نیز همین وحدت امت اسلامی بوده است.
دکتر رضا اشرفزاده در ادامه درباره ی انسان کامل در شعر مولوی به بیان مطالبی پرداخت و درخصوص نفس اماره و روح پاک انسان توضیحاتی داد.
دکتر بتول فخراسلام نیز در رابطه با نورالاخیار از زیارت جامعه کبیره، به نور خوبان اشاره کرد و دراین رابطه مطالبی ارائه نمود.
روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد
❇️همگام با زیارت "جامعه کبیره" :
یادداشت ( ٣٩ )
سَعِدَ مَن والاکم و هَلَکَ مَن عاداکم و خابَ مَن جَحَدَکم وَضلَّ مَن فارقَکم و فازَ مَن تَمَسّکَ بکُم و اَمنَ مَن لَجَا الیکم و سَلِم َ مَن صدَُّقَکم و هُدی مَن اعتَصَمَ بکُم : ولایت پذیران و دوستداران شما، نیک سرنوشت و نیکوفرجام و ولایت گریزان و دشمنان شما نابودند و منکران شما ناامید و زیان دیده اند و هرکس از شما جدا شد، به گمراهی افتاد و آن که به شما پیوست، کامور گردید و هرکه به سنگر شما پناه آورد، از امنیت برخوردار گشت و آن که امامت شما را گواهی کرد، به ساحل سلامت رسید و کسی که به دامان شما چنگ زد، رهیافته و هدفیاب گشت.
🔸"امامان معصوم (ع) نیز از آن رو که جانشینان و ادامه دهندگان راه پیامبران (ع) به شمار می روند،بر همه ی جهانیان ولایت تصرف دارند...به فرموده ی قرآن حکیم، تکذیب پیامبر خدا در حقیقت انکار آیات الهی است... انکار جایگاه و پایگاه این ذوات قدسی [امامان معصوم]، همچون نپذیرفتن خدایی خدا و نبوت پیامبر (ص)، خواری و زیانکاری و نومیدی آدمی، نیز کفرورزی و خشم خدای رحمان را در پی دارد... ".
🔸"... پیامبر اعظم (ص) و جانشینان شایسته و راستین آن حضرت، قرآن ناطق و حقیقت حبل الهی اند و پیوستن به آنان بسان اعتصام به قرآن کریم، هدایت کننده ی جان ها و رهایی بخش انسان ها از گمراهی هاست... ".
برگرفته از کتاب" ادب فنای مقربان ". آیت الله جوادی آملی.
🔸گزینش:بتول فخراسلام. دبیر تخصصی جشنواره ی شعر و نماهنگ
" مژده وصل ". واحد خراسان رضوی.
@mozhde_vasl