*انسان با حسن ظّن به خدا از خدا روزی می¬گیرد و مسائل زندگی را تحلیل می¬کند و گاهی مؤمن نیّت گناه می¬کند و بدان سبب از روزی خود محروم می-شود.
*امام صادق فرمود: جهنّمیان در حقیقت بدان سبب در آتش جاویدان می¬شوند که نیّت آن¬ها در این دنیا این بوده که اگر در دنیا جاویدان باشند همیشه خدا را نافرمانی کنند و بهشتیان بدان جهت در بهشت جایدان می مانند که نیّت آن¬ها در دنیا این بوده که اگر در آن باقی بمانند خدا را اطاعت کنند پس جاودانگی هر دو به خاطر نیّت¬هاست
حضرت سپس آیه قُلْ كُلٌّ يَعْمَلُ عَلى شاكِلَتِه را تلاوت کرد. یعنی بر پایه نیّت خود هر كس بر ساختار و خُلق و خوى خويش عمل مىكند.
-
هنگامی¬که رسول¬خدا علی را به فرماندهی سپاهی، روانه جنگی¬ کرد مردی به برادر خود گفت: با ما به سپاه علی به جنگ بیا شاید غلامی یا چهار پایی یا چیزی که به دردمان بخورد بدست بیاوریم.
رسول خدا فرمود: جز این نیست که اعمال به نیّت¬هاست و برای هر کس همان چیزی است که نیّتش را دارد پس هر که برای تحصیل آنچه نزد خداست بجنگد بی گمان اجرش با خداست و هر کس برای رسیدن به متاع دنیا یا به نیّت زانو¬بند شتری بجنگد او را نصیب و پاداشی جز هر آنچه برایش جنگیده نباشد.
#آنچه خطیبان میگویند
⚜️تالیف استاد اخلاق #سید_حسن_موسوی_خراسانی
☘️☘️کانال مزجات 👇🏻👇🏻
https://eitaa.com/mozjat1
جوانمرد خود را در محضر خدا می¬بیند
وَ قِيلَ لَهُ مَا الْمُرُوَّةُ فَقَالَ: لَا يَرَاكَ اللَّهُ حَيْثُ نَهَاكَ وَ لَا يَفْقِدُكَ مِنْ حَيْثُ أَمَرَكَ.
امام صادق در پاسخ به پرسش از مردانگی و جوانمردی فرمود: اینکه خداوند تو را در جایی که نهیت کرده است حاضر نبیند و در آن جا که فرمانت داده است غائب نیابد.
****
عبدالله جعفر در مسیر مسافرت نیمه روزی به روستایی رسید و باغ سرسبز و خرمّی را در نزدیکی آن دید تصمیم گرفت پیاده شود و چند ساعتی را در آن باغ استراحت کند. مالک باغ در روستا زندگی می¬کرد و غلام سیاهی را گماشته بود تا از باغ مراقبت کند عبدالله از او اجازه گرفت و وارد باغ شد و جای مناسبی را برای استراحت پیدا کرد.
ظهر شد و عبدالله دید که غلام سفره خود را گشود تا غذا بخورد و در سفره سه قرص نان بود. هنوز لقمه ای نخورده بود که سگی وارد باغ شد و نزدیک غلام آمد او یکی از قرص¬های نان را برای او انداخت و سگ با ولع آن را بلعید و دوباره متوجه غلام و سفره نانش شد او قرص دوم و سوم را نزد سگ انداخت و بدون آنکه غذایی بخورد سفره را جمع کرد.
عبدالله که شاهد ماجرا بود از غلام پرسید جیره غذای شما در روز چقدر است؟ جواب داد همین سه قرص نان که دیدی. به او گفت پس چرا این سگ را بر خود مقدم داشتی و همه غذا را به او دادی؟
غلام در جواب گفت: آبادی ما سگ ندارد می¬دانستم این سگ از راه دور آمده و سخت گرسنه است و برای من رد کردن و محروم ساختن این حیوان سخت و سنگین بود. عبدالله پرسید پس امروز چه می¬خوری! غلام گفت امروز را به گرسنگی می¬گذرانم.
جوانمردی آن غلام سیاه باعث شگفتی عبدالله شد و اثر عمیقی در وی گذاشت و برای اینکه او را عملاً در این کار تشویق کند غلام را در راه خدا خرید و آزاد کرد و باغ را هم خرید و به او بخشید.
#آنچه خطیبان میگویند
⚜️تالیف استاد اخلاق #سید_حسن_موسوی_خراسانی
☘️☘️کانال مزجات 👇🏻👇🏻
https://eitaa.com/mozjat1
زیانکار کیست؟
قال رسول الله : الخاسِرُ مَن غَفَلَ عَن اِصلاحِ المَعادِ.
زیان¬کار کسی است که از آباد کردن قیامت و آخرتش غافل باشد.
*ضرر جبران ناپذیر
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ : ألمُنفِقُ عُمرُهُ في طَلَبِ الدُّنيا خاسِرُ الصَّفقة عادِمُ التَّوفيق.
کسی که عمر خود را در طلب دنیا صرف کند در این معامله زیان کرده و توفیق را از دست داده است.
*ضرر به غیر زدن هم ممنوع
قَالَ النَّبِيِّ :لَا ضَرَرَ وَ لَا ضِرَارَ فِي الْإِسْلَام .
در اسلام ضرر به خود و دیگران زدن ممنوع است. (و این حدیث سر¬آغاز یک قاعده¬ی¬ فقهی و درسی حوزه¬های علمی است).
*زیاده روی زیانکاری است
قال الکاظم: مَنْ بَذَّرَ وَ أَسْرَفَ زَالَتْ عَنْهُ النِّعْمَة.
کسی که ریخت و پاش و اسراف کند نعمت از او زایل می¬شود.
*هوی پرستی زیانکاری است
قَالَ الْجَوَادُ : مَنْ أَطَاعَ هَوَاهُ أَعْطَى عَدُوَّهُ مُنَاهُ .
کسی که از هوای نفس خود پیروی کند آرزوی دشمن خود را بر آورده است.
#آنچه خطیبان میگویند
⚜️تالیف استاد اخلاق #سید_حسن_موسوی_خراسانی
☘️☘️کانال مزجات 👇🏻👇🏻
https://eitaa.com/mozjat1
این سخن قرآنی: « خَسِرَ الدُّنْيا وَ الْآخِرَةَ » که بر سر همه زبان¬های ما نیز جاری است درباره کسانی است که خدا را با شکّ و تردید می¬پرستند، اگر خیری به آن-ها برسد بدان خیر آرام می¬گیرند و اگر امتحانی برای آنها پیش آید رُخ برمی¬تابند و دگرگون می¬شوند اینان در دنیا و آخرت زیان کرده و این همان ضرر و زیان آشکار است.
*قرآن به کسانی که کوشش آنان در این دنیا بی¬فایده است و کارهای بیهوده-ی خود را به خیال کارهای خوب حساب می¬کنند زیان¬کارترین افراد می¬نامد.
*امیرالمؤمنین علی فرموده¬اند: زیان¬کارترین مردم در داد و ستد و ناکام-ترین آنها در سعی و تلاش کسی است که تن و بدن خود را در راه مال دنیا فرسوده کند و مقدّرات و محاسبات با خواسته¬های او مساعدت نکند و آنگاه با حسرت و دریغ برود و با وِزر و وبال آن، به آخرت روی نهد.
*اسرافکار را به زیانکار تعبیر کرده¬اند زیرا شخص اسرافکار سه نشانه دارد:
«يَأْكُلُ مَا لَيْسَ لَهُ» آنچه را که لازم نیست می¬خورد «وَ يَشْتَرِي مَا لَيْسَ لَهُ» آنچه را که لازم نیست می¬خَرَد
«وَ يَلْبَسُ مَا لَيْسَ لَهُ» آنچه را که لازم نیست می¬پوشد. در این حدیث، انسان اهل خسارت به فرموده¬ی امام صادق
کسی است که ملاحظه نیازمندی خود را نمی¬کند و فوق نیازش لباس و خوراک تهیه می¬کند، امام هشتم به کسی که میوه¬ای را نیم خورده کرده و دور انداخت به عنوان شخص مُسرف اعتراض کرده فرمودند: که افرادی نیازمند در جامعه به آن احتیاج دارند چرا اسراف کردی؟.
#آنچه خطیبان میگویند
⚜️تالیف استاد اخلاق #سید_حسن_موسوی_خراسانی
☘️☘️کانال مزجات 👇🏻👇🏻
https://eitaa.com/mozjat1
پیام¬هائی برای بهتر زیستن
*ای که دستت می¬رسد کاری بکن پیش از آن کز تو نیاید هیچ کار
*امروز که در دست توأم مرحمتی کن فردا که شدم خاک چه سود اشک ندامت
*نیکوکاری با هدف خدائی ده نشانه دارد
قال رسو ل الله: أَمَّا عَلَامَةُ الْبَارِّ فَعَشَرَةٌ :
1- یُحِبُّ فِی اللّه: برای خدا دوست بداردو علا قمندی اش رنگ خدائی دارد.
2-ویُبغِضُ فی اللّه: برای خدا دشمنی می¬کند با هرکس دشمن است با انگیزه الهی است.
3-ویُصاحِب فِی اللّهُ: برای خدا رفیق و همراه می¬شود رفاقتش در مسیر خدا است.
4- ویُفارِقُ فِی اللّه: برای خدا قطع رابطه وقهر می¬کند قهرش برای رضای اوست.
5-و یَغضِبُ فی اللُه: در راه خدا غضب می¬کند عصبانیّتش خدائی است.
6- و یَرضُی فِی الُّله: در مسیر خدا راضی و خشنود می¬شود رضایتش نیز خدائی است.
7-ویَعمِل للّه: کار را برای خدا انجام می¬دهد.
8- و یطلَبُ اُلیه: خدا جوئی می¬کند به دنبا ل خدا در حرکت است.
9-ویخشَعُ للُه خا ئُفاٌ مخوفاٌ طاهراٌ مخلصاٌ مستَجیباٌ مُراقِباٌ: در برابر خدا خاشع ترسان و هراسان و پاک و با اخلاص و با حیا و مراقب خود است.
10-و یَحسُنُ فِی اللُّه: و برای خدا احسان و نیکو کاری می¬کند.
*نیکی و نیکوکاری خصلت انسان¬های با شرافت است و در رأس همه انسان-های با شرافت پیشوایان دینی¬اند که سنبل نیکوکاران¬اند آنانی که در زیارت جامعه یکی از صفات بارزشان نیکی و احسان است که می¬فرمایند: سَجیّتُکُم الکَرمُ؛ یعنی روش و رویه شما کرم و احسان کردن است.
#آنچه خطیبان میگویند
⚜️تالیف استاد اخلاق #سید_حسن_موسوی_خراسانی
☘️☘️کانال مزجات 👇🏻👇🏻
https://eitaa.com/mozjat1
غیرت
از جمله صفات پسندیده¬ای که در انسان¬های مؤمن به صورت برجسته¬ای بروز و ظهور دارد صفت غیرت و غیور بودن است صفتی که به وسیله آن انسان از دینش، از ناموسش، از مکتب و ملّتش دفاع می¬کند.
انبیاء و اولیاء الهی که تا پای جان از مبانی دینی در مقابل شرورترین دشمنان دفاع کرده¬اند بدلیل روحیه ی ایمان بخدا و غیرت دینی این همه سختی را به جان خریدند، دشمن نسبت به اینان اطلاع داشتند و می¬دانستند که در چه درجه¬ای از غیرت دینی قرار دارند
لذا در روز عاشورا که خبرهای متناقضی از زنده یا شهید شدن امام حسین شنیده میشد فرمانده ی جنگ گفت:
🔻من او را می¬شناسم برای اینکه بدانید زنده است یا نه به خیام حرمش حمله کنید اگر کوچک¬ترین رمقی در جان او باشد اعتراض خواهد کرد!
این کار را کردند و حسین هنوز زنده بود به هر زحمتی که بود خطاب به آل امیه گفت:
تا زنده ام نمیگذارم به خیام حرم بروید، اگر مسلمان نیستید ولی انسان هستید این کار را نکنید و از مقابله با حرم خودداری کنید.
#آنچه خطیبان میگویند
#محرم
⚜️تالیف استاد اخلاق #سید_حسن_موسوی_خراسانی
☘️☘️ مزجات 👇🏻👇🏻
@mozjat1
ترک صلاه و ذکر صلوات مستحب در اتوبوسها
افرادی به کارهای فرعی و غیرضروری اهمیت بیشتری می دهند، به عنوان مثال در اتوبوس نشسته اند و به سفر می روند ماشین در گردنه ها و یا در جاده های باریک متزلزل می شود یا راننده ترمزی ناگهانی می گیرد همۀ اهل ماشین صلوات می فرستند که صد البته این صلوات هم برای قرب خدا نیست بلکه از ترس جان است ولی به ایستگاه نماز که می رسد از کل یک اتوبوس گاهی چند نفر معدود برای نماز پیاده می شوند!
برای آمدن باران و رفع قحطسالی بیشترین کارهای خرافاتی را انجام می دهند، در یکی از محله های همین کشورخودمان مانند دوران جاهلیت گاو گرسنه و تشنه را در اطراف دِه می گردانند که از فرط تشنگی سر و صدا کند تا به قول خودشان دل خدا به رحم آمده برای آنها باران بفرستد! یا جمع می شوند و آش باران می پزند تا باران بیاید و هزاران قلم از این کارهای باطل یا کم فایده و یا بعضاً حرام را انجام می دهند لکن نماز باران که دستور خداست را انجام نمی دهند.
برای حل مشکلات زندگی چقدر متوسل به مشکل گشا می شوند تا زندگی به سامان برسد و مشکلاتشان حل گردد ولی نماز اول وقت که دستور خدا و رسول است و برای همان حل مشکل هم سفارش به آن شده را انجام نمی دهند.
برای رفع چشم زخم خرافاتی که بعضاً واقعاً حرام است و افرادی متهم می شوند و بعضی از اسراف ها انجام داده می شود لکن آیه شریفه وَ اِن یَکاد که دستور خدا در قرآن به پیامبر است را انجام نمی دهند.
اسفند که یک گیاه صحراست را دود می کنند تا گرفتار چشم زخم نشوند ولی از دعاهای وارده برای همین مسئله استفاده نمی کنند.
⚜️تالیف استاد اخلاق #سید_حسن_موسوی_خراسانی
☘️☘️ مزجات 👇🏻👇🏻
@mozjat1
🔻خرجهای جابجا
🔻هم در زندگی های شخصی و هم در دولت خرجهای جابجائی داریم که پس از چندی از مصرف کردن بودجه برای آن پشیمان می شویم،
🔻به عنوان مثال: اجازه ورود ماشین آلات کشاورزی و تراکتور به کشور دردسر دارد و مالیات فراوانی بر آن تعلق می گیرد اما ورود ماشین های لوکس سواری آزاد و بعضاً بی دردسر است، در حالی که ورود کومباین و تراکتور به کشاورزی و تولید کشور کمک می کند و استقلال مملکت را تضمین می کند و مهیا کنندۀ ارزاق و مایحتاج زندگی مردم است ولی ورود ماشینهای سواری شخصی جز ترافیک و مزاحمت افراد بی تعهّد چیزی در برندارد.
🔻نوعاً این دو ماشین دو نوع سرنشین دارد یکی سرنشین یک جوان بیکار پولدار! ادکلن زده و با سر و روی اصلاح اروپائی که تمام ارزش و شخصیت خود را در همین وسیلۀ آهنی و آن قیافه غریبه می داند و به استقلال کشور و هویت ملی ملت می خندد و از زمانی که به دنیا آمده مزاحم کسب و کار و ناموس مردم است نه پدری با غیرت در عمرش دیده و نه مادری با عفت!
🔻 و یکی دیگر از سرنشینان ماشینهای مربوط به کار و زحمت و تولید با لباسی معمولی و در حالی که کمک به استقلال کشور نانی به کف می آورد و با غفلت نمی خورد، از دست رنجش فقیر و یتیم استفاده می کنند و حتی نانی که همان جوان علّاف می خورد و الواتی می کند نیز از دسترنج همین سرنشین زحمت کش راننده تراکتور بدست می آید!
🔻بسیاری از وقت ها برای درو کردن یا کوبیدن خرمن و یا حمل و نقل گندم و جو و برنج و محصولات دیگر دو سه روستا در نوبت یکی دو تراکتور هستند و نوبتشان نمی شود و کار به جائی می رسد که همین معطل شدن ها کشاورز را خسته کرده و از کاشتن منصرف می کند
ولی بچه پولدار بی درد برای ورود ماشین سواری میلیاردی اش با یک تلفن همه چیز را حل می کند و از گذرگاه مزرعه به آسانی عبور می دهد! یکی از این دو ماشین در بیابان ارزاق مردم را تولید می کند و دیگری در خیابان ول می گردد و مصرف می کند!
🔻از جمله خرجهای جابجا کم کردن بودجه حوزه های علمیه و مساجد و سازمانهای دینی است که واقعاً برای پیشبرد کارشان نیاز به بودجه دارند و گاهی برای چاپ جزوه یا کتابی و گاه برای ارسال کتبی به خارج برای تشنگان حقیقت و گاهی حتی برای تهیه جوایزی برای افراد کلاسهای مذهبی به بن بست بی پولی می رسند و توان اداره این چنین کلاسهائی را ندارند.
◾️اما برای مرمّت قبر کورش و حفظ دیوار کهنه های آثار باستانی میلیاردها خرج می شود.
🌿#کتاب-ترک-واجب
⚜️تالیف استاد اخلاق #سید_حسن_موسوی_خراسانی
☘️☘️ مزجات 👇🏻👇🏻
@mozjat1
بهشتی است پر از دوزخی!⏹
اگر جامعهای که در آن زندگی میکنیم با قانونی به نام دین اداره نشود و اگر رهبری در رأس آن نباشد، دچار هرج و مرج شده و در آن ارزشها از ضد ارزشها شناخته نخواهد شد و اگر بخواهیم خوشبینانه به آن جامعه بنگریم، همانند جوامع کنونی غربی یا شرقی خواهد بود که ظاهری آراسته و باطنی از هم گسیخته خواهد داشت.
از شخص مطلع و با سوادی که سالی چند بار برای کارهایش به مهد ادعای تمدن در دنیا یعنی آمریکا سفر میکند،خواستم غرب و زندگی غربی را در یک جمله تعریف کند، گفت: بهشتی است پر از دوزخی!!
🌿#کتاب-جامعه-دینی
⚜️تالیف استاد اخلاق #سید_حسن_موسوی_خراسانی
☘️☘️ مزجات 👇🏻👇🏻
@mozjat1
آقای شیخ محمد تقی بهلول گنابادی که عالمی زاهد و وارسته و مبارزی بزرگ علیه کشف حجاب رضا شاه و رهبر انقلاب مسجد گوهرشاد مشهد بود در چند سال قبل برای من و یکی از دوستان عزیز تعریف کرد؛
شب جمعهای از نجف عازم کربلا شدم و چون نیّتم این بود که پیاده بروم، کمی نان خشک در بقچهای داشتم و در روستایی از روستاهای بین راه هندوانهای خریدم و به راهم ادامه دادم. در میانه راه که خسته و تشنه شده بودم بقچه را باز کردم و هندوانه را پاره کرده و مشغول خوردن با مقداری نان خشک شدم، اندکی دورتر دیدم خیمهای به چشم ميخورد که مادری با بچههای کوچک و چند مرغ و خروس در اطرافش رفت آمد داشتند، هندوانه را خوردم و پوستش را کنار گذاشتم و آماده رفتن شدم که دیدم آن زن آمد و پوستهای میوه را برداشت و بُرد و من که یقین داشتم آنها را برای مرغها برده، دیدم با چاقو آنها را ریز ریز کرد و با کمال تعجب دیدم بچههای خودش مشغول خوردن پوستها شدند.
من به خود لرزیدم و به نفس خودم نفرین کردم، دست در جیبم کردم، دیدم که از مال دنیا 10 دینار پول که تمام دار وندارم بود همراهم هست، زن را صدا زدم و این پولها را در دامن عربیاش ریختم و به راهم ادامه دادم و از این غفلت خود به خود مينالیدم. چند صد متری که رفتم در حالی که از کنار جاده ميرفتم تا راه را گم نکنم، ناگاه دیدم ماشینی که معلوم بود ماشین قیمتی بود توقف کرد و افرادی از آن پیاده شده و مرا بغل گرفته، دست و پیشانی و شانهام را بوسیدند، ماشین بعدی هم رسید، به همین منوال بود
و سپس یکی از آن میان گفت: ما مریدان شما و کسانی هستیم که در مسجد بازار تهران (مسجد حاج سید عزیز الله) از سخنان شما استفاده کردهایم. سپس تعارفات شروع شد، هرکدام مرا به ماشین خودشان دعوت ميکردند و من آخرین کلام را گفتم که نذر کردم پیاده بروم، مرا رها کردند ولی یکی از آنان رفت و با پاکتی پول برگشت و گفت: این پاکت را باید بپذیرید و من پذیرفتم و او رفت و من هم به راه خود ادمه دادم و پس از لحظاتی با خود گفتم: خوب است این مبلغ داخل پاکت را بشمارم. وقتی که شمردم دقیقا 100 دینار بود، در همانجا به یاد وعده الهی افتادم که ميفرماید: ...هر کس کار نیکی را انجام دهد خدا ده برابر به او اعطاء میکند.
آری، این است وعدهی حق الهی.
#داستان
🌿#کتاب-هان ای دل عبرت بین
⚜️تالیف استاد اخلاق #سید_حسن_موسوی_خراسانی
☘️☘️ مزجات 👇🏻👇🏻
@mozjat1