💐💐 آغاز ماه پر فیض ماه #رجب و ولادت امام محمد باقر سلام الله علیه مبارک باد💐💐
امشب اولین شب ازماه بزرگ #رجب است که پیامبر اکرم صلیالله و آله و سلم درباره آن فرمودند: «آگاه باشید که رجب، ماه خداست و آن ماه بسیار عظیمی است.. و هیچ ماهی در فضیلت و حرمت در نزد خدا با این ماه برابری نمیکند!» (بحارالانوار، ج٩٧، ص٢۶)، لذا سخن امروز را به این ماه پربرکت اختصاص میدهیم؛
✍️ انسان گاهی نسبت به فرصتی ارزشمند و موقعیتی بینظیر، بیتوجهی و غفلت مینماید؛ بدان جهت که شناختی از آن نداشته و در نتیجه فرصتی استثنایی و بهرهای وافر را از دست میدهد که هرگز در تمام عمر قابل جبران نیست!
بیشک «#ماه_رجب» یکی از مصادیق بارز این موقعیت بیبدیل و پرفضیلت است که برای بهرهگیری لازم از این فرصت طلایی ابتدا باید معرفت خود را نسبت به این ماه عظیم افزایش داد و مسلماً بهترین هادی در این زمینه، کلام نورانی اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام است که در این مجال به برخی از آنها اشاره مینمائیم:
✅ ابنعباس نقل میکند که هرگاه ماه رجب میآمد، رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم میفرمودند: «ای مسلمانان، ماه بسیار بزرگ و بابرکتی بر شما سایه انداخته که آن را رجب نامیدهاند و در آن رحمت خدا بر کسی که خدا را عبادت کند فرو میریزد... آگاه باشید که در ماه رجب شبی است که هر که خواب را در آن بر خود حرام کند و به عبادت خدا بپردازد، خدا بدنش را بر آتش حرام میکند و هفتاد هزار ملک با او مصافحه میکنند و برایش تا ماه رجبِ سال آینده طلب مغفرت مینمایند» (بحارالانوار، ج٩٧، ص۴٧)
علماء در رابطه با شب مذکور، چهار احتمال را دادهاند:
١. شب اول ماه رجب؛
٢. «لیلةالرغائب» که شب جمعه اول ماه رجب است؛
٣. شب نیمه ماه رجب؛
۴. شب بیست و هفتم ماه رجب.
✅ در روایت دیگر آمده که: «روزی با رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم از قبرستان میگذشتیم که ناگهان حضرت ایستادند و گریه شدیدی نمودند، بهگونهای که ما هم به گریه افتادیم؛ آنگاه حضرت فرمودند: «صدای ناله اهل عذاب را شنیدم و بر آنها رحم کرده و دعا کردم و خداوند عذاب آنها را تخفیف داد» سپس فرمودند: «اگر کسانی که در این قبرستان در عذابند، یک روز از ماه رجب را روزه گرفته بودند و یک شب را تا صبح قیام کرده و به عبادت میپرداختند (امروز) در قبرهایشان معذّب نمیشدند» (بحارالانوار، ج٩٧، ص٣٣)
✅ همچنین امام صادق سلام الله علیه فرمودند: «در روز قیامت، منادی از درون عرش الهی ندا مىدهد که کجایند آنهایی که ماه رجب را گرامی داشتهاند؟ و سپس (ملائکه به آنها) مىگویند: اى بندگان خدا، کرامت خدا بر شما گوارا باد» (همان)
✅ امیرالمؤمنین علی سلام الله علیه نیز درباره ثواب این ماه فرمودند: «هر کس در ماه رجب صدقه بدهد، خداوند روز قیامت در بهشت، او را به ثوابی گرامی میدارد که هیچ چشمی ندیده و هیچ گوشی نشنیده و به خاطر بشری خطور نکرده است» (بحارالانوار، ج٩٧، ص٣٣)
✅ همچنین امام رضا علیه آلاف التحیة و الثناء فرمودند: «هر که روز اول ماه رجب را روزه بدارد، خدای عزوجل بهشت را بر او واجب میگرداند؛ و هر که روز وسط ماه رجب را روزه بدارد، میتواند دو قبیله (پرجمعیت) را (در قیامت) شفاعت کند؛ و هر کس روز آخر ماه را روزه بدارد، خدای عزوجل او را از پادشاهان بهشت قرار میدهد و شفاعتش را دربارهی پدر، مادر و همهی بستگان و آشنایان و همسایگانش میپذیرد، گرچه در میان آنها مستحق دوزخ باشد» (امالی شیخ صدوق، ص١٠)
✍️ آنچه گذشت، تنها بخشی از فضایل این ماه بزرگ و ثواب عظیم اعمال در آن است؛ اما شاید پرسشی در ذهن برخی از عزیزان ایجاد شده باشد که چگونه ممکن است، در برابر اعمال ناچیز و اندک ما در این ماه، این همه ثواب و پاداش داده شود؟
✅ در پاسخ این سؤال، باید بدانیم که:
1️⃣ اولاً، این پاداش عظیم، متناسب با مقام کبریایی حضرت حق، و جود و بخشش بیکران و بیانتهای اوست که در برابر اندکی عمل خیر، پاداشی فراوان و دائمی عطاء میفرماید؛
2️⃣ ثانياً، این گونه نیست که به صرف انجام دادن عملی پرفضیلت، همهی گناهان قبلی ما بخشیده شود و ما وارد بهشت شویم، زیرا همانگونه که در روایات آمده، در «حقالناس» باید حقوق دیگران را جبران و پرداخت کرده و در «حقاللّه» نیز میبایست اعمال فوت شده مانند قضای نماز و روزه را بهجا آورده و حقوق الهی، مانند خمس و زکات را پرداخت نمائيم؛
3️⃣ ثالثاً درست است که برخی از اعمال ما ثواب بسیار عظیم دارد، اما نباید فراموش کنیم که طبق روایات، برخی از گناهان نیز مانند آتش عمل کرده و چه بسا تمامی کارهای خیر و ثواب ما را در طرفةالعینی نابود سازند!
✍️ لذا بدون شک، بهره کامل از ثواب این ایام از آنِ کسانی است که با اِجتناب از گناه و با توبه به درگاه الهی و جبران حقوق مردم و حقوق الهی فرصت بی بدیل ماه بزرگ رجب را غنیمت میشمارند.
یک فرد داعشی تاجیکستانی را محاکمه میکردند.
قاضی از آن تروریست پرسید چرا قصد کشتن مردم مسلمان شیعه را داشتی؟ متهم که تازه به هیجده سالگی رسیده بود گفت: شیعیان همه مشرک هستند و کشتن آنها مجوز ورودمان به بهشت است
قاضی گفت:
چرا مشرک هستند؟
جوان ناپخته که کاملا شستشوی مغزی شده بود گفت: وقتی شما به حرم امام خود میروید از یک مرده طلب حاجت میکنید و ضریح آن را بعنوان یک چیز مقدس میبوسید و این یعنی شرک.
قاضی گفت:
آیا به قرآن کریم معتقدی؟ متهم گفت صدالبته؛ قاضی گفت: مگر در آیات مختلف از جمله آیه ۲۳ سوره سباء و آیه ۶۴ سوره نساء نخواندید که شفاعت یک امر مسلم است؛ متهم گفت ولی شیعه از امام مرده طلب شفاعت میکند؛ قاضی گفت:
آیا در آیه ۱۵۴ سوره بقره نیامده است که "شهیدان زنده اند اما شما درک نمیکنید" ؟
متهم سر به زیر گذاشت
سپس قاضی گفت کدام شیعه را یافتی که از امام خود چیزی بخواهد؛ همه شیعیان امام را پل و شفیعی بین خود و خداوند قرار میدهند
در ادامه قاضی گفت : با این دید و تفکر داعشیان؛ حضرت یوسف نبی و حضرت یعقوب علیه السلام در صدر مشرکان قرار دارند چرا که طبق آیات ۹۳ و ۹۶ سوره یوسف؛ یک جسم مانند پیراهن یوسف؛ چشم نابینای حضرت یعقوب را به اذن الهی بینا کرد.
شیعیان ضریح و حرم الهی را مانند پیراهن حضرت یوسف مقدس میدانند.
بزرگوارانی که در نشر این مطلب ما رو یاری میکنند، در ثواب جهاد تبیین سیره شهدا شریک هستند.
@ersaly2
🔴جـوشـن بــخـوانـنـد
➖هـمـه در کـنـار مـردم و رزمـنـدگـان یـمـن
•••اکنون یمن نقطه درگیری جبهه حق با اردوگاه باطل است / یمن جرقهای از انقلاب اسلامی و حریف آمریکا و اسرائیل و جبهه استکبار است.
▪️توصیه رهبر انقلاب به رزمندگان حزبالله از قول حاج قاسم 👇👇👇
➖در جنگ ۳۳ روزه در ملاقات با حضرت آقا، مشکلات موجود مطرخ میشود اما ایشان با اطمینان میگویند در جنگ پیروز میشوید و برای این منظور دستور معنویای ارائه میکنند تا بهوسیله آن دل مجاهدان مستحکم شود و زمینه دریافت کمک خداوند به وجود آید.
•••حضرت امام خامنهای فرمودند «به اینها [رزمندگان] بگویید دعای جوشن صغیر بخوانند.» در شیعه عموماً دعای جوشن کبیر معروف است و دعای جوشن صغیر حداقل در بین عموم مردم -غیر از خواص- معروف نیست. بعد آقا توضیحی هم دادند که یعنی ما تصور دیگری نکنیم در این موضوع که این دعای جوشن صغیر حالا مثلاً چیست؛ مثل بعضیها که میگویند این چهار تا قل هوالله را بخوان یا مثلاً این حمد را بخوان و موضوع حل است. آقا فرمودند:«این دعای جوشن صغیر حالت یک انسان مضطر است؛ انسانی که در یک اضطرار شدید است و میخواهد با خدا حرف بزند.
#الیمن_مقبرة_الغزاء
حجت الاسلام رحمت الله معظمی
@r_moazzami
#سخن_بزرگان
💠 یا از جمع ما بیرون برو یا از این کارت دست بردار!
🔹 در کتاب «امالی» مرحوم شیخ طوسی با سند بلند و بالایی نقل شده است:
🔸 «عَنْ هِشَامٍ عَنْ أَبِي عَبْدِاللَّهِ ع قَالَ: لَوْ أَنَّكُمْ إِذَا بَلَغَكُمْ عَنِ الرَّجُلِ شَيْءٌ مَشَيْتُمْ إِلَيْهِ فَقُلْتُمْ: يَا هَذَا إِمَّا أَنْ تَعْتَزِلَنَا وَتَجْتَنِبَنَا أَوْ تَكُفَّ عَن هذا. فَإِنْ فَعَلَ وَإِلَّا فَاجْتَنِبُوهُ». (أمالی طوسی، ص 661)
🔹 وقتی یک کار بدی از یک مردی به شما میرسد، بروید و به او بگویید یا از جمع ما برو بیرون یا از این کارت دست بردار اگر قبول کرد که خیلی خوب، اما اگر قبول نکرد از او اجتناب کنید.
🔸 استاد ما آیت الله #مومن (ره) نقل میکردند: زمانی که امام خمینی (ره) مرجعیت نداشتند و از رجال علمی حوزه بودند، به اطلاع شان رسیده بود طلبهای درب مدرسه خان کلام ناپسندی ــ که البته حرام نبود ــ را به کسی گفته بود. ایشان هم فرموده بودند چنین فردی باید از قم برود! چون به کیان حوزه ضربه زده است. بسیاری از افراد پیش ایشان شفاعت میکنند که او طلبه خوبی است و نادراً خطایی از او سر زده، اما ایشان مصرّ بودند که باید قم از برود.
📚 برگرفته از فرمایشات استاد آیت الله #شب_زنده_دار (دام ظله) در درس خارج فقه (امر به معروف) 1395
👈 نکات #اخلاقی بیشتر را اینجا ببینید.
🔰 دوره تخصصی فقه و اصول مدرسه شهیدین قم