📌 ما دو گونه می توانیم به تاریخ نگاه کنیم. یکی اینکه بگوییم فلان ماجرا در چه تاریخی اتفاق افتاده است و سعی کنیم تاریخ دقیق آن را مشخص کنیم و نگاه شناسنامه ای به تاریخ داشته باشیم؛ این نگاه گرچه فوایدی علمی دارد و یک نوع اطلاعات عمومی به حساب می آید ولی آنچه مهم و واجب است این است که از وقایع تاریخی عبرت بگیریم.
📌با این مقدمه به مناسبت سالروز وفات حضرت ام البنین(س) سراغ یکی از گزاره های تاریخی می رویم و آن ازدواج حضرت امیرالمومنین( ع) با این بانوی بزرگوار می باشد.
📌با توجه به نگاه اول که در مقدمه ذکر شد باید بگوییم زمان این ازدواج مورد اختلاف است؛ برخی معتقدند بر اساس اینکه اولین فرزند ام البنین در سال ۲۶ ه.ق به دنیا آمده است، ازدواج امام علی(ع) با خانم ام البنین(س) قطعا قبل ازسال ۲۳ هجری بوده است، اما برخی دیگر سال ازدواج آنها ۱۳ یا ۱۶ قمری میدانند چرا که بین ازدواج آنها و تولدحضرت عباس(ع) بزرگترین فرزندشان ۱۰ سال فاصله بوده است.
📌همچنین در مورد اینکه او بعد از حضرت فاطمه همسر دوم یا سوم امام بوده است نیز اختلاف وجود دارد. اما در خصوص اینکه او قبل از ازدواج با حضرت علی و بعد از شهادت ایشان با شخص دیگری ازدواج نکرده است اختلافی وجود ندارد.۱
📌اما آنچه برای ما مهم است، دانستن سال و ماه ازدواج نیست بلکه عبرت گرفتن از این ماجرا است؛ حضرت علی (ع) با برادرش عقیل که در نسبشناسی عرب شهره بود، درباره انتخاب همسری که اصیل باشد و فرزندانی دلیر و جنگاور بیاورد، مشورت کرد و عقیل، حضرت ام البنین را پیشنهاد کرد که حضرت امیر(ع) با او ازدواج کردند. ۲
📌درس مهمی که از این ماجرا می توانیم بگیریم این است که وقتی شخصیتی مانند حضرت علی (ع) که عالم به همه چیز هستند در مورد ازدواج مشورت می کنند و به متخصص مسئله مراجعه می کند ما انسانهای معمولی باید در کارهای مهمی از قبیل ازدواج مشورت کنیم و به رای و نظر خود متکی نباشیم و شاهد این همه مشکلات و تلخی ها در خانواده ها نباشیم. اگر امروز در کارها از متخصص آن امر مشورت بگیریم در خیلی موارد مشکلات حل خواهد شد.
📌یادآوری این نکته لازم است که کارهای اهلبیت (ع) برای آموزش ما انسانها است وگرنه حضرت هر آنچه برادرش می دانست را می داند ولی می خواهد به ما آموزش دهد که وقتی من علی مشورت می کنم، شما به مراتب بیشتر نیازمند مشورت هستید.
📌نکته مهم دیگر محبت و علاقه ی شدید این بانو به خاندان نبوی و علوی است و آنچنان که می دانیم سخت ترین مسئله برای یک مادر، گذشتن از فرزندان خود است ولی حضرت ام البنین فرزندان خود را به گونه ای تربیت می کند که آنها فدای امام خود گردند و به سعادت برسند؛ این همه علاقه برای ما باید مایه ی عبرت و پند باشد، چرا که آنچه مرسوم است، عدم توجه نامادری به فرزندان همسر است و کمتر نامادری پیدا می شود که فرزندان همسر خود را مانند فرزندان خود بداند، ولی این بانوی بزرگوار فرزندان فاطمه را بر فرزندان خود مقدم می دارد و همیشه تاکید می کند که من کنیز فاطمه و شما غلام بچه های فاطمه هستید و ما امروز به این نوع محبت نیاز داریم تا بتوانیم از مال و جان و فرزندان خود در راه اهلبیت علیهم السلام بگذریم و با بهانه های مختلف از تکالیف شرعی خود شانه خالی نکنیم.
📚 ۱و ۲. موسوعه العلامه الاوردبادی، ۱۴۳۶ق، ج۷، ص۴۵-۵۱، محمودی، ماه بی غروب، ۱۳۷۹ش، ص ۲۹، زجاجی کاشانی، سقای کربلا، ۱۳۷۹، ص۸۳، اسلامکده ص ۲۱۰_۲۱۴
📝کانال شیخ فرهاد فتحی
#بلاغ_مبین
@mrmazdei
● ام البنین که باشی...
صفحه توییتر دنبال کنید👇👇
https://twitter.com/farhad_fathi_ir
📝کانال شیخ فرهاد فتحی↙️
eitaa.com/joinchat/1246560365Ca5e65155c1
هدایت شده از روشنگری مدیا
♦️ ما از دین محمد و علی پیروی میکنیم
🔹 شما اگر طرفدار اسلام وهابیهای عربستان هستی که چندین ساله یمن رو محاصره کردند و کودکان یمنی دارن از کمبود غذا دونه دونه میمیرند، تصمیم خودته!
@roshangarii_media
هدایت شده از علی
🏴 حماسه اشک
▪️ حضرت آیتالله خامنهای :«یکی از بخشهای مهم و جذابی که میتواند مصیبت ابالفضل را بیان کند، زبان حال مادر حضرت اباالفضل است؛ همان «لا تدعونّی ویک امّ البنین»
◾️ مادری است؛ صورت قبر چهار جوانش را که در کربلا شهید شدند، در بقیع میکشد و نوحهسرائی میکند و حماسه میآفریند. همهاش اشک ریختن و تو سر زدن هم نیست؛ البته اشک ریختن هست، اشکالی هم ندارد؛ بلکه حماسهآفرینی است، افتخار به این جوانهاست.» ۱۳۹۰/۰۳/۲۵
💻
هدایت شده از علی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥حسین تموم شدنی نیست....
.
اگر لذت بردید به اشتراک بگذارید
هدایت شده از علی
5.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✍ اولین توصیه ی عارف بالله سیدعلی آقای قاضی
به علامه ی طباطبایی
پس از آشنایی در نجف اشرف :
🌺 دنیا می خواهی ، نماز شب بخوان
🌺 آخرت می خواهی ، نماز شب بخوان
⚑🇮🇷🇵🇸بلاغ مبین(محمدرضامزده ای)
قالیباف: به چه حقی میگوییم وقتی خانمی بدحجاب است اجازه ندهیم به مترو سوار شود؟ رییس مجلس: 🔹مهمترین
یعنی به نظر آقای قالیباف اگر خانمی که روسری از سر برداشته و داخل بانک تشریف میاره با سلام و صلوات از او استقبال کرده و دسته گلی تقدیم او کنید و از او بابت ۴۴ سال تحمیل روسری عذر خواهی کنید!!
تا الان کجا بودید سردار!!
بعد اعتشاشات به این نتایج مشعشع رسیدید؟!
چرا برای توجیه عملکرد ضعیف فرهنگی نهادهای نطام از شهید سلیمانی مایه می گذارید؟!
امروز به بهانه امنیت کشف حجاب را بیخیال شوید،فردا کدام حکم شرعی دیگر؟!
شما و شبکه یک و آن مجری جو گیر!!
خانم کشف حجاب کرده و شل حجاب را یک کاسه کردید و و به روسری بردارها را این اطمینان خاطر دادید که خیالتون راحت این همه وصایای شهدا را بیخیال ؛پست و مقام رو عشق است!!!
حجت الاسلام، به این نقدها توجه دارند؟
(صمیمانه با حجت الاسلام محسن قنبریان)
🎆 پرده اوّل:
چندی پیش سوالی از آیت الله اراکی در باب شیوه برخورد با اغتشاشگران مطرح شد؛
🔻و ایشان عناوین «محاربه»، «بغی» و «افساد فی الارض» را منطبق دانستند بر کسانی که به گونهای عمل کردند که منجر به قتل یا منجر به آتشسوزی و تخریب اماکن عمومی و ایجاد رعب و وحشت در خیابانها شدند و منجر به آن شد مردم از باز کردنِ مغازهها و خانمهای چادری از راه رفتن در خیابان ترسیدند.
🔻و همچنین کسانی که همراه با اغتشاشگران در این اقدامات، حضور داشته اند را «محارب» و «مفسد فی الارض» دانستند و در نهایت خواستار برخورد عادلانه دستگاه قضاء با چنین افرادی شدند.
🎆 پرده دوّم:
❗️بعد از این سخنان آیت الله اراکی، موجی از حملات رسانه ای بر علیه ایشان شکل گرفت و حتی کسانی که اندک تخصصی در مباحث فقهی نداشتند، در جایگاه نظریه پرداز فقهی نشسته! و نظرات ایشان را از جهت فقهی ضعیف ارزیابی کردند!!!
❗️همان کسانی که به جای دفاع از مردم و کسانی که در اتفاقات اخیر مورد ظلم واقع شدند، از ظالم طرفداری می کنند و با اظهارات غیر کارشناسی خود، برای برخورد قانونی با قانون شکنان، هزینه تراشی می کنند.
🔻بعد از این اظهارات غیرکارشناسی، آنچه موجب تعجب شد، اعتراض حجت الاسلام قنبریان بود که با انتشار مطلبی در اشکال به تطبیق حکم «بغی»، ناخواسته در جهت پیشبرد اهداف کسانی حرکت کرد که با دفاع از اغتشاشگران، هزینه این قانون شکنی را کم می کنند و ناامنی را در جامعه ترویج.
🎆 پرده سوّم:
آنچه در این بین، ذهن این طلبه کوچک را درگیر می کرد، شدت حملات رسانه ای به کسی بود که سالها در فقه و اصول، زحمات فراوانی کشیده و اکنون اینگونه از ناحیه کارشناسان و غیرکارشناسان، در معرض نقد قرار گرفته است.
⬅️طبعاً کسانی که بدون تخصص، سخن به نقد گشوده اند، همین ورودشان در مسئله ای که از حیطه تخصص آنها خارج است، برای قضاوت مردم کافیست.
✅اما حساب جناب حجت الاسلام، از این طایفه جدا بود و جا داشت اشکالاتی که به ذهن حقیر می رسید را با این استاد عزیز در میان بگذاریم.
🎆 پرده چهارم:
گرچه فرمایشات حجت الاسلام قنبریان مشتمل بر مطالب خوبی بود اما نقدهایی در کلام ایشان وجود داشت که مستدعی است، توجه ایشان را به این اشکالات جلب کنم.
⚜ نقد اول:
ایشان در بخشی از صحبت هایشان می فرمایند: «بر فرض که بپذیریم که «بغی» شامل دوره غیبت هم بشود» و در پاورقی آورده اند که « بسیاری از فقهاء بغی را منحصر در خروج بر امام معصوم می دانند».
⏪ سوال اساسی این است که چگونه این مسئله برای ایشان که قائل به ولایت فقیه بوده، محلّ اشکال است؟ مگر غیر از این است که امام خمینی، ولایت فقیه را امتداد ولایت رسول الله می دانند و ایشان نیز قائل به امتداد همین ولایت رسول الله، در عصر غیبت هستند؟
🔴عجیب تر اینکه ایشان صاحب جواهر را در زمره کسانی می داند که «بغی» را منحصر در عصر حضور امام معصوم می دانند، درحالیکه صاحب جواهر تصریح کرده است: «هیچ اختلافی بین سنّی و شیعه نیست که اگر کسی بر یک پیشوای عادلی خروج کند و امام معصوم یا نائب امام(چه نائب خاص و چه نائب عام) فراخوان عمومی یا خصوصی بدهد، مقابله با او واجب است. بلکه بالاتر از عدم اختلاف، در اینجا اجماع منقول و محصّل وجود دارد». (جواهر الکلام، ج21، ص324)
⚜ نقد دوم:
اینکه جناب حجت الاسلام، لازمه تطبیق عنوان «بغی» را جواز کشتار خیابانی دانسته اند هم محلّ اشکال است.
⬅️اینکه امیرالمؤمنین خارج از شهر و در مقام قتال با اهل بغی، آنها را موعظه کردند و بعد از تاثیر نکردن موعظه ها و شروع جنگ از ناحیه آنها، با اهل بغیِ زمان خود جنگیدند، آیا به این معناست که در اغتشاشات داخل شهر نیز به همین شیوه می توان برخورد کرد؟
🔻جناب حجت الاسلام حضور حاکم شرع در معرکه یا انجام این اقدامات در داخل شهر را موجب خصوصیت نمی دانند؟
⚜ نقد سوم:
💯جالب اینجاست که ایشان بر اساس نظر شیخ طوسی، «در قبضۀ حاکم بودن» را شرط صدق عنوان «بغی» می دانند و نتیجه می گیرند که «حکم بغی» در حق چنین کسانی، منتفی است.
حال آنکه بر اساس کلام شیخ طوسی، حتی اگر این افراد در قبضۀ حاکم باشند، تغییری در حکم ایجاد نمی شود و صرفا عنوان «اهل بغی» به «قطّاع الطریق» تغییر می کند و طبق تصریح شیخ طوسی، حکم، همان حکم محارب است. (المبسوط، ج7 ص265)
❗️ادامه در پست بعدی...
🎆 پرده آخر:
با توجه به شناختی که از نظرات فقهی آیت الله اراکی داریم، ایشان بین معترض و اغتشاشگر تفاوت قائل اند و آنچه فرمودند نه درباره کسانی که بعنوان اعتراض در خیابان ها حضور پیدا می کنند بلکه برای کسانی بوده است که با شعار براندازی، اقدام عملی کرده اند و امنیت عمومی را به مخاطره انداخته اند.
✅کما اینکه این سعه صدر را همواره در حکومت اسلامی در مقابل منتقدین هم شاهد بوده ایم؛ و تشویق مردم به مطالبه گری و به رسمیت شمردن حق مردم نسبت به امر به معروف و نهی از منکر مسئولین در قانون اساسی، به معنای به رسمیت شمردن حق انتقاد و اعتراض برای مردم است.
⛔️اما همه اینها نباید ما را دچار خطای در محاسبات کند و با اعتراض ناصحیح به دستگاه قضاء، هزینه برخورد با اغتشاشگران را بالا ببریم و در نهایت منجر به ترویج خشونت در جامعه شویم. آنچه دین مبین اسلام مبنی بر اعدام محاربین و اهل بغی، قرار داده است، بی شک برای حفظ امنیت در جامعه و با در نظر گرفتن مصلحت جامعه بوده است.
‼️طبعاً جایی که شبهه ای در موضوع یا حکم وجود داشته باشد حتما جای احتیاط است و قضات محترم باید در احکام صادره، احتیاط لازم را انجام دهند؛ اما در مواردی که چنین شبهاتی وجود ندارد، رعایت مصلحت اجتماع، اقتضاء می کند که بدون هراس از هجمه های رسانه ای ضد انقلاب، آنچه حق است را اجرا نمایند.
سید محمدحسن صادقی
#بلاغ_مبین
@mrmazdei
معاون وزیر علوم صادقانه می گوید تا سه سال آینده عربستان در تولید علم از ما جلو خواهد زد
چرا ؟
در عربستان با همه ایرادات و دیکتاتوری مزیتی به نام «اقتدار» در تصمیم گیری و ثبات وجود دارد
یعنی مثلاً طرح مالیات بر عایدی سرمایه در عربستان در یک روز اجرا می شود تمام بدون مزاحم ...
در ایران ما سود افراد را به سمت دلال بازی دلار و سکه و ماشین و ...هدایت کردهایم و وقتی طرحی هم مثل مالیات بر عایدی سرمایه که باید با وضع مالیات دلال بازی در این بازارهای کاذب را از سوددهی برای دلال خارج کند،طرح در مجلس و مجمع و شورای نگهبان و دولت و فلان شورا پیچ می خورد و هیچ!
در واقع اصلاح سیستم حکمرانی یکی از ارکان مهمی که دارد حذف موازی کاری و قرار دادن یک ارگان به عنوان تصمیم گیر با اختیارات کافی و به دنبال آن پاسخگو بودن و نظارت و کنترل بر آن است
در واقع سیستم ما یاد گرفته که با موازی کاری و تعدد سازمان های تصمیم گیر از «پاسخگویی » فرار کند ...
یعنی اگر در هر طرح اقتصادی و فرهنگی و ...شما به مجلس بگویید می گویند مقصر دولت است !
به پلیس بگویید می گویند مقصر وزارت فرهنگ است
به وزارت فرهنگ بگویید می گویند مقصر شورای عالی فضای مجازی است
به شورای نگهبان بگویید می گویند مقصر مجمع است
و همین روند در کلیه سازمانها
«اقتدار»
🖋️ پوریا نقدی
#رصد_اتاق_توییت
#بلاغ_مبین
@mrmazdei