«ظریف» استعفا داد
▪️به دانشگاه برمیگردم
«ظریف» معاون راهبردی رئیسجمهور:
🔹امروز جناب دکتر پزشکیان وزرای دولت چهاردهم را به مجلس معرفی فرمودند که برای همگی آرزوی موفقیت دارم.
🔹از نوزده وزیری که امروز معرفی شدند، سه نفر نامزد نخست، 6 نفر نامزد دوم یا سوم و یک نفر نامزد پنجم کمیتهها و یا شورای راهبری بودند.
🔹بارها گفتهبودم که انتخاب اعضای دولت حق رئیس جمهور است و شورای راهبری و کمیتهها نهاد مشورتی هستند. از ایشان سپاسگزارم که این افتخار را به بنده دادند که در این تجربه جدید و ابتکار شجاعانه، مشارکتی داشته باشم.
🔹از دوستانم در کمیتهها و شورای راهبری نیز سپاسگزارم که چهار هفته شبانه روز کوشیدند و بیش از هزار نامزد را بررسی کردند، تا نتیجه را به رئیس جمهور محترم ارائه نماییم.
🔹البته از نتیجه کار خود رضایت ندارم و از اینکه نتوانستم به شکل شایستهای نظر کارشناسی کمیتهها و حضور بانوان، جوانان و اقوام را آنگونه که که وعده دادهبودم به نتیجه برسانم، شرمندهام.
🔹البته هنوز برخی معاونتهای رئیس جمهور باقی مانده که امید است این کاستی کمی جبران شود.
🔹به هر حال، این اولین تجربه و پر از کاستی بود و بیگمان در آینده بهبود خواهد یافت. ولی در کنار مشکلات دیگر، برای بنده ادامه راه در دانشگاه را رقم زد. در پیشگاه مردم بزرگ ایران برای ناتوانی خود در پیگیری امور در دالانهای سیاست داخلی پوزش میخواهم.
🔹برخی بنده را زودرنج دانستهاند، گمان میکنم در دوازده سال گذشته در برابر هجمههای بیسابقه، بیش از بسیاری از مدعیان، صبر و مقاومت نشان دادهباشم، ولی نسبت به نگرش و نگرانی مردم حساسیت فراوان دارم.
@TasnimNews
جزئیات ۵ بار استعفای ظریف در سالهای ۹۲ تا ۱۴۰۰
🔸آقای محمدجواد ظریف در بخشی از کتاب خاطراتش با عنوان پایاب شکیبایی جزییات ۵ بار استعفای خود در سالها ۹۲ تا ۱۴۰۰ را روایت کرده است! این بخش از کتاب را در ادامه میخوانید:
🔹«نخستینبار که تا مرز کنارهگیری پیش رفتم، در سفر نخست آقای رئیسجمهور به نیویورک در سال ۱۳۹۲ بود. برخی مشاورین آقای رئیسجمهور بدون هماهنگی تلاش کرده بودند نشست وزرای خارجۀ پنج به اضافه یک و ایران را به نشست سران تبدیل کنند.
🔹دومین بار طرحی پیرامون کمیته نیازهای هسته ای کشور بدون هماهنگی با وزارت امور خارجه برای زمامداران کشور فرستاده شده بود، که گفتگوها را پیشاپیش محکوم به شکست میکرد.
🔹سومین نوبت به دنبال شکایت از بی توجهی سایر وزارتخانهها به بایستههای بنیادین سیاست خارجی و به ویژه در ارتباط با ناهماهنگی در پیوندهای با روسیه بود که انجام وظیفۀ وزیر امور خارجه را برهم ریخته بود. ناگفته نماند که وزارت امور خارجه برای دفاع از پیوندها با روسیه وارد شده بود.
🔹نوبت دیگر، بر سر ِ سفر بشار اسد در اسفندماه ۱۳۹۷ بود.
کنارهگیری بعدی مربوط به فعالیتهای دیپلماتیک ما برای شکست دادن تلاش آمریکا برای بازگرداندن قطعنامه های شورای امنیت در برابر ایران در تابستان و پاییز ۱۳۹۹ بود. آقای پوتین یک پیشنهاد مطرح کرده بود که به نظر وزارت امور خارجه میبایست با روش دیپلماتیک با آن برخورد میشد.
🔹در شورای عالی امنیت ملی و در دولت با لحنی تند مخالفت کردند، که توهین به وزارت و وزیر امور خارجه بود. پس از آن تقاضا کردم از حضور در هیأت دولت معاف شوم، که موافقت نشد.
🔹آقای ظریف دقایقی قبل هم اعلام کرد که از معاونت راهبردی دولت اقای پزشکیان استعفا داده است!
@TasnimNews
با سوابق وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی آشنا شوید
🔹سید رضا صالحی امیری بهعنوان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی به مجلس معرفی شد. او متولد سال ۱۳۴۰ در شهرستان بابل است.
🔹صالحی امیری پیشتر رئیس کمیتۀ اجتماعی شورایعالی امنیت ملی، عضو هیئترئیسه مرکز بررسیهای استراتژیک ریاستجمهوری، معاون بررسیهای استراتژیک، عضو هیئت امنای مؤسسه مطالعات راهبردی، مشاور رئیسجمهور در دولت خاتمی، عضو شورای اجتماعی کشور و عضو شورای اطلاعرسانی دولت بوده است.
🔹او در سال ۹۲ مدتی سرپرست وزارت ورزش بود و برای تصدی وزارت هم معرفی شد اما رای نیاورد. پس از آن هم رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی شد. صالحی امیری در سال ۹۵ توانست بهعنوان وزیر ارشاد از مجلس رای اعتماد بگیرد. او از سال ۹۶ تا ۱۴۰۱ رئیس کمیتۀ ملی المپیک بود.
@Farsna - Link
گزینۀ پیشنهادی وزارت ارتباطات کیست؟
🔹پزشکیان امروز ستار هاشمی را بهعنوان وزیر پیشنهادی ارتباطات معرفی کرد. هاشمی متولد سال ۱۳۵۵ در شهر یاسوج و استاد گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه شیراز است. او فارغ التحصیل دکترای هوش مصنوعی از دانشگاه موناش استرالیاست.
🔹از سوابق اجرایی هاشمی باید به معاونت فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات، معاونت فناوری اطلاعات شرکت ارتباطات زیرساخت، مدیرکلی ارتباطات استان فارس و معاونت فناوری سازمان ثبت اسناد اشاره کرد.
🔹هاشمی یکی از موسسین انجمن هوش مصنوعی ایران و عضو هیئتمدیرۀ این انجمن است. او یکی از ۲ درصد دانشمندان برتر جهان است و در حوزۀ هوش مصنوعی مقالات بسیاری دارد.
🔹براساس گوگل اسکولار او ۱۵۸ مقاله دارد که نزدیک ۱۰ مورد آن در همین دو سال اخیر منتشر شده؛ یعنی در اوج فعالیت اجرایی و مدیریت در سازمان ثبت.
🔹یکی از انتقادهایی که کارشناسان دربارۀ سپردن کرسی وزارت ارتباطات به هاشمی مطرح کردهاند این است که تخصص او در حوزۀ هوش مصنوعی و ریاضیات است و به موضوع شبکه و رگولاتوری اشراف کافی ندارد.
@Farsna - Link
سوابق ورزشی وزیر پیشنهادی ورزش چیست؟
🔹رئیسجمهور احمد دنیامالی را بهعنوان وزیر پیشنهادی ورزش به مجلس معرفی کرد. دنیامالی متولد ۱۳۳۹ در بندر انزلی است و در سابقۀ ورزشی او ریاست فدراسیون قایقرانی، مدیرعاملی باشگاه ملوان و عضویت در هیئترئیسۀ فدراسیون جهانی کانوئینگ دیده میشود.
🔹او از ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۹ رئیس فدراسیون قایقرانی ایران بود و همچنین عضویت در هیئترئیسۀ فدراسیون جهانی کانوئینگ (ICF)، مسئول توسعه کانوئینگ در آسیا و معاون فدراسیون جهانی دراگون بوت بوده است.
@Farsna - Link