اثر توکل
📖 قال رسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله:
مَن تَوَكَّلَ علَى اللّه ِ كَفاهُ مُؤنَتَهُ و رَزَقَهُ مِن حَيثُ لا يَحتَسِبُ
📜 پيامبر خدا صلى الله عليه و آله فرمود:
هر كه به خدا توكّل كند، خداوند هزينه او را كارسازى كند و از جايى كه گمان نمى برد به او روزى رساند
📚 كنز العمّال : ۵۶۹۳
#قصههای_تربیتی💚🤍❤️🇮🇷
(اطاعت از مادر)
«اویس قرنی» شغلش شتربانی بود و از درآمد آن مخارج زندگی خود و مادرش را تأمین میکرد. وقتی از مادرش اجازه خواست تا به زیارت رسول خداصلی الله علیه وآله مشرف شود مادرش گفت: به شرطی به تو اجازه میدهم که بیش از نصف روز در مدینه نمانی.
اویس حرکت کرد. وقتی به منزل پیامبرصلی الله علیه وآله رسید، حضرت در منزل نبود، ناچار پس از یکی دو ساعت توقف که پیامبرصلی الله علیه وآله را ندید به یمن مراجعت کرد.
وقتی پیامبرصلی الله علیه وآله به خانه برگشت پرسید: این نور کیست که در این خانه تابیده است؟
گفتند: شتربانی که اویس نام داشت به اینجا آمد و سپس بازگشت.
حضرت فرمود: آری، اویس این نور را در خانه ما گذاشت و رفت... ✨
امام صادق علیه السلام فرمود:
یجِبُ لِلْوالِدَینِ عَلَی الْوَلَدِ ثَلاثَةُ اَشْیاءٍ: شُکْرُهُما عَلی کُلِّ حالٍ، وَ طاعَتُهُما فیما یأْمُرانِهِ وَ ینْهَیانِهِ فی غَیرِ مَعْصیةِ اِللَّهِ، وَ نَصیحَتُهُما فِی السِّرِ وَ الْعَلانِیةِ.
سه چیز از سوی پدر و مادر بر فرزند واجب است: تشکر از آنها در همه حال، اطاعت از آنان در آنچه امر و نهی میکنند به جز در معصیت خداوند و خیرخواهی برای آنها در پنهان و آشکار.
۱۸۱. منتهی الآمال، ج ۱، ص ۳۱۸
۱۸۲. تحف العقول
سبک زندگی قرآنی 📚
﷽
«نتیجه ی بی مِهری بستگان»
💙🦋قَالَ عليٌ(علیه السلام): مَنْ ضَيَّعَهُ الْأَقْرَبُ أُتِيحَ. لَهُ الْأَبْعَدُ؛
کسی که نزدیکانش او را رها سازند آنها که دورند برای (حمایت از او و یاری اش) آماده میشوند.
انسان به وسیله حمایت و پشتیبانی خویشاوندان تقویت و دلگرم میشود... ولی اگر خویشاوندان انسان را رها کنند و بی مِهری کنند، بیگانگان به او روی خوش نشان میدهند و او را دلگرمی میدهند؛ مانند طائفه قریش که از نزدیکان پیامبر (صلی الله علیه و آله) بودند اما نه تنها دوستی و حمایت نکردند بلکه ابراز دشمنی کردند و اما خداوند قبائلی از دور دست به حمایت از پیامبر (صلی الله علیه و آله) برانگیخت که از جان ودل از او پشتیبانی کردند.
نمونه دیگر آن فرار مغزها از کشوراست هنگامی که از مغزههای لایق و آماده و استعدادهای سرشار جوانان استفاده نکنیم آنها از میان ما میروند و بیگانگان از آنها استقبال میکنند...!
#حکمت_۱۴
#نهج_البلاغه
سبک زندگی قرآنی 📚
﷽
بهمنيار و بوعلى 💚📗
بوعلى در حواس و در فكر انسان فوق العاده اى بوده و شعاع چشمش از ديگران بيشتر و شنوايى گوشش تيزتر بود. به طورى كه مردم درباره او افسانهها ساخته اند.
مثلا مى گويند هنگامى كه در اصفهان بود، صداى چكش مسگرهاى كاشان را مى شنيد.
شاگردش بهمنيار به او گفت: شما از افرادى هستيد كه اگر ادعاى پيغمبرى بكنيد، مردم مى پذيرند و واقعا از خلوص نيت ايمان مى آورند.
بوعلى گفت: اين حرفها چيست؟ تو نمى فهمى؟
بهمنيار گفت: نه. مطلب حتما از همين قرار است. بوعلى خواست عملا به او نشان بدهد كه مطلب چنين نيست. در يك زمستان كه با يكديگر در مسافرت بودند و برف زيادى هم آمده بود، مقارن طلوع صبح كه مؤذن مى گفت، بوعلى بيدار بود و بهمنيار را صدا كرد.
بهمينيار گفت: بله.
بوعلى گفت: برخيز.
بهمنيار گفت: چه كار داريد؟
بوعلى گفت: خيلى تشنه ام. يك ظرف آب به من بده تا رفع تشنگى كنم.🧊
بهمنيار شروع كرد استدلال كردن كه استاد، خودتان طبيب هستيد. بهتر مى دانيد معده وقتى در حال التهاب باشد، اگر انسان آب سرد بخورد معده سرد مى شود و ايجاد مريضى مى كند.
بوعلى گفت: من طبيبم و شما شاگرد هستيد. من تشنهام شما براى من آب بياوريد، چكار داريد.
باز شروع كرد به استدلال كردن و بهانه آوردن كه درست است كه شما استاد هستيد و لكن من خير شما را مى خواهم من اگر خير شما را رعايت كنم، بهتر از اين است كه امر شما را اطاعت كنم. پس از آنكه بوعلى براى او اثبات كرد كه برخاستن براى او سخت است.
گفت: من تشنه نيستم. خواستم شما را امتحان كنم. آيا يادت هست به من مى گفتى: چرا ادعاى پيغمبرى نمى كنى؟
اگر ادعاى پيغمبرى بكنى مردم مى پذيرند. شما كه شاگرد من هستى و چندين سال است پيش من درس خوانده اى، مى گويم، آب بياور، نمى آورى و دليل براى من مى آورى، در حالى كه اين شخص مؤذن پس از گذشت چند صد سال از وفات پيغمبر اكرم (ص) بستر گرم خودش را رها كرده و بالاى ماءذنه به آن بلندى رفته است تا آن كه نداى (اشهد ان لا اله الا الله و اشهد ان محمدا رسول الله) را به عالم برساند. او پيغمبر است، نه من كه بوعلى سينا هستم... 👌👌👌
#چهل_داستان
#داستان_اول
سبک زندگی قرآنی 📚
﷽
اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُستَقِیمَ
(خداوندا! ) ما را به راه راست هدایت فرما.
سؤال: چرا هر روز حتّی معصومان علیهم السلام باید ده مرتبه در نماز بگویند: اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُستَقِیمَ؟
پاسخ: چون انسان، هم در انتخاب راه مستقیم و هم در تداوم آن باید از خدا کمک بگیرد. مانند لامپی که روشنی خود را هر لحظه از نیروگاه میگیرد.💡🔦
رسول اللَّه صلی الله علیه وآله و ائمه اطهارعلیهم السلام نیز، ثابت ماندن در راه مستقیم را از خداوند میخواهند.
#تمثیلات_نور
#قسمت_دوم
سبک زندگی قرآنی 📚