🔴امام خمینی( ره)
♦️ماه مبارک رمضان که ماه مبارک است ممکن است برای این باشد که ماهی است که ولی اعظم؛ یعنی رسول خدا واصل شده است و بعد از وصول، ملائکه را و قرآن را نازل کرده است. به قدرت او ملائکه نازل میشوند؛ به قدرت ولی اعظم است که قرآن نازل میشود و ملائک نازل میشوند. ولیّ اعظم، به حقیقت قرآن میرسد در ماه مبارک و شب قدر، و پس از رسیدن، متنزل میکند به وسیله ملائکه - که همه تابع او هستند - قرآن شریف را، تا به حدی که برای مردم بگوید. قرآن در حد ما نیست، در حد بشر نیست.
♦️قرآن سرّی است بین حق و ولیّ الله اعظم که رسول خداست، به تبع او نازل میشود تا میرسد به اینجایی که به صورت حروف و کتاب در میآید که ما هم از آن استفاده ناقص میکنیم. و اگر سرّ «لیلة القدر» و سرّ «نزول ملائکه» در شبهای قدر - که الآن هم برای ولیّ الله اعظم حضرت صاحب - سلام الله علیه - این معنا امتداد دارد - سرّ اینها را ما بدانیم، همه مشکلات ما آسان میشود. تمام مشکلاتی که ما داریم برای این است که، ما محجوبیم از اینکه واقعیت را آنطور که هست و نظام هستی را به آن طوری که تنظیم شده است، مشاهده کنیم.
♦️ما گمان میکنیم که حیاتِ در اینجا چیزی است و نبودن در اینجا نقصی است، در صورتی که حیات در اینجا نازله آن حقیقتی است که از عالم غیب آمده است و موت - اگر چنانچه موت انسانی باشد - رجوع به همان مرتبهای است که در اول بوده است، و البته مراتب مختلف و شئون مختلف است. و ما امیدواریم که از فیض ماه مبارک و فیض عید ماه مبارک - که عید وصال است - ما هم حظّی ببریم که بتوانیم در این مشکلاتی که بر ما وارد میشود، سرفراز بیرون بیاییم، تمام چیزهایی که انبیا آوردند، مقصود آنها به ذات نبوده است؛ تشکیل حکومت مقصود به ذات نیست برای انبیا.
♦️دعوتها هرچه میشود مقدمه است برای اینکه انسان را بیدار کنند، انسان را بفهمانند به
◾️ راهکارهای زندگی موفق در جزء بیستم قرآن کریم
🏷 #خانواده_قرآنی
▪️کانال معاونت تهذیب
▪️eitaa.com/m_tahzib
روزمان را با #قرآن آغاز کنیم
🌹🍀🌱قرآن، مبارك است، براى تدبّر کردن، نه تبرّك جستن به ظاهر آن
[سوره ص (38): آيه 29]
كِتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَيْكَ مُبارَكٌ لِيَدَّبَّرُوا آياتِهِ وَ لِيَتَذَكَّرَ أُولُوا الْأَلْبابِ (29)
(اين) كتاب مباركى است كه به سوى تو فرو فرستاديم تا در آيات آن تدبّر كنند و خردمندان پند گيرند.
✨🌙🌟نكته ها:
1- قرآن از منبع مباركی است. «تَبارَكَ الَّذِي»
2- در شب مبارك نازل شده است. «فِي لَيْلَةٍ مُبارَكَةٍ»
3- در مكان مبارك نازل شده «بِبَكَّةَ مُبارَكاً»
4- خودش نيز مبارك است. «كِتابٌ ... مُبارَكٌ»
✨پيامها:
1️⃣- قرآن، مبارك است. (تلاوت، تدبّر، تاريخ، استدلال، داستان، الگوهاى، معارف، اخبار غيبى، تشبيهات، اوامر و نواهى آن، همه و همه پر از راز و رمز است). كِتابٌ ... مُبارَكٌ
2️⃣ گرچه قرآن، مبارك است، امّا براى تدبّر است، نه فقط تبرّك جستن به ظاهر آن. (براى حفظ منزل، مسافر و عروس از خطرات) كِتابٌ ... مُبارَكٌ لِيَدَّبَّرُوا»
3️⃣ تدبّر در قرآن مقدّمه ى تذكّر است و گر نه چه بسا انسان اسرار و لطايف علمى قرآن را درك كند ولى مايه ى غرورش شود. لِيَدَّبَّرُوا لِيَتَذَكَّر
4️⃣ قرآن، مطابق عقل و خرد است، لذا اهل خرد با تدبّر در آن به احكام و رموزش پىمىبرند. «لِيَتَذَكَّرَ أُولُوا الْأَلْبابِ»
-
🌹🌹امام خامنه ای در محفل انس با قرآن کریم 6/3/96
اگر با قرآن اُنس گرفتیم، آنوقت این فرصت و این مجال پیدا خواهد شد که صاحبان فکر از قشرهای مختلف، بر روی نکات قرآنی تدبّر کنند، چیزهایی را از قرآن استفاده کنند، استنباط کنند، بفهمند و به سؤالات گوناگون جواب بدهند. منظورم از سؤالات، شبههها نیست؛ منظور سؤالاتِ دربارهی زندگی است، زندگی کردن. الان میلیونها سؤال در مقابل ما است. وقتیکه یک جامعهای با یک حکومتی، زندگی را به سمت آرمانهایی دارد حرکت میدهد و حرکت میکند، این [جامعه] با هزاران هزار سؤال مواجه است؛ در نوع ارتباطات، در نوع رفتار، در نوع موضعگیریها، در نوع دشمنی و دوستیها، در نوع برخورد با مال، در نوع برخورد با امور دنیا؛ اینها همه سؤالاتی است که مطرح است؛ همهی این سؤالها جواب دارد. بشریّت گمراه و بدبخت شد، بهخاطر اینکه جوابهای درست این سؤالها را پیدا نکرد. بدبختی امروز دنیا -و بشر- بهخاطر این است که جوابهای درست را به این سؤالها بلد نشد، فرا نگرفت؛ پاسخهای غلط، پاسخهای انحرافی، پاسخهای گمراهکننده دریافت کرد، به ذهنش رسید، عمل کرد، [لذا] امروز رسیده به اینجا؛ دنیا امنیّت ندارد، صفا ندارد، معنویّت ندارد، آرامش روحی ندارد، دلهای آحاد جامعه با یکدیگر صاف نیست؛ این وضعیّت امروز دنیا است، همهی دنیا اینجور است.
🇮🇷
🏴 شهادت حضرت امیرالمومنین، علی بن ابی طالب (علیه السلام) تسلیت باد.
🗓 ۲۱ رمضان سال ۴۰ ه.ق
🏷 #شهادت_امام_علی (ع)
▪️کانال معاونت تهذیب
▪️eitaa.com/m_tahzib