بازخوانی | ۲۰ جمله از رهبر انقلاب درباره «عراق»
🔻 آیت الله خامنهای: عراقِ قوی و مستقل و پیشرفته برای ایران بسیار مفید است
🔻 پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR به مناسبت دیدار آقای مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق با حضرت آیتالله خامنهای در گزیده بیانات زیر ۲۰ جمله برگزیده از رهبر انقلاب دربارهی دولت و ملت عراق و روابط دو کشور ایران و عراق را بازخوانی میکند.
🔍 بخوانید👇
farsi.khamenei.ir/speech-content?id=46081
🔰 سخننگاشت | آمریکا مخالفِ عراق مستقل و قوی است
🔻رهبر انقلاب: ایران قطعاً با هر آنچه موجب تضعیف دولت عراق شود، مخالف است. البته دیدگاه آمریکاییها درباره عراق درست در نقطه مقابل ما است زیرا آمریکا به معنی واقعی کلمه دشمن است و موافق عراق مستقل، قوی و دارای حکومتی با رأی اکثریت نیست. ۹۹/۴/۳۱
🏷 دیدار نخست وزیر عراق
💻 @khamenei_ir
🔰 سخننگاشت | از مخالفت آمریکا با گسترش روابط ایران و عراق نباید ترسید
🔻رهبر انقلاب: عقل، دین و تجربه اقتضاء میکند که روابط ایران و عراق در همه زمینهها بیش از پیش ارتقاء یابد. البته گسترش روابط ایران و عراق مخالفینی دارد که در رأس آنها آمریکا است ولی به هیچ وجه نباید از آمریکا ترسید زیرا هیچ غلطی نمیتواند بکند. ۹۹/۴/۳۱
🏷 دیدار نخست وزیر عراق
💻 @khamenei_ir
جمهوری اسلامی هرگز شهادت حاج قاسم را فراموش نخواهد کرد و قطعاً ضربه متقابل را به آمریکاییها خواهد زد
رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر امروز (سه شنبه) در دیدار آقای مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق، روابط ایران و عراق را به پشتوانه اشتراکات فراوان تاریخی، مذهبی، فرهنگی و عادات و سنن به معنی واقعی کلمه برادرانه خواندند و تأکید کردند: آنچه در روابط دو جانبه برای جمهوری اسلامی ایران بسیار حائز اهمیت است منافع، مصالح، امنیت، عزت، اقتدار منطقهای و بهبود شرایط در عراق است.
حضرت آیت الله خامنهای با تأکید بر اینکه ایران هیچگاه بنای دخالت در امور عراق را نداشته و نخواهد داشت، گفتند: ایران، خواهان عراقِ عزتمند، مستقل و با حفظ تمامیت ارضی و وحدت و انسجام داخلی است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: ایران قطعاً با هر آنچه موجب تضعیف دولت عراق شود، مخالف است.
حضرت آیت الله خامنهای افزودند: البته دیدگاه آمریکاییها درباره عراق درست در نقطه مقابل ما است زیرا آمریکا به معنی واقعی کلمه دشمن است و موافق عراق مستقل، قوی و دارای حکومتی با رأی اکثریت نیست.
ایشان تأکید کردند: برای آمریکاییها اینکه چه فردی نخست وزیر عراق باشد مهم نیست آنها بهدنبال حکومتی همچون حکومت «پل برمر» حاکم آمریکایی عراق در اوایل سقوط صدام هستند.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: ایران در خصوص روابط عراق با آمریکا دخالتی نمیکند اما انتظار دارد که دوستان عراقی، آمریکا را بشناسند و بدانند که حضور آمریکا در هر کشوری منشأ فساد، خرابی و ویرانی است.
حضرت آیت الله خامنهای تأکید کردند: جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد تصمیمِ دولت، ملت و مجلس عراق برای اخراج آمریکاییها پیگیری شود زیرا وجود آنها موجب ناامنی است.
ایشان جنایت آمریکا در ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس را یک نمونه از نتیجه حضور آمریکاییها برشمردند و خطاب به نخست وزیر عراق افزودند: آنها میهمان شما را در خانه شما کشتند و صریحاً به این جنایت اعتراف کردند که این موضوع کوچکی نیست.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: جمهوری اسلامی ایران هرگز این موضوع را فراموش نخواهد کرد و قطعاً ضربه متقابل را به آمریکاییها خواهد زد.
حضرت آیت الله خامنهای، اجماع گروهها و جریانهای سیاسی عراق برای انتخاب دولت آقای کاظمی را اقدامی پسندیده خواندند و گفتند: آمریکاییها و عوامل آنها همواره بهدنبال خلأ قدرت در کشورهای منطقه هستند تا از آن طریق هرج و مرج ایجاد و زمینه را برای دخالت خود فراهم کنند، همان کاری که در یمن انجام دادند و اکنون اوضاع تأسفبار یمن را همه شاهد هستند.
ایشان با تأکید بر حمایت ایران از دولت آقای کاظمی خاطرنشان کردند: عقل، دین و تجربه اقتضاء میکند که روابط ایران و عراق در همه زمینهها بیش از پیش ارتقاء یابد.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: البته گسترش روابط ایران و عراق مخالفینی دارد که در رأس آنها آمریکا است ولی به هیچ وجه نباید از آمریکا ترسید زیرا هیچ غلطی نمیتواند بکند.
حضرت آیت الله خامنهای گفتند: آمریکاییها زحمت و اذیت ایجاد میکنند اما دولت عراق باید بدون اعتنا به این مزاحمتها به مسیر خود با قدرت ادامه دهد و مردم را بهعنوان پشتوانه خود حفظ کند.
ایشان مرجعیت و شخص آیت الله سیستانی را یک نعمت بزرگ برای عراق خواندند و خاطرنشان کردند: حشدالشعبی یک نعمت بزرگ دیگر در عراق است که باید آن را حفظ کرد.
در این دیدار که آقای جهانگیری معاون اول رئیسجمهور نیز حضور داشت، آقای مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق، دیدار با رهبر انقلاب اسلامی را سعادتی بزرگ دانست و با قدردانی از مواضع و حمایتهای ایران در مقاطع مختلف بهویژه در دوران جنگ با داعش و تکفیریها گفت: مردم عراق هیچگاه حمایتهای ایران را فراموش نخواهند کرد و واقعیت این است که خون عراقیها و ایرانیها در جنگ با تکفیریها در هم آمیخته است.
نخست وزیر عراق تأکید کرد: روابط ایران و عراق یک رابطه عمیق و طولانی تاریخی و فرهنگی و مذهبی با پشتوانه عشق و ارادت به اهلبیت علیهمالسلام است.
آقای کاظمی همچنین خطاب به رهبر انقلاب اسلامی گفت: ارشادات و نصایح جنابعالی همچون کلید حل مشکلات است و من بابت این راهنماییها تشکر و قدردانی میکنم.
ناصر:
♻️ علت دفاع تلویحی مقام معظم رهبری از دولت❗
در سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس مطالب مهمی ایراد شد که لازم میدونم نکاتی رو عرض کنم...
🔴 سوال: مقام معظم رهبری چرا در این سخنرانی به صورت تلویحی از دولت دفاع کردند؟! مطالبی که عرض میکنم نگاه کلی به این فرمایشات و آینده نگری حضرت آقا خواهد بود...
✅پاسخ: بعد از روی کار آمدن مجلس یازدهم اکثر نظرات طیف انقلابی به تقابل مجلس و دولت بود.
یعنی خیلی از دوستان انقلابی منتظر برخورد تند مجلس در قبال بی تدبیری های دولت بودند...
و نا گفته نماند که طیف انقلابی های رادیکال مجلس هم به همین فکر بودند و قصد تقابل با دولت رو داشتند
به گونه ای که بحث رای به عدم کفایت دولت به صورت جدی در دستور کار طیف انقلابی مجلس قرار گرفت...
💥مطمئنا این تقابل شدیدا به ضرر مردم تموم میشه!
👈یعنی با شناختی که از رئیس دولت داریم، در این مسیر درگیری های شدیدی اتفاق می افتاد!
بالاخره این تقابل باعث میشد که اصل قضایا که «معیشت مردم» است در حاشیه قرار بگیرد و فشار بیشتری بر روی اکثر مردم بیاید...
👈قصد جریان نفوذ، عصبانی کردن مردم برای ایجاد نافرمانی مدنی است !
و بی پرده بگویم که اصلا این فشارهایی که بر روی معیشت مردمه برای همینه!
✅حضرت آقا با درایتی که داشتند این تقابل رو به تعامل تبدیل کردند، تا هم بهانه از دست جریان نفوذ برای فشار بر روی معیشت مردم برداشته بشه و هم مجلس به روی کارهای اساسی تری تمرکز کنه!
جریان لیبرال دولتی بعد از اینکه ۷ سال مملکت رو معطل برجام و مذاکره کرد و هیچ دستاوردی نداشت به دنبال، زدن به زیر «میز بازی» است تا با این عمل فرافکنی کند!
در واقع با دادن رای عدم کفایت، راحت از زیر بار مسئولیت فرار کرده و اگر مجلس به سمت عدم کفایت نرود، دولت لیبرال مجبور به کار میشود...
💥لیبرالها دو راه دارند👇
یا کار یا نافرمانی مدنی!!!
✳اینجا بود که حضرت آقا با زیرکی تمام اعلام فرمودند که دولت باید تا روز آخر با جدیت تمام، کار کند!
از این رو تلویحا به مجلس توصیه فرمودند که به جای حاشیه بیشتر حواسشون به متن باشه!
مجلس نباید به مسائل فرعی بپردازد!
واما چرا عدم کفایت دولت نه؟؟؟
خیلی از حامیان دولت لیبرال به دنبال بهانه اند تا با رای عدم کفایت به دولت اوضاع رو متشنج و ایجاد نافرمانی مدنی کنند!!
👈در واقع جبهه انقلابی باید خیلی حواسش را جمع کند تا این بهانه را از دست این اشخاص بگیرد!
بنده میدونم که جبهه انقلابی چه عذابی میکشند از دست لیبرالها
اما باید تعامل کرد تا این مدت تموم بشه و از هر عملی که منجر به نافرمانی مدنی بشه، جداً پرهیز کرد...
و اما دلیل عقلی بی فایده بودن عدم کفایت دولت؟
ببینید رفقا
الان مجلس از دولت سوال کرده و دولت تقریبا یک ماه فرصت داره برای پاسخ در صحن مجلس
یعنی تقریبا تا برج ۶
بعد هم اگر اقدام به عدم کفایت دولت کنند تقریبا این امر دو ماه طول میکشه میشه برج ۸
بعد اگر رای به عدم کفایت بدن دولت میفته دست معاون اول که باید در عرض ۵۰ روز انتخابات برگزار کنه!
که میشه برج ۱۰
بعد اگر هر دولتی بیاد سر کار سه ماه طول میکشه که دولت رو تحویل بگیره که میشه برج ۱ سال بعد!
در واقع این امر اگر اتفاق بیفته یک یا دوماه فرقشه!
اما در عوض دولتی که سابقه تهدید به عدم برگزاری انتخابات و اعلام جنگ با منتقدینش رو داره امکان همه جور عمل رو باید لحاظ کرد!
👈پس الان به جای عدم کفایت باید دولت رو پاسخگو کرد و مجبورش کرد تا به قوانین درستی که بهش ابلاغ میشه عمل کنه❗
👈برای همین طیف انقلابی باید به جای تقابل از همین الان به فکر تبیین خصوصیات یک "دولت جوان و انقلابی" و برای پیدا کردن گزینه های خوب و جهادی تمام تلاش خودش رو انجام بده!
همه میدونیم که خیلی از مردم توی فشار هستند و میدونیم که عده ای این حرفها روحمایت از دولت تفسیر میکنند...
ولی قریب به اتفاق مردم میدونن
الان تنها چیزی که مهمه آرامش جامعه است!
باید اثرات انتخاب اشتباه مون برامون عبرت بشه تا دیگه با دو تا وعده دروغ گول نخوریم و این بلا سرمون نیاد!
⚠️دشمن الان به روی دو نکته شیفت کرده 👇
💥یک نکته معیشت
💥نکته دیگر امنیت
از طرفی به وسیله نفوذی هایش فشار معیشتی بر مردم رو روز به روز بیشتر میکنه!
از طرف دیگر هم با آتش سوزی ها و انفجاراتی که داره توسط عوامل نفوذی خودش ایجاد میکنه میخواد به مردم القا کنه که دیگه امنیت وجود ندارد
:
: اللهم عجل الولیک الفرج:
✡ پدر سعید حجاریان، از ارتباط با «احمد کسروی» تا «رکن دوم ارتش» و حزب «سومکا» (١)
1⃣ #سعید_حجاریان در گفتوگو با ماهنامه اندیشه پویا (شماره ۲، تیر و مرداد ۱۳۹۱، ص ۳۷- ۴۵) به برخی سوابق پدرش اشاره میکند که قابل تأمل و توجه است:
📝 ''پدرم گرایشهای سیاسیِ متفاوتی داشت و به جلسات گروههایِ مختلف می رفت. او
ایل سراغ دار و دستهی #منشیزاده و #حزب_سومکا رفته بود که گرایشات ناسیونالیستیِ تند داشتند.
🔹 یک مدت هم رفت سراغ #باهماد_آزادگان که دار و دستهی #کسروی بودند. البته پدرم حسابی مذهبی بود و بعداً هم مصدقی شد...
🔹 برگردم به مواضع پدرم بله، پدرم طرفدار #مصدق شد. در خانه هم کتابخانهی خوبی داشت. اهل مطالعه بود و کتاب زیاد داشت.
🔹 مثلاً کتاب «اعترافات» و «مورچگان» موریس مترلینگ را از کتابخانه پدرم میخواندم، «امیل» نوشته روسو و کتابهایی از دانته در کتابخانهاش بود که میخواندم''.
2⃣ شناخت این دو گروهی که پدر آقای حجاریان در آنها فعال بوده است، در تحلیلها و نوع نگاه ما میتواند مؤثر باشد.
✡ پدر سعید حجاریان، از ارتباط با «احمد کسروی» تا «رکن دوم ارتش» و حزب «سومکا» (٢)
🎯 حجاریانِ پدر و احمد کسروی
1⃣ یکی از دو گروهی که به گفتهی آقای #سعید_حجاریان پدرش در آن عضویت داشته است، گروه #باهماد_آزادگان بوده است.
2⃣ گروه «باهماد آزادگان» نام گروهی از هواداران #احمد_کسروی است که در حیات او و پس از آن در راه اشاعهی اندیشههای اجتماعی و سکولار احمد کسروی موسوم به #پاکدینی فعالیت میکردند.
3⃣ در دوران پس از شهریور ۱۳۲۰، احمد کسروی جمعیت «باهماد آزادگان» را راهاندازی کرد. انجمن باهماد آزادگان خواستار حقوق بیشتری، از جمله #کشف_حجاب و #حق_طلاق برای زنان ایرانی بود.
4⃣ احمد کسروی و پیروانش در انجمن باهماد آزادگان، در چلّه زمستان (اول دیماه) مراسمی را تحت عنوان #جشن_کتابسوزان بهراه میانداختند.
5⃣ کسروی و برخی از پیروان و همباورانِ "پاکدین" وی دور هم جمع میشدند و کتابهایی که به نظرشان باعث عقب افتادگی ایران از کشورهای پیشرفته آن زمان بود (آثار مولوی، حافظ، سنایی، عطار، امام محمد غزالی، رازی، ابولخیر، سهروردی و...) و یا کتب دعا و کتابهایی که به گمان آنها به خرافات دامن میزد (مفاتیح الجنان و جامع الدعوات و...) را در آتش میانداختند و این مراسمِ سوزانیدنِ کتابها را جشنِ کتابسوزان میگفتند!
6⃣ کسروی خود در اینباره میگوید: «چون دیدیم سرچشمه گمراهیها و نادانیها کتاب است، این است که داستانِ کتابسوزان پیش آمده است. جشن کتابسوزان در یکم دیماه است و یک دسته سوزانیدن مفاتیح الجنان و جامع الدعوات و مانند اینها را دستاویز گرفته و هوچیگری راه انداختند... قرآن هر زمان که دستاویز بدآموزان و گمراهکنندگان گردید، باید از هر راهی قرآن را از دست آنان گرفت، گرچه به نابود گردانیدن آن باشد»!!
7⃣ سوزاندن قرآن توسط این انجمن انجام میشده است.
✡ پدر سعید حجاریان، از ارتباط با «احمد کسروی» تا «رکن دوم ارتش» و حزب «سومکا» (٣)
🎯 حجاریانِ پدر و رکن دوم ارتش
1⃣ گروه دیگری که پدر حجاریان در آن عضویت و فعالیت داشته است #حزب_سومکا به رهبری #داوود_منشیزاده بوده است.
2⃣ #ارتشبد_فردوست دربارهی حزب سومکا و ارتباط آن با شاه و ارتش میگوید:
📝 ''یکی دیگر از اقداماتی که محمدرضا برای تحکیم موقعیت خود و تمرکز قدرت در دست خود انجام داد، تشکیل احزاب و دستهجات شبهنظامی بود، که در جامعه و ارتش ریشه دوانیده و عناصر آن بعدها اصلیترین اجزاء رژیم او شدند.
🔹 یکی از این احزاب، که محمدرضا هزینهی آن را تأمین میکرد، «حزب سومکا» بود که توسط داوود منشیزاده راه انداخته شد و در آن افرادی مثل داریوش همایون شرکت داشتند.
🔹 اعضاء این حزب با مخالفین محمدرضا مبارزه میکردند، حتی مبارزاتِ خیابانیِ سخت. آنها برای حمله به مخالفین چماقهای مخصوص دسته کوتاه داشتند. به هزینه محمدرضا، آنها خانهای اجاره کرده بودند و وسایل خانه هم توسط دربار تأمین شد. در این خانه، آنها جلسات سخنرانی منظم داشتند و حملات خیابانی را طراحی میکردند. آنها خود را بهشدت «شاهپرست» میخواندند.
🔹 منشیزاده، رئیس این حزب، علاقه شدیدی به #هیتلر داشت و خود را مانند او درست میکرد و شباهت فوقالعاده زیادی هم داشت. انضباط یاد شده، فرم لباس، فرم سلام دادن، نحوه سخنرانی همه و همه شبیه #نازیها بود. حتی علامت حزب هم شبیه نازیها بود. اعضاء حزب اکثراً جوان و زیر ۲۰ سال بودند و با اونیفورم به شکل واحد نظامی در خیابانها دیده میشدند. تقلید از هیتلر، هم علاقهی شخصیِ منشیزاده بود و هم برای رعب و وحشت بود. این شباهت جنبهی ظاهری داشت و باطناً کوچکترین ارتباط سیاسی با نازیهای آلمان نبود.
🔹 این حزب بهتدریج رو به تحلیل رف
ت و شاید همان تقلید از #نازیسم، که در آلمان بهکلی نابود شده بود، عامل این امر بود. ولی افرادِ آن در قالبهای دیگر حمایت خود را از محمدرضا ادامه دادند.''
3⃣ یکی از سه پسر میرزا ابراهیم خان منشیزاده، به نام داوود منشیزاده، در سالهایِ پس از شهریور ۱۳۲۰ به تأسیس گروه فاشیستیِ #سومکا دست زد. این گروه با
نظامیانِ عالیرتبهی وابسته به سازمان اطلاعاتی انگلیس، بهرهبری سرلشکر #حسن_ارفع، رابطهی تنگاتنگ داشت و اقدامات آن بخشی از عملیات شبکهی فوق بهشمار میرفت. (١)
4⃣ ابراهیم خان منشیزاده از مؤسسین و اعضای اصلیِ #کمیته_مجازات بود. ابراهیم خان پدر داوود منشیزاده رئیس حزب سومکا #بهایی بوده است.
5⃣ سران «کمیته مجازات» بهویژه اسدالله خان ابوالفتحزاده، ابراهیمخان منشیزاده و محمدنظرخان مشکاتالممالک، #بهایی بودند و به تبلیغاتِ #بهاییگری شهرت داشتند. (٢) تبریزی نیز مینویسد که آنان به بهائی بودن شهرت کامل داشتند. (٣)
6⃣ این موضوع را عبدالله متولی نویسنده کتاب کمیته مجازات نیز تأیید میکند و افزون بر دو نفرِ نامبرده، مشکوةالممالک را هم پیرو این فرقه میداند.
7⃣ البته گردانندهی اصلی سومکا سرلشکر حسن ارفع یکی ازچهرههای فعال سیاسی-اطلاعاتی وابسته به انگلیس بود. وی گرداننده سه حزب سیاسی #افق_آسیا، #آریا و #سومکا بود.
8⃣ سرلشکر ارفع مدتها رئیس #ستاد_ارتش شاه و رئیس #رکن_دوم ارتش یا همان سازمان اطلاعات ارتش بوده است. احزابی مانند سومکا وابسته به رکن دوم ارتش بودند.
🌐 پینوشتها:
١- عبدالله شهبازی، فصلنامه تاریخ معاصر ایران، ش۲۷، ص۴۶، بهنقل از ظهور و سقوط پهلوی، ج۲، ص۴۴۰
٢- بامداد، ج۱، ص۱۱۲؛ تبریزی، اسرارتاریخی، ص۲۳
٣- تبریزی، ص۳۶
✡ پدر سعید حجاریان، از ارتباط با «احمد کسروی» تا «رکن دوم ارتش» و حزب «سومکا» (۴)
🎯 پایان حجاریانِ پدر
1⃣ پدر #سعید_حجاریان در تیرماه ۱۳۹۰، بعد از یک دوره بیماری در تهران درگذشت. تشییع جنازه وی در نازی آباد، چهارراه دخانیات کوچه "به آفرین" انجام شد. مجلس ختم پدر سعید حجاریان نیز در۳۰ تیرماه در مسجد جامع شهرک غرب برگزار شد.
🎯 بازبینیِ سوابق خانوادگی
2⃣ در فضای روزها و ماههای اولیهی انقلاب، کسی انقلابیون را گزینش نمیکرد. آنان، با اتکاء بر ارتباطاتی که با محافل مؤثر در انقلاب داشتند و اعتمادِ ناشی از این ارتباطات، هر نهادی را که میخواستند بهدست میگرفتند و از این پس آنان بودند که گزینش میکردند!
3⃣ علاقه به #نهادهای_اطلاعاتیِ ارتش، بهویژه ادارهی دوم، در آن زمان بسیار خاص بود و تنها کسانی از انقلابیون به این دستگاه علاقهمند میشدند که شناخت تخصّصی یا تعلّقِ خاص به آن داشتند.
4⃣ آیا سوابق خانوادگیِ آقای حجاریان و ارتباطاتِ دیرینِ پدرش با #حزب_سومکا این علاقه و تخصّص را در او ایجاد نکرده بود؟
✍ نویسنده: حسین قاسمی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ یک نکتهی تکمیلی
1⃣ آقای #سعید_حجاریان دربارهی نقش #حزب_سومکا در #کودتای_نقاب مشهور به #کودتای_نوژه میگوید:
📝 "از جمله شبکههای کوچکی که بهنحوی با کودتا مربوط میشدند، جبههی اتحاد ملّی بود که متشکّل [میشد] از تعدادی اعضای سابق حزب سومکا (که یک حزب نئوفاشیست بود)."
🔸 منبع: خاطرهها، خاطرات محمدی ریشهری، جلد اول، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، چاپ اول، ۱۳۸۳، صص۱۱۵-۱۱۳
2⃣ جالب است که آقای سعید حجاریان خودش از افراد فعال و اصلی در ستاد خنثیسازی کودتای نوژه بوده است!!
3⃣ کودتای نوژه واقعاً مهم است و اگر توسط یک گروه از افراد صادق و صالح و خوشفکر بازبینی و بررسیِ مجدد شود، به بخشی از تاریکخانهها نور تابانده میشود!
✍ نویسنده: حسین قاسمی
✳️ ولایت آفتاب