🍂سلسله مباحث: #راه_و_رسم_طلبگی
شماره 46
موضوع: 🌷پس از انتخاب تخصص🌷
پس از انتخاب تخصص
1. اگر طلبه پس از یک دوره مطالعه انبوه، در حدود عمومی با دین خدا آشنا شده و تصویر نسبتا روشن و هماهنگی از اندیشه اسلامی به دست آورده باشد، پس از انتخاب تخصص، لازم است عمده توان و زمان خود را - حتی در ایام تعطیل - به موضوع تخصص خود اختصاص دهد. تا هم دانش و توان خود را بیافزاید و هم محصولی برای ارائه آماده سازد. اما اگر این آشنایی حاصل نباشد مطالعات عمومی طلبه پس از انتخاب قطعی گرایش تخصصی هم باید ادامه یابد تا پشتوانه محکمی برای موضوعِ تخصصی او قرار گیرد. اما بعد از انتخاب بهنگام و از روی بصیرت، لازم است فعالیتهای علمی، یکباره در کانون آن رشته متمرکز گردد و از هرزدادن نیروی فراوان فکری در شعبههای مختلف پرهیز شود.
2. بلافاصله پس از انتخاب گرایش تخصصی لازم است امکانات نرمافزاری مورد نیاز که به منزله ابزارهای علمی موفقیت در آن رشته محسوب میشود جمعآوری گردد. یعنی اطلاعات گستردهای که یک متخصص مصمم، جدی و توانا از آن حوزه تخصصی نیاز دارد فراهم آید. این اطلاعات از جمله مشتمل بر این موارد خواهد بود: مراکز، شخصیتها، مهمترین منابع و آثار تولید شده نظیر کتابها، مجلات تخصصی، مقالات، سایتها، پایاننامهها، و نیز فضاهای نوین، موضوعات نوپدید، پرسشهای مهم، دانشجویان فعال که تیم همراه آینده خواهند بود و.. . تشکیل یک بانک اطلاعات و اطلس جامع دانشی که مشتمل بر این موارد باشد مقدمهای برای شناخت ظرفیتها و استفاده بیشتر از آنها خواهد بود. همچنین فراهم ساختن نگاههای درجه 2 به آن حوزه که شامل منابع، روشها، غایات، قلمرو، مبانی، دانشهای مجاور و.. . باشد میتواند بصیرت طلبه را نسبت به آن حوزه تخصصی بالا برد.
3. طلبه در تمرکز بر آن رشته خاص باید تمام دانشها و تخصصهای مرتبط را شناسایی کرده و فراگیرد و با زبان تخصصی آن علم نیز آشنا گردد. مثلا محقق اخلاق اسلامی لازم است علاوه بر توان استفاده از منابع دینی، در دانشهای روانشناسی، فلسفه اخلاق، معرفت نفس، انسانشناسی، علوم تربیتی و عرفان عملی نیز تبحر داشته باشد تا بتواند سخن جامع و استواری عرضه کند. همچنین ظرفیتهای موجود در دانشهای دیگر مانند فقه و کلام و اصول و.. . را نیز برای پژوهشهای اخلاقی به کار گیرد. بیشک میان فعالیت علمی و پژوهشی در این عصر و همین فعالیت در 500 سال پیش تفاوتهایی وجود دارد که باید به خوبی شناسایی شود. طلبه نباید از فراوردههای علمی، پژوهشی، ارتباطی و تکنولوژیک امروز و امکان و فرصتی که این ابزارها در اختیار او قرار میدهند محروم و غافل ماند.
4. مهمترین دستاورد چنین تلاش متمرکزی این است که پس از چند سال فعالیت هدفمند و تخصصی، طلبه میتواند در یک زمینه خاص صاحب سخنِ معتبر، پخته و آتشین باشد. یعنی نوعی مرجعیت علمی یا تخصصی در آن رشته به دست آورده و با تسلط بر همه تجارب گذشته و بهرهگیری از تلاش دیگران سخن استوار و جامعی در موضوع خود ارائه دهد و با خلاقیت و نوگرایی کار خود را در آن زمینه توسعه بخشد.[3] تخصص، خواه و ناخواه اعتماد و اتکا میآورد و دیگران را به خضوع و تسلیم فرامیخواند. هرگاه یک متخصص، در زمینه تخصصی خود اظهار نظر میکند، دیگران با آرامش و سکون به سخن او گردن مینهند و البته به همین نسبت زمینه برای عرضه سخنان سست و بیپشتوانه تنگ میگردد.
#ویژه_طلاب
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.com
19.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ: #سبک_زندگی_اسلامی از منظر قرآن
🎤توسط استاد: #حجت_الاسلام_ملکی
✅ راهکار خروج از خسران به وسیله ایمان و عمل صالح بر اساس سوره مبارکه عصر
📑قسمت بیستم و ششم
🗓1399/08/13
#طرح_اقوم #ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
امام خامنهای: (امروز)
امروز ولادت پیامبر اعظم صلیالله علیه و آله که مصادف شده با ۱۳ آبان روز مبارزه با استکبار، انسان را به یاد این آیه میاندازد:
مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللّهِ وَ الَّذِینَ مَعَهُ أَشِدّاءُ عَلَى الْکُفّارِ رُحَماءُ بَیْنَهُمْ ؛
محمّد فرستاده خداست; و کسانى که با او هستند در برابر کفار سرسخت و شدید، و با یکدیگر مهربان هستند.
🌸 @nedaye_tahzib
203.pdf
105.8K
هر روز با قرآن و عترت
📚#موضوع_دویست_و_سه
✅ اقسام نفس
✏️2. نفس لوامه
🗓1399/08/13
🌸 @nedaye_tahzib
10.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥امام خمینی(ره): ما اینجا را سفارتخانه نمیدانیم
📅انتشار به مناسبت #تسخیر_لانه_جاسوسی در ۱۳ آبان ۱۳۵۸
🌸 @nedaye_tahzib
ای نام تو جان بخش تراز آب حیات /
محتاج تو خلقی به حیات و به ممات
از بعثت انبیا وارسال رسل /
مقصود تو بودی به جمالت صلوات
💐
بر روی زمین و آسمان ها و کرات /
در بین مناجات و تمام کلمات
زیباتر از این دعا ندیده است کسی /
بر خاتم انبیا محمد صلوات
💐
از ازل بر همه ذرات جهان تا عرصات /
رسد از آبروی آل محمد (ص) برکات
وه چه بدبخت و سیه روی هر آنکس که ز جهل /
بشنود نام محمد (ص) نفرستد صلوات
💐
به آیه آیه قرآن احمدی صلوات /
به بهترین گل گلزار سرمدی صلوات
به اهل بیت رسول گرامی اسلام /
به غنچه غنچه باغ محمدی صلوات
💐
ای احمدیان به نام احمد صلوات /
هر دم به هزار ساعت از دم صلوات
بیرون ز عدد بگو و بی حد صلوات /
بر آل محمد و محمد صلوات
💐
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ صَلاةً كَثِيرَةً تَكُونُ لَهُمْ رِضاً، وَ لِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ أَداءً وَقَضاءً بِحَوْلٍ مِنْكَ وَقُوَّةٍ يَا رَبَّ الْعالَمِينَ .
🌸 @nedaye_tahzib
8.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚪️ رفتاری درسآموز از پیامبر اکرم(ص) که اغلب پیروی نمیکنیم
🌸 @nedaye_tahzib
🌷جايگاه ويژه حضرت محمد (ص) در قرآن🌷
آخرین پیامبر
(ما کانَ مُحَمَّدٌ اَبَا اَحَدٍ مِنْ رِجالِکُمْ وَ لکِنْ رَسُولَ اللَّه وَ خاتَمَ النَّبیّنَ وَ کانَ اللَّهُ بِکُلّ شَی ءٍ عَلیماً)
(محمّد(ص) پدر هیچ یك از مردان شما نبوده و نیست ولى رسول خدا و ختمكننده و آخرین پیامبران است و خداوند به همه چیز آگاه است!) (احزاب/40)
فروتنی در برابر خدا و بندگان خدا
(مُحَمّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَالَّذینَ مَعَهُ اَشِداءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَماءَ بَیْنَهُمْ)
(محمدصلی الله علیه وآله فرستاده خداست و کسانی که با او هستند در برابر کفار سر سخت و شدید و در میان خود مهربانند)( فتح / 29)
دلسوز و غم خوار امّت
(لَقَدْ جاءَکُمْ رَسُولٌ مِنْ اَنْفُسِکُمْ عَزیزٌ عَلَیْهِ ما عَنِتُّمْ حَریصٌ عَلَیْکُمْ بِالْمُؤمِنینَ رَؤُوفٌ رَحیمٌ)
(به یقین، رسولی از خود شما به سویتان آمد که رنجهای شما بر او سخت است، و اصرار بر هدایت شما دارد، و نسبت به مؤمنان، رؤوف و مهربان است.)( توبه / 128)
بشارت دهنده و انذار کننده
(یا اَیُّها النَّبی اِنَّا اَرْسَلْناکَ شاهِداً وَ مُبَشِّراً وَ نَذیراً وَ داعِیاً اِلَی اللَّه بِاِذْنِهِ وَ سِراجاً مُنیراً)
(ای پیامبر! ما تو را گواه فرستادیم و بشارت دهنده و انذار کننده! و تو را دعوت کننده بسوی خدا به فرمان او قرار دادیم، و چراغی روشنی بخش)( احزاب / 45 و 46)
امان اهل زمین
(وَ ما کانَ اللَّه لِیُعَذِّبَهُمْ وَ اَنْتَ فیهِمْ وَ ما کانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَ هُمْ یَسْتَغْفِرُون)
( ولى (اى پیامبر!) تا تو در میان آنها هستى، خداوند آنها را مجازات نخواهد كرد و (نیز) تا استغفار میكنند، خدا عذابشان نمیكند.) (انفال / 33)
بهترین الگوی زندگی :
(لَقَدْ كانَ لَكُمْ فی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كانَ یَرْجُوا اللَّهَ وَ الْیَوْمَ الْآخِرَ وَ ذَكَرَ اللَّهَ كَثیراً)
(مسلّماً براى شما در زندگى رسول خدا سرمشق نیكویى بود، براى آنها كه امید به رحمت خدا و روز رستاخیز دارند و خدا را بسیار یاد میكنند.(احزاب / 21)
از مهربانی و دلسوزی آن حضرت است که وقتی مشرکان مکه آن حضرت را سنگباران میکردند، به جای نفرین میفرمود: «اللَّهُمَّ اغْفِرْ قَوْمی؛ فَاِنَّهُم لایَعْلَمُونَ؛ خدایا! قومم را ببخش، زیرا آنها [نسبت به مقام من نادانند»!( منتخب میزان الحکمه، ص 499)
امیرمؤمنان علی علیه السلام در جای دیگر فرمود: «پیامبر دنیا را کوچک میشمرد و در چشم دیگران آن را ناچیز جلوه میداد. آن را خوار میشمرد و در نزد دیگران خوار و بیمقدار معرّفی میفرمود. او میدانست که خداوند برای احترام به ارزش او دنیا را از او دور ساخت و آن را برای ناچیز بودنش به دیگران بخشید. پیامبرصلی الله علیه وآله از جان و دل به دنیا پشت کرد و یاد آن را در دلش میراند. او دوست داشت زینتهای دنیا از چشم او دور نگهداشته شود، تا از آن، لباس فاخری تهیّه نسازد، یا اقامت در آن را آرزو نکند.»(نهجالبلاغه، خطبه 109، ص 208)
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.com
5.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مناجات
🤲 خدایای من ، وای بر من و باز هم وای بر من ، اگر مقابل تو حاضر شوم در حالی که تو بر من غضبناکی ، پس چه کسی تو را از من راضی خواهد کرد ؟ 😢😥
#صحیفه_سجادیه
🌸 @nedaye_tahzib