💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَقْرَبُوا الصَّلَاةَ وَأَنتُمْ سُكَارَىٰ حَتَّىٰ تَعْلَمُوا مَا تَقُولُونَ وَلَا جُنُبًا إِلَّا عَابِرِي سَبِيلٍ حَتَّىٰ تَغْتَسِلُوا ۚ وَإِن كُنتُم مَّرْضَىٰ أَوْ عَلَىٰ سَفَرٍ أَوْ جَاءَ أَحَدٌ مِّنكُم مِّنَ الْغَائِطِ أَوْ لَامَسْتُمُ النِّسَاءَ فَلَمْ تَجِدُوا مَاءً فَتَيَمَّمُوا صَعِيدًا طَيِّبًا فَامْسَحُوا بِوُجُوهِكُمْ وَأَيْدِيكُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَفُوًّا غَفُورًا»
اى کسانى که ایمان آورده اید! در حال مستى به نماز (و جماعت در مسجد) نزدیک نشوید، تا بدانید چه مى گویید. و همچنین در حالى که جُنُب هستید ـ مگر در حال عبور (از مسجد) ـ تا غسل کنید. و اگر بیمارید، یا مسافر، و یا یکى از شما از محل پستى آمده (و قضاى حاجت کرده)، و یا با زنان آمیزش جنسى داشته اید، و در این حال، آب (براى وضو یا غسل) نیافتید، بر زمین پاکى تیمّم کنید. (به این طریق که) صورتها و دستهایتان را با آن مسح نمایید. خداوند، بخشندهو آمرزنده است.
(نساء/43)
👉 @mtnsr2
💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫
♦️در آیات پیش، سخن از گواهى انبیاء بر اعمال امت در روز قیامت بود، و نیز از این سخن در میان بود که: کفار و کسانى که دستورات پیامبران را عصیان کرده بودند، دوست داشتند خاک باشند، در آیه مورد بحث به چند دستور مهم از دستورات پیامبر اشاره نموده، تا روشن شود چه کسى اطاعت مى کند و چه کسى عصیان، مى فرماید: اى کسانى که ایمان آورده اید! در حال مستى به نماز نزدیک نشوید، تا بدانید چه مى گوئید ! (یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا لا تَقْرَبُوا الصَّلاةَ وَ أَنْتُمْ سُکارى حَتّى تَعْلَمُوا ما تَقُولُونَ).
🌺🌺🌺
از این آیه، چند حکم اسلامى استفاده مى شود که تحت شماره به آنها مى پردازیم:
۱ ـ تحریم نماز در حال مستى
یعنى افراد مست نمى توانند مشغول اداء فریضه نماز شوند و نماز آنها در این حال باطل است، فلسفه آن هم روشن است، زیرا نماز گفتگوى بنده و راز و نیاز او با خدا است و باید در نهایت هوشیارى انجام گردد و افراد مست از این مرحله دور و بیگانه اند.
این موضوع نیز لازم به یادآورى است که در روایات متعددى که در کتب شیعه و اهل تسنن وارد شده، آیه فوق به مستى خواب تفسیر شده، یعنى در حالى که هنوز کاملاً بیدار نشده اید، شروع به نماز نکنید، تا بدانید چه مى گوئید.
♦️ولى چنین به نظر مى رسد: این تفسیر از مفهوم جمله حَتّى تَعْلَمُوا ما تَقُولُونَ استفاده شده است، اگر چه در معنى سُکارى داخل نباشد.
به عبارت دیگر، از جمله تا بدانید چه مى گوئید استفاده مى شود، نماز خواندن در هر حالى که انسان از هشیارى کامل برخوردار نباشد، ممنوع است، خواه حالت مستى باشد یا باقى مانده حالت خواب.
♦️در ضمن از این جمله نیز مى توان استفاده کرد: بهتر است در حال کسالت و کمى توجه نیز انسان نماز نخواند; زیرا حالت فوق به صورت ضعیف در او وجود دارد و شاید به همین جهت است که طبق روایتى، امام باقر(علیه السلام) فرمود:
در حالتى که کسل هستید یا چرت آلود یا سنگین، مشغول نماز نشوید; زیرا خداوند مؤمنان را از نماز خواندن در حال مستى نهى کرده است .
۲ ـ باطل بودن نماز در حال جنابت
مى فرماید: همچنین در حال جنابت به نماز نزدیک نشوید (وَ لا جُنُباً).
سپس استثنائى براى این حکم بیان فرموده، مى گوید: مگر این که مسافر باشید (إِلاّ عابِری سَبیل).
یعنى اگر در مسافرت گرفتار بى آبى شوید، مى توانید نماز بخوانید که البته نماز خواندن در این حال، به شرط تیمم است که در ذیل آیه خواهد آمد.
♦️ولى در روایات و اخبار، تفسیر دیگرى براى آیه نیز آمده است و آن این که: منظور از صلوة در آیه، محل نماز گذاردن و مسجد است، یعنى در حال جنابت وارد مساجد نشوید، سپس کسانى که عبوراً از مسجد مى گذرند را استثناء فرموده و مى گوید: اِلاّ عابِرى سَبِیل یعنى مى توانید در حال جنابت عبوراً از مسجد بگذرید.
و از بعضى روایات استفاده مى شود: جمعى از مسلمانان و صحابه پیامبر(صلى الله علیه وآله) خانه هائى در اطراف مسجد پیامبر(صلى الله علیه وآله) ساخته بودند که درهاى آن به مسجد گشوده مى شد، (و اجازه داشتند که در حال جنابت از مسجد بگذرند، بدون این که در آن توقف کنند).
♦️اما باید توجه داشت: لازمه تفسیر فوق این خواهد بود که کمله صلوة در آیه به دو معنى آمده باشد یکى به معنى خود نماز و دیگر به معنى محل نماز ; زیرا دو حکم مختلف در آیه فوق بیان شده: یکى خوددارى از نماز در حال مستى و دیگرى خوددارى جنب از ورود در مساجد، البته استعمال یک لفظ در دو معنى یا بیشتر چنان که در اصول گفته ایم، مانعى ندارد، ولى خلاف ظاهر است و بدون قرینه جایز نیست، گر چه ممکن است روایات فوق قرینه آن باشد.
۳ ـ جواز نماز خواندن یا عبور از مسجد بعد از غسل کردن
چنان که مى فرماید: به نماز نزدیک نشوید تا غسل کنید (حَتَّى تَغْتَسِلُوا).
۴ ـ تیمم براى معذورین
♦️در جمله بعد که در حقیقت تمام موارد تشریع تیمم جمع است، موارد عذر براى غسل کردن را بر شمرده است: نخست به موردى که آب براى بدن ضرر داشته باشد، اشاره کرده، مى فرماید: اگر بیمار باشید و یا در سفر (وَ إِنْ کُنْتُمْ مَرْضى أَوْ عَلى سَفَر).
♦️پس از آن به مواردى که انسان به آب دسترسى ندارد، یا استعمال آب برایش ممکن نیست، اشاره کرده، مى فرماید: یا هنگامى که از قضاى حاجت برگشتید و یا با زنان آمیزش جنسى داشتید (أَوْ جاءَ أَحَدٌ مِنْکُمْ مِنَ الْغائِطِ أَوْ لامَسْتُمُ النِّساءَ).
و دسترسى به آب نداشتید (فَلَمْ تَجِدُوا ماءً).
در این موقع با خاک پاکیزه اى تیمم کنید (فَتَیَمَّمُوا صَعیداً طَیِّباً).
سپس طرز تیمم را بیان فرموده، مى گوید: سپس صورت و دست هاى خود را مسح کنید (فَامْسَحُوا بِوُجُوهِکُمْ وَ أَیْدیکُمْ).
♦️و در پایان آیه اشاره به این حقیقت مى کند که دستور مزبور، یک نوع تسهیل و تخفیف
براى شما است، چون خداوند بخشنده و مهربان است (إِنَّ اللّهَ کانَ عَفُوّاً غَفُوراً).
👉 @mtnsr2
⭕️امام سجاد علیه السلام می فرماید:
اللَّهُمَّ اقذِف فی قُلُوبِ عِبادِک مَحَبَّتی...أَحِبَّنی وَ حَبِّبنی. خدایا! محبّت مرا در دل های بندگانت بینداز...مرا دوست بدار و محبوبم گردان.
🌀تاکنون راه کارهای ایجاد محبّت، دوستی و صمیمت را در تعاملات با همنوعان و با استفاده از متون دینی، بیان داشتیم امّا در مورد اخیر، همه محبّت و دوستی را در دست خدا دانستیم؛ آیا این، تعارضی آشکار نیست؟
👉 @mtnsr2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ادعیه راهی برای امید وار شدن به خدا
💠استاد پناهیان
👉 @mtnsr2
⭕️در روایتی نقل شده است كه پیامبر فرمودند:
قسم به آن كه معبودی جز او نیست به هیچ مۆمنی خیر دنیا و آخرت داده نشد مگر به سبب حسن ظن و امید او به خداوند و خوش خلق بودنش و خودداری از غیبت مۆمنان. قسم به آن كه جز او معبودی نیست هیچ مۆمنی پس از توبه و استغفار عذاب نشد، مگر به سبب سوءظن او به خداوند و كوتاهی در امید بستن به خدا و بدخلقی و غیبت مۆمنان. قسم به آن كه جز او معبودی نیست، گمان هیچ بنده مۆمنی به خداوند نیكو نشود مگر آن كه خداوند همراه گمان بنده مۆمن خود باشد همان طور با او رفتار كند كه گمان او بوده است زیرا خداوند كریم است و نیكی ها به دست اوست و حیا می كند از این كه بنده مۆمنش به او گمان نیك برد و او خلاف گمان او و امید بنده با او رفتار كند. سپس فرمود: فاحسنوا باللَّه الظن و ارغبوا الیه؛
👉 @mtnsr2
💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫
⭕️ #حدیث_مهدوی
🔹حدیث: قالَ (علیه السلام) : أمَّا الْحَوادِثُ الْواقِعَةُ فَارْجِعُوا فیها إلی رُواةِ حَدیثِنا (أحادیثِنا)، فَإنَّهُمْ حُجَّتی عَلَیْکُمْ وَ أنَا حُجَّةُ اللهِ عَلَیْکُمْ.
📚بحارالأنوار: ح 2، ص 90، ح 13، و 53، ص 181، س 3، وج 75، ص 380، ح 1.
🔸فرمود: جهت حل مشکلات در حوادث به راویان حدیث و فقهاء مراجعه کنید که آنها در زمان غیبت، خلیفه و حجّت من بر شما هستند و من حجّت خداوند بر آنها میباشم
👉 @mtnsr2
💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫💫
5.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ عزیز من همه ی پیغمبران آرزو کردند یار امام زمان ما باشند!!!
🔸حبقوق نبی وافزودن"عجل فرجهم" به آخرصلوات‼️
👉 @mtnsr2
⭕️ #دینداری_در_اخرالزمان !!
✳️ عوامل فراوانی روز به روز حقیقت تابناک دین را در #هاله_ای از ابهام فرو میبرند. از این رو همواره دین رو به کم رنگ شدن در جوامع میرود و #خرافات و #انحرافات فراوانی، گریبانگیر آن میشود؛ به صورتی که وقتی حضرت مهدی علیه السلام قیام نمود، غبار از چهره دین بر میگیرد. همگی گمان میکنند این دین جدیدی است که آن حضرت ارائه میفرماید.
💥 امیرمؤمنان علی علیه السلام این حقیقت را این گونه بیان فرموده است:
«اَیُّها النَّاسُ!
سَیَأتِی عَلَیْکُم زَمانٌ یُکْفَأُ فِیهِ الاِسْلامُ کَما یُکْفَأُ الاِناءُ بِمَا فِیهِ»
(ای مردم!
به زودی زمانی بر شما خواهد رسید که اسلام چونان ظرف واژگون شده، آنچه در آن است ریخته میشود.»
📚نهجالبلاغه، خطبه 103.
👉 @mtnsr2
4_5796656461622804647.mp3
1.79M
⁉️چرا باید برای امام زمان دعای سلامتی بخوانیم و برای سلامتیشان صدقه بدهیم؟
👉 @mtnsr2