🍀 رفق و مدارا در عبادات
یکی از شروط عامه ادعیه و اذکار و عبادات رعایت رفق و مدارا است که اگر مراعات نشود برای سالک بسیار مضر است و نفس پَس می زند و از عبادت دلسرد می گردد. عبادت باید همیشه از سر عشق و توأم با حال إقبال باشد و انجام آن با کراهت مضرّ است.
تشخیص میزان کشش نفس و قدرت آن در برخی موارد سهل است ولی در بعضی موارد کار مشکل می شود، خصوصا وقتی که آتش عشق شعله ور شده و سالک فقط به حال فعلی خود نظر دارد و آینده را نمی بیند، در این حال از سر شوق، مدام به انواع طاعات و عبادات می پردازد و باری سنگین بر دوش نفسش می نهد، تا آنکه چون آن حالت عشق موقتی از نفسش رخت بربست، یکباره احساس خستگی شدید و بی رغبتی آن چنان بر او مستولی می گردد که حتی به عبادات جزئی و مختصر نیز تمایل نشان نمی دهد.
روی این جهت، تمییز این موارد محتاج استاد خبير و بصیر و راه رفته است و در صورتی که دسترسی به چنین استادی نباشد باید جانب احتیاط را مراعات کرد.
یکی از شاگردان ایشان (= علامه طهرانی) از خدمتشان پرسیده بودند: آیا در حرم زیارت جامعه کبیره بخوانیم؟ فرموده بودند: بخوانید ولی هر وقت ورق زدید تا ببینید چند صفحه باقی مانده است دیگر ادامه ندهید.
از این جمله کوتاه نشان می دهد که مسأله رفق و مدارا چقدر دقيق و لطيف است و تا چه حدی باید در آن تأمل و دقت نمود.
📖 نور مجرد؛ ج2، ص 363.
📚حسینی طهرانی (آیت الله)؛ سید محمدصادق؛ نور مجرد، موسسه ترجمه و نشر دوره علوم و معارف اسلام، مشهد، چاپ اول، 1437 ه.ق.
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
🍃 روش معرفتى مولانا از كشف و شهود عالى برخوردار است.
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
📖 سبک زندگی توحیدی
✨ تحریر سلسله جلسات حجتالاسلام امین شمشیری در ماه مبارک رمضان ۱۴۴۲ قمری
✍️ به کوشش سیدمحمود موسویزاده
📎 انتشارات اسماعیلیان | چاپ نینوا
🆔 @mtsaz_ir
☘️ منتشر شد...
📖 سبک زندگی توحیدی | 491 صفحه
✨ تحریر سلسله جلسات حجتالاسلام امین شمشیری در ماه مبارک رمضان ۱۴۴۲ قمری
✍️ به کوشش سیدمحمود موسویزاده
🍃 مشخصات نشر
🆔 @mtsaz_ir
عبدالعال- حمد.mp3
1.6M
🍃 بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ ▫️ الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ ▫️ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ ▫️ مالِكِ يَوْمِ الدِّينِ ▫️ إيَّاكَ نَعْبُدُ وَ إِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ▫️ اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ ▫️ صرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَ لاَ الضَّالِّينَ ▫️ بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ ▫️ الم ▫️ ذلِكَ الْكِتَابُ لاَ رَيْبَ فِيهِ هُدًى لِلْمُتَّقِينَ
#تلاوت_ناب
#سید_متولی_عبدالعال
🔅مؤسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
هدایت شده از وبسایت رِواق معرفت
🍃 احادیثی از امام باقر علیهالسلام
▫️ايّاكَ و الكَسَلَ و الضَّجَرَ فَإنَّهُما مِفتاحُ كُلِّ شَرٍّ ؛ از تنبلى و بى حوصلگى بپرهيز كه اين دو كليد هر بدى اند .
▫️علَيْكَ بِالدعاءِ لاْخوانِكَ بِظَهْرِ الْغَيْبِ فَاِنَّهُ يَهيلُ الرِّزقَ؛ پشت سر برادران (دينى) خود دعا كن، كه اين كار روزى را به طرف تو سرازير مى كند.
▫️انَّ اللّه َ عَزَّوَجَلَّ يَقى بِالتَّقْوى عَنِ الْعَبْدِ ما عَزُبَ عَنْهُ عَقْلُهُ وَ يُجَلّى بِالتَّقْوى عَنْهُ عَماهُ وَ جَهْلَهُ؛ خداوند عزوجل به وسيله تقوا، انسان را از آنچه عقلش به آن نمى رسد، حفظ مى كند و كوردلى و نادانى را از او دور مى نمايد.
▫️تخَلَّص إلى راحَهِ النَّفسِ بِصِحَّةِ التَّفويضِ وَاطلُب راحَةَ البَدَنِ بإجمامِ القَلبِ؛ با واگذارىِ [همه چيزِ خود به خدا] ، به آسايشِ ضمير خويش دست ياب و آسودگى تن را در آسايش (و آرامش) دل بجوى.
▫️تعَرَّض لِرِقَّةِ القَلبِ بِكَثرَةِ الذِّكرِ فِي الخَلَواتِ؛ با بسيارىِ ذكر در خلوت ، به دل نرمى نايل شو.
▫️لا شَرَفَ كَبُعدِ الهِمَّةِ؛ شرافتى چون بلندْ همّتى نيست.
▫️التَّواضُعُ الرِّضا بِالمَجلِسِ دُونَ شَرَفِهِ وأن تُسَلِّمَ عَلى مَن لَقيتَ وأن تَترُكَ المِراءَ وإن كُنتَ مُحِقّاً؛ فروتنى آن است كه [انسان] به نشستن در جايى فروتر از شأنش راضى باشد ، و به هر كس برخوردى سلام گويى ، و هر چند بر حق باشى ، كشمكش را رها كنى.
▫️الكَسَلُ يَضُرُّ بِالدِّينِ وَالدُّنيا؛ تنبلى به دين و دنيا زيان مى رساند.
📚 منابع:
تحف العقول ؛ ص295 | وسائل الشيعة ؛ ج7 ؛ ص108 | كافي (ط - دار الحديث) ؛ ج15 ؛ ص140 | تحف العقول؛ ص285 | بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج75 ؛ ص164 | تحف العقول ؛ ص286 | تحف العقول؛ ص296 | تحف العقول ؛ ص300
✨وب سایت تخصصی رواق معرفت
🆔 @revaghemarefat_ir