19.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 آیا پیشینه "وحدت وجود" در ادیان پیش از اسلام، دال بر بطلان و غیراسلامی بودن آن است؟
✨ حجتالاسلام امین شمشیری
🏷 #تماشایی #ویدئوکست #توحید_عرفانی #پاسخ_به_شبهات_مخالفین_عرفان
🟠 مؤسسه معنویت تمدنساز
👈 با ما همراه باشید: وبگاه | آپارات | ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 توحید روح مقررات اسلام
✨ آیتالله خامنهای سلمه الله
هرجایی شما يك حكمی و يك قانونی و يك دستوری را به نام دین مشاهد کردید که در آن توحيد لنگ می زند، ضدتوحید در آن وجود دارد و توحید در آن نیست، بدانید که این از اسلام نیست؛ چون توحید مثل روحی در کالبد تمام مقررات اسلامی هست...
🏷 #تماشایی #ویدئوکست
🟠 مؤسسه معنویت تمدنساز
👈 با ما همراه باشید: وبگاه | آپارات | ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 توحید عملی
✨ امام خمینی رضوان الله علیه
آنى كه ما را هست كرد و همه چيز به ما داد خدا بود. ما خودمان كه چيزى نبوديم، چيزى نداشتيم، حالا هم هيچ هستيم. بفهميم اين را كه ما چيزى نيستيم، هر چه هست اوست... تا تمسك به او داريد از هيچ چيز، از هيچ آسيبى نترسيد. كسى كه به خدا متمسك است از هيچ چيز نمى ترسد...
🏷 #تماشایی #ویدئوکست
🟠 مؤسسه معنویت تمدنساز
👈 با ما همراه باشید: وبگاه | آپارات | ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 عمل فقط برای خدا
✨ علامه طهرانی رضوان الله علیه
انسان هر کاری که برای غیر خدا بکند، نفسش آرام نمی گیرد ... انسان به هرچه مادون خدا تنازل کند و قانع بشود و کاری را برای غیر خدا انجام بدهد، نفس انسان اشباع نمی شود، گرسنگی و تشنگی اش از بین نمی رود و به هدف هم نرسیده است ...
🏷 #تماشایی #ویدئوکست
🟠 مؤسسه معنویت تمدنساز
👈 با ما همراه باشید: وبگاه | آپارات | ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 ما بايد مردم را با توحيد آشنا كنيم
✨ امام خمینی رضوان الله علیه
«أَ لغيرك مِنَ الظُهُور ما لَيسَ لَك» ؛ آيا براى غير تو از ظهور و آشكارى چيزى هست كه براى تو نباشد؟
«متى غِبْت حتى تحتاج الى...» . «كى غايب شده اى تا نياز به ظهور و آشكارى داشته باشى»...
🏷 #تماشایی #ویدئوکست
🟠 مؤسسه معنویت تمدنساز
👈 با ما همراه باشید: وبگاه | آپارات | ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃در عصر شاه سلطان حسين، علوم عقلى و تا حدى علوم نقلى نيز رونق خود را از دست داد، مخالفت با فلسفه و عرفان بازار گرمى داشت و كار به جائى رسيد كه اشباه اهل علم على رؤوس المنابر بر علماى كبار و عرفاى عالىمقدار و بر شيعيان و پيروان نامدار صفويه و اجداد آن دودمان لعن و طعن مىكردند و شاهزادگان صفويه هم همراهى مىنمودند.
🆔 @mtsaz_ir
🍃جنید بغدادی: شيخ ما در اصول و فروع و بلا كشيدن، امير المؤمنين علىّ [مرتضى] است- عليه السّلام.
📖 تذكره الأولياء ؛ القسم الثاني ؛ ص9
📚 فريد الدين عطار نيشابورى، تذكره الأولياء، 2جلد، مطبعه ليدن - ليدن، چاپ: اول، 1905 م.
🔅موسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
🍀 همت و امید به پروردگار در سیر و سلوک
مرحوم آخوند مولى حسينقلى همدانى رضوان اللّه تعالى عليه در حكمت از شاگردان مرحوم حكيم متأله ملا هادى سبزوارى است، و در عرفان و سير و سلوك از شاگردان مرحوم سيد على شوشترى. جناب آخوند ملا حسينقلى بعد از بيست و دو سال سير و سلوك نتيجه گرفت و به مقصود رسيد.
و خود آن جناب گفت: «در عدم وصول به مراد سخت گرفته بودم تا روزى در نجف در جايى (گويا در گوشه ايوانى) نشسته بودم، ديدم كبوترى بر زمين نشست و پاره نانى بسيار خشكيده را به منقار گرفت و هر چه نوك مى زد خورد نمى شد، نان را ترك گفت و پرواز كرد و برفت؛ پس از چندى بازگشت، به سراغ آن تكه نان آمد باز چند بار آن را نوك زد و شكسته نشد، باز برگشت و بعد از چندى آمد و بالأخره آن تكه نان را با منقارش خورد كرد و بخورد، از اين عمل كبوتر ملهم شدم كه اراده و همّت مى بايد».
📖 هزار و يك كلمه ؛ ج5 ؛ ص268
📚 حسن زاده آملى (علامه)،حسن، هزار و يك كلمه؛ 6جلد، بوستان كتاب - قم، چاپ: سوم، 1381.
🔅موسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
🍃يك دستگاه فلسفى درست كنيد. از وحدت وجود، از «بسيط الحقيقة كلّ الاشياء»، از مبانى ملاصدرا، - اگر نگوييم از همهى اينها، از بسيارى از اينها - مىشود يك دستگاه فلسفىِ اجتماعى، سياسى و اقتصادى درست كرد.
☑️ یکم خرداد، سالروز بزرگداشت حکیم الهی ملاصدرا رضوان الله علیه
🔅موسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
رَبَّنَا إِنَّنَا سَمِعْنَا مُنَادِياً.mp3
1.17M
🍃ربَّنَا إِنَّنَا سَمِعْنَا مُنَادِياً يُنَادِي لِلْإِيمَانِ أَنْ آمِنُوا بِرَبِّكُمْ فَآمَنَّا رَبَّنَا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَ كَفِّرْ عَنَّا سَيِّئَاتِنَا وَ تَوَفَّنَا مَعَ الْأَبْرَارِ ▫️ ربَّنَا وَ آتِنَا مَا وَعَدْتَنَا عَلَى رُسُلِكَ وَ لاَ تُخْزِنَا يَوْمَ الْقِيَامَةِ إِنَّكَ لاَ تُخْلِفُ الْمِيعَادَ
پروردگارا! ما صداى منادى (تو) را شنيديم كه به ايمان دعوت مىكرد كه: «به پروردگار خود، ايمان بياوريد!» و ما ايمان آورديم؛ پروردگارا! گناهان ما را ببخش! و بديهاى ما را بپوشان! و ما را با نيكان (و در مسير آنها) بميران! ▫️پروردگارا! آنچه را به وسيله پيامبرانت به ما وعده فرمودى، به ما عطا كن! و ما را در روز رستاخيز، رسوا مگردان! زيرا تو هيچ گاه از وعده خود، تخلف نمى كنى.
#تلاوت_ناب
#محمد_اللیثی
🆔 @mtsaz_ir
🍃 علامت قوت عقل
✨ يا هِشَامُ الصَّبْرُ عَلَى الْوَحْدَةِ عَلَامَةُ قُوَّةِ الْعَقْلِ فَمَنْ عَقَلَ عَنِ اللَّهِ اعْتَزَلَ أَهْلَ الدُّنْيَا وَ الرَّاغِبِينَ فِيهَا وَ رَغِبَ فِيمَا عِنْدَ اللَّهِ وَ كَانَ اللَّهُ أُنْسَهُ فِي الْوَحْشَةِ وَ صَاحِبَهُ فِي الْوَحْدَةِ وَ غِنَاهُ فِي الْعَيْلَةِ وَ مُعِزَّهُ مِنْ غَيْرِ عَشِيرَة
امام كاظم عليه السلام : اى هشام! صبر بر تنهايى نشانه نيرومندى خرد است. كسى كه خدايى بينديشد از اهل دنيا و دنيا طلبان كناره گيرد و به آنچه نزد خداست روى آورد و خداوند انيس وحشت او باشد و يار تنهايى و خلوت او و مايه بى نيازى او در نيازمندى و عزّت و قدرت بخش او بى آنكه ايل و طايفه اى داشته باشد.
📖 الكافي (ط - الإسلامية) ؛ ج1 ؛ ص17
📚 كلينى، محمد بن يعقوب، الكافي (ط - الإسلامية) - تهران، چاپ: چهارم، 1407 ق.
🔅مرحوم فیض کاشانی در مورد معنای «فَمَنْ عَقَلَ عَنِ اللَّهِ» می فرماید:
فمن عقل عن اللَّه بلغ عقله إلى حد يأخذ العلم عن اللَّه من غير تعليم بشر في كل أمر أمر؛ عقل شخص به مرتبه ای برسد که علم را در هر امری مستقیما از خداوند و بدون تعلیم هیچ انسان دیگری اخذ نماید.
📖 الوافي ؛ ج1 ؛ ص99
📚 فيض كاشانى، محمد محسن بن شاه مرتضى، الوافي - اصفهان، چاپ: اول، 1406 ق.
🆔 @mtsaz_ir
🍃 انسان کامل
✨ بدانك مبدأ مخلوقات و موجودات ارواح انسانى بود، و مبدأ ارواح انسانى روح پاك محمدى بود عليه الصلاة و السلام چنانك فرمود «اول ما خلق اللّه تعالى روحى» و در روايتى ديگر «نورى». چون خواجه عليه الصلاة و السلام زبده و خلاصه موجودات و ثمره شجره كائنات بود كه «لولاك لما خلقت الافلاك»، مبدأ موجودات هم او آمد، و جز چنين نبايد كه باشد زيرا كه آفرينش بر مثال شجره اى است و خواجه عليه الصلاة و السلام ثمره آن شجره، و شجره به حقيقت از تخم ثمره باشد.
📖 مرصاد العباد ؛ ص20
📚 نجم الدين رازى دايه، مرصاد العباد، 1جلد، [بى نا] - تهران، 1322 ق.
🔅موسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
🍀 به سر بردن در سپهر توحید
🍃تقوا مهم ترین عامل هجرت از کارگاه کثرت به بارگاه وحدت است؛ یعنی حیات موحّدانه و زندگی در جوّ توحید و به سر بردن در فضای یگانگی و دور زدن در مدار توحید و پای بر فرق ماسوا نهادن و دست به دامن کبریایی آویختن ، همگی به مصباح پرهیزگاری و سفینه تقواست ، زیرا بر پایه آیه شریف « مَن یَتَّقِ اللهَ یَجعَل لَهُ مَخرَجًا ▫️ و یَرزُقهُ مِن حَیثُ لا یَحتَسِبُ » هرگز انسان باتقوا در هیچ کاری نمی ماند و چیزی به عنوان گِره کور در زندگی او پیدا نمی شود و هیچ گاه رزق غیبی او قطع نمی گردد و هماره از راهی که انتظار ندارد ، تأمین می شود و هرگز رزق او مورد احتساب و آگاهی و گمان او نخواهد بود .
🍃 این روش ، رهبری فکر او را به غیب بیش از شهادت بر عهده دارد ، به گونه ای که در عین انجام دادن وظیفه کار و تحصیل وسیله معاش ، از مجرایی که امید آن را ندارد ، بهره ور خواهد شد . این منش ، یعنی در مدار امید به غیب به سر بردن و راه های ناشناخته را شناخته تر تلقی کردن و رقم نامعلوم بر عدد معلوم چیره کردن و سرانجام در سپهر توحید به سر بردن ، از نتایج سحر تقواست؛ باش تا صبح دولتش بدمد .
📖 تسنیم؛ ج 39، ص 246
📚 جوادی آملی (آیت الله) ؛ عبدالله؛ تسنیم؛ نشر اسراء، قم، چاپ 1 ، 1395 ه ش.
🔅موسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
آیت الله بهجت - محیی الدین.mp3
1.32M
🔅 تاکید آیت الله بهجت رضوان الله علیه بر تشیع ابن عربی رضوان الله علیه
▫️خدا کند که از این واضحات ما نابینا نباشیم. ولو یک ساعت از عمر ما باقی مانده باشد در همان یک ساعت فریب شیطان را نخوریم، نابینا نباشیم. کما اینکه در همان یک ساعت خیلی از علمای اهل سنت را ما می دانیم که اینها برگشته اند، مستبصر شده اند. شاید هم خدا قبول بکند ولو اینکه چیزی بر وفاتش نمانده باشد. مثل غزالی که یقینی است عدولش بر تشیع. [او می گوید:] حرص بر ملک سبب شد از برای غصب خلافت. این تصریح نیست؟ تصریح به تشیّع نیست؟ یا آن همه اثنی عشریه ای که محیی الدین دارد، علیرغم آن همه اغلاطی که در فتوحات هست، آیا این رجوع نیست؟ آن قدر مقام دوازده امام را بالا برده است که در کلمات شیعه شاید پیدا نشود اینجور مدح و ثناء برای این دوازده تا.
🔅موسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
هدایت شده از مؤسسه معنویت تمدنساز
✨سلسله جلسات تدریس کتاب مفاتیح الحیاه اثر علامه جوادی
🕰 سه شنبه ها ساعت 21
🔅موسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir
مفاتیح الحیات 1.mp3
7.68M
✨ مفاتیح الحیات | جلسه اول
آشنایی اجمالی با کتاب مفاتیح الحیات | آشنایی با علامه جوادی | درجات گوناگون مومنان | ساختار کتاب | پرفروش ترین کتاب پس از انقلاب | کتاب شامل پنج بخش اصلی و یک خاتمه است| بخش یکم: تعامل انسان با خود | بخش دوم: تعامل انسان با همنوعان | بخش سوم: تعامل مردم و نظام اسلامی | بخش چهارم: تعامل انسان با حیوان | بخش پنجم: تعامل انسان با خلقت زیست محیطی | خاتمه
🆔 @mtsaz_ir
✍️ ساختار کتاب به نحو کاملتر اینگونه می باشد
بخش یکم: تعامل انسان با خود، شامل دوازده فصل است : فصل یکم : تفکّر و تدبّر * فصل دوم : یادگیری و دانش اندوزی * فصل سوم : کار و تلاش * فصل چهارم : حفظ تن و حرمت اضرار به نفس * فصل پنجم : نظافت و بهداشت * فصل ششم : خوردن و آشامیدن * فصل هفتم : لباس و پوشش* فصل هشتم : زینت و آراستگی * فصل نهم : مسکن و امکانات زندگی* فصل دهم : مسافرت * فصل یازدهم : خواب و بیداری* فصل دوازدهم : تفریحات سالم و ورزش.
بخش دوم: تعامل انسان با همنوعان شامل شش فصل است : فصل یکم : خویشاوندان * فصل دوم : همکیشان ( مسلمانان ) * فصل سوم : بیگانگان * فصل چهارم : مستضعفان * فصل پنجم : مهاجمان و دشمنان * فصل ششم : شهروندان.
بخش سوم: تعامل مردم و نظام اسلامی شامل چهار فصل است : فصل یکم : نظام سیاسی * فصل دوم : نظام اجتماعی * فصل سوم : شهرسازی و شهرداری * فصل چهارم : امور اقتصادی.
بخش چهارم: تعامل انسان با حیوان شامل سه فصل است : * فصل یکم : نگهداری حیوان * فصل دوم : بهره گیری از حیوان * فصل سوم : حقوق حیوان.
بخش پنجم: تعامل انسان با خلقت زیست محیطی شامل نُه فصل است : فصل یکم : محیط زیست * فصل دوم : آب و هوا و خاک حاصل خیز * فصل سوم : درختکاری و جنگل ها * فصل چهارم : فضای سبز و مراتع * فصل پنجم : باد و باران * فصل ششم : نهرها و دریاها * فصل هفتم : راه ها و جاده ها * فصل هشتم : موادّ سوختی * فصل نهم : گردشگری و دیدار شگفتی های تاریخی و طبیعی
خاتمه: 1 . کارها در روزهای ماه قمری 2 . اشارات زمان3 . سنّت ها 4 . اشارات سنّت ها
🔅موسسه معنویت تمدن ساز
🆔 @mtsaz_ir