سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع تفسیر سوره آل عمران - آیه ۵۱
إِنَّ اللَّهَ رَبِّى وَرَبُّکُمْ فَاعْبُدُوهُ هَذَا صِرَاطٌ مُّسْتَقِیمٌ
ترجمه
به راستى که خداوند، پروردگار من و پروردگار شماست، پس او را بپرستید که این راه مستقیم است.
برخلاف انجیل هاى تحریف شده کنونى، که از خداوند به عنوان پدر حضرت عیسى (ع) نام مى برند، قرآن جمله «ربّى و ربّکم» را از زبان حضرت عیسى نقل مى کند، تا با هرگونه تفکّر غلط و ادّعاى الوهیّت درباره حضرت عیسى مبارزه کند. زیرا خداوند، پروردگار عیسى و سایر مردم است.
حال که بناست راهى را طى کنیم، راه خدا و بندگى او را بپذیریم که راهى مستقیم و بدون انحراف است. در حالى که راه هاى دیگران داراى لغزشگاه ها، محدودیّت ها و تابع هوس هاى درونى طاغوت هاست.
پیام ها
۱- فلسفه عبادت ما، ربوبیّت خداوند است. «انّ اللّه ربّى و ربّکم فاعبدوه»
۲- حضرت عیسى (ع) در مخلوق بودن وتحت تربیت بودن، همانند سایر مردم است. «ربّى و ربّکم»
۳- عبادت و بندگى خدا، راه مستقیم سعادت است. «فاعبدوه هذا صراط مستقیم»
منبع: پایگاه درس هایی از قرآن
@n20011🌹💧
👇👇👇
◾️نحوست #ماه_صفر، حقیقت یا خرافات
💢 آیا نحوست #ماه_صفر واقعیت دارد یا نه؟ ایا روایات در این زمینه معتبر است؟
✍️پاسخ:
✅در بین عامه مردم معمول ان است که برخی از روزها و ایام سال را نحس می خوانند و برخی دیگر از ایام را مبارک که یکی از معروف ترین این زمان ها مربوط به اغاز ماه صفر است؛ چنان که به این مطلب در کتاب شریف مفاتیح الجنان نوشته شیخ عباس قمی نیز اینگونه اشاره شده: (این ماه (صفر) معروف به نحوست است) (مفاتیح الجنان، مرحوم شیخ عباس قمی، در اعمال ماه صفر، فصل هشتم، ص ۳۹۱.)
👈نحوست ماه صفر، ادعای مشهوری است که دلیل متقنی ندارد. در باب اصل نحوست ایام باید گفت از نظر عقل محال نیست که اجزای زمان با یکدیگر تفاوت هایی را داشته باشند، ولی استدلال عقلی برای ان نمی توان اورد. اما با مراجعه به قران مییابیم که تنها در دو مورد اشاره به نحوست ایام شده که مربوط به قوم عاد است: (ما بر هلاک انها تندبادی در روز پایداری نحسی فرستادیم) (قمر، ایه ۱۹.) و در سوره دیگر می فرماید: (ما تندبادی سخت و سرد در روزهای شومی بر انها مسلط ساختیم). (فصلت، ایه ۱۶.)
🔹ضعف سند و دلالت روایات درباره نحوست ماه صفر
👈در باب روایات، احادیث تقریبا متعددی را میتوان در این زمینه یافت که اشاراتی به بحث نحوست برخی ایام و یا حالات در انها شده است. اما درباره ماه صفر به ویژه روایاتی که نقل شده، دارای ضعف سند و دلالت هستند؛ ولی باید اقرار کرد که در بین مردم نحوست این ماه دارای شهرت است که شاید این شهرت به خاطر حوادثی باشد که در ان اتفاق افتاده است.
✍️مرحوم علامه مجلسی در زاد المعاد به علت این شهرت اینگونه اشاره فرموده اند: (و هذا الشهر مشهور بالنحوسه و الشوم، و یمکن ان یکون لذلک وجهان... )؛ ماه صفر به نحس بودن و شومی شهرت یافته است. ممکن است علت این مطلب یکی از این دو وجه باشد:
👈۱. بنابر نظر علمای شیعه وفات پیامبر اعظم (ص) در این ماه بوده است و همین باعث نحس قلمداد شدن این ماه شده.
👈۲. ماه صفر بعد از ذی القعده و ذی الحجه و محرم قرار گرفته است و این سه ماه جزو ماه های حرامند و کسی جرات نمی کرده در انها به قتل و جنایت بپردازد (زیرا دیه ان دو برابر است و عرب جاهلی هم به انها احترام می گذاشته و از قتل و جنایت پرهیز می کرده است). بعد از این سه ماه حرام در ماه صفر جنایت و قتل و جنگ اغاز میشده و به همین سبب مردم این ماه را منحوس قلمداد کردهاند. البته در بین روایات شیعی روایتی که دلالت بر شومی و نحسی این ماه داشته باشد، ندیده ام و در روایات غیر معتبر عامی مواردی وجود دارد که اعتباری به انها نیست. (برگرفته از زاد المعاد ـ مفتاح الجنان، ص: ۲۴۷)
💠راهکار شیخ عباس قمی برای رفع نحوست
👈بنابراین به نظر می رسد نحوست این ماه بیش از انکه جنبه عقلی و یا روایی داشته باشد، در نتیجه تلقین هایی است که افراد برای خود به وجود می اورند و این نوع نگاه سبب ارتباط دادن برخی حوادث پیش امده برای خود و دیگران با این ماه می شود که در واقع ارتباطی بین انها نبوده و نیست. اما به هر حال بر فرض پذیرفتن احتمال نحوست این ماه، روش هایی برای دفع ان ارایه شده که می توان به انها مراجعه کرد.
💢با این وجود مرحوم شیخ عباس قمی در مفاتیح چنین می نویسد: برای رفع نحوست هیچ چیز بهتر از تصدقات و ادعیه و استعاذات وارده نیست و اگر کسی بخواهد که محفوظ بماند از بلاهای نازله در این ماه، در هر روز ۱۰ مرتبه بخواند این دعایی را که محدث فیض (ره) در خلاصهالاذکار ذکر فرموده: (یا شدید القوی، یا شدید المحال، یا عزیز یا عزیز یا عزیز ذلت بعظمتک جمیع خلقک فاکفنی شر خلقک، یا مجمل یا منعم یا مفضل یا لا اله الاانت، سبحانک انی کنت من الظالمین، فاستجبنا له ونجیناه من الغم وکذلک ننجی المومنین، و صلی الله علی محمد و اله الطیبین الطاهرین).(وقایع الایام، ص: ۲۶۵؛ خلاصه الاذکار، ص: ۳۰۴)
📚منبع:حوزه نت
0558948349527.mp3
7.62M
❌🎧 شرح کتاب #آن_سوی_مرگ
🔺جلسه ۹
👈 ادامه داستان دوم: تجربه مرگ مهندس ساختمان
▪️یاد برادرم افتادم که از دنیا رفته بود، رفتم که او را ببینم
▪️خواستم وارد قبر برادرم شوم
✖️در این بخش از کتاب، نویسنده متوجه میشود که مهندس میتواند ذهن را بخواند!
▪️قبر برادرم مکانی به طول ۵۰۰ در ۳۰۰ متر بود/به سمت دیواره های ابری قبر رفتم، سعی کردم وارد شوم که مکانی بینهایت زیبا دیدم..
📚 مرور و بررسی کتاب #آن_سوی_مرگ
👤 توسط حجت الاسلام امینی خواه
🌐 منبع: کانال امینی خواه
@n20011💧
📌سوالات شما👇
سلام خداقوت، آیا در زمان عادت ماهانه می توان در مجالس عزاداری اهل بیت بالاخص امام حسین علیه السلام شرکت کرد⁉️
📤پاسخ:
سلام علیکم، تشکر از ارتباط شما🌹.
شرکت در مراسم عزاداری اهل بیت علیهم السلام در زمان حیض اشکال ندارد. اما باید توجه داشته باشید بر زنان حایض رفتن به مساجد حرام است، بنابراین اگر عزاداری در مساجد برگزار می شد، رفتن به مسجد برای زن حایض جایز نیست .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 درمان حواس پرتی و سردی مغز
🔺اين كليپ را انتشار دهید تا به هموطنامون خدمتی كرده باشيم🔻
📚 حکیم خیر اندیش
برخی از خواص #زردچوبه
گیاه زردچوبه یکی از مواد مغذی برتر در جهان است که به صورت پودر، عصاره یا قرص در دسترس است.
به گفته متخصصان تغذیه، از نظر سلامت، فواید آن در همه موارد از کمک به پیشگیری از لخته شدن خون و افسردگی گرفته تا مبارزه با التهاب، تقویت سلامت پوست، تنظیم کلسترول و موارد دیگر است.
لخته شدن خون
ادعا میشود مصرف منظم زردچوبه به محافظت در برابر لخته شدن خون کمک میکند. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داد که زردچوبه خطر تجمع پلاکت را کاهش میدهد.
دیابت
بیماران دیابتی میتوانند از افزودن زردچوبه بیشتر به رژیم غذایی خود بهره ببرند. این ادویه به محافظت در برابر افزایش قند خون که منجر به آسیب به اعصاب میشود، کمک میکند.
سلامت پوست
این ادویه یک ضد التهاب و آنتی اکسیدان طبیعی است که آن را به یک درمان ایده آل برای برخی از بیماریهای پوستی تبدیل میکند. علائم پسوریازیس و اگزما میتواند بواسطه التهاب تشدید شود.
دانشمندان همچنین ادعا کرده اند که زردچوبه میتواند "درخشش و درخشندگی" پوست را بهبود بخشد. سعی کنید از ماسک صورت مبتنی بر زردچوبه استفاده کنید تا به فواید بیشتر از آن دست یابید.
کلسترول بالا
برخی افراد میتوانند با خوردن زردچوبه بیشتر از کلسترول بالا جلوگیری کنند. این ادویه به تنظیم کلسترول و رهایی از کلسترول بد کمک میکند.
تسکین دهنده درد
حتی ادعا شده است که زردچوبه یک مسکن طبیعی درد، به روشی مشابه پاراستامول، است. بیماران مبتلا به آرتروز پس از افزودن مقدار بیشتری زردچوبه به رژیم غذایی شأن، شاهد کاهش علائم بیماری شأن بوده اند.
@n20011👍
سخنرانی حجت الاسلام محسن قرائتی با موضوع #تفسیر سوره آل عمران - آیه ۵۲
فَلَمَّآ أَحَسَّ عِیَسى مِنْهُمُ الْکُفْرَ قَالَ مَنْ أَنْصَارِى إِلىَ اللَّهِ قَالَ الْحَوَارِیُّونَ نَحْنُ أَنْصَارُ اللَّهِ ءَاَمَنَّا بِاللَّهِ وَاشْهَدْ بِأَنَّا مُسْلِمُونَ
ترجمه
پس چون عیسى از آنان (بنی اسرائیل) احساس کفر کرد، گفت: کیانند یاران من (در حرکت) به سوى خدا؟ حواریّون (که شاگردان مخصوص او بودند) گفتند: ما یاوران (دین) خدا هستیم که به خداوند ایمان آورده ایم، و تو (اى عیسى!) گواهى ده که ما تسلیم (خدا) هستیم.
با اینکه بنى اسرائیل، زنده کردن مردگان و شفادادن کوران را از حضرت عیسى (ع) دیدند، ولى باز هم لجاجت ورزیده و کفر مى گفتند، به گونه که به فرموده امام صادق (ع)، عیسى سخنان کفرآمیز آنان را مى شنید.
«حَواریّون» جمع «حَوارىّ» به معناى تغییر دهنده مسیر است. حواریّون، کسانى بودند که مسیر انحرافى مردم را رها و به راه حقّ پیوستند. تعداد آنان دوازده نفر بود و اسامى آنان در انجیل مَتى ولوقا آمده است. امام رضا (ع) فرمود: آنان افرادى بودند که هم خود را پاک و نورانى کردند و هم براى پاک کردن دیگران کوشیدند.
در کافى از امام صادق (ع) نقل شده است که فرمود: حواریّون عیسى در مرحله عمل او را رها کردند، ولى حواریّون ما انواع بلاها را به جان مى خرند.
پیام ها
۱- هوشیارى در شناخت افکار و عقاید مردم، شرط رهبرى است. «فلمّا أحسّ عیسى منهم الکفر»
۲- نفَسِ عیسى، مرده را زنده میکند، کور مادر زاد را شفا می بخشد، امّا انسانهاى لجوج از آن بهره اى نمی برند. «فلما احس عیسى منهم الکفر...»
۳- انبیا، گرفتار کفّار لجوج بودند و یاران اندک داشتند. «احسّ عیسى منهم الکفر»
۴- بى تقوایى و عدم اطاعت از رهبرى، نوعى کفر است. «فاتّقوا اللّه واطیعون فلما احسّ عیسى منهم الکفر»
۵ - شناخت نیروهاى وفادار و سازماندهى و تمرکز آنان و جداسازى جبهه حقّ از باطل، براى رهبرى و ادامه حرکت او ضرورى است. «من أنصارى الى اللّه»
۶- تجدید بیعت با رهبرى، ارزش سیاسى، اجتماعى و دینى دارا. «نحن انصاراللّه»
۷- انبیا، مردم را براى خدا مى خواهند، نه خود. «من انصارى الى اللّه...نحن انصاراللّه»
۸ - یارى کردن منادیان الهى، یارى خداوند است. «نحن انصار اللّه»
۹- سبقت در حمایت از رهبران دینى، داراى ارزش است. با اینکه حضرت عیسى طرفدارانى داشت، ولى خداوند از ایمان حواریّون ستایش نموده، و این به خاطر سبقت و صراحت آنان است. «من انصارى... نحن انصاراللّه»
۱۰- مقام تسلیم در برابر خداوند، پس از مرحله ایمان است. «امنَّا باللَّه... مسلمون»
۱۱- انبیا، شاهدان و گواهان در قیامت هستند. «واشهد بانّا مسلمون»
منبع: پایگاه درس هایی از قرآن
@n20011💧🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
روز پنجشنبه است یادی کنیم از اموات ودرگذشتگان خاک پدران و مادران و همسران و فرزندان و دیگر عزیزان آسمانی با خواندن فاتحه و صلوات و دادن خیرات به نیابت از آنان هر چند اندک
@n20011🌹💧
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در آستانه شب و روز جمعه شب زیارتی ابا عبدالله الحسین علیه السلام قرار داریم دلت را راهی کربلا حرم مطهر و با صفای امام حسین علیه السلام کن و با توجه و خلوص نیت بگو السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین علیه السلام
بدان که امام حسین علیه السلام پاسخی بهتر به سلامت خواهد داد.
@n20011🖐