تفسیر نور (محسن قرائتی)
إِنَّ اللَّهَ لا يَخْفى عَلَيْهِ شَيْءٌ فِي الْأَرْضِ وَ لا فِي السَّماءِ
همانا هيچ چيز، (نه) در زمين و نه در آسمان، بر خداوند پوشيده نمىماند.( آل عمران آیه ۵)
نکته ها
در چند آيهى قبل، سخن از قيّوم بودن خداوند بود. در اين آيه، آشكار بودن همه چيز براى او مطرح شده كه جلوهاى از قيّوميّت اوست.
جلد 1 - صفحه 467
پیام ها
1- خداوند بر همه چيز آگاه است. ما وهمهى هستى هر لحظه در محضر خدا هستيم، در محضر او گناه نكنيم. با توجّه به آيهى قبل، استفاده مىشود كه كفر و معصيتِ هيچ كس بر خدا پوشيده نيست. «كَفَرُوا ... لا يَخْفى عَلَيْهِ شَيْءٌ»
2- تعدّد افراد، تعدّد اعمال، تعدّد مكانها و زمانها هيچ كدام مسألهاى را بر خداوند پنهان نمىسازد. «لا يَخْفى عَلَيْهِ شَيْءٌ فِي الْأَرْضِ وَ لا فِي السَّماءِ»
@n20011🌹💧
👏 #کف_زدن_در_مساجد_و_حسینیه_ها👏
متن سوال: کف زدن در ايّام ولادت ائمه طاهرین(علیهم السلام) در مساجد و حسینیه ها چه حکمی دارد؟
🔰🔰🔰🔰
🔴 آیت الله #بهجت (رحمة الله علیه)👇
بسمه تعالی. کف زدنی که به حدّ لهو نرسد،اشکال ندارد. و درمسجد با احترام آن، منافات دارد.
🔴آیت الله #خامنه_ای (دام ظله العالی)👇
بسمه تعالي. در مساجد بهتر است به ذكر تكبير و صلوات بپردازند.
🔴آیت الله #سیستانی (دام ظله العالی)👇
بسمه تعالي. سزاوار نيست مؤمنين كف زدن را جايگزين صلوات و ذكر خدا كنند.
🔴آیت الله #شبیری (دام ظله العالی)👇
باسمه تعالي.كف زدن ذاتاً اشكال ندارد، مگر موجب هتك مكان يا زمان يا بياحترامي به مؤمنين گردد و مناسب است در اين اماكن از دست زدن خودداري شود.
🔴آیت الله #صافی (دام ظله العالی)👇
بسم الله الرّحمن الرّحيم.بنظر اينجانب كف زدن مطلقا لهو است و جائز نيست و در مراسم ولادت ائمه اطهار عليهم صلوات الملك القهار در مسجد و حسينيه كه اماكن مقدسيند ظاهراً حرمتش شديدتر است.
🔴آیت الله فاضل #لنکرانی (رحمة الله علیه)👇
بسمه تعالی و له الحمد. اگر هتک و بی احترامی تلقی گردد حرام است در غير اينصورت هم شايسته است از اين امور اجتناب گردد.
🔴آیت الله #گلپایگانی (رحمة الله علیه)
خالي از اشكال نيست. ممكن است جزء لهويات محسوب شود.
مجمع المسائل، 1411هـ.ق، ج1، ص155، س107
📚منبع: مرکز پاسخ به این سوالات جامعه الزهرا سلام الله علیها
#کف_زدن
✅پرسش:
⁉️💐 برخی اوقات دلم می گیرد😔
✍️ منشاءِ غم و ناراحتی و دلگیری:
1️⃣ گاهی عوامل ظاهرى همچون: مرگ بستگان يا دوستان، شكستها و ناموفقيتهاى تحصيلى، شغلى و خانوادگى، و دارا بودن برخى روحيات و رفتارهاى منفى همچون: حس بدبينى، غرور و تكبر، خود برتر بينى، ارضا نشدن برخى تمايلات و خواسته ها، مشكلات مالى و اقتصادى و... است و گاهی منشاء آن عوامل غیر ظاهری
2️⃣گاهی عوامل غیرظاهری:
الف: گناه و معصيت:
رسول خدا: «ساعاتُ الهُمُومِ ساعاتُ الكَفّاراتِ وَ لا يزالُ الهَمُّ بِالمؤمنِ حتّى يَدَعَهُ و ما لَهُ مِنْ ذَنْبٍ؛ لحظه هاى غم و اندوه، لحظه هاى پوشاندن گناهان است و فرد مؤمن پيوسته گرفتار غم و اندوه می شود تا آنكه از همه گناهانش پاك گردد.»
پیامبر: «إنَّ مِنَ الذُّنوبِ ذُنوبَاً لا يُكَفِّرُهَا صلاهٌ و لا صومٌ. قيل: يا رسول الله فَمَا يُكَفِّرُهَا؟ قال: اَلْهُمُومُ فِى طَلَبِ الْمَعِيشَه؛ برخى گناهان هستند كه هيچ نماز و روزه اى آنها را نمى پوشاند. عرض شد: اى رسول خدا پس چه چيز آنها را می پوشاند (و از بين می برد؟) حضرت فرمود: اندوه براى كسب درآمد و گذران زندگى.»
ب. دلبستگى به دنيا:
امام صادق: «الرَّغْبَهُ فى الدُّنيا تُورِثُ الْغَمَّ وَالحُزْنَ ؛ دنيا خواهى غم و اندوه می آورد.»
پيامبر: «اَنَا زَعِيمٌ لِمَنْ اَكَبَّ عَلَى الْدُّنْيا بِفَقْرٍ لا غِنَاءَ لَهُ وَ بِشُغْلٍ لا فِراغَ لَهُ وَ حُزْنٍ لا اِنْقِطاعَ لَهُ؛ كسى كه به دنيا بچسبد، من (سه چيز را) براى او قطعى میدانم: فقرى كه بی نيازى برايش نيست، گرفتاریهایى كه از آن خلاصى نيست و غم و اندوهى كه به پايان نمی رسد.»
ج. كوتاهى در عمل:
امام على: «مَنْ قَصَّرَ فى
العَمَلِ اُبْتُلِىَ بِالْهَمِّ؛ هر كه در عمل كوتاهى كند به اندوه گرفتار آيد.»
د. توجه به امكانات ديگران:
پیامبر: «مَنْ نَظَرَ اِلَى ما فى أيْدِى النَّاسِ طالَ حُزْنُهُ وَ دامَ أسَفُهُ ؛ كسى كه چشمش به آنچه در دست مردم است (امكانات و داراييها) باشد، اندوهش طولانى و افسوسش پايدار خواهد شد.»
ه. منفى نگرى:
امام كاظم: «مَنِ اغْتَمَّ كانَ لِلْغَمِّ اَهْلَاً ؛ آنكه غم خورد، شايسته غم و اندوه است.»
استاد جواد حیدری💎
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👆خنثی کردن سحر در خانهها
دوستان؛ حتما ببینید و #نشر بدید
کاربردی و فوقالعاده مؤثر👌🌿
تفسیر نور (محسن قرائتی)
هُوَ الَّذِي يُصَوِّرُكُمْ فِي الْأَرْحامِ كَيْفَ يَشاءُ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ
او كسى است كه شما را آنگونه كه مىخواهد در رحمها صورتگرى مىكند. جز او كه قادر شكستناپذير و حكيم است، معبودى نيست.( آل عمران آیه ۶)
نکته ها
شكلگيرى جنين در رحم، نشانهى ديگرى از قيّوم بودن خداوند است كه در آيات قبل خوانديم.
موضوع صورتگيرى انسان در رحم مادر، در ميان دو آيهى نزول كتاب آمده است، شايد رمز اين باشد كه خدايى كه در رحم مادر به شما سر و سامان مىدهد، با تشريع قوانين الهى و ارسال كتب آسمانى، به رشد آينده و ابدى شما نيز سامان مىبخشد.
تأثير هريك از عوامل وراثتى، بهداشتى، غذايى ويا روانى در شكلگيرى صورت و جسم افراد نيز از سنّتهاى الهى ودر مدار قدرت وتدبير وحكمت اوست.
پیام ها
1- منشأ تكوين و تشريع يكى است. آن كسىكه براى هدايت شما كتاب فرستاد، همان است كه شما را آفريده است. «هُدىً لِلنَّاسِ ... يُصَوِّرُكُمْ»
2- صورتگرى انسان در رحم مادر، تنها بدست اوست. «هُوَ الَّذِي يُصَوِّرُكُمْ»
جلد 1 - صفحه 468
3- اكنون كه صورتبندىها به دست خداست، يكديگر را به خاطر شكل و قيافه سرزنش نكنيم. «هُوَ الَّذِي يُصَوِّرُكُمْ»
4- تفكّر در آفرينش خود، عامل ايمان به خداوند است. «يُصَوِّرُكُمْ ... لا إِلهَ إِلَّا هُوَ»
5- گرچه خداوند به هر كارى قادر است؛ «كَيْفَ يَشاءُ» ولى كارى بر خلاف حكمت نمى كند. «هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ»
6- صورتهاى گوناگون افراد بشر، نشانهى قدرت و حكمت اوست. «يُصَوِّرُكُمْ ... الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ»
@n20011🌹💧
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
#پست
#غدیرےام
در روز غدیر خم نه تنها آدم
بر قامت مرتضی فلک سر خم کرد💚:)
#بردشمنمرتضیعلیلعنت✊
⌈.💐
❓چرا نام حضرت علی علیه السلام مثل دیگر انبیاء و پیامبر ص در قرآن نیامده است تا بر سر امامت اختلاف نشود؟
🔰پاسخ
1⃣ اولا؛ در قرآن آیاتی وجود دارد که به گفته شیعه و اهل سنت ، جز بر علی(علیه السلام) و برخی دیگر از امامان(علیهم السلام)بر هیچ کس دیگری قابل انطباق نیست ، همچون آیه ولایت (مائده ، ۵۵) ، آیه مباهله (آل عمران ، ۶۱) و.. .
2⃣ ثانیا یکی از دلیل های نیامدن نام امامان(علیهم السلام) در قرآن ، این است که قرآن تنها کلیات مسایل را بیان کرده و تبیین جزییات آن ، به پیامبر(صلی الله علیه وآله) واگذار شده است.
شخصی به نام ابی بصیر می گوید : از امام صادق (علیه السلام)پرسیدم : «مردم می گویند چرا از حضرت علی(علیه السلام) و اهل بیت او نامی در قرآن کریم نیامده است ؟» امام (علیه السلام)فرمودند : «به کسانی که چنین اعتراضی می کنند بگویید : همان گونه که نماز در قرآن آمده ، ولی سه یا چهار ]رکعت [ بودن آن مشخص نشده و پیامبر(صلی الله علیه وآله) آن را برای مردم تفسیر کرده ، همچنین زکات ]در قرآن[ نازل شده ، ولی مقدار آن مشخص نشده و رسول خدا(صلی الله علیه وآله)آن را برای مردم تفسیر کرده و... ، همین طور در قرآن آمده است که «أطیعوا اللّه و أطیعوا الرسول و أُولی الأمر منکم ; (نساء ، ۵۹) از خدا و رسولش و اولی الامر اطاعت کنید .» این آیه درباره علی و حسن و حسین (علیهم السلام)نازل شده و پیامبر(صلی الله علیه وآله)فرمود : «هر که من مولای اویم پس علی مولای اوست .» ]یعنی همان گونه که تفسیر جزییات نماز ، زکات و حج به پیامبر(صلی الله علیه وآله)واگذار شده که دستورهای الهی را به مردم برسانند ، معرفی أولی الامر نیز به ایشان واگذار شده تا آنها را به مردم معرفی کنند . [سپس امام صادق(علیه السلام) سایر آیات و روایاتی را که در این باره آمده فرموده است .۱
3⃣ یکی دیگر از حکمتهای نیامدن نام علی و اهل بیت(علیهم السلام) در قرآن ، این است که در این کتاب الهی آیاتی درباره اهل بیت (علیهم السلام)نازل شده که بسان تصریح به نام آنان و بهتر از تصریح است ; مانند آیه ۵۵ سوره مائده که می فرماید : «ولیّ و سرپرست شما تنها خداوند و پیامبرش و افراد مؤمن هستند ; افراد مؤمنی که نماز برپای داشته و در حال رکوع زکات می دهند .» دانشمندان شیعه و اهل سنت نقل کرده اند که فقط حضرت علی(علیه السلام) در حال رکوع انگشتر خود را به فقیر داد .۲ ; در نتیجه ، تفاوتی نداشت که خداوند متعال بفرماید : «سرپرست شما خداوند و رسولش و حضرت علی(علیه السلام)هستند یا اینکه صفاتی از آن حضرت نقل کند که منحصر به فرد بوده و تنها بر حضرت علی(علیه السلام) منطبق باشد .» کسی که به دنبال حقیقت باشد ، از هر دو گفتار یک مطلب را می فهمد.
4⃣ اگر نام حضرت علی(علیه السلام)بصراحت در قرآن می آمد ، به احتمال نزدیک به یقین ، نااهلان قرآن را تحریف می کردند و به خاطر خصومت با آن حضرت و محو و حذف نام ایشان از قرآن ، در قرآن دست می بردند ; چنانکه تا مدتی تدوین احادیث پیامبراکرم(صلی الله علیه وآله) را به همین منظور ممنوع کردند ; ولی در صورتی که با ذکر اوصاف گفته شود ، دیگر افراد نااهل دست به تحریف آیات قرآن نزده و ولایت امیرمؤمنان علی(علیه السلام)نیز برای حقیقت جویان روشن می شود.
شیعه و اهل سنت متفقند که پیامبر(صلی الله علیه وآله)فرمود : «من از میان شما می روم ; ولی دو چیز گرانبها بین شما به یادگار می گذارم که اگر به آن دو متمسک شوید ، هیچ گاه گمراه نمی شوید . کتاب خدا و اهل بیتم ، خداوند دانا به من خبر داده که این دو ، هیچ گاه از یکدیگر جدا نمی شوند تا در حوض کوثر بر من وارد شوند .»۳
________________________
۱.غایه المرام، محدّث بحرینی، ص ۲۶۵، چاپ سنگی
۲. پیام قرآن، ج ۹، ص ۲۰۱ ـ ۲۱۳
۳. تنها در غایه المرام، ص ۲۱۱ - ۲۳۵، ۸۲ منبع از اهلسنت و ۳۹ منبع شیعه
مداحی آنلاین - حاجت دلارو خدا با مهر تو داده - میثم مطیعی.mp3
4.18M
🌸 #میلاد_امام_هادی(ع)
💐حاجت دلارو خدا با مهر تو داده
💐خنده تو برای ما باب المراده
🎤 #میثم_مطیعی
👏 #سرود