جزء اول.mp3
4.17M
🔊 گوش کنیم| تند خوانی جزء اول قرآن کریم
🌙 #ماه_رمضان
⏯ 🎙#ترتیل/ زمان: 00:34:23
🎤 استاد معتز آقایی
#هدیهمحضرامامعصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف)
💠#شرح دعای روز اول ماه مبارك رمضان
در گفتار حضرت آية الله مجتهدي💫
آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح دعای روز اول ماه مبارک رمضان آورده است:
اللَّهُمَّ اجْعَلْ صِیَامِی فِیهِ صِیَامَ الصَّائِمِینَ؛ خدایا روزه مرا روزه صائمین قرار بده؛ صائمین چه کسانی هستند؟
سه نوع روزه داریم؛ ۱- روزه عام ۲- روزه خاص ۳- روزه خاص الخاص
روزه عام: همان روزهای است که عموم مردم میگیرند؛ نمیخورند و نمیآشامند، ولی متاسفانه به نامحرم هم نگاه میکند؛ گناه هم میکند؛ حجابش را هم مراعات نمیکند. بنابراین روزه عام روزهای هست که انسان تنها از اموری که روزه را باطل میکند خودداری مینماید.
روزه خاص: روزهای است که روزهدار علاوه بر اینکه از خوردن و آشامیدن خودداری میکند اعضاء و جوارحش هم روزه دارد؛ چشمش را هم از معصیت میبندد؛ سحر که روزه میگیرد نیت میکند که خدایا من همه اعضاء و جوارحم روزه است؛ گوشم غیبت نمیشنود، زبانم غیبت نمیکند، و ... این روزه خاص است.
روزه خاص الخاص: این روزه، روزهای هست که غیر از خدا هیچ چیز دیگری در دل روزهدار نباشد؛
ویژگی قائمین
وَ قِیَامِی فِیهِ قِیَامَ الْقَائِمِینَ؛ خدایا در ماه رمضان قیام مرا قیام قائمین قرار بده؛ یعنی شب که نماز شب میخوانم، قیامم قیام قائمین باشد، قائمین آنهایی هستند که در نماز از خوف خدا گریه و زاری میکنند.
حاج میرزاعلی محدثزاده پسر بزرگ شیخ عباس قمی(ره) نقل میکرد: پدرم وقتی نماز شب میخواند آن طور از خوف خدا گریه میکرد که ما از صدای گریه ایشان از خواب میپریدیم.
قیام ما را قیام قائمین قرار بده؛ یعنی نماز مرا نماز عاشقانه قرار بده؛ برای نماز شب از خواب باید بپریم نه اینکه ساعت کوک کنیم تا بیدار شویم.
وَ نَبِّهْنِی فِیهِ عَنْ نَوْمَةِ الْغَافِلِینَ؛ در این روز اول ماه رمضان مرا از خواب غفلت بیدار بکن؛ این هم دعای خوبی است،گناه نکنیم هر لحظه ممکن است مرگ از راه برسد مثلا فلان آقای فروشنده دارد آب توی شیر میریزد، یک مرتبه سکته میکند، مرگ که خبر نمیکند و اینها غفلت است.
وَ هَبْ لِی جُرْمِی فِیهِ یَا إِلَهَ الْعَالَمِینَ وَ اعْفُ عَنِّی یَا عَافِیاً عَنِ الْمُجْرِمِینَ؛ خدایا در این ماه رمضان مرا ببخش ای خدایی که از گنهکاران میگذری.
💠#تفسیر نور (محسن قرائتی)💫
وَ الَّذِينَ آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَ الَّذِينَ آوَوْا وَ نَصَرُوا أُولئِكَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ كَرِيمٌ «انفال آیه74»
و كسانى كه ايمان آورده و هجرت كردند و در راه خدا جهاد نمودند و كسانى كه پناه دادند و يارى كردند، همانان مؤمنان واقعىاند. براى آنان آمرزش و روزى شايسته و كريمانهاى است.
پیام ها
1- ايمان، بر عمل مقدّم است. «آمَنُوا وَ هاجَرُوا»
2- ارزش كارها، آنگاه است كه آنها رنگ خدايى و انگيزهى الهى داشته باشد. «فِي سَبِيلِ اللَّهِ»
3- ايمان واقعى، در هجرت، جهاد، پناهدادن و يارىرساندن مسلمانان مجاهد، بروز مىكند. «وَ الَّذِينَ آوَوْا وَ نَصَرُوا أُولئِكَ هُمُ الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا»
4- حتّى مؤمنان حقيقى هم، از خطا و گناه بيمه نيستند و به مغفرت الهى نياز دارند. «الْمُؤْمِنُونَ حَقًّا لَهُمْ مَغْفِرَةٌ»
5- هجرت و جهاد، عامل بخشايش و نزول رزق ويژهى الهى است. آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا ... لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ كَرِيمٌ
6- اگر به خاطر هجرت و جهاد از رزق اندك بگذريد، به رزق كريم و شايستهى الهى مىرسيد. آمَنُوا وَ هاجَرُوا وَ جاهَدُوا ... لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ كَرِيمٌ
7- انسان هميشه مسئول است؛ گاهى به صورت جهاد، گاهى هجرت، گاهى پناهدادن به مهاجران و گاهى پشتيبانى از رزمندگان. (تمام آيه)
تفسير نور(10جلدى)، ج3، ص: 367
پانویس
D1737081T15369110(Web)-mc.mp3
1.38M
●━━━━━━───────
⇆ㅤ ◁ ㅤ❚❚ ㅤ▷ㅤ ↻
|⇦• ماهِ مهربانی
👤 حجةالإسلام #عالی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📻 #زمزم_احکام
❓وقتی غسل واجب بر گردنم است، میتوانم روزه بگیرم؟
✔️ پاسخ حجتالاسلام وحیدپور
💠حکم انجام سهوی یکی از مبطلات روزه(مثل خوردن و آشامیدن):
🌺باطل شدن روزه به وسیلهی کارهایی که گفته شد(خوردن، آشامیدن و ...) در صورتی است که عمداً و از روی اختیار انجام شود، ولی اگر عمدی نباشد، مانند اینکه پایش بلغزد و در آب فرو رود، یا از روی فراموشی غذا بخورد، یا بزور چیزی در گلوی او بریزند، روزه باطل نمیشود.
📚پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گناهی که باعث بهشتی شدن میشه
آیت الله آقا مجتبی تهرانی رحمت الله علیه
💠#زنده بودن الیاس علیه السلام افسانه یا حقیقت؟💫
مشهور معتقد به زنده بودن الیاس می باشند. البته، مدارك و شواهدی كه به گونه ای بر زنده بودن الیاس نبی علیه السلام دلالت دارند، (42) خدشه دار و بعضاً دروغ و سست و بی پایه و اساس می باشند. با این حال، مقدس اردبیلی زمانی كه بر اثبات غیبت حضرت مهدی علیه السلام دلائلی اقامه می كند، یكی از آنها را غیبت عیسی و خضر و الیاس علیهم السلام می داند و ادعای اتفاق بر غیبت آنها می كند. (43)
آنچه می توان به عنوان یكی از ریشه های پیدایش این نظریه (زنده بودن الیاس علیه السلام) بیان كرد، پنهان شدن وی از دست «آخاب» در كوه به مدت 10 سال می باشد كه این مدت نیز به جاودانه بودن عمر وی ربطی ندارد؛ چرا كه پس از آن به قوم خویش باز گشت و آنچه كه ثابت است، همین مطلب می باشد؛ لذا بعضی از علماء برای امكان غیبت حضرت مهدی علیه السلام به غیبت ده ساله حضرت الیاس علیه السلام استناد كرده اند. (44)
این اثر پای حضرت آدم علیه السلام است و این مكان نشستن ایشان می باشد. اینجا جای اثر هابیل علیه السلام و اینجا اثر شیث علیه السلام و اینجا جای اثر دانیال و الیسع و الیاس علیهم السلام و... می باشد
با این وصف، آنچه كه اصل و روند طبیعی بشر می باشد، این است كه تمامی انسانها از پل مرگ عبور می كنند، مگر موارد خاص كه این موارد خاص و استثناء همانند حضرت عیسی علیه السلام باید با مدارك و شواهدی متقن اثبات شود؛ در حالی كه اثبات زنده بودن حضرت الیاس علیه السلام امری بسیار مشكل می باشد.
💠#كتابالیاس علیه السلام💫
از ظاهر آیه شریفه «وَ ءاتَینَاهُمُ الْكِتَابَ وَ الْحُكْمَ وَ النُّبُوَّةَ» (45) چنین برداشت می شود كه الیاس علیه السلام دارای كتاب بوده است؛ اما در كتب تاریخی چنین آمده: انبیاء بنی اسرائیل كه همانند الیاس علیه السلام بعد از حضرت موسی علیه السلام مبعوث شده اند، برای زنده كردن تورات آمده بودند و كتاب جدیدی بر آنها نازل نشد و فقط نقش آنها زنده كردن احكامی كه از تورات تعطیل شده بود، می باشد. (46)
همچنین گفته شده: الیاس نبی علیه السلام صاحب كتاب نبود؛ زیرا به هیچ وجه خبری از نویسندگی او، به جز نامه ای كه به «یهورام» پادشاه یهودا نوشت، نیست. (47)
اما با توجه به ظاهر آیه یاد شده، الیاس نبی علیه السلام دارای كتاب بوده و اصل كتاب داشتن وی قابل انكار نیست. آنچه كه مورد بحث است، محتوای كتاب می باشد كه آیا این كتاب سَمبُل و نشانه شریعت جدید است و یا یك سری احكامی كه در راستای زنده كردن تورات بوده، می باشد؛ چنان كه این معنا را ظاهر آیه 87 سوره بقره تأیید می كند: «وَ لَقَدْ آتَینَا مُوسَی الْكِتَابَ وَ قَفَّینا مِنْ بَعْدِهِ بِالرُّسُلِ»؛ «ما به موسی كتاب دادیم و بعد از او، پیامبرانی پشت سر هم فرستادیم.» مثلاً صحیفه هایی از آسمان برای وی نازل می شده، همانند حضرت ادریس علیه السلام و شیث علیه السلام و... و به تناسب موقعیت، احكام تورات را تبلیغ می كردند و به این نحو تورات را زنده می كردند. (48) با این بیانات، ظاهراً گزینه دوم صحیح به نظر می رسد.
بنابراین، اختلافی بین ظاهر آیه و كلام مورخین وجود نخواهد داشت.
پی نوشت ها:
42) المستدرك علی الصحیحین، ج 2، ص 617؛ مناقب آل ابی طالب، ج 1، ص 180؛ اصول كافی، ج 1، ص 242، تنقیح المقال، ج 1، ص 282.
43) حدیقة الشیعة، ج 2، ص 961 و 1007.
44) الشیعة و الرجعة، شیخ محمد رضا طبسی، ج 1، ص 337.
45) انعام / 89.
46) تاریخ دمشق، ج 9، ص 206؛ الكامل فی التاریخ، ج 1، ص 148؛ المنتظم، ج 1، ص 259.
47) قاموس كتاب مقدس، ص 145.
48) ر. ك: تفسیر تسنیم، ج 5، ص
🌸بسم الله الرحمن الرحیم🌸
🌺نماز شب دوم ماه مبارک رمضان برای بخشش گناهان و وسعت رزق🌺
☘ پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم فرمودند:
🌺 هر کس در شب دوم ماه مبارک رمضان چهار رکعت نماز بخواند.🌺
☘در هر رکعت حمد یک بار و سوره قدر را بیست مرتبه بخواند.☘
☘خداوند تمام گناهان او را می آمرزد و رزق اش وسیع می گردد و کفایت می کند کار یک ساله او را.☘
📚 وسائل الشیعه ج ۵ ص ۱۸۶
💚 چه خوب است که این نماز پرفضیلت را به امام عصر ارواحنا فداه هـدیه کنیم.💚
#امام_زمان
#رمضان_مهدوی
#ماه_مبارک_رمضان
اللهم عجل لولیک الفرج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ چگونه با کودکان در مورد وجود خدا صحبت کنیم؟
🔺️ توضیحات حجتالاسلام رضا محمدی
#سوالات_دینی
#پرسمان_دینی
#خبر
💠 مقاومت بینی صهیونیستها را به خاک خواهد مالید
✅ در اولین روز از ماه مبارک رمضان «محفل انس با قرآن» بعدازظهر امروز با حضور حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد.
🔰 رهبر انقلاب در این مراسم در سخنانی تلاوت قرآن را «هنر مقدس» خواندند و تاکید کردند: باید هدف اصلی از این کار بسیار با ارزش، انتقال معنی و پیام قرآن به آحاد مردم و جامعه و زمینهسازی برای تدبر در قرآن باشد.
حضرت آیتالله خامنهای با اظهار خرسندی از تعداد بالای قاریان جوانِ «صحیحخوان» و «خوشخوان» در کشور، رشد فزاینده قاریان جوان را از نعمتهای بزرگ انقلاب اسلامی برشمردند و افزودند: قرآن یک هنر الهی و خدایی است و مهمترین وظیفه قاری قرآن، انتقال معانی و «تصویرسازیهای قرآن» در موضوعات مختلف، به ذهن مستمعین است، بنابراین قاریان قرآن مصداق مُبلغین رسالتهای الهی هستند و خود را نیز باید با شرایط یک مُبلِغ رسالتهای الهی تطبیق دهند.
ایشان در ادامه ضمن بیان چند توصیه تخصصی به قاریان قرآن، بر لزوم گسترش و تکثیر «حَلَقات و جلسات قرآنی» در مساجد و منازل تاکید کردند و گفتند: در جلسات قرآنی باید به ترجمه و تفسیر قرآن نیز توجه ویژه شود تا زمینه ارتقای سطح معارف دینی جامعه بهوجود آید.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به پخش تصاویری از غزه و تلاوت قرآن بهوسیله نوجوانان در غزه، خاطر نشان کردند: قله استقامتی را که امروز در غزه شاهد هستیم، نتیجه فهم قرآن و عمل به آن است.
حضرت آیتالله خامنهای شرایط غزه را از دو بُعد در «اوج» توصیف کردند و افزودند: امروز در غزه از یک طرف شاهد اوج جنایت و وحشیگری و ظلم هستیم و از طرف دیگر اوج ایستادگی و استقامت نیز مشاهده میشود.
ایشان جنایتهای کمسابقه در غزه همچون کشتن کودکان و نوزادان از طریق گرسنگی و تشنگی را مفتضح کننده تمدن غرب خواندند و تاکید کردند: بهرغم آنکه صهیونیستها از انواع سلاحها و کمکهای آمریکا و غرب برخوردار هستند اما با صبر بینظیر مردم غزه و ایستادگی رزمندگان مقاومت تاکنون دشمن هیچ غلطی نتوانسته بکند و حدود نود درصد امکانات و تواناییهای مقاومت محفوظ است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطر نشان کردند: به لطف و فضل الهی مقاومت بینی صهیونیستها را به خاک خواهد مالید.
حضرت آیتالله خامنهای کمک به مردم غزه را تکلیف دینی دنیای اسلام برشمردند و گفتند: هرگونه کمک به دشمن صهیونیستی حرام قطعی و جنایت واقعی است و متاسفانه برخی دولتها و کشورهای اسلامی این کار را انجام میدهند اما روزی پشیمان خواهند شد و انشاءالله سزای این خیانت را خواهند دید.
در ابتدای این مراسم تعدادی از قاریان به قرائت قرآن و اجرای همخوانی و «ابتهال» پرداختند.
در این دیدار همچنین تصاویری از مقاومت مردم غزه بهخصوص کودکان و نوجوانان و تمسک آنان به قرآن، پخش شد.