فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📻 #زمزم_احکام
❓حکم روزهداری زنان در زمان عادت ماهیانه
✔️ پاسخ حجتالاسلام حسین وحیدپور
#روزه
#احکام_روزه
#احکام_شرعی
💬پرسش
اگه روزهدار در ماه رمضان تصمیم بگیره که روزهش رو باطل کنه، مثلاً قصد کنه آب بخوره، اما پشیمون بشه؛ آیا روزهش باطل میشه؟
✅پاسخ
✍ آیات عظام امام خمینی، فاضل و مظاهری: نه، روزهش باطل نمیشه.
✍ آیات عظام خامنهای، سیستانی، وحید، شبیری، مکارم، صافی و نوری: بله، روزهش باطله؛ اما بازم تا افطار نباید کارهایی مثل غذاخوردن که روزه رو باطل میکنه، انجام بده و بعداً هم باید روزه اون روز رو قضا کنه.
(رهبری و سیستانی: بنابر احتیاط واجب).
⭕️ نکته: احتیاط واجب، یعنی توی این مسئله میتونیم به نظر مرجع اعلم بعد از مرجع خودمون عمل کنیم که فتوای قطعی داره.
📚 توضیحالمسائل 16مرجع، م1570؛ عروةالوثقی، ج2، کتابالصوم، النیة، م22؛ منهاجالصالحین، ج1، م980؛ وسیلةالنجاة، ج1، م1083؛ هدایةالعباد، ج1، م1273؛ تحریرالوسیله، ج1، کتابالصوم، النیة، م8؛ سیستانی، رساله جامع، ج1، م1943؛ خامنهای، اجوبةالاستفتائات، س758؛ زنجانی، استفتائات روزه، س6.
#احکام_روزه
🔴 نماز شب سیزدهم ماه رمضان برای عبور از صراط
🔵 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
🟡 هر کس در شب سیزدهم ماه رمضان، چهار رکعت نماز بخواند و در هر رکعت یک بار سوره حمد و بیست و پنج بار سوره توحید را قرائت کند، از روی پل صراط مانند برق جهنده عبور می کند.
📚 وسائل الشیعه ج ۵ ص ۱۸۷
🟢 چه خوب است که این نماز پرفضیلت را به امام عصر ارواحنا فداه هـدیه کنیم.
#امام_زمان
#رمضان_مهدوی
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
┈┄┅═✾•••✾═┅┄┈
🌷 استاد جاودان :
✍ یک بار آقای حق شناس مرا صدا کردند و به من گفتند: «من جان ندارم که آنچنان عبادت کنم ولی سعی میکنم گناه نکنم تا آن دو رکعت نمازی که میخوانم بماند.»
✍ آدم اگر هر روز فقط یک آجر بفرستد و آن را خراب نکند بالاخره طی ۱۰ سال میتواند یک خانه بسازد اما اگر هر روز یک طبقه بسازد ولی آن را خراب کند در آخر چیزی نمیماند.
✍ گناه عمل انسان را خراب میکند.
☀️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ آیا انسان در قبر زنده میشود؟
🔺️ توضیحات حجتالاسلام رضا محمدی
#سوالات_دینی
#پرسمان_دینی
ملاّ آقای #دربندی و درخواست از امام حسین (ع)
مىگويند اين عالم بزرگ كه به خاطر ارادت و علاقه و عشقش به حضرت سيّد الشهداء عليه السلام زبانزد خاصّ و عام بود و در خواندن مصائب كربلا يا شنيدنش از كثرت گريه و ناله و غم و اندوه به حالت غش و بىهوشى مىافتاد ، سالى شش ماه در ايران و شش ماه در كربلا بود .
در مدتى كه در كربلا مىزيست هر روز و هر شب به حرم مطهر سالار شهيدان مشرف مىشد و با گريه و ناله از حضرت امام حسين عليه السلام مىخواست كه مبادا در قيامت از گناه شمر بگذرد و او را مورد عفو و بخشش قرار دهد ، زيرا عقيده داشت حضرت امام حسين عليه السلام از چنان محبتى نسبت به ديگران برخوردار است كه امكان دارد در قيامت از قاتل خود در كمال بزرگوارى و كرامت گذشت كند !
منبع : کتاب با کاروان نور استاد انصاریان
🌙 توصیه به خواندن دعای مجیر در ایّام البیض ماه مبارک رمضان روزهای ۱۳ و ۱۴ و ۱۵
✍️ مرحوم شیخ ابراهیم کفعمی در مورد دعای مجیر مینویسد:
▫️دعای مجیر، دعایی است که شأن رفیع و جایگاه بزرگی دارد. برای این دعا نسخههای متعددی است که من کامل ترین آنها را نقل میکنم.
⭕️ این دعا از رسول خدا صلّی الله علیه وآله نقل شده است، بدینگونه که وقتی ایشان در مقام ابراهیم علیه السلام مشغول خواندن نماز بودند، جبرئیل بر ایشان نازل میشود و این دعا را میآورد هرکس این دعا را در ایام البیض ماه رمضان بخواند، گناهانش آمرزیده میشود، هرچند به تعداد قطرات باران، به تعداد برگ درختان و به تعداد ریگ بیابان باشد.
💠 دعا قضا را بر میگرداند هرچند آن قضا و قدر شما محکم شده باشد، پس سرنوشت خودتان را با دعا تغییر دهید...
📜 المصباح للکفعمی، ص۲۶۸
4_318504763102593461.mp3
6.46M
دعای مجیر باصدای حاج مهدی سماواتی
تندخوانیجزء 13۩معتزآقائی.mp3
3.93M
⑬ تندخوانی جزء سیزدهم قرآن
🎙 استاد معتز آقایی #ماه_رمضان
┄═🌼💠🌷💠🦋💠🌸💠🌼═┄
روز سیزدهم.mp3
9.3M
💠 شرح دعای روز سیزدهم ماه #رمضان
🔸 مرحوم استاد مجتهدی تهرانی
💠#شرح دعای روز سیزدهم ماه رمضان💫
آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ الی مَرْضاتِکَ دلیلاً» میگوید: خدایا کاری کن، راهی برایم پیدا شود تا تو از من راضی شوی. باید توفیقاتی از ما سر بزند تا دلیل و راهنمایی باشد، برای اینکه خدا از ما راضی باشد.
وی میافزاید: حدیث داریم که اگر میخواهید بدانید خدا از تو راضی هست یا نه؛ به خودت نگاه کن، ببین تو از خدا راضی هستی یا گوشه دلت میگویی چرا فلانی دارد و من ندارم. اینکه گله میکنی که خدا چرا به من نداده و فلان کس داده نشان دهنده این است که از خدا راضی نیستی و خدا هم از تو رضایت ندارد.
این استاد اخلاق در ادامه اظهار میکند: شما مثل بیمار هستید و خدا مثل دکتر است. ساعت ۱۰ صبح دکتر به اتاق بیمارستان میآید و دستور غذا را به مسئول آشپزخانه میدهد. در یک اتاق گاهی ۸ بیمار میخوابند و دکتر میگوید به این بیمار چلوکباب دهید و به آن آقا غذا ندهید و به آن بیمار دیگر هم سوپ دهید. حالا آن بیماری که دکتر از غذا منعش کرده با دکتر نزاع نمیکند، چون میداند عمل جراحی خواهد شد و نباید غذا بخورد. نگاه تمام بیمارها به دکتر یکسان است و ما هم پیش خدا باید اینجور باشیم.
این استاد اخلاق ادامه میدهد: همانطور که دکتر صلاح مریض را هر چه باشد، میداند، خدای تبارک و تعالی هم هر چه صلاح ما باشد را میدهد. به یکی کمتر و به یکی بیشتر میدهد و ما نباید اعتراضی کنیم.
آیتالله مجتهدی تهرانی تاکید میکند: اگر این روحیه را پیدا کردیم که هر چه خدا به ما دهد به همان راضی باشیم، خدا هم از ما راضی میشود؛ اما اگر در دلمان شکایت داشته باشیم که خدا به ما کم داده، به این معنی است که خدا هم از ما راضی نیست.
وی با بیان اینکه منشأ غیبت «حسد» است، میگوید: باید ریشه حسادت را بزنیم تا غیبت نکنیم. ما نوعاً گرفتار حسد و اخلاق رذیله هستیم و دچار غیبتیم، حالا در ایام رمضان نیت کنیم که اعضا و جوارحمان نیز روزه باشند تا اسیر غیبت و دیگر گناهان نشویم.
وی در ادامه میگوید: حدیث داریم که هر وقت روزه میگیرید کاری کنید تا گوشتان هم روزه باشد. غیبت و آواز حرام گوش ندهید، زبانتان غیبت نکند و زنان پوست صورت و موی خود را به نامحرم نشان ندهند. ولی متأسفانه ما روزه عام میگیریم و آخر ماه همان آدم اول ماه هستیم.
آیتالله مجتهد تهرانی میگوید: حدیث داریم کسانی که جاهلند و روزه حقیقی نمیگیرند و عبادت خالص انجام نمیدهند مثل حیوان آسیابان هستند. یعنی از صبح تا شب راه میروند؛ اما پیش نمیروند و غروب همان جایی هستند که صبح بودند.
وی درباره شرح فراز «وَلا تَجْعَل للشّیطان فیهِ علی سَبیلاً» میگوید: در این بخش میخوانیم که خدایا کاری کن تا شیطان در ماه رمضان و ایام بعد از آن بر من راه پیدا نکند. حال چه کار کنیم تا شیطان بر ما راه پیدا نکند؟ حدیث داریم که شیطان با ۳ طایفه کاری ندارد. آنهایی که یاد خدا میکنند، آنهایی که هنگام سحر بلند میشوند و استغفار میکنند و آنهایی که از ترس خدا هنگام سحر گریه و نابه میکنند.
آیتالله مجتهدی تهرانی در شرح فراز «واجْعَلِ الجَنّةِ لی منْزِلاً و مَقیلاً» میگوید: خدایا بهشت را منزل من قرار بده. منزل بازگشت و آسایشگاه ما را بهشت قرار بده. کسانی که شیعه علی (ع) و اهل بیت (ع) هستند، انشاءالله جهنم نمیروند. امام صادق (ع) میفرماید: «ایمانتان را با خودتان بیاورید ما شفاعتتان میکنیم. »
وی تاکید میکند: آیاتی که درباره شفاعت آمده برای کسانی است که با ایمان از دنیا میروند. آیات قرآن که در آن شفاعت نیست برای کافران و مردودیهاست. ما تجدید میشویم و یکی دو نمره کم میآوریم؛ اما چون شیعه هستیم، شفاعت اهل بیت (ع) شامل حال ما میشود.
این استاد بزرگ اخلاق در شرح فراز پایانی میگوید: در پایان دعا میخوانیم «یا قاضی حَوائِجَ الطّالِبین» یعنی ای خدایی که حوائج طالبین را برآورده میکنی، یعنی هر کسی هر کاری که دارد به سراغ تو میآید و طلب میکند و تو حاجتش را میدهی، این دعاها را در حق ما اجابت کن.