تفسیر نور (محسن قرائتی)
إِلَّا تَنْفِرُوا يُعَذِّبْكُمْ عَذاباً أَلِيماً وَ يَسْتَبْدِلْ قَوْماً غَيْرَكُمْ وَ لا تَضُرُّوهُ شَيْئاً وَ اللَّهُ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ «39»
اگر (به سوى ميدان جنگ) نشتابيد، خداوند شما را به عذابى دردناك عذاب مىكند و گروه ديگرى را جايگزين شما مىكند و شما (با ترك جبهه،) ضررى به خدا نمىزنيد و خداوند بر هر چيزى تواناست.
نکته ها
در اين آيه و آيهى قبل، از هشت راه بر مسألهى جهاد تأكيد شده است:
شما كه اهل ايمانيد، چرا سستى؟ «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا»، سؤال همراه با توبيخ «ما لَكُمْ»، جهاد راه خداست «سَبِيلِ اللَّهِ»، فرمانِ حركت «انْفِرُوا»، تهديد به عذاب «يُعَذِّبْكُمْ»، تهديد به جايگزينى «يَسْتَبْدِلْ»، تهديد به بىاثر بودن ترك جبهه از سوى شما «لا تَضُرُّوهُ» وتهديد به قدرت الهى. «وَ اللَّهُ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»
بر اساس برخى روايات مراد از افراد جايگزين در «قَوْماً غَيْرَكُمْ»، مردمانى از ايران و يمن هستند كه براى يارى دين خدا قيام مىكنند. «1»
پیام ها
1- كيفر تركِ جبهه، هم عذاب وذلّت دنياست، هم عقوبتِ دوزخ در آخرت است. «عَذاباً أَلِيماً وَ يَسْتَبْدِلْ قَوْماً غَيْرَكُمْ»
2- دست خداوند، براى جايگزين ساختن ديگران به جاى ما باز است و هر
«1». تفاسير نمونه، كنزالدقائق.
جلد 3 - صفحه 422
لحظه اراده كند، چنان خواهد كرد. «يَسْتَبْدِلْ»
3- زيانِ بىتحرّكى و ركود، به خودمان مىرسد، نه به خدا. «لا تَضُرُّوهُ شَيْئاً» (سستى و تنبلى، سبب جايگزين شدن ديگران به جاى ما مىشود)
4- قدرت نامحدود خدا، سبب مىشود كه ديگران را به جاى ما جايگزين كند. يَسْتَبْدِلْ ... عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
5- كسىكه قدرت بىنهايت دارد، هرگز ضربه و ضرر نمىبيند. لا تَضُرُّوهُ شَيْئاً ... عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ
@n20011🌷💧
جایگاه دنیا و آخرت در قرآن.mp3
858.7K
●━━━━━━───────
⇆ㅤ ◁ ㅤ❚❚ ㅤ▷ㅤ ↻
|⇦• جایگاه دنیا و آخرت در قرآن
👤 مرحوم آیةالله #ناصری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ اسماء متبرکه رو چیکار کنیم ؟
⁉️حکم آیات قرآن و اسامی خدا که مکتوب هست و قابل استفاده نیست؟
#احکام_به_زبان_ساده
#احکام_اسماء_متبرکه
✨🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃🍂🌺
🍃🍂🌺🍃🍂🌺🍃 ﷽
🍃🍂🌺🍃
🌺
#فوت_کردن
#برداشت_های_نادرست_از_احکام
❗️بعضی از مردم فکر میکنن که فوت کردن بر مریض و... که بعد از خوندن بعضی دعاها، آیات و سورههای قرآن انجام میشه، از خرافاته.
📛 در حالی که این درست نیست.
✍️ این دستور در مورد بعضی از دعاها و روایات اومده و هیچ اشکالی نداره.
🔺 استفتائات آیتاللهالعظمی مکارم؛ مفاتیح الجنان.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ ارتباط مردگان بعد از مرگ با دنیا چگونه خواهد بود؟
🔺️ توضیحات حجتالاسلام رضا محمدی
#اعتقادات
#سوالات_دینی
#پرسمان_دینی
💠#حکایت از چنگیز مغول💫
معروف است که چنگیز خان مغول پس از فجایع در نیشابور به همدان رفت و به مردم آنجا گفت: یک سوال از شما می پرسم اگر جواب درست و خوبی بدهید، در امان هستید.
او پرسید: من از جانب خدا آمده ام یا خودم؟
در میان جمع چوپانی دلیر و نترس رو به چنگیز کرد و گفت: تو نه از جانب خدا آمده ای و نه از جانب خود. بلکه اعمال ما است که تو را به اینجا آورده است.
وقتی ما برای اندیشمندان و عاقلان خود احترام قائل نشدیم و به عده ای فرومایه و نادان مقام و منزلت دادیم و احترامش نمودیم، نتیجه اش لشکرکشی تو به اینجاست!
#صبر و استقامت بزرگان
شاعری بدین مضمون میگوید: «اگر آنان که به دنیا نیامدهاند بدانند که از روزگار چه دیدهام، هرگز نمیآیند». گذشته از طبقه انبیا و اولیا علیهمالسلام، رجالی از علما در صبر و استقامت عجیب بودهاند و بیماریهای بسیار دردناک را تحمل میکردند! آقایی به «حبس بول» خیلی آزاردهنده و دردناک مبتلا شده بود، به او گفته بودند: اگر طول بکشد، دردش زیاد و با خون زیاد همراه خواهد شد. بااینحال، آن آقا مقید بود که حتی آه نگوید. وقتی درد آن خیلی شدید میشد و به او فشار میآورد، فقط میگفت: «لاإِلهَ إِلاَّ اللّه».
استاد ما (شیخ محمدحسین غروی اصفهانی) میفرمود: از یکی از معروفین و مدرّسین مبتلا به حبس بول، احوالپرسی کردیم؛ وی گفت: اگر رادعِ الهی نبود، خود را اتلاف میکردم! (خودکشی میکردم). خیلیها از شدت درد و در اثر فشار مصیبت و بلا، اِنتحار و خودکشی کردهاند! در همین قم یکی دو نفر از اهل علم و در نجف یکی را میشناختم که خودکشی کردند. رحمةاللّهعلیهم! (رحمت خدا بر آنها). البته عمل آنان محمول است به خروج از اختیار؛ منتهی باید مواظب بود که تحمل سختی و ابتلائات در راه حق، به اندازهای باشد که انسان را به انحراف نکشاند!
در محضر بهجت، ج۱، ص