💢الزامات تحقق اهداف اقتصادی یک سفر
🔹سفر رئیس دولت سیزدهم به چین در حالی انجام میگیرد که بیشتر رویکرد اقتصاد دارد و قرار است در آن مسائل مهم اقتصادی از جمله عملیاتی کردن سند همکاریهای ۲۵ ساله دو کشور در دستور کار قرار گیرد. تحقق اسناد و توافقات امضا شده در این سفر مستلزم توجه به چند نکته مهم است.
🔸نکته اول اینکه پروندههای اینچنینی که کسب انتفاع از آنها مستلزم داشتن وحدت رویه و رویکرد یکسان است باید در نهادهای بالادستی و فراتر از دولتها در دستور کار باشند چرا که ممکن است برخی دولتها با گرایشهای مختلف، این تفاهمات را به حاشیه ببرند. فعالسازی ظرفیتهایهای منطقهای و بینالمللی در شرق و حتی در صورت امکان در غرب، به جای خود سیاست درستی است ولکن آنچه در اهمیت فزاینده است، توجه به حل مسائل و چالشهای داخلی است. همچنان که شعارهایی که رهبری برای نامگذاری سالها انتخاب میکنند بیشتر معطوف به مشکلاتی داخلی میباشد. از این منظر نگاه به توسعه تجارت و جذب سرمایهگذاری که البته مهم هستند، نباید مسئولان را از پرداختن به چالشهای مهم داخلی مثل بهرهوری، اصلاح الگوی مصرف یا شرکتهای دانشبنیان غافل سازد.
🔹نکته مهم؛ سند همکاری ۲۵ ساله اولین سند راهبردی بلندمدتی است که میخواهیم با یک قدرت جهانی اجرا کنیم و به نوعی نخستین تجربه همکاریهای بلندمدت ما با یک اقتصاد بزرگ است. از این منظر توجه به این نکته مهم است که هماهنگیهای کامل و جامع میان بخشهای خصوصی و دولتی در داخل کشور، تسهیل ارتباطات بخشهای دو کشور و حذف تودرتوی نهادی و ایجاد زیرساختهای لازم امری ضروری است. در قراردادهای بلندمدت نکته مهم و تعیینکننده امنیت سرمایهگذاری است. سرمایهگذار به این فکر است که در کجا میتواند با ریسک کمتر، سود بیشتری کسب کند. لذا بحث فضای کسبوکار پیش میآید. متولی کاهش ریسک اقتصادی، صدور ضمانت نامههای ریسک، بیمه ریسک و بهبود فضای کسبوکار دولت است که باید چنین بستری را فراهم کند.
🔸توجه به این مهم هم ضروری است که همکاریهای این دو کشور، مخالفان متعددی در داخل و خارج دارد. همچنانکه در برههای که مناسبات دو کشور جهتگیری راهبردی داشت، جریانی در داخل، با اتهام فروش جزیره کیش و دادن پایگاه نظامی به چین، نظام را متهم به شرقزدگی و مستعمره شدن کرد. از این منظر تهیه و عملیاتیسازی پیوستهای اجتماعی، سیاسی و حتی اقتصادی، برای این نوع همکاریها ضروری است.
✍🏻علی محمدی
📡 کانال سیاسی ، اجتماعی نبرد اراده ها 🖋
https://eitaa.com/nabardeeradahha
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آمار بالای پزشکان زن بعد از انقلاب اسلامی
🔹مرضیه وحیددستجردی: قبل از انقلاب، پزشکان زن بسیار محدود بودند. تعداد استادان زن در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران شاید به تعداد انگشتان دست بود اما الان حدود نیمی از اساتید زنان هستند.
🔹در بدنه دولت ۴۲ درصد کارمندان دولت زنان هستند و این خیلی رقم بزرگی است.
📡 کانال سیاسی ، اجتماعی نبرد اراده ها 🖋
https://eitaa.com/nabardeeradahha
مقامهای اطلاعاتی آمریکا: ایران به رهبر دنیا در تولید پهپادهای ارزان تبدیل شده است
🔹روزنامه انگلیسی گاردین: مقامهای آمریکا گزارشی را از رده محرمانه خارج کردند که نشان میدهد پهپادهایی که روسیه در جنگ اوکراین استفاده میکند تمام ویژگیهای پهپادهای ایران را دارد.
🔹هدف آمریکا از این کار متقاعدکردن طرفهایی است که به استفاده از پهپادهای ایران در جنگ اوکراین با تردید نگاه میکنند. یک مقام آمریکایی تهران را یک رهبر جهانی در تولید پهپادهای ارزان و موثر توصیف کرده است.
🔹تحلیلگران دستگاههای اطلاعاتی آمریکا میگویند باورشان این است که تهران درحال گردآوری نتایج استفاده پهپادهایش در اوکراین است و احتمالاً درسهای ارزشمندی برای بهبود عملکرد پهپادهای خودش گرفته است.
📡 کانال سیاسی ، اجتماعی نبرد اراده ها 🖋
https://eitaa.com/nabardeeradahha
📸 روشهای شکنجهی هیولای مخوفی بهنام ساواک
⚠️ هشدار! تصاویر بالا حاوی خشونت بسیار شدید است
📡 کانال سیاسی ، اجتماعی نبرد اراده ها 🖋
https://eitaa.com/nabardeeradahha