9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شبای جمعه دلتنگ حرم میشم به یادم باش
#عبدالرضاهلالی
🌙 شب جمعه شب زیارتی ارباب حسین (ع)
#ســورهتـوبـه
✨انْفِرُوا خِفَافًا وَ ثِقَالًا وَ جَاهِدُوا بِأَمْوَالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ فِی سَبِيلِ اللهِ ۚ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ{۴۱}
به سوى جبهه وجهاد كوچ كنيد، سبكبار و سنگين بار، خواه بر شما آسان باشد، خواه دشوار و در راه خدا با اموال و جانهاى خود جهاد كنيد، اگر مىدانستيد اين براى شما بهتر است. (۴۱)
⬅️ مقصود از دو کلمه «خِفاف» و «ثقال» يكى از اين معانى متقابل است: مجرّد و متأهّل، فقير و غنى، پياده و سواره كم عائله و عيالمند، گرفتار و غيرگرفتار تجارت و زراعت.
امام صادق عليه السلام فرمود: مراد از «خِفاف» و «ثِقال»پير و جوان است.
↲بحارالانوار، ج۹۷، ص ۴۸
در تفسير فى ظلال القرآن آمده است: كسانى همچون ابوايّوبانصارى، مقداد و ابوطلحه در سن پيرى آماده جبهه مىشدند وقتى به آنان گفته مىشد كه شما سالخوردهايد در پاسخ اين آيه را تلاوت مىكردند.
◽️ نکتـــهها
🍃در برابر فرمان بسيج عمومی براى جبهه مانع تراشى نكنيد «انْفِرُوا خِفافاً وَ ثِقالًا» مشكلات زندگی بهانه تخلّف از جهاد نيست.
🍃 گاهى بسيج همه مردم در برابر دشمن ضرورى است گرچه تجهيزات نظامى كم باشد. «انْفِرُوا خِفافاً وَ ثِقالًا»
🍃مكتب از مال و جان با ارزشتر است همه چيز فداى مكتب است هم مال، هم جان «بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ» و نفرمود: «اموالكم او انفسكم»
🍃 بر فقيران جهاد با جان و بر اغنیاء جهاد با مال و جان واجب است. «بِأَمْوالِكُمْ وَ أَنْفُسِكُمْ»
🍃 ملاک ارزشها اخلاص است. «فِی سَبِيلِ الله»
🍃 احكام الهى از جمله فرمان جهاد در جهت منافع و مصالح واقعى انسان است. «ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ»
🍃 بعضى از مردم مصالح واقعى خود را نمىدانند. «خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ»
🍃 كسب ارزشهاى واقعى در پرتو علم و شناخت ميسّر است. «ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ»
↲تفسیر نور
#آیه_روز
#نکات_قرآنی
10.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥شکم مردم واجبه یا حجاب مردم؟🎙 استاد مهدوی ارفع
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥پلیس نروژ ۹۵ اغتشاشگر مقابل سفارت ایران در نروژ را بازداشت کرد
🔹پلیس نروژ اظهار کرد که افراد بازداشت شده اقدامات وحشیانه و خشونتآمیزی را در تجمع روز گذشته مقابل سفارت صورت داده و این نهاد امنیتی را مجبور کرده است تا برای کنترل اوضاع و متفرق کردن معترضان از گاز اشک آور استفاده کند. استوکلی افسر ارشد پلیس نروژدر گفتوگو با نشریه خبری نتاویسن گفت:" جراحتی به ماموران وارد نشده اما به نما و نرده های سفارت آسیب وارد شده است.
🔹تجمعکنندگان «دستورات را زیر پا گذاشته، سنگ پرتاب کرده و به سفارت سمت حمله میکردند. حدود ۱۰۰ معترض در اطراف سفارت ایران تجمع کرده بودند که برخی از آنها پرچم کردستان را حمل می کردند. به گفته پلیس، تظاهرات از قبل اعلام نشده بود."
📍به نقل از منابع افغانستانی مرکز آموزشی کاج در منطقه شیعهنشین دشت برچی کابل مورد حمله چند انتحاری قرار گرفت
🔹درحالیکه این مرکز آموزشی در حال برگزاری کنکور آزمایشی بود ، مورد حمله چند تروریست وهابی قرار گرفت ، محل تخریب و خبرها از شهادت بیش از 32 نفر از #دانش_آموزان این مرکز حکایت دارد.
🏴شیعیان افغانستان تسلیت🏴
از شهدای حملهی امروز به «مرکز آموزشی کاج» در غرب کابل
در پی انفجار انتحاری که یک مرکز آموزشی را در غرب کابل هدف قرار داد، ۲۰ تن کشته و ۳۵ تن زخمی شدند.
کسی در جهان از شما یاد نمیکنه ، کسی براتون هشتگ ترند نمیکنه ، خابی براتون استوری نمیذاره ، چون نون توش نیست ... 😭😭😔😔
#ســورهتـوبـه
✨إِلَّا تَنْفِرُوا يُعَذِّبْكُمْ عَذَابًا أَلِيمًا وَ يَسْتَبْدِلْ قَوْمًا غَيْرَكُمْ وَلَا تَضُرُّوهُ شَيْئًا ۗ وَاللهُ عَلىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ{۳۹}
اگر به سوى ميدان جنگ نشتابيد خداوند شما را به عذابى دردناک عذاب مىكند و گروه ديگرى را جايگزين شما مىكند و شما با ترک جبهه ضررى به خدا نمىزنيد و خداوند بر هر چيزى تواناست. (۳۹)
⬅️ در اين آیه و آیه قبل از هشت راه بر مسأله جهاد تأكيد شده است: شما كه اهل ايمانيد چرا سستى؟ «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا» سؤال همراه با توبيخ «ما لَكُمْ» جهاد راه خداست «سَبِيلِ الله» فرمانِ حركت «انْفِرُوا» تهديد به عذاب «يُعَذِّبْكُمْ» تهديد به جايگزينى «يَسْتَبْدِلْ» تهديد به بی اثر بودن ترک جبهه از سوى شما «لا تَضُرُّوهُ» و تهديد به قدرت الهى «وَ اللهُ عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»
⬅️ بر اساس برخى روايات مراد از افراد جايگزين در «قَوْماً غَيْرَكُمْ» مردمانى از ايران و يمن هستند كه براى يارى دين خدا قيام مىكنند.
↲تفاسير نمونه
↲کنزالدقائق
◽️ نکتـــهها
🍃 كيفر ترک جبهه هم عذاب و ذلّت دنياست، هم عقوبت دوزخ در آخرت است. «عَذاباً أَلِيماً وَ يَسْتَبْدِلْ قَوْماً غَيْرَكُمْ»
🍃 دست خداوند براى جايگزين ساختن ديگران به جاى ما باز است و هر لحظه اراده كند چنان خواهد كرد. «يَسْتَبْدِلْ»
🍃زيان بی تحرّكى و ركود به خودمان مىرسد نه به خدا «لا تَضُرُّوهُ شَيْئاً» سستى و تنبلى سبب جايگزين شدن ديگران به جاى ما مىشود.
🍃 قدرت نامحدود خدا سبب مىشود كه ديگران را به جاى ما جايگزين كند. «يَسْتَبْدِلْ ... عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»
🍃كسىكه قدرت بینهايت دارد هرگز ضربه و ضرر نمىبيند. «لا تَضُرُّوهُ شَيْئاً .. عَلى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ»
↲تفسیر نور
#آیه_روز
#نکات_قرآنی