شعر و ادب فارسی ، هویت بخش تمدن ایرانی
هر ملت و هر مرز و بومی ویژگیهای منحصر به فردی دارد که باعث تمایز آن از سایر ملل میشود؛ در این سیر یکی از مهمترین ویژگیهای ایران اسلامی، زبان فارسی و فرهنگ غنی ادبی آن است که در قالب گنج سخن و شعر شاعران این خطه، به تجلی رسیده است.
به تعبیری میتوان شاعران پارسیگو را مهمترین عامل ماندگاری زبان فارسی و حماسههای ایرانی قلمداد کرد، شاعرانی که با اهتمامورزی به حفظ ارزشهای گنجینه ادب و فرهنگ ایران زمین، آثاری به یادگار گذاشتند که نه تنها در پهنای این سرزمین بلکه آوازه جهانی به خود گرفت و مایه فخر این کشور شد.
در این زمینه نام«شهریار» به عنوان یکی از نامدارترین و پرآوازهترین شعرای معاصر جلوه بسیاری دارد؛ شاعری که سالروز درگذشت او در بیست و هفتم شهریور ماه، «روز ملی شعر و ادب پارسی» نام گرفته است.
این نامگذاری به پاس زحمات بیدریغی است که او در عرصه ادب و شعر، داشت و اهتمام ویژهای است که در راه ماندگاری زبان و گویشهای زیبای این سرزمین در قالب شعر، صرف کرده است.
این نامگذاری با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، صورت گرفت تا وامداریه شعر و ادب پارسی به بلندای همت سیدمحمدحسین بهجت تبریزی متخلص به«شهریار» گره بخورد و نامش، نامیه گویش و زبان این آب و خاک باشد.
او در سال 1285 هجری شمسی در روستای خشگناب تبریز چشم به جهان گشود و در سال 1303، به مدرسه طب رفت تا در رشته پزشکی تحصیل کند اما به دلیل عدم علاقه به این رشته، قبل از اخذ مدرک دکتری دانشگاه را ترک کرد و به سرودن شعر پرداخت تا شاعر پر آوازه ایران زمین شود.
ادامه ...👇
ادامه از قبل
در فرهنگ ایرانی، شعر با روح و خُلق و دوران آدمی آمیخته است چرا که مردم این دیار با لالایی کودک را به خواب میبرند و با شعر، قامتش را رعنا میکنند و در عشق با شعر آرام میگیرند و حتی پس از مرگ نیز قطعهای شعر بر مزار مینگارند .
گفتنی است زبان فارسی به عنوان دومین زبان جهان اسلام، با اثرات گرانبهای حوزه شعر و ادبیات است که هنوز هم با وجود بحرانهای بسیار در اقصی نقاط مختلف جهان نفوذی مستمر دارد.
در این راستا، ویژگی منحصر به فرد شهریار به عنوان یک استاد شاعر ایرانی، سرودن اشعاری بیمانند به زبانهای آذری و فارسی است و علت ماندگاری آثارش این است که او بر این عقیده بود که شعر فرصتی برای بیان اندیشههای ژرف انسانی در همهی موضوعات میباشد.
شاید شهرت جهانی این شاعر نامی به علت یکی از آثار شاخصش به نام«حیدربابا» باشد که به عنوان شاهکاری در ادبیات آذربایجان مطرح است؛ اثری که در کنار اشعار مدرن قرار گرفت و به بیش از 80 زبان زنده دنیا ترجمه شده است.
و حال به حرمت نام او و خدمتی که در جهت حفظ و ماندگاری ادب و شعر پارسی صرف کرد، باید نه تنها در یک روز بلکه تمام ایام پاسدار حریم واژگان اصیل فارسی و فرهنگ غنی ایران باشیم و در اعتلای آن بکوشیم.
وظیفه صیانت از زبان فارسی و فرهنگ و ادب این مرز و بوم که شاعران و ادیبان بسیاری طی قرنها برای ماندگاریاش، با مرکب و قلم، دود چراغها خوردند، امروز وظیفه من و شمایی است که با دسترسی به تکنولوژی، با اشارتی میتوانیم متنها نگاشته و صف آرایی واژگان را به چشم ببینیم.
روز شعر و ادب فارسی و روز بزرگداشت استاد سید محمد حسین شهریار گرامی باد.
ساعت پاسخگویی تماس تلفنی برای فرم لباس
صبح ها از ساعت ۱۰ الی ۱۲:۳۰
عصر ها از ساعت ۱۷ الی ۱۹:۳۰
۰۹۱۳۵۵۵۷۰۰۳
🔻قابل توجه هنرجویان پایه دهم جدیدالورود 🔻
چنانچه نقص پرونده دارید تا چهارشنبه ۳۰شهریور فرصت تکمیل و آوردن مدارک دارید