نهج البلاغه
💠🔹؛ از لحظۀ انعقاد نطفۀ ما در رحم مادر، تا لحظهاى كه چشم از اين جهان فرو مىبنديم نعمتهايى به سوى
💠🔹اينجا روشن مىشود كه مسئلۀ اطاعت فرمان خدا و ترك عصيان او مسئلهاى عقلى است كه از مسئلۀ شكر منعم، سرچشمه مىگيرد. برخلاف كسانى كه تصور مىكنند اينها تنها جنبۀ شرعى و قرارداد الهى دارد. ازاينرو در حديثى از پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله مىخوانيم كه شبى از شبها عايشه (هنگامى كه تلاش و كوشش پيامبر صلى الله عليه و آله را در عبادت پروردگار ديد) گفت: چرا اينقدر خود را به زحمت و رنج مىافكنى در حالى كه خداوند گذشته و آيندۀ تو را بخشيده است؟ پيامبر صلى الله عليه و آله فرمود: «اى عايشه! أَلا أَكُونُ عَبْداً شَكُوراً؟؛ آيا بندۀ شكرگزار خدا نباشم؟»
#حکمت_290
🔶 @Nahj_Et
🌹🌹امیرالمومنین علی علیه السلام:
💢خدا را ستايش مي كنيم بر آنچه گرفته و بخشيده، بر نعمتهايي كه عطا كرد و آزمايشهايي كه انجام داد، خداوندي كه بر هر چيز پنهاني آگاه و در باطن هر چيزي حضور دارد، به آنچه در سينه هاست آگاه و بر آنچه ديده ها دزدانه مي نگرد داناست
💢و گواهي مي دهم كه خدا يكي و جز او خدايي نيست و گواهي مي دهم كه حضرت محمد (ص) برگزيده و فرستاده اوست، آن گواهي كه با او درون و بيرون، قلب و زبان، هماهنگ باشد.
💢به خدا سوگند! اينكه مي گويم بازي نيست، جدي و حقيقت است، دروغ نيست و آن چيزي جز مرگ نيست، كه بانگ دعوت كننده اش رسا و به سرعت همه را ميراند، پس انبوه زندگان و طرفداران، تو را فريب ندهند،
💢همانا گذشتگان را ديدي كه ثروتها اندوختند و از فقر و بيچارگي وحشت داشتند و با آرزوهاي طولاني فكر مي كردند در امانند و مرگ را دور مي پنداشتند، ديدي چگونه مرگ بر سرشان فرود آمد؟ و آنان را از وطنشان بيرون راند؟ و از خانه امن كوچشان داد؟ كه به چوبه تابوت نشستند و مردم آن را دست به دست مي كردند؟ و بر دوش گرفته و با سرانگشت خويش نگاه مي داشتند؟
💢آيا نديديد آنان را كه آرزوهاي دور و دراز داشتند، و كاخهاي استوار مي ساختند و مالهاي فراوان مي اندوختند؟ چگونه خانه هايشان گورستان شد؟ و اموال جمع آوري شده شان تباه و پراكنده و از آن وارثان گرديد؟ و زنان آنها با ديگران ازدواج كردند؟ نه مي توانند چيزي به حسنات بيفزايند و نه از گناه توبه كنند!
💢كسي كه جامه تقوا بر قلبش بپوشاند، كارهاي نيكوي او آشكار شود و در كارش پيروز گردد، پس در به دست آوردن بهره هاي تقوا فرصت غنيمت شماريد و براي رسيدن به بهشت جاويدان رفتاري متناسب با آن انجام دهيد، زيرا دنيا براي زندگي هميشگي شما آفريده نشد، گذرگاهي است تا در آن زاد و توشه آخرت برداريد، پس با شتاب، آماده كوچ كردن باشيد و مركب هاي راهوار براي حركت مهيا داريد.
📚نهج البلاغه، #خطبه_132
🔶 @Nahj_Et
💢 حکم سرقت از بیت المال
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🔹روايت شده: دو مرد را به حضورش آوردند كه از بيت المال دزدى كرده بودند: يكى از آن دو نفر بنده اى بود از بيت المال، و آن ديگرى غلام مردم. فرمود:
اين عبد از بيت المال است و او را حدّى نيست، مال خداوند برخى از آن برخى ديگر را خورده. و امّا غلام را حدّ الهى مقرر است. پس دست او را بريد.
📚 ح#کمت_271 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
💠امیرالمومنین علیه السلام فرمودند:
🔹به زودی دو گروه درباره من هلاک میشوند: دوست افراطی که محبتش او را به غیر حق میکشاند و دشمن افراطی که از سر دشمنی، قدم در غیر طریق حق مینهد. بهترین مردم درباره من گروه #میانهرو هستند، از آنها جدا نشوید و همیشه همراه جمعیتهای بزرگ (اکثریت طرفدار حق) باشید که دست خدا با جمعیت است و از جدایی بپرهیزید (جدایی از تودههای عظیم و مۆمن)، زیرا افراد تنها و جدا، نصیب شیطانند همانگونه که گوسفند تکرو، طعمه گرگ است.
خطبه 127، فراز 5
«وَ سَیَهْلِکُ فِیَّ صِنْفَانِ مُحِبٌّ مُفْرِطٌ یَذْهَبُ بِهِ الْحُبُّ إِلَی غَیْرِ الْحَقِّ وَ مُبْغِضٌ مُفْرِطٌ یَذْهَبُ بِهِ الْبُغْضُ إِلَی غَیْرِ الْحَقِّ وَ خَیْرُ النَّاسِ فِیَّ حَالًا النَّمَطُ الْأَوْسَطُ فَالْزَمُوهُ وَ الْزَمُوا السَّوَادَ الْأَعْظَمَ فَإِنَّ یَدَ اللَّهِ [عَلَی] مَعَ الْجَمَاعَةِ وَ إِیَّاکُمْ وَ الْفُرْقَةَ فَإِنَّ الشَّاذَّ مِنَ النَّاسِ لِلشَّیْطَانِ کَمَا أَنَّ الشَّاذَّ مِنَ الْغَنَمِ لِلذِّئب»
#خطبه_127
🔶 @Nahj_Et
✨﷽✨
#بیت_المال_و_امیرالمومنین
سوید بن غفله میگوید روزی خدمت امیرمومنان علی علیه السلام شرف یاب شدم . دیدم روی حصیر کوچکی نشسته است
در خانه امیرالمومنین جـز آن حصیر چیز دیگر نبود ، عرض کردم یا علی! بیـت المال در اختیار شماست ، در این خانه جـز این حصیر چیز دیگر از لوازم یافت نمی شود
فرمودند : سویـد بن غفله ! عاقل در مسافر خانه و خانه ای که باید از آنجا نقـل مکان کند ، تهیه وسایل نمی نماید
ما خانه امن و راحتی داریم ، که بهترین اسبــاب خود را به آنجا انتقال میدهیم . به زودی من بــه سوی آن خانه رهسپار خواهم شد
بحارالانوار ، جلد ۶۷ ، صفحه ۳۲۱
امیرالمومنین على عليه السلام : از كسانى مباش كه بى عمــل ، بــه #آخـرت اميد دارند . از گنــاه باز مى دارند ، امــا خــود باز نمــى ايســتند ، بـه كارهايــى فرمان مى دهنــد كه خود انجـام نـمى دهند.
نهج البلاغه #حكمت_150
🔶 @Nahj_Et
#پيروان_حق_و_باطل
#نهج_البلاغه
🔸حَقٌّ وَ بَاطِلٌ وَ لِكُلٍّ أَهْلٌ، فَلَئِنْ أَمِرَ الْبَاطِلُ لَقَدِيماً فَعَلَ وَ لَئِنْ قَلَّ الْحَقُّ [لَرُبَّمَا] فَلَرُبَّمَا وَ لَعَلَّ
🌓حقّ و باطل هميشه در پيكارند، و براى هر كدام طرفدارانى است، اگر باطل پيروز شود، جاى شگفتى نيست، از دير باز چنين بوده، و اگر طرفداران حق اندكند، چه بسا روزى فراوان گردند و پيروز شوند
🖊اشاره به اين است که نه کثرت طرفداران باطل بايد انسان را به وحشت بيندازد و نه کمى طرفداران حق او را مأيوس کند; چرا که غالباً در طول تاريخ حاميان باطل فزونى داشته اند و بسيار شده که گروه اندک طرفداران حق بر انبوه حاميان باطل پيروز شده اند
📘#خطبه_16
🔶 @Nahj_Et
درمان عجب و خودبینی.mp3
3.18M
#کلیپ_صوتی
⚜درمـانِ بیمـاری عُجـب و خودبینـی
#نهج_البلاغه
🌔از آثار زشتی که کبر و غرور در دل ها می گذارد به خدا پناه ببرید، همانگونه که از حوادث سخت به او پناه می برید!
📘#خطبه_192
🎤آیت الله مجتهدی #تهرانی(ره)
🔶 @Nahj_Et
32.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی:
«یک بيان نورانی از حضرت امير(سلام الله عليه) است[۱]، فرمود: ظرفها را شما در دنيا ديديد. روح، ظرفيت يك سلسله مطالب دارد؛ اما اين ظرف با ظرفهای دنيا فرق ميكند. ظرفهای مادّی ظرفيّتش مشخص است، يك؛ هر اندازه مظروف وارد اين ظرف بشود از ظرفيتش ميكاهد...اما قلب ما و روح ما و جان ما كه ظرف معارف است، خاصيّت آن اين است كه هر اندازه مظروف بيايد، اين مهمانها را پذيرايی ميكند، خودش وسيعتر ميشود»
«طلبهای كه وارد حوزه شد يا دانشجويی كه وارد دانشگاه شد، روز اوّل استعداد درك ده مطلب را دارد، اين ده مطلب وقتی وارد ظرف دل شد، فردا ظرفيّت آن بيشتر ميشود، ميتواند بيست مطلب بفهمد، وقتی فردا بيست مطلب فهميد، پسفردا سی مطلب ميفهمد.»
[۱] . نهج البلاغة، #حکمت_205
درس اخلاق ۹۷/۴/١۴
🔶 @Nahj_Et