📌 درگذشت اکبر هاشمی رفسنجانی
🔹 آیتالله هاشمی رفسنجانی، یکی از پرنفوذترین شخصیتهای سیاسی جمهوری اسلامی، در سوم شهریور ۱۳۱۳ در روستای بهرمان رفسنجان و در خانوادهای نسبتاً ثروتمند به دنیا آمد. او در ابتدای دهه ۴۰ شمسی برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم رفت و با مبارزان ضد حکومت پهلوی، از جمله امام خمینی (ره)، همراه شد.
🔸 به دلیل مبارزات خود علیه حکومت ستمشاهی پهلوی، چندین بار دستگیر و زندانی شد، اما از آرمانهای خود دست نکشید و امام را تنها نگذاشت. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، ابتدا سرپرست وزارت کشور و سپس چند دوره رئیس مجلس شورای اسلامی شد. در دوران دفاع مقدس نیز به مدت طولانی جانشین فرماندهی کل قوا بود.
🔹 وی در سال ۱۳۶۸ شمسی با رأی مردم بهعنوان رئیسجمهور ایران انتخاب شد و در سال ۱۳۷۲ نیز برای دور دوم این مسئولیت را به عهده گرفت. او تا سال ۱۳۷۶ رئیس قوه مجریه بود. در همان سال ۱۳۷۶، با حکم رهبر انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله خامنهای، به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد و این مسئولیت را تا پایان عمر بر عهده داشت.
🔸 او در تمام ادوار مجلس خبرگان بهعنوان نماینده و عضو هیئترئیسه حضور داشت و از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰ ریاست مجلس خبرگان رهبری را بر عهده گرفت. آیتالله هاشمی رفسنجانی غروب روز یکشنبه ۱۹ دی ۱۳۹۵ در پی عارضه قلبی دار فانی را وداع گفت.
#تقویم_تاریخ
#دی_۱۹
#هاشمی_رفسنجانی
🔶 @Nahj_Et
امام علی(علیهالسلام) فرمودند:
🌺وَاعْلَمُوا عِبَادَاللهِ أَنَّ الْمُؤمِنَ یَسْتَحِلُّ الْعَامَ مَا اسْتَحَلَّ عَاماً أَوَّلَ، وَ یُحَرِّمُ الْعَامَ مَا حَرَّمَ عَاماً أَوَّلَ ; وَ أَنَّ مَا أَحْدَثَ النَّاسُ لاَ یُحِلُّ لَکُمْ شَیْئاً مِمَّا حُرِّمَ عَلَیْکُمْ، وَ لکِنَّ الْحَلاَلَ مَا أَحَلَّ اللهُ، وَالْحَرَامَ مَا حَرَّمَ اللهُ. فَقَدْ جَرَّبْتُمُ الاُْمُورَ وَ ضَرَّسْتُمُوهَا، وَ وُعِظْتُمْ بِمَنْ کَانَ قَبْلَکُمْ، وَ ضُرِبَتِ الاَْمْثَالُ لَکُمْ، وَ دُعِیتُمْ إِلَى الاَْمْرِ الْوَاضِحِ ; فَلاَ یَصَمُّ عَنْ ذلِکَ إِلاَّ أَصَمُّ، وَ لاَ یَعْمَى عَنْ ذلِکَ إِلاَّ أَعْمَى. وَ مَنْ لَمْ یَنْفَعْهُ اللهُ بِالْبَلاَءِ وَ التَّجَارِبِ لَمْ یَنْتَفِعْ بِشَیْء مِنَ الْعِظَةِ، وَ أَتَاهُ التَّقْصِیرُ مِنْ أَمَامِهِ، حَتَّى یَعْرِفَ مَا أَنْکَرَ، وَ یُنْکِرَ مَا عَرَفَ. وَ إِنَّمَا النَّاسُ رَجُلاَنِ: مُتَّبِعٌ شِرْعَةً وَ مُبْتَدِعٌ بِدْعَةً، لَیْسَ مَعَهُ مِنَ اللهِ سُبْحَانَهُ بُرْهَانُ سُنَّة، وَ لاَ ضِیَاءُ حُجَّة.🌺
🌳بدانيد اى بندگان خدا❗️انسان با ايمان آن چه را سال گذشته حلال مى شمرد، امسال هم حلال مى شمرد و آن چه را سال گذشته حرام مى دانست امسال هم حرام مى داند (بدانيد) بدعت هايى را که مردم گذارده اند آن چه را بر شما حرام شده، حلال نمى کند; حلال همان است که خدا حلال کرده و حرام همان است که خدا حرام نموده، شما امور مختلف را در مورد بدعت ها آزموده ايد و خوب و بد را در اين تجربه آموخته ايد و با وضع گذشتگان پند و اندرز داده شده ايد، عبرت گرفته ايد و مَثَل ها براى شما زده شده و به امرى آشکار دعوت شده ايد. بر اين اساس، تنها افراد ناشنوا از درک اين مطلب عاجز و ناتوانند و تنها نابينايان آن نمى بينند (بدانيد) آن کس که از آزمون هاى الهى وتجربه ها، سودى نبرد، از هيچ پند و اندرزى سود نخواهد برد و کوته فکرى و کوته بينى، آشکارا دامان او را مى گيرد ; تا آن جا که بد را خوب و خوب را بد مى بيند.
🍀مردم دو گروه بيش نيستند ; گروهى تابع شريعت و آيين خدا و گروهى بدعت گزار که دليلى از سوى خدا و از سنّت پيامبر و نورى از حجّت و دليل عقل با خود ندارند!
📚نهجالبلاغه. خطبه ۱۷۶. بخش هشتم
🔶 @Nahj_Et
•✦
✍ شناخت دوست و دشمن
امام علی علیه السلام فرمودند: أصْدِقَاؤُكَ ثَلَاثَةٌ وَ أَعْدَاؤُكَ ثَلَاثَةٌ؛ فَأَصْدِقَاؤُكَ: صَدِيقُكَ وَ صَدِيقُ صَدِيقِكَ وَ عَدُوُّ عَدُوِّكَ؛ وَ أَعْدَاؤُكَ: عَدُوُّكَ وَ عَدُوُّ صَدِيقِكَ وَ صَدِيقُ عَدُوِّك.
دوستانت سه نفر، و دشمنانت نيز سه نفرند:
✨ اما دوستانت: دوستت، و دوست دوستت، و دشمن دشمنت هستند.
✨امّا دشمنانت: دشمنت، و دشمن دوستت، و دوست دشمنت مى باشند.
📚 حکمت 295 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
✍گفتگوی امامی معصوم با جوان خود
💠بعضی ها قیمت همه چیز را میدانند، مگر قیمت دین خدا را وقتشان را صرف هر کاری میکنند مگر صرف تدبر و تفقه در فهم دین کسی که درباره ی امور دنیایی زیاد فکر کند با تحریک قوه ی واهمه دنیا برایش عزیز میشود و از آن طرف ارزش دین را هم کسی میفهمد که برای فهم دین وقت بگذارد چون از این طریق عقل او رشد میکند و متوجه ارزش واقعی دین و بی ارزش بودن دنیا می گردد.
📚کتاب:
🔹فرزندم اینچنین باید بود (شرح نامه 31 نهج البلاغه) - جلد اول
🔸فرزندم اینچنین باید بود (شرح نامه 31 نهج البلاغه) - جلد دوم
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒 جمع گمراهان را پراکنده و پراکندگی حق را جمع کند
📌 نهجالبلاغه/ خطبه150/ قسمت9 از 21 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_150
🔶 @Nahj_Et
📌 رحلت آیت اللَّه سید ابوالحسن انگجی تبریزی
🔸 آیتالله سید ابوالحسن انگجی تبریزی در حدود سال ۱۲۴۳ هجری شمسی در اَنگج، یکی از محلات تبریز به دنیا آمد. وی ادبیات فارسی و عربی، نجوم، حساب، فقه و اصول را در تبریز فراگرفت و سپس در ۲۲ سالگی برای ادامه تحصیلات به نجف اشرف سفر کرد.
🔹در نجف، از حوزه درس استدلالی فقهی و اصولی آیات عظام شیخ محمدحسن مامقانی، ملامحمد فاضل ایروانی و میرزا حبیبالله رشتی بهرهمند شد و به درجه اجتهاد رسید. پس از بازگشت به تبریز، به تحقیق، تألیف، تدریس و ارشاد مردم پرداخت.
🔸در دوران سلطنت رضاخان پهلوی، هنگامی که فرمانده قوای وی در تبریز شئون اسلامی را نقض کرد، آیتالله انگجی با مردم تبریز همصدا شد و نسبت به این رفتار اعتراض کرد. همچنین در جریان کشف حجاب و تغییر لباس، علیه رضاخان موضعگیری کرد که این امر منجر به دستگیری و تبعید وی به سمنان شد.
🔹پس از بازگشت از تبعید، آیتالله انگجی به ادامه تدریس پرداخت و کتابهایی در زمینه فقه و اصول تألیف کرد. برخی از آثار وی عبارتند از: «رساله سؤال و جواب»، «حاشیه وسایل شیخ انصاری»، و «حاشیه بر مکاسب و کتاب ارث». وی در ۲۰ دی ۱۳۱۷ هجری شمسی درگذشت.
#تقویم_تاریخ
#دی_۲۰
#انگجی_تبریزی
🔶 @Nahj_Et
مردم دشمن چه چيزند⁉️
▫️النَّاسُ أَعْدَاءُ مَا جَهِلُوا.
🟠 مردم دشمن آنند كه نمى دانند.
✍ممكن است بسيارى از امور داراى فوايد زيادى باشد اما شخصى كه از آن بى خبر است با آن به مخالفت برمى خيزد.داروهاى تلخ و شفابخش براى كودكى كه از آن اطلاعى ندارد تنفرآميز است و به اين آسانى حاضر به نوشيدن آن نيست و با آن دشمنى مى كند در حالى كه افرادى كه از آثار آن دارو باخبرند براى به دست آوردن آن هرگونه بهايى را مى پردازند و با عشق و علاقه آن را مى خورند.
📘#حکمت_438
🔶 @Nahj_Et
7.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
😭😭مهمان ویژه امام رضا علیه السلام/رضا آزاد
🔶 @Nahj_Et
پاسخ امیرالمومنین علیهالسلام به مردی ک امام را مورد ستایش قرار داد
▫️وَ إِنَّ أَحَقَّ مَنْ کَانَ کَذلِکَ لَمَنْ عَظُمَتْ نِعْمَةُ اللّهِ عَلَيْهِ، وَ لَطُفَ إِحْسَانُهُ إِلَيْهِ، فَإِنَّهُ لَمْ تَعْظُمْ نِعْمَةُ اللّهِ عَلَى أَحَد إِلاّ ازْدَادَ حَقُّ اللّهِ عَلَيْهِ عِظَماً
🟠و از همه سزاوارتر نسبت به اين امر کسى است که نعمت خدا بر او بزرگ است و احسان او بر وى فراوان; زيرا هر قدر نعمت خدا بر کسى بيشتر شود حقّش بر او فزونتر مى گردد.
✍اين سخن در واقع پاسخى است بر ثناخوانى آن مرد علاقه مند به مولا که گمان نکن اين سخنان مرا به کبر و غرور وا مى دارد. اوّلا من خدا را به عظمت شناخته ام و ماسوى الله در نظرم خُرد و صغير است. ثانياً من مشمول نعمتهاى فراوانى هستم و به همان نسبت بايد در برابر ولىّ نعمتم خاضع تر از ديگران باشم.
📘#خطبه_216
🔶 @Nahj_Et