وَ قَالَ (علیه السلام):
كَفَى بِالْأَجَلِ حَارِساً
نگهدارندگى أجل (اعتقادى):
و درود خدا بر او، فرمود: اجل، نگهبان خوبى است.
اشاره به اينكه هركس سرنوشت حتمى معينى دارد و تا آن زمان فرا نرسد جان او محفوظ است؛ اما هنگامى كه فرمان نهايى رسيد، هيچكس و هيچ چيز نمى تواند در برابر آن مقاومت كند.( پیام امام)
📙حکمت 306 نهج البلاغه
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📒دیدگانشان از نور کلام الهی جلا می یابد
📌 نهجالبلاغه/ خطبه150/ قسمت11 از 21 قسمت
🎤صوتی استاد مفسر دکتر#محمدعلی_انصاری
#خطبه_150
🔶 @Nahj_Et
11.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بخل نابودی مطلق
بخل یعنی قلبی که نه برای خودش چیزی میخواهد و نه برای دیگران. بخیل مثل درخت خشکی است که حتی سایه ندارد.
🎙استاد شیخ #رضا_جلیلی_نرگسی
🔶 @Nahj_Et
10.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌 درگذشت آیت الله احمد مجتهدی تهرانی
🔹 احمد مجتهدی تهرانی، در ۹ مهر ۱۳۰۲ در تهران به دنیا آمد. وی در خاندانی مذهبی پرورش یافت. در سال ۱۳۲۱ و در سن ۱۹ سالگی به کسوت روحانیت درآمد و قبل از آن در بازار تهران مشغول به کار بود، از آنجا که پدرش مخالف طلبگی وی بود، سالها با سختی، در لباس روحانیت به تحصیل علم پرداخت اما بعدها پدرش راضی شد.
🔸او در ضمن تحصیل، به تدریس کتب حوزوی هم می پرداخت. او با تلاش تجار و مردم، توانست حوزه علمیه خود را در تهران تأسیس کند. طلاب این مدرسه علمیه در سال ۱۳۸۳ با آیت الله خامنه ای دیدار کردند. در این دیدار رهبری از جدیت متولیان و طلاب مدرسه در تحصیل علوم اسلامی تجلیل نموده و از کارها و فعالیت های انجام شده در مدرسه اظهار رضایت کردند.
🔹کتاب «چهار رساله» (رساله ارث، گناهان کبیره، محرم و نامحرم و احکام الغیبه) یکی از آثار اوست. البته کتابهای زیادی از توصیهها و سخنرانیهای وی توسط برخی شاگردان جمعآوری و چاپ شده است. از جمله این کتب می توان به «آداب الطلاب»، «در محضر مجتهدی»، «اخلاص گنج سعادت»، «مؤدب آداب»، «طریق دوست» و ... اشاره کرد.
🔸 آیت الله مجتهدی که در سالهای آخر عمر از مشکلات تنفسی و قلبی رنج میبرد، سرانجام در ۲۳ دی ۱۳۸۶ در سن ۸۴ سالگی در تهران درگذشت و پیکر مطهرش را در یکی از کلاسهای مدرسه علمیه مجتهدی به خاک سپردند.
#تقویم_تاریخ
#دی_۲۳
#آیت_الله_مجتهدی
🔶 @Nahj_Et
🕌 حوائج الناس
امیرالمؤمنین عليه السلام:
مَن کَثُرَت نِعَمُ اللهِ عَلَيهِ کَثُرَت حَوائِجُ النّاسِ اِلَيهِ فَمَن قامَ للهِ فيهَا بِمَا يجِبُ عَرَّضَهَا لِلدَّوَامِ وَ البَقاءِ وَ مَن لَم يقُم فيها بِمَا يجِبُ عَرَّضَهَا لِلزَوالِ وَ الفَناءِ.
هر که از نعمت هاي خداوندي بيشتر بهره يابد، مردم نيازمند هم بيشتر به او رجوع مي کنند.
در #پاسخ به نيازهاي مردم هر که براي خدا برخيزد و بنابر توانايي هايي که دارد انجام وظيفه کند، تداوم نعمت هاي خداوندي را فراهم ساخته است و اگر انجام #وظيفه نکند، نعمت ها را به زوال و نيستي مي سپرد.
📙نهج البلاغه، حكمت 373
🔶 @Nahj_Et
📌 اولين حمله و بمباران شيميایی عراق عليه ايران در جنگ تحميلی
🔹 با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در ۳۱ شهریور ۵۹، رژیم بعث بارها با استفاده از سلاحهای میکروبی، شیمیایی و کشتار جمعی، قوانین و مقررات بین المللی را نقض نمود.
🔸ناکامی ارتش عراق در تأمین اهدافشان، فرماندهان این ارتش را بر آن داشت تا پس از مشورت با دولتهای استکباری، استفاده از سلاحهای شیمیایی را نیز در کنار دیگر سلاحهای جنگی و مرگبار خویش مورد توجه قرار دهند. اولین حمله ثبت شده شیمیایی عراق به ۲۳ دی ماه ۱۳۵۹ بازمیگردد که نیروهای ایرانی را در پنجاه کیلومتری غرب ایلام، با گلوله شیمیایی، مورد حمله قرار داد.
🔹از آن پس، عراق به استفاده از این سلاح ادامه داد. با ادامه این روند، ایران طی نامههای متعدد رسمی به دبیر کل سازمان ملل، با اعلام کاربرد سلاحهای شیمیایی توسط عراق، تقاضای اعزام گروه کارشناسی برای بررسی موضوع نمود.
🔸هرچند دبیر کل این موضوع را به شورای امنیت ارجاع داد و گروه کارشناسی پس از سفر به ایران این حملات را تأیید کرده و عراق را محکوم نمودند اما شورای امنیت، عکس العمل مناسب را نشان نداد و راه را بر تکرار این جنایات باز گذاشت. در نتیجه رژیم عراق از آن پس، بارها ایران را مورد حمله شیمیایی قرار داد که به شهید و مجروح شدن ده ها هزار نفر انجامید و با گذشت سالها از پایان جنگ، اثرات آن هنوز قربانی میگیرند.
#تقویم_تاریخ
#دی_۲۳
#دفاع_مقدس
#حمله_شیمیایی
🔶 @Nahj_Et
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌱امیرالمومنین علی علیه السلام :
🍃عرفت الله بفسخ العزائم و ...
خدا را از سست شدن ارادههای قوی گشوده شدن گرههای دشوار و درهم شکسته شدن تصمیم ها شناختم
📙نهج البلاغة ج ۱، ص ۵۱۱
🔶 @Nahj_Et
❤️🌸#علی_مرد_است🌸❤️
حاج آقای دشتی مترجم نهج البلاغه به آیتالله مرعشی گفتند: آقا دعا کنید ما در هزینه ی چاپ این کتاب دچار مشکل هستیم، آیتالله مرعشی نجفی فرمودند: آقای دشتی حکایت علی مَرده را شنیدی؟
شخصی بود در اصفهان، اوضاع مالی داغون...، یه خونهی کوچک که دو تا اتاق داشت. به همسرش گفت: بیا یکی از این اتاقها را خالی کنیم اتاق دوم را بکنیم محل پرورش مرغ و خروس
پذیرفت، قرار شد کف اتاق را بکنند تا قفسه بگذارند تعداد بیشتری مرغ و خروس جا بگیرد. مقداری کند دید چیزی برق میزند نگاه کرد دید الماسی از دل خاک آمد بیرون. سریع رفت بازار زرگرهای اصفهان، گفت این را کسی میخرد؟ گفتند: این خیلی قیمتی است این را فقط باید ببری بغداد آنجا از تو میخرند.
آمد وارد عراق شد چون محب امیرالمؤمنین بود گفت اول بروم نجف عرض ارادت کنم بعد بروم دنبال فروش الماس. روز آخر که میخواست خداحافظی کند و برود سمت بغداد دید خادم حرم دارد صدا میزند: (آن زمان حرم ضریح نداشت) ایها الناس، شیعیان مولا، کمک کنید مولا ضریح ندارد.
این بندهی خدا به عبارت ما امروزیها جوگیر شد گفت: ما که یک عُمر نداشتیم از این به بعد هم نداشته باشیم. خادم را صدا زد الماس را داد به خادم و گفت: این خیلی قیمتی است ضریح را درست کنید و به همهی کارهای حرم برسید همه را جواب میدهد خادم خوشحال رفت.
این شخص نشست گوشهی حرم، دیگر کاری نداشت بکند. یک لحظه پشیمان شد با خود گفت: عجب کاری کردم، کاش میفروختم و مقداری را میدادم حالا جواب زن و بچه را چه بدهم... در همین حالت که بوده به خواب فرو میرود در عالم خواب میبیند: آقا امیرالمؤمنین از داخل آن قبر که صندوق چوبی داشت آمدند بیرون و لاله گوشش را گرفتند و سه بار فرمودند:
حاجی الماسی (علی مَرد است)
زیر بار منت نامرد نمیرود
شخص از خواب بیدار شد و پشیمان شد... عرضه داشت: آقاجان غلط کردم نفهمیدم همه ی زندگیم فدای شما.
یک مرتبه دید پلیس وارد حرم شده و او را گرفتند، ترسید، فکر کرد اتفاق بدی افتاده! پرسید: چه شده؟ گفتند: ما اصفهان دنبالت میگشتیم؛ تلگراف زدیم گفتند آمدی نجف، آمدیم دنبالت؛ یک عموی بسیار پولدار داشتی در هندوستان از دنیا رفته وارثی ندارد جز تو، دنبالت میگردند بری اموال را تحویل بگیری.
با خود گفت: من نیم ساعت پیش الماس را دادم؛ این تلگراف بیشتر از بیست روز است دست به دست دنبال تو است اصلا قبل از اینکه الماسی پیدا کنی علی علیه السلام فکر تو را کرده است.
رفت هندوستان مال و اموال را تحویل گرفت؛ آمد در اصفهان بازار زرگری راه انداخت که مشابهش نبود در آن اطراف، اسمش را هم به برکت خطاب امیرالمؤمنین گذاشت: (حاجی الماسی)
آقای مرعشی فرمودند: آقای دشتی برای امیرالمؤمنین کار میکنید، نگران نباشید؛ «علی مَرد است».
🔶 @Nahj_Et
🌸تفاوت اخلاق زنان ومردان
✍حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام فرمودند : برخی از نيكوترين خلق و خوی زنان ، زشت ترين اخلاق مردان است ، مانند : تكبر و به خود باليدن ، ترس ، بخل ، هرگاه زنی متكبر باشد ، بيگانه را به حريم خود راه ندهد ، و اگر بخيل باشد ، اموال خود و شوهرش را نگهبان است ، و چون ترسان باشد ، از هر چيزی كه به آبروی او زيان رساند فاصله می گيرد .
📚 نهج البلاغة ، حکمت 234
🔶 @Nahj_Et