🔮#خطبه19
#بخش_دوم
🌓 وَ إِنَّ امْرَأً دَلَّ عَلَی قَوْمِهِ السَّیْفَ وَ سَاقَ إِلَیْهِمُ الْحَتْفَ لَحَرِیٌّ أَنْ یَمْقُتَهُ الْأَقْرَبُ وَ لَا یَأْمَنَهُ الْأَبْعَدُ .
#قال السید الشریف : یرید ( علیه السلام ) أنه أسر فی الکفر مرة و فی الإسلام مرة .
🍃و أما قوله ( علیه السلام ) دل علی قومه السیف فأراد به حدیثا کان للأشعث مع خالد بن الولید بالیمامة غر فیه قومه و مکر بهم حتی أوقع بهم خالد و کان قومه بعد ذلک یسمونه عرف النار و هو اسم للغادر عندهم .
🔮🔮🔮🌗🔮🔮🌔🔮🔮🔮
💢آن کس که خویشان خود را به دم شمشیر سپارد، و مرگ و نابودی را به سوی آنها کشاند، سزاوار است که بستگان او بر وی خشم گیرند و بیگانگان به او اطمینان نداشته باشند.
🍃(منظور امام (ع) این است که اشعث ابن قیس یک بار وقتی که کافر بود اسیر شد و بار دیگر آنگاه که مسلمان شد و شمشیرها را به سوی قبیله اش راهنمایی کرد،♨️
⚠️ مربوط به جریانی است که اشعث قبیله خود را فریب داد تا خالد بن ولید، آنها را غافلگیر کند و از دم شمشیر🗡 بگذراند که پس از آن خیانت او را با لقب (عرف النار) چیزی که آتش🔥 را بپوشاند، می نامیدند و این لقبی بود که به نیرنگباز می دادند).
🌍 eitaa.com/nahjamira ایتا
🌍 sapp.ir/nahj.amir.a سروش
امام على عليه السلام:
هر كه تلخى دوا را تحمل نكند، درد و بيمارى اش ادامه يابد
مَن لم يَحتَمِلْ مَرارَةَ الدواءِ دامَ ألَمُهُ
غررالحكم حدیث 9209
@nahjamira
نهج البلاغه 📜
🍎13#شرح_و_تفسير_حکمت147🍎 🍃 از سويى ديگر در حديثى از همان حضرت كه در غررالحكم آمده مى خوانيم: «العا
🍎14#شرح_و_تفسير_حکمت147🍎
✨امام(عليه السلام) در ادامه اين سخن از چهار گروه نام مى برد كه هيچ كدامشان شايسته حمل اين علوم الهى و اسرارآميز نيستند.
🍏🍏
در مورد گروه اول مى فرمايد: 💫«آرى كسى را مى يابم كه زود درك مى كند ولى (از نظر تقوا) قابل اطمينان و اعتماد نيست و دين را وسيله دنيا قرار مى دهد و از نعمت خدا بر ضد بندگانش استفاده مى كند و از دلائل الهى بر ضد اوليائش كمك مى گيرد»;💫
(بَلَى أَصَبْتُ لَقِناً غَيْرَ مَأْمُون عَلَيْهِ، مُسْتَعْمِلاً آلَةَ الدِّينِ لِلدُّنْيَا، وَمُسْتَظْهِراً بِنِعَمِ اللَّهِ عَلَى عِبَادِهِ، وَبِحُجَجِهِ عَلَى أَوْلِيَائِهِ).
🍋🍋🍋
«لَقِن» به معناى زيرك و باهوش است.✔️
🍁اين گروه همان عالمان بى تقوا هستند كه از نظر علمى ممكن است مراحلى را طى كرده باشند; ولى از نظر تعهد و احساس مسئوليت الهى پايشان لنگ است.
❌❌
اينها همان عالمانى هستند كه در دستگاه خلفاى جور و سلاطين ظالم توجيه گر اعمالشان بوده و تاريخ افرادى از اين قبيل را به خاطر دارد كه حتى گاه براى حفظ موقعيتشان #فتوا به ريختن #خون بى گناهان مى دادند و اينها خطرناك ترين دشمنان اسلامند.📛
🌍 eitaa.com/nahjamira ایتا
🌍 sapp.ir/nahj.amir.a سروش
🍎15#شرح_و_تفسير_حکمت147🍎
🍃در حديثى از اميرمؤمنان(عليه السلام) از حضرت مسيح(عليه السلام) مى خوانيم كه فرمود:
✨«الدِّينَارُ دَاءُ الدِّينِ وَالْعَالِمُ طَبِيبُ الدِّينِ فَإِذَا رَأَيْتُمُ الطَّبِيبَ يَجُرُّ الدَّاءَ إِلَى نَفْسِهِ فَاتَّهِمُوهُ وَاعْلَمُوا أَنَّهُ غَيْرُ نَاصِح لِغَيْرِهِ;
دينار موجب بيمارى دين است و عالِم طبيب دين است. هرگاه ديديد طبيب عوامل بيمارى را به سوى خود مى كشد او را در طبّش متهم سازيد و بدانيد (كسى كه به خودش رحم نمى كند) خيرخواه ديگران نيست».✨
🍏🍏🍎🍏🍏🍎🍏🍏🍎
💠سپس درباره گروه دوم مى فرمايد: «يا كسى كه مطيع حاملان حق است; اما چون بصيرتى به پيچ و خم هاى علم و شبهات ندارد با نخستين شبهه و ايراد، شك در دل او پيدا مى شود.‼️
✴️ آگاه باش (اى كميل!) نه اين به درد مى خورد و نه آن»; (أَوْ مُنْقَاداً لِحَمَلَةِ الْحَقِّ، لاَ بَصِيرَةَ لَهُ فِي أَحْنَائِهِ، يَنْقَدِحُ الشَّكُّ فِي قَلْبِهِ لاَِوَّلِ عَارِض مِنْ شُبْهَة. أَلاَ لاَ ذَا وَلاَ ذَاكَ).
✳️«اَحْناء» جمع «حِنْو» در اصل به هرچيزى گفته مى شود كه پيچ و خمى داشته باشد سپس به معناى جوانب نيز آمده است (چرا كه جوانب و اطراف اشيا غالباً انحنايى دارد).
⭕️اين گروه از يك نظر نقطه مقابل گروه اول اند...
🌍 eitaa.com/nahjamira ایتا
🌍 sapp.ir/nahj.amir.a سروش
#انتخابات
📚انتخابها را جدی بگیریم، در قبال آیندگان مسئولیم
یک غذاخوری بین راهی بر در ورودیش با خط درشت نوشته بود: «شما در این مکان غذا میل بفرمایید، ما پول آن را از نوه شما دریافت خواهیم کرد.» رانندهای با خواندن این تابلو، اتومبیلش را فوراً پارک کرد، وارد رستوران شد، ناهار مفصلی را سفارش داد و نوش جان کرد. بعد از خوردن غذا، سرش را پایین انداخت که بیرون برود ولی دید پیشخدمت با صورتحسابی بلند بالا جلویش سبز شده است.
با تعجب پرسید: «مگر شما ننوشتهاید پول غذا را از نوه من خواهید گرفت؟»پیشخدمت با خنده جواب داد: «چرا قربان، ما پول غذای امروز شما را از نوهتان خواهیم گرفت ولی این صورتحساب مربوط به پدربزرگ مرحوم شماست!»
🎯نتيجه اخلاقی:
اين داستان حقيقتی را در قالب طنز بيان میکند که کاملاً مصداق دارد. ممکن است ما کارهایی را انجام دهيم که آيندگان مجبور به پرداخت بهای آن باشند.
@nahjamira
#ماه_رجب
🌴24رجب سالروز فتح خیبر بدست امیرالمومنین (علیه السلام) ✨
💥طوری ز چارچوب در قلعه کنده است
انگار قلعه هیچ زمان در نداشته💥
🌍 eitaa.com/nahjamira ایتا
🌍 sapp.ir/nahj.amir.a سروش
نهج البلاغه 📜
🍎15#شرح_و_تفسير_حکمت147🍎 🍃در حديثى از اميرمؤمنان(عليه السلام) از حضرت مسيح(عليه السلام) مى خوانيم ك
🍎16#شرح_و_تفسير_حکمت147🍎
⭕️اين گروه از يك نظر نقطه مقابل گروه اول اند...
🍀 افرادى ضعيف الفكر و نادان و مغرور كه در برابر شبهه افكنان كاملا آسيب پذير اند، ميدان را خالى كرده و گاه به آن ها مى پيوندند.😓
🚨خطر اين گروه براى جهان اسلام و جامعه بشرى نيز كم نيست.
🍋🍋🍋
نمونه اين گروه جمعيت #خوارج بودند; هنگامى كه به توطئه و نيرنگ عمرو عاص قرآن بالاى نيزه ها رفت فورا ميدان را رها كردند
☢و هنگامى كه شبهه افكنى شعار «لا حُكْمَ إلاّ لِلّه» را سر داد در برابر على(عليه السلام) قيام كردند كه چرا مسئله حكميت را پذيرفته اى و العياذ بالله نسبت كفر به آن حضرت دادند و امثال آنها در جامعه امروز ما نيز كم نيست.
🌍 eitaa.com/nahjamira ایتا
🌍 sapp.ir/nahj.amir.a سروش
نهج البلاغه 📜
#حکمت147 ✨ #بخش_چهارم✨ 🔺هَا إِنَّ هَاهُنَا لَعِلْماً جَمّاً وَ أَشَارَ بِیَدِهِ إِلَی صَدْرِهِ لَ
مرتبط به شرح و تفسیر امروز✅
🍎17#شرح_و_تفسير_حکمت147🍎
✨💠حضرت درباره گروه سوم مى فرمايد: «يا كسى كه اسير لذت است و در چنگال شهوات گرفتار آمده (و به همين دليل دين و ايمانش را در پاى لذات و شهواتش قربانى مى كند)»; (أَوْ مَنْهُوماً بِاللَّذَّةِ سَلِسَ الْقِيَادِ لِلشَّهْوَةِ).✨
🔺«منهوم» به معناى شكم پرست و حريص است.
🔺«سَلِسَ الْقِياد» به كسى گفته مى شود كه به آسانى در برابر چيزى تسليم مى شود.
🍏🍏🍏🍋🍎🍎🍎
💠آن گاه به چهارمين گروه اشاره كرده مى فرمايد: ✨«يا كسى كه حريص به جمع مال و اندوختن آن است اين دو (اين گروه و گروه قبل) به هيچ وجه از دين داران نيستند و شبيه ترين موجودات به چهارپايانى هستند كه براى چَرا رها شده اند»;
⚡️(أَوْ مُغْرَماً بِالْجَمْعِ وَ الاِدِّخَارِ، لَيْسَا مِنْ رُعَاةِ الدِّينِ فِي شَيْء، أَقْرَبُ شَيْء شَبَهاً بِهِمَا الاَْنْعَامُ السَّائِمَةُ).
🔺«مُغْرِم» كسى است كه عاشق و دلباخته چيزى باشد.
🔺«سائِمَة» حيوانى است كه در چراگاه رها شود.
🐑🐐🐄
مى دانيم چهارپايان جز خور و خواب و شهوت چيزى را درك نمى كنند و بيچاره انسان، اشرف مخلوقات، آن قدر تنزل كند كه همسوى با آن ها باشد يا دنبال عيش و نوش و شهوت است و يا مشغول جمع مال و ثروت.❌
🌍 eitaa.com/nahjamira ایتا
🌍 sapp.ir/nahj.amir.a سروش
.
🔹ویژگی های حجت الهی
🔸فواید وجود حجت الهی در #نهج_البلاغه
🌍 eitaa.com/nahjamira ایتا
🌍 sapp.ir/nahj.amir.a سروش
🍎18#شرح_و_تفسير_حکمت147🍎
🌱امام(عليه السلام) در پايان اين سخن مى فرمايد: «اين گونه علم با مرگ حاملانش مى ميرد»; (كَذَلِكَ يَمُوتُ الْعِلْمُ بِمَوْتِ حَامِلِيهِ).😞
➖زيرا هيچ يك از اين گروه چهارگانه شايسته آن نيستند كه حامل علوم الهى باشند.
💢عالمانى كه حجت خدا در زمينند💢
💠امام(عليه السلام) در اين بخش از كلام خود كه در واقع جنبه استثنا از گفتار سابق را دارد مى فرمايد: «(درست است كه عالمان با عمل اندك اند و علم و دانش با مرگ حاملانش مى ميرد) ولى بار خدايا! آرى هرگز روى زمين از كسى كه به حجت الهى قيام كند خالى نمى شود...»
🍏🍏🍎🍏🍏🍋🍏🍏🍎🍏🍏
سپس امام(عليه السلام) به نكته مهمى درباره فوايد وجود حجت هاى الهى اعم از غائب و ظاهر پرداخته مى فرمايد: 🌱✨«وجود آنها به اين سبب است كه دلائل الهى و نشانه هاى روشن او هرگز باطل نگردد و از دست نرود»; (لِئَلاَّ تَبْطُلَ حُجَجُ اللَّهِ وَبَيِّنَاتُهُ).✨
🍎اين سخن در واقع يكى از پاسخ ها براى سؤال معروفى است كه درباره فلسفه وجود امام غائب(عليه السلام) مى شود
🍋🍋
و آن اين كه امام غائب(عليه السلام)افزون بر اين كه وجودش سبب #آرامش زمين و بركات الهى و تربيت و پرورش دل هاى آماده است،
⭕️ از طريق ولايت تكوينى همچون پرورش گل ها و ميوه ها به وسيله آفتاب پشت ابر، فايده ديگرى نيز دارد
✴️✳️
و آن اين است كه معارف اسلامى و حجج و بينات الهى و احكام شريعت را دست نخورده نگه مى دارد تا با #گذشت_زمان گرد و غبار نسيان و بطلان بر آنها ننشيند و آيين حق #تحريف نگردد تا زمانى كه ظاهر شود و همه را از اين آب زلال حيات بخش سيراب كند.
🌍 eitaa.com/nahjamira ایتا
🌍 sapp.ir/nahj.amir.a سروش
.
من نگـويم كه خدا بود على! نه هـرگز!
گر بشر بود خدا ، حضرت حـيدر مى شـد
گر رسالت به نـبى ختم نمى شد ، بى شك
مطمئنم كه عـلى نيز پـيمـبر مى شـد
#پيمان_طالبى
@nahjamira
💠 حدیث روز 💠
💎 ثمره یادآوری قیامت
🔻امام علی علیهالسلام:
مَنْ تَذَكَّرَ بُعْدَ السَّفَرِ اسْتَعَدَّ
❗️هر كس دورى سفر [قيامت] را ياد كند، آماده راه گردد.
📚 نهجالبلاغه، ص ۱۲۲۲، حکمت ۲۷۲
•┈┈••✾••┈┈•
@nahjamira
نهج البلاغه 📜
🍎18#شرح_و_تفسير_حکمت147🍎 🌱امام(عليه السلام) در پايان اين سخن مى فرمايد: «اين گونه علم با مرگ حاملان
🍎19#شرح_و_تفسير_حکمت147🍎
🍏حضرت در ادامه اين سخن به بيان عدد و صفات آنها مى پردازد و مى فرمايد: «آنها چند نفرند و كجا هستند؟ به خدا سوگند تعدادشان اندك...».
🌸 قرآن مجيد نيز درباره مؤمنان صالح العمل كه در درجات والاى ايمان قرار دارند مى گويد: «(وَقَلِيلٌ مَّا هُمْ); آنها (كه ايمان دارند و عمل صالح و ظلم و ستمى بر يكدگر نمى كنند) تعدادشان كم است».
🍏🍏
در اينجا اين سؤال پيش مى آيد كه امام معصوم در هر زمان يكى بيش نيست
⁉️چرا امام(عليه السلام) در اين عبارت و جمله هايى كه بعد از آن مى آيد از ضمير جمع استفاده مى كند و آنها را به صورت يك جمعيت ذكر مى نمايد؟
✳️پاسخ اين است كه امام(عليه السلام) وجود آنها را در طول زمان در نظر گرفته است. درست است امام معصوم در هر زمان يكى است; ولى هرگاه به مجموعه زمان هاى بعد از امام(عليه السلام) بنگريم امامان معصوم جمعيتى را تشكيل مى دهند.
🍎اين احتمال نيز هست كه منظور از به كار بردن ضميرِ جمع، امامان معصوم و اصحاب خاص آنان باشد.
🔮آن گاه امام(عليه السلام) به ذكر اوصاف اين اقليت عظيم الشأن و اين بندگان والاى پروردگار پرداخته و شش صفت برايشان ذكر مى كند. مى فرمايد: ✨«خداوند به واسطه آنها حجت ها و دلايلش را حفظ مى كند تا به افرادى كه نظير آنها هستند بسپارندو..».
🌍 eitaa.com/nahjamira ایتا
🌍 sapp.ir/nahj.amir.a سروش
🍎20#شرح_و_تفسير_حکمت147🍎
🔸امام(عليه السلام) در وصف دیگری مى فرمايد: «آنها به آنچه جاهلان از آن وحشت دارند انس گرفته اند»; (وَأَنِسُوا بِمَا اسْتَوْحَشَ مِنْهُ الْجَاهِلُونَ).
⭕️جاهلان پيوسته از اين وحشت دارند كه جاه و مقامشان از ميان برود و آينده زندگى مادى آنها دگرگون شود، و از اين مى ترسند كه اگر از حق طرفدارى كنند گروهى از دوستان خود را از دست خواهند داد;
✴️ ولى اين گروه از اولياء الله نه تنها از اين امور بيمناك نيستند بلكه به آن انس گرفته اند.
🍏🍏
آن گاه حضرت در ششمين و آخرين وصف مى فرمايد:✨ «آنها در دنيا با بدن هايى زندگى مى كنند كه ارواحشان به عالم بالا تعلق دارد!»;
💫 (وَصَحِبُوا الدُّنْيَا بِأَبْدَان أَرْوَاحُهَا مُعَلَّقَةٌ بِالْمَحَلِّ الاَْعْلَى).
🍃اشاره به اين كه گرچه آن ها از نظر جسمى در اين دنيا و در ميان انسان هاى ديگر هستند;
🍎🍎
ولى روحشان همنشين با ارواح اوليا و انبياى پيشين و فرشتگان مقرب است. به همين دليل دنيا در نظرشان بى ارزش و بالاترين ارزش براى آنها جلب رضاى پروردگارشان است.
#پایان
🌍 eitaa.com/nahjamira ایتا
🌍 sapp.ir/nahj.amir.a سروش
نهج البلاغه 📜
ضمن تبریک حلول ماه با عظمت رجب المرجب، *فایل مراقبه اعمال این ماه* که به صورت روزانه تقسیم شده، خدمت
#ماه_رجب داره تموم میشه، اگه تاالان استفاده نکردیم از این ماه، این چند روز رو دریابیم👌
4_5771549100717639061.mp3
21.39M
#پرواز_در_آسمان_رجب
🎙 #استاد_شجاعی
✨رجب؛ پیاله ات را از آسمان پُر میکند!
قیمت که بگیری،
دیگر نه گدای عاطفه ی کسی هستی!
نه دلخور از کم گذاشتن هایشان....
🌱 کم کم بزرگ می شوی!
راهم به بالا باز نشده😞
تشنه نماز نیستم😞
@nahjamira
💜اعمال شب و روز عید #مبعث
پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم)
💙اعمال شب عید مبعث :
🔹 غسل
🔸 زیارت حضرت امیرالمؤمنین (علیهالسلام)
🔹 دوازده رکعت نماز (به مفاتیح الجنان رجوع کنید)
🔸 قرائت دعای شب مبعث که مرحوم کفعمی در کتاب شریف «البلد الامین» نقل کرده است: "اَللّـهُمَّ إِنّي أَساَلُكَ بِالتَّجَلِّي الأعْظَمِ في هذِهِ اللَّيْلَةِ مِنَ الشَّهْرِ الْمُعَظَّمِ...".
این دعای شریف در مفاتیح الجنان نیز نقل شده است. (به اعمال شب مبعث رجوع کنید)
🧡اعمال روز #عید_مبعث :
🔹 غسل
🔸 روزه
🔹 صلوات فرستادن
🔸 زیارت حضرت رسول و امیرالمؤمنین (علیهماالسلام)
#ماه_رجب
@nahjamira
سلام علیکم.
عیدتون مبارک 💖
یکی از اعمال #عید_مبعث صلوات فرستادن هست، از جانب پیامبر اعظم (ص) صلوات میفرستیم برای تعجیل در فرج اقامون صاحب الزمان (عج)
لطفا تعداد مورد نظر و در شخصی (@aut3mm) اعلام کنید.
🌸 🌸میخوایم دل امام زمانمون رو شاد کنیم و ان شاء الله مورد عنایت آقا رسول الله قرار بگیریم.
از حالا تافردا 12شب فرصت دارید.
❤️اللهم صلعی محمد وآل محمد و عجل فرجهم❤️