🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: غيرت زن كفرآور، و غيرت مرد نشانه ايمان اوست.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت124
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
┄┅═══✼🍃🌼🍃✼═══┅┄
#شرح_حکمت
#پاسخ_به_شبهات
#حکمت124
2⃣: چراغیرت زن کفرآور است؟
#جواب:
چون در مواقعی که دین مرد بواسطه نیازهای غریزی در خطر است و راه سلامت دین او ازدواج مجدد است ممانعت زن میتواند باعث نابودی دین مرد شود و خود زن هم با مخالفت نسبت به حکمت خدا عملا کفر ورزیده است.
2⃣:بنده از سوالات جلسه قبل، نسبت به این پاسخ، اعتراض دارم. چرا در همه جا می گویند در یک دل، دو محبوب نمی گنجد؟ اما به ازدواج مجدد آقایون که میرسه، چندین محبوب در اون می گنجه؟؟ تازه اگر برفرض عدالت را هم بتواند برقرار کند.!!!
چرا خدا ، روح زن را لطیف قرار داد؟ این زن که تنها یک محبوب و معشوق دارد، آیا وقتی ببیند که همسرش دل در گرو دیگری دارد، چیزی از اون احساس و لطافت براش باقی می مانه؟؟؟؟ یا ویران می شود و فرو می ریزد؟
مگر زن، ذاتا معشوق آفریده نشده؟ به قول معرف زن ناز دارد و مرد نیاز، وقتی از تنها معشوق بودنِ همسرش خارج بشه و همسرش چندین معشوق پیدا کنه، دیگه آیا ناز -بنا به همین ضرب المثلی که مردها زیاد به کار می برند- برای این زن باقی می مونه؟
به هرحال همیشه کسی بهتر از آدم پیدا میشه... یعنی مرد ها همیشه می تونن خانمی بهتر از خانم خودشون پیدا کنن... بنابراین وقتی ببینن کسی ظاهرا بهتر می تونه درک شون کنه پس چنین نیازی پیدا می کنن و هر زمانی می تونن ازدواج مجدد کنن!!!!!
🖊حجتالاسلام مهدوی ارفع
┄┅═══✼🍃🌼🍃✼═══┅┄
┄┅═══✼🍃🌼🍃✼═══┅┄
#حکمت124
#جواب :
بنده از ابتدا می دانستم که این حکمت برای برخی از خواهران، تولید چالش شدید فکری و روحی می کند. از ابتدا عمدا به توضیح خیلی مختصری اکتفا کردم تا خود خواهران وارد تبیین جزیی تر و مفصل آن شوند. لذا در این مرحله باید کمی حوصله کنند تا بنده مساله را دقیقا بشکافم.البته همچنان راه نقد و گفتگو باز است.
چهار نکته را باید دقت کرد👇👇👇
✅نکته اول:
همانگونه که در جلسه قبل عرض شد، اسلام و امیرالمومنین به هیچ وجه تشویق ابتدایی به تعدد زوجات حتی از نوع موقت نکرده اند. بلکه آن را موکول به ضرورت و اضطرار و مشروط به شرایطی مانند توان رعایت بین همسران کرده اند. لذا خود قرآن کریم از طرفی با عبارت "فَانْكِحوا ما طابَ لَكُمْ مِنَ النِّسآء مَثْني و ثُلاثَ و رُباعٍ" مجوز تعدد زوجات دایمی را در موارد تعریف شده می دهد اما خودش هم می گوید:"البته شما نمی توانید عدالت بین زنانتان را کاملا پیاده کنید!" اما به هرحال جواز ازدواج را نفی و منتفی نمی کند چرا؟ چون احکام خدا دایر مدار مصالح و مفاسد حقیقی است که با خوش آمد من و شما کم و زیاد نمی شود. مثلا وقتی حقیقت در جامعه این است که غالبا جمعیت مردها کمتر از زنهاست زیرا مردها بیش از زنان در معرض حوادثی چون جنگ و خطرات شغلی مثل غرق شدن کشتی و سقوط از بلندی و ... قرار دارند. حالا زنانی که همسران خود را از دست میدهند آیا نیاز به همسر را هم از دست می دهند؟ نه! پس چه راهکار منطقی برای حل این معادله دارید جز جواز تعدد زوجات برای مردان دارای توان و شرایط خاص؟ زیربار این حکم کاملا منطقی رفتن یعنی مشارکت در سلامت و بالندگی جامعه و سلامت جامعه یعنی سلامت خود ما.
✅نکته دوم:
این اعتراض تندی که کرده اید، به بنده است یا به امیرالمومنین؟!! ظاهرا بنده که حرفی از خودم ندارم پس اعتراضتان به امیرالمومنین است! خب حالا دلیل اعتراضتان این است که سخن امیرالمومنین اشتباه است و با عدالت و عقل و... نمی سازد یا اینکه سخن درست است اما شما و خیلی از خانمها نمیخواهید زیربار آن بروید؟
در صورت اول، باید برگردیم به مبانی اعتقادی و عصمت اهل بیت را اثبات کنیم یا اینکه شما عدم عصمت ایشان را _العیاذ بالله_ انکار و رد کنید!
و در صورت دوم شما باید از خدا بخواهید تا این ضعف ایمان را به طریقی اصلاح کنید تا از باب "عسي أنْ تَكْرَهوا شيئاً و هو خيرٌ لَكُم و..." بپذیرید که همه خیر و شر و عمق خیر و شر وحقیقت خیر شر را "واللهُ يَعْلَمُ و أنْتُم لاتَعلَمون" باید بیاموزیم که ما عبدیم و او خداست و دو خدا در سرزمینی نمی گنجند "لوكانَ فيهِما آلَهةٌ إلا اللهُ لَفَسَدَتا" و نكند از كساني هستيم كه خدا دربارشون فرمود:" أفَرَأيتَ مَنِ اتَّخَذَ إلاهَههُ هَواه؟"
✅نكته سوم:
اینکه مساله را به "با یک دل دو معشوق نمیتوان داشت" ربط میدهید اولا من کمکی به شما می کنم و عرض می کنم این جمله برگرفته از آیه قرآن است که "و ما جَعَلَ اللهُ لِرَجُلٍ مِنْ قَلْبَينِ في جَوْفِه" خدا در درون هیچ کسی دو قلب قرار نداده است! اما مساله این است که این حقیقت هیچ ربطی به موضوع ما ندارد زیرا مثلا اگر ما یک دل داریم و با یک دل هم فقط یک محبوب باید داشته باشیم پس اگر خدا محبوب ما شد آیا دیگر مادر و پدر و همسر و فرزندان و از همه بالاتر پیامبر و اهل بیت را نباید دوست بداریم؟!! پس داشتن یک دل و نداشتن دو معشوق به معنایی نیست که شما برداشت کرده اید. ما پیامبر و اهل بیت و اساتید و شهدا و والدین و خانواده و ... را در راستای محبت خدا و برای خدا و به اذن خدا دوست داریم پس دو معشوق متضاد نداریم.
حالا در قضیه ما داشتن دو یا چند همسر هیچ ارتباطی با این آیه ندارد . چیزی که در ازدواج مهم است مراقبت از رضایت خدا از طریق ازدواج و تشکیل خانواده است.
✅نکته چهارم :
اینکه بالاخره هر مردی ممکن است خانمی بهتر از همسرخودش را ببیند و... این هم ربطی به مساله خودش را ببیند و... این هم ربطی به مساله ندارد زیرا اسلام چنین اجازه ای به مرد نداده است بلکه همانطور که عرض شد فقط به دلایل خاص مرد می تواند اقدام به ازدواج مجدد و متعدد کند مثلا مردی که همسرش نازا است نه اینکه حالا خانمی از جهتی بهتر از همسر اوست و او بتواند به این بهانه برود و با او ازدواج کند.
البته در نهایت احساسات شما را درک می کنم بالاخره همسر اول حضرت ابراهیم هم که خودش به دلیل نازایی به حضرت پیشنهاد ازدواج مجدد داد با همسر دوم نساخت و... بقیه ماجرا
🖊حجتالاسلام مهدوی ارفع
┄┅═══✼🍃🌼🍃✼═══┅┄
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: حكمت گمشده مومن است، حكمت را فراگير هر چند از منافقان باشد.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت80
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🌹🕊🌹🕊؛
🕊؛
🌹؛
#حکمت80
#سؤال:
حکمت به چه سخنی گفته میشود،چه خصوصیتی باید داشته باشد?
#جواب:
حکمت عبارت است از قول محکم ، یعنی آن سخنی که هیچ شک و شبهه و ریب و تردیدی بعد از آن برای صاحبش باقی نمی ماند.
این امر به دو بخش نیاز دارد :
🔴 یکی خود آن کلام ،گفتار ،موضوع و حقیقتی است که تحت عنوان حکمت بیان میشود .آنقدر قوی و محکم است که قابلیت تردید در آن وجود ندارد.
🔴اما بخش و بعد دوم ، دریافت کننده حکمت است، قلبی که چنان با ایمان به خداوند متعال و تقوا پاکیزه شده که وقتی این حقیقت درونش قرار میگیرد ، دچار شبهه و تردید نمی شود.
👈لذا قلب منافق ممکن است چیزی را که ارزش حکمت بودن دارد را دریافت کند ، اماچون دچار زنگار و بیماری است ، در آن حرف محکم هم دچار اشکالات و شبهات زیاد میشود.
✳️اما قلب مومن که به نور ایمان روشن شده ،و با تقوا پاکیزه شده است، وقتی حکمت درونش قرار میگیرد ،نسبت به آن حقیقت تا ابد ذره ای دچار شک و تردید نخواهد شد. لذا خداوند متعال در قران کریم حکمت را موهبتی میداند که به هرکس داده نمیشود.میفرماید: "یوتی الحکمة من یشاء " خداوند حکمت را به هرکس که مشیتش قراربگیرد عنایت میکند." ومن یوتی الحکمة فقد اوتی خیرا کثیرا" و هرکس حکمت به او داده شود خیرکثیر به او عنایت میگردد.(بقره . ۲۶۹)
🖊حجتالاسلام مهدوی ارفع
🕊
🌹🕊🌹🕊
شانزدهم آذر روزی است که در آن عزت دانشجو را درخشان تر از قبل و جایگاه والای دانشجو را بیش از پیش در جامعه یادآور میشود
روز فکرهای خلاق روز اندیشه های نو روز موجهای سازنده
روز دانشجو مبارک باد🌹🌷🌹https://eitaa.com/nahjdaneshjoo
🌻🌱هر روز یک حدیث زیبا وکاربردی در
#سبد_احادیث🌱🌻
💫سهم #روز_هجدهم💫
🔰سهم امروز از حکمت148 تا 155
18/ آذر/1403
#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه💚
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: انسان زير زبان خود پنهان است.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت148
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: نابود شد كسي كه ارزش خود را ندانست.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت149
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠 (مردي از امام درخواست اندرز كرد) و درود خدا بر او فرمود: از كسانی مباش كه بدون عمل صالح به آخرت اميدوار است، و توبه را با آرزوهای دراز به تاخير می اندازد، در دنيا چونان زاهدان سخن می گويد، اما در رفتار همانند دنياپرستان است، اگر نعمتها به او برسد سير نمی شود، و در محروميت قناعت ندارد، از آنچه به او رسيد شكرگزار نيست، و از آنچه مانده زياده طلب است، پرهيز می دهد اما خود پروا ندارد، به فرمانبرداری امر می كند اما خود فرمان نمی برد، نيكوكاران را دوست دارد، اما رفتارشان را ندارد، گناهكاران را دشمن دارد اما خود يكی از گناهكاران است، و با گناهان فراوان مرگ را دوست نمی دارد، اما در آنچه كه مرگ را ناخوشايند ساخت پافشاری دارد، اگر بيمار شود پشيمان می شود، و اگر تندرست باشد سرگرم خوشگذرانی هاست. در سلامت مغرور و در گرفتاری نا اميد است. اگر مصيبتی به او رسد به زاری خدا را می خواند اگر به گشايش دست يافت مغرورانه از خدا روی برمی گرداند، نفس به نيروی گمان ناروا بر او چيرگی دارد، و او با قدرت يقين بر نفس چيره نمی گردد، برای ديگران كه گناهی كمتر از او دارند نگران است و بيش از آنچه كه عمل كرده اميدوار است، اگر بی نياز گردد مست و مغرور شود، و اگر تهيدست گردد، مايوس و سست شود. چون كار كند در آن كوتاهي ورزد، و چون چيزی خواهد زياده روی نمايد، چون در برابر شهوت قرار گيرد گناه را برگزيده، توبه را به تاخير اندازد، و چون رنجی به او رسد از راه ملت اسلام دوری گزيند. عبرت آموزی را طرح می كند اما خود عبرت نمی گيرد، در پند دادن مبالغه می كند اما خود پندپذير نمی باشد، سخن بسيار می گويد، اما كردار خوب او اندك است. برای دنيای زودگذر تلاش و رقابت دارد اما برای آخرت جاويدان آسان می گذرد، سود را زيان، و زيان را سود می پندارد، از مرگ هراسناك است اما فرصت را از دست می دهد، گناه ديگری را بزرگ می شمارد، اما گناهان بزرگ خود را كوچك می پندارد، طاعت ديگران را كوچك و طاعت خود را بزرگ می داند، مردم را سرزنش می كند، اما خود را نكوهش نكرده با خود رياكارانه برخورد می كند، خوشگذرانی با سرمايه داران را بيشتر از ياد خدا با مستمندان دوست دارد، به نفع خود بر زيان ديگران حكم می كند اما هرگز به نفع ديگران، بر زيان خود حكم نخواهد كرد، ديگران را هدايت اما خود را گمراه می كند، ديگران از او اطاعت می كنند، و او مخالفت می ورزد، حق خود را به تمام می گيرد اما حق ديگران را به كمال نمی دهد، از غير خدا می ترسد اما از پروردگار خود نمی ترسد.
(اگر در نهج البلاغه نبود جز اين حكمت، برای اندرزدادن كافی بود. اين سخن، حكمتی رسا، و عامل بينایی انسان آگاه، و عبرت آموز صاحب انديشه است)
📒 #نهج_البلاغه #حکمت150
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: هر كس را پايانی است تلخ يا شيرين.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت151
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: آنچه روی می آورد، باز می گردد، و چيزی كه باز گردد گویی هرگز نبوده است.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت152
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: انسان شكيبا پيروزی را از دست نمی دهد هر چند روزگار آن طولانی شود.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت153
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: آن كس كه از كار مردمی خشنود باشد، چونان كسی است كه همراه آنان بوده، و هر كس كه به باطلی روی آورد، دو گناه بر عهده او باشد، گناه كردار باطل، و گناه خشنودی به كار باطل.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت154
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: عهد و پيمانها را پاس داريد به خصوص با وفاداران.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت155
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🌻🌱هر روز یک حدیث زیبا وکاربردی در
#سبد_احادیث🌱🌻
💫سهم #روز_نوزدهم💫
🔰سهم امروز از حکمت156تا 166
19/ آذر/1403
#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه💚
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: خدای را اطاعت كنيد كه در نشناختن پروردگار عذری نداريد.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت156
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: اگر چشم بينا داشته باشيد، حقيقت را نشانتان داده اند، اگر هدايت می طلبيد شما را هدايت كرده اند، اگر گوش شنوا داريد، حق را بگوشتان خوانده اند.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت157
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: برادرت را با احسانی که در حق او می کنی سرزنش كن، و شر او را با بخشش باز گردان.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت158
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: كسي كه خود را در جايگاه تهمت قرار داد جز خود را نكوهش نكند.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت159
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: هر كس قدرت به دست آورد، (قدرت منهای دین )زورگويی کند.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت160
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: هر كس خودرای شد به هلاكت رسيد، و هر كس با ديگران مشورت كرد، در عقلهای آنان شريك شد.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت161
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: آن كس كه راز خود را پنهان دارد، اختيار آن در دست اوست.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت162
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: فقر مرگ بزرگ است.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت163
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠 و درود خدا بر او فرمود :رعايت حق كسی كه او حق خویش را محترم نمی شمارد، نوعی بردگی اوست.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت164
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠هيچ اطاعتي از مخلوق، در نافرماني پروردگار روا نيست.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت165
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠و درود خدا بر او فرمود: مرد را سرزنش نكنند كه حقش را با تاخير گيرد بلكه سرزنش در آنجاست كه آنچه حقش نيست بگيرد.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت166
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
🌻🌱هر روز یک حدیث زیبا وکاربردی در
#سبد_احادیث🌱🌻
💫سهم #روز_بیستم💫
🔰سهم امروز از حکمت167 تا 177
20/ آذر/1403
#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه💚