✴️ادامه شرح فراز دوم:
💠شش دستور مهم به مالک
1⃣ محبوب ترین ذخایر نزد تو عمل صالح باشد»
🅾قرآن مجید مى فرماید: «(فَمَنْ کانَ یَرْجُوا لِقاءَ رَبِّهِ فَلْیَعْمَلْ عَمَلاً صالِحاً); پس هر که به لقاى پروردگارش امید دارد، باید کارى شایسته انجام دهد».
🅾و مى فرماید: «(الَیْهِ یَصْعَدُ الْکَلِمُ الطَّیِّبُ وَالْعَمَلُ الصّالِحُ یَرْفَعُهُ); سخنان پاکیزه به سوى او صعود مى کند و عمل صالح آن را بالا مى برد (و قبول مى کند و پاداش شایسته مى دهد)»
2⃣ دومین دستور : مالکیّت هواى نفس، یعنی به هنگام هیجان شهوات، انسان بتواند خود را کنترل کند.
🅾در حدیثى از امام صادق علیه السلام مى خوانیم :"از هواى نفس بترسید همان گونه که از دشمنان بیم دارید، چرا که چیزى دشمن تر از پیروى هواى نفس و آنچه «بى حساب» بر زبان انسان جارى مى شود نیست».
3⃣سومین دستور:بخل به خویشتن در برابر آنچه حرام است. یعنی انسان همچون بخیل که حاضر نیست درهم و دینارى از اموال خود را به کسى بدهد در برابر محرمات ایستادگى کند.
🅾نتیجه این کار آن است که راه انصاف را در همه حال مى پوید;
4⃣در دستور چهارم به مسأله بسیار مهمى اشاره مى کند که از سماحت و عظمت قوانین اسلامى پرده برمى دارد و آن اینکه
👈باید قلب تو مستقیماً با رحمت و محبّت و لطف نسبت به رعایا در تماس باشد.
🅾ممکن است تفاوت رحمت و محبّت و لطف در این باشد که رحمت مرتبه اول دوستى و خوش رفتارى است و محبّت درجه بالاتر و لطف آخرین درجه است.
🅾و شاید تفاوت این مراتب نسبت به موقعیت رعایا باشد; بعضى استحقاق رحمت دارند و بعضى که سودمندتر و مفیدترند شایسته محبّت و آنهایى که خدمت و تلاششان از همه بیشتر است سزاوار لطف اند.
5⃣پنجمین دستور که در واقع تأکیدى است بر دستور چهارم، اینکه پایه حکومت صحیح، مقتدر و عادلانه، بر قلوب و دل هاى مردم است نه بر شمشیرها و نیزه ها.
🅾آنها که بر دل ها حکومت دارند کشورشان امن و امان است و آنها که بر شمشیر تکیه مى کنند دائما در خطرند.
🅾می فرماید : رعایا در حکومت اسلامى از دو حالت خارج نیستند: یا اکثریت مسلمانند و مسلمان برادر مسلمان است و یا اقلیتى هستند که با مسلمانان زندگى مسالمت آمیز دارند که آنها انسانند و انسان نسبت به انسان باید نهایت محبّت را داشته باشد.
🅾 و تمام انسان ها و پیروان همه مذاهب مى توانند با مسلمانان زندگى مسالمت آمیز داشته باشند و در داخل کشورهاى اسلامى در سایه قوانین اسلام، جان و مال و ناموس و آبرویشان محفوظ باشد.
6⃣ششمین دستور که از مهم ترین دستورات مدیریت و مردم دارى است، 👈اینکه دانشمند و جاهل هر یک به تناسب حال خود گرفتار لغزش هایى مى شوند و هیچ کس نمى تواند ادعاى بى گناهى کند. حتى در حالات بعضى از انبیاى الهى گاهى ترک اولى دیده مى شود که اگر چه گناه نیست اما شایسته مقام آنها نیست.
👈همچنین گاه انسان بر اثر ناراحتی های جسمانى و روحانى، شکست در زندگى، از دست رفتن عزیزان و امثال اینها حالت عادى خود را از دست مى دهد و در این حال گرفتار لغزش هایى مى شود.
🅾امام(علیه السلام) به مالک اشتر عفو از خطاها را (تا آنجا که میسر است و راه دارد) دستور مى دهد
🅾و براى اینکه انگیزه این کار در وجود او تقویت شود وى را به خطاهایش در پیشگاه پروردگار توجّه داده، مى فرماید: آیا مایل نیستى خدا از خطاهاى تو بگذرد، پس تو هم از خطاهای رعایا و زیر مجموعه ات بگذر
#نامه53
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🔰با تمام وجود مهربان باش
🅾وَأَشْعِرْ قَلْبَکَ الرَّحْمَةَ لِلرَّعِیَّةِ، وَالْمَحَبَّةَ لَهُمْ، وَاللُّطْفَ بِهِمْ، وَلاَ تَکُونَنَّ عَلَیْهِمْ سَبُعاً ضَارِیاً تَغْتَنِمُ أَکْلَهُمْ، فَإِنَّهُمْ صِنْفَانِ: إِمَّا أَخٌ لَکَ فِی الدِّینِ، وَإِمَّا نَظِیرٌ لَکَ فِی الْخَلْقِ.... فَأَعْطِهِمْ مِنْ عَفْوِکَ وَصَفْحِکَ مِثْلِ الَّذِی تُحِبُّ وَتَرْضَى أَنْ یُعْطِیَکَ اللهُ مِنْ عَفْوِهِ وَصَفْحِهِ، فَإِنَّکَ فَوْقَهُمْ، وَوَالِی الاَْمْرِ عَلَیْکَ فَوْقَکَ، وَاللهُ فَوْقَ مَنْ وَلاَّکَ! وَقَدِ اسْتَکْفَاکَ أَمْرَهُمْ، وَابْتَلاَکَ بِهِمْ.
👈 و قلب خويش را کانون رحمت و محبّت و لطف به رعيت قرار ده
👈و در مورد آنان همچون درنده اى مباش که خوردنشان را غنيمت شمارى،
🅾 زيرا آنها دو گروهند يا برادر دينى تواند و يا انسان هايى که در آفرينش شبيه تو هستند (در هر حال بايد حقوق آنها را محترم بشمارى و بدان)
🅾از مردم لغزش ها و خطاهايى سر مى زند و مشکلاتى به آنها دست مى دهد (که آنها را از انجام وظيفه باز مى دارد)
🅾و به دست آنان از روى عمد يا خطا، کارهاى (خلافى) ظاهر مى شود (در اين گونه موارد) :
👈از عفو و گذشت خود آن قدر به آنها عطا کن که دوست دارى و خوشنود مى شوى خداوند از عفوش به تو عطا کند،
🅾زيرا تو فوق آنها هستى و پيشوايت فوق توست
🅾و #خداوند فوق کسى است که تو را زمامدار آنها قرار داده و تدبير امور آنها را از تو خواسته و به وسيله آنان تو را #آزمايش مى کند.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نامه_53
#پنجاه_نکته_حکومتی_دریک_نامه
#گذشت_از_خطای_مردم
عاشقهایی که هیچ وقت زیر میز نمیزنند!
#موضوع_روز : عشق تنها ابزار رسیدن به «قدم صدق» است!
✍️ خدا گفت این را، من نگفتم ؛
| مابینِ مؤمنین کسانی هستند که صِدق دارند برای عهدی که با خدا بستند!
بعضیها این عهد را به آخر بردند،
و بعضیها منتظرند تا این عهد را تمام و کمال ادا کنند،
و هیچ وقت عهدشان را تغییر ندادند! | أحزاب / ۲٣
※ این آیه میپیچد شبیه یک درد دنبالهدار در جانم!
| صدقوا ما عاهدوا | ...
ایستادن، با صادقانه ایستادن فرق میکند!
یاد ماجرای (فرزدق) افتادم!
امام به او گفته بود؛ مسلم به تکلیف خویش عمل کرد و تکلیف ما باقی مانده!
• از خودم میپرسم؛ تکلیف من چه میشود یعنی؟
«ایستادنِ از سر صدق» پلّهی قبلیِ مقام محمود است!
اگر استقامت صادقانهی کسی تأیید شود، دیگر بستر کسب مقام محمود، در جان او درست شده است.
• خیال خدا آنقدر از بابت این «عاشقها» راحت است که « و ما بدّلوا تبدیلا» برایشان نازل میکند..
یعنی آنها هیچ وقت زیر میز نمیزنند!
• با همان درد پیچیده، با خودم گفتم :
تهِ قصهی ما چه میشود یعنی؟
ما نیز از آن کسانی هستیم که خدا، «مابینِ مؤمنین» با انگشت نشانشان میگیرد و سری با لبخند به نشانِ تأیید صدقشان، تکان میدهد ؟
« مابینِ مؤمنین» ، یعنی فقط بعضیها که عاشقند !
| مِنَ المُؤمِنينَ رِجالٌ صَدَقوا ما عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ ۖ فَمِنهُم مَن قَضىٰ نَحبَهُ وَمِنهُم مَن يَنتَظِرُ ۖ وَما بَدَّلوا تَبديلًا. أحزاب/۲۳ |
※ هر چند آیه شأن نزول دارد!
اما انگار آیه ها هر لحظه در حالِ نزولند ... بی قید زمان و مکان !
و ما بدّلوا تبدیلا
@ostad_shojae
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
11.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✓ فقط همینها تا روز عاشورا کنار امام حسین علیه السلام ماندند ...
با همین یک شاخصه!
#عشق
#استاد_شجاعی
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
7.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 حسین دیدنی است😭😭
🎙 عینصاد
#️⃣ #امامت
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
بخش دوم - چارپایهخوانی (ای بهفدای روی ماهت؛ یا صاحب اللّوا) - حاج محمود کریمی.mp3
17.58M
چارپایهخوانی (ای بهفدای روی ماهت؛ یا صاحب اللّوا)
🏷 #حضرت_عباس
🎙 حاج_محمود_کریمی
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💠
وارث یحیی▫️ وجود مبارك #حسین_بن_علی_بن _ابی_طالب می فرمود: «أَنَّ مِنْ هَوَانِ اَلدُّنْیا عَلَى اَللَّهِ أَنَّ رَأْسَ یحْیى بْنِ زَكَرِیا أُهْدِی إِلَى بَغِی مِنْ بَغَایا بَنِی إِسْرَائِیلَ»؛ فرمود از پستی روزگار و از وهن و سستی روزگار همین بس كه سر مطهر #یحیای_شهید را برای یك ناپاك اسرائیلی هدیه بردند. ▫️ حضرت در این سفر تاریخی و سازنده اش، نام مبارك یحیای شهید را زیاد بر زبان جاری می كرد؛ یعنی من هم #راه_یحیی_را_می_روم و به همین سرنوشت مبتلایم كه سر مرا برای یك ناپاك اموی هدیه می برند. برای چنین كاری، #یحیی_گونه_بودن لازم است. ▫️ ما در #زیارت_وارث، سالار شهیدان را وارث انبیا از آدم تا خاتم می دانیم و به پیشگاه آن حضرت به عنوان وارث آدم تا خاتم عرض ادب می كنیم. یكی از كسانی كه وجود مبارك حسین بن علی به حق وارث اوست، یحیای شهید است. ▫️ ذات اقدس الهی به یحیای شهید فرمود: ﴿یا یحْیىٰ خُذِ الْكِتَابَ بِقُوَّة﴾؛ این #از_نوادر_تعبیرات_قرآن_كریم است كه به هر شخصی این چنین نمی گوید که ﴿خُذِ الْكِتَابَ بِقُوَّة﴾. یحیای شهید باید در راه دین سر بدهد و برای پذیرش چنین مسئولیتی، قدرت زایدی می طلبد که آن قدرت هم باید از ناحیه ذات اقدس الهی اعطا شود. ▫️ اینكه خدای سبحان به یحیای شهید فرمود: ﴿یا یحْیىٰ خُذِ الْكِتَابَ بِقُوَّة﴾، هم دادن كتاب است (یك) و هم تقویت نهان و نهاد یحیاست (دو)؛ اینكه می گوید بگیر؛ یعنی كتاب را دادم، بگیر، قدرت و قوت را دادم، بگیر، هر دو را با هم بگیر؛ ﴿یا یحْیىٰ خُذِ الْكِتَابَ بِقُوَّة﴾. #شهادت_حضرت_یحیی_علیه_السلام #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی 📚 سخنرانی محرم تاریخ: 1384/11/18 http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
27.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴
بر کرانه فرات⏪ جلسه ششم 👈 انبیا چیزی آورده اند كه برای #اصلاح_همه_شئون_جامعه خواهد بود؛ لذا خدای سبحان می فرماید اگر ما دفاع را بر مردم لازم نكنیم، اصولاً مراكز مذهب كم كم ویران می شود ﴿لَوْ لا دَفْعُ اللّهِ النّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ اْلأَرْضُ﴾. ▫️ می فرماید منشأ فساد زمین ویرانی #مراكز_مذهب است؛ یعنی اگر مراكز مذهب آباد نبود، اگر مراكز مذهب ویران شد، جامعه رو به تباهی می رود، گرچه فرمود: ﴿لَوْ لا دَفْعُ اللّهِ النّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ اْلأَرْضُ﴾ اگر دفاع نبود، مردم فاسد می شدند؛ اما این را باز كرد و فرمود: ﴿لَوْ لا دَفْعُ اللّهِ النّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوامِعُ وَ بِیعٌ وَ صَلَواتٌ وَ مَساجِدُ یذْكَرُ فیهَا اسْمُ اللّهِ﴾؛ یعنی اگر #دفاع_مقدس و جهاد نباشد، مراكز مذهب ویران می شود، آنگاه سخن از موعظه و نصیحت، تهذیب و تربیت و تزكیه نیست و اگر سخن از تهذیب و تزكیه نبود، فساد گسترش پیدا می كند. 📚 سخنرانی محرم تاریخ: 1379/01/22 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در #غزه معمولی شده گویا جنایت
دیگر نمیبیند کسی آمارها را ....
😥🤨😢😭😭
https://eitaa.com/quraanalkarim