✍نامه به عبدالله بن عباس
🌸بیان شهادت محمدبن ابوبکر
🅾أَمَّا بَعْدُ، فَإِنَّ مِصْرَ قَدِ افْتُتِحَتْ، وَمُحَمَّدُ بْنُ أَبِی بَکْر ـ رَحِمَهُ اللهُ ـ قَدِ اسْتُشْهِدَ، فَعِنْدَ اللهِ نَحْتَسِبُهُ وَلَداً نَاصِحاً، وَعَامِلاً کَادِحاً، وَسَیْفاً قَاطِعاً، وَرُکْناً دَافِعاً. وَقَدْ کُنْتُ حَثَثْتُ النَّاسَ عَلَى لَحَاقِهِ، وَأَمَرْتُهُمْ بِغِیَاثِهِ قَبْلَ الْوَقْعَةِ، وَدَعَوْتُهُمْ سِرّاً جَهْراً، وَعَوْداً وَبَدْءاً، فَمِنْهُمُ الاْتِی کَارِهاً، وَمِنْهُمُ الْمُعْتَلُّ کَاذِباً، وَمِنْهُمُ الْقَاعِدُ خَاذِلا.
🅾اما بعد (از ثناى و حمد الهى)
✍مصر (با نهايت تأسف به دست دشمن) افتاد و محمد بن ابى بکر که رحمت خدا بر او باد به شهادت رسيد
🅾ما اين مصيبت را به حساب خداوند مى گذاريم و اجر آن را از او مسئلت داريم.
✅ او فرزندى خيرخواه و کارگزارى تلاش گر و کوشا
✅و شمشيرى برنده و قاطع
✅و ستونى حافظ و مدافع بود.
🅾 من مردم را به ملحق شدن به او و کمک کردنش قبل از اين حادثه (بارها) امر کردم و تشويق و تحريص نمودم و در آشکار و پنهان و از آغاز تا پايان آنها را براى حرکت به سوى او (به سوى سرزمين مصر) فرا خواندم
🅾ولى (با نهايت تأسف) گروهى با کراهت آمدند و گروه ديگرى به دروغ به بيمارى و بهانه هاى ديگر متوسل شدند و جمع ديگرى آشکارا از قيام براى جهاد سر باز زدند و دست از ياريش کشيدند.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نامه_35
#نهج_البلاغه
🔰خدایا مرا از این یاران نجات ده!
✴️أَسْأَلُ اللهَ تَعَالَى أَنْ یَجْعَلَ لِی مِنْهُمْ فَرَجاً عَاجِلاً; فَوَ اللهِ لَوْ لاَ طَمَعِی عِنْدَ لِقَائِی عَدُوِّی فِی الشَّهَادَةِ، وَتَوْطِینِی نَفْسِی عَلَى الْمَنِیَّةِ، لاََحْبَبْتُ أَلاَّ أَلْقَى مَعَ هَؤُلاَءِ یَوْماً وَاحِداً، وَلاَ أَلْتَقِیَ بِهِمْ أَبَداً.
✴️از خدا تقاضا مى کنم که براى نجات من از ميان اين گونه افراد به زودى گشايشى قرار دهد (و مرا از آنها برهاند.) ✴️به خدا سوگند اگر علاقه من به هنگام پيکار با دشمن به شهادت نبود و خود را براى مرگ در راه خدا آماده نساخته بودم، ✴️دوست داشتم حتى يک روز با اين مردم روبه رو نشوم و هرگز آنها را ملاقات نکنم.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نامه_35
#نهج_البلاغه
☘عقیل بدان👇
فَسَرَّحْتُ إِلَیْهِ جَیْشاً کَثِیفاً مِنَ الْمُسْلِمِینَ، فَلَمَّا بَلَغَهُ ذَلِکَ شَمَّرَ هَارِباً، نَکَصَ نَادِماً، فَلَحِقُوهُ بِبَعْضِ الطَّرِیقِ، وَقَدْ طَفَّلَتِ الشَّمْسُ لِلاِْیَابِ، فَاقْتَتَلُوا شَیْئاً کَلاَ وَلاَ،... نَجَا فَدَعْ عَنْکَ قُرَیْشاً وَتَرْکَاضَهُمْ فِی الضَّلاَلِ، وَتَجْوَالَهُمْ فِی الشِّقَاقِ، وَجِمَاحَهُمْ فِی التِّیهِ
✍(در مورد ضحاک فرمانده لشکر معاويه توضيح خواسته بودى)
💠من سپاهى انبوه از مسلمانان را به سوى او گسيل داشتم.
🔷هنگامى که اين خبر به او رسيد دامن فرار به کمر زد و با ندامت و پشيمانى عقب نشينى کرد;
💠ولى سپاهيان من در بعضى از جاده ها به آنها رسيدند و اين هنگامى بود که خورشيد نزديک به غروب بود.
🔷 مدت کوتاهى اين دو لشکر با هم جنگيدند و اين کار به سرعت انجام شد; درست به اندازه توقف ساعتى (و ضحاک و لشکرش درمانده و پراکنده شدند)
💠و در حالى که مرگ به سختى گلويش را مى فشرد نيمه جانى از معرکه به در برد و از او جز رمقى باقى نمانده بود
🔷 و سرانجام با سختى و مشقت شديد از مهلکه رهايى يافت.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نامه_36
#نهج_البلاغه
فَإِنَّهُمْ قَدْ أَجْمَعُوا عَلَى حَرْبِی کَإِجْمَاعِهِمْ عَلَى حَرْبِ رَسُولِ اللهِ(صلى الله علیه وآله) قَبْلِی، فَجَزَتْ قُرَیْشاً عَنِّی الْجَوَازِی، فَقَدْ قَطَعُوا رَحِمِی، وَسَلَبُونِی سُلْطَانَ ابْنِ أُمِّی
💠(اما آنچه درباره مخالفت هاى قريش با من گفته اى) قريش را با آن همه تلاشى که در گمراهى و جولانى که در دشمنى و اختلاف و سرگردانى در بيابان ضلالت داشتند، رها کن.
🔷آنها با يکديگر در نبرد با من هم دست شدند همان گونه که پيش از من در مبارزه با رسول خدا(صلى الله عليه وآله) متحد گشته بودند.
💠خدا قريش را به کيفر اعمالشان برساند
🔷 آنها پيوند خويشاوندى را با من بريدند و خلافت فرزند مادرم (پيامبر(صلى الله عليه وآله)) را از من سلب کردند.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نامه_36
#نهج_البلاغه
✍از نامه هاى امام(علیه السلام) است که در پاسخ معاویه نگاشته است
💠 متأسفانه تا آنجا که ما اطّلاع داریم سیره نویسان و مورخان، متن نامه معاویه را نیاورده اند،
💠هرچند بخش هایى از آن از پاسخ امام(علیه السلام)روشن مى شود.
💠از قسمت اول نامه امام(علیه السلام) که معاویه را شدیدا به سبب هوا پرستى سرزنش مى کند چنین بر مى آید که او سخنانى جسورانه و نابخردانه در نامه خود به امام(علیه السلام) نوشته است.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نامه_37
#نهج_البلاغه
تو را با خون عثمان چه کار؟!
💠فَسُبْحَانَ اللهِ! مَا أَشَدَّ لُزُومَکَ لِلاَْهْوَاءَ الْمُبْتَدَعَةِ، وَالْحَیْرَةِ الْمُتَّبَعَةِ، مَعَ تَضْیِیعِ الْحَقَائِقِ وَاطِّرَاحِ الْوَثَائِقِ، الَّتِی هِیَ للهِِ طِلْبَةٌ، وَعَلَى عِبَادِهِ حُجَّةٌ. فَأَمَّا إِکْثَارُکَ الْحِجَاجَ عَلَى عُثْمَانَ وَقَتَلَتِهِ، فَإِنَّکَ إِنَّمَا نَصَرْتَ عُثْمَانَ حَیْثُ کَانَ النَّصْرُ لَکَ، وَخَذَلْتَهُ حَیْثُ کَانَ النَّصْرُ لَهُ، وَالسَّلاَمُ
💠سبحان الله! تو چقدر بر هوا و هوس هاى بدعت آميز و سرگردانى هايى که پيوسته از آن پيروى مى کنى اصرار دارى! 🌾اين کار توأم با ناديده گرفتن حقايق و دور افکندن پيمان هايى است که خدا آن را طلب کرده و حجت بر بندگان اوست.
💠اينکه پيوسته به خون عثمان و قاتلان او استدلال مى کنى (و گويا خود را ولى دم عثمان و مطالبه کننده خون او مى پندارى بسيار شگفت آور است، زيرا)
🌾تو آنجا به يارى عثمان برخاستى که در حقيقت يارى خودت(و به سود خودت) بود
💠ولى آنجا که يارى عثمان بود، دست از ياريش برداشتى (و او به آن سرنوشت گرفتار آمد)
والسلام.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نامه_37
#نهج_البلاغه
💟جرعه ای از بیکران قرآن
🌸بسم الله الرحمن الرحیم
ومن الناس من یعجبک قوله فی الحیاة الدنیا ویشهد الله علی ما فی قلبه وهو الد الخصام
و از مردم، کسانی هستند که گفتار آنان، در زندگی دنیا مایه اعجاب تو میشود؛ (در ظاهر، اظهار محبّت شدید میکنند) و خدا را بر آنچه در دل دارند گواه میگیرند. (این در حالی است که) آنان، سرسختترین دشمنانند.
💠کسانی با ترفندهاى مقايسهاى، آمارى، كارشناسى، تجربى و حدسهاى به ظاهر عالمانه، با تكيه بر مسائل اجتماعى و با شايعات، تهديد، تطميع و تبليغات می خواهند شمارا تحت تاثير قرار دهند.
💠 سوگند دروغ يكى از راههاى نفوذ است. «يُشْهِدُ اللَّهَ عَلى ما فِي قَلْبِهِ»
💠دشمنان از مقدّسات عليه مقدّسات و از مذهب عليه مذهب استفاده مىكنند و با سوگند به نام خدا، به رسول خدا خيانت مىكنند (حواسمان را جمع کنیم)
💠سوگند را وسیله ای برای توجیه و فرار از مسئولیت خود قرار ندهیم و به هر مناسبتی از خداوند ونام مقدس او خرج نکنیم ،این کارنوعی جسارت و بی ادبی است.
💠 در آیه بعد میفرماید نااهل اگر به قدرت رسد، همه چيز را به فساد مىكشاند. «إِذا تَوَلَّى سَعى»
💠بزرگترين خطر، نابودى اقتصاد و فرهنگ امّت است. «يُهْلِكَ الْحَرْثَ وَ النَّسْلَ»
💠هلاك حرث به معناى محو كشاورزى، و هلاك نسل، انحراف نسل آينده ،ونابودی نظام خانواده و تربيت فرزندان است.
💠و در آیه 206 می فرماید : حاكم بايد پندپذير باشد. «إِذا قِيلَ ... أَخَذَتْهُ الْعِزَّةُ»
💠بر طبق این سه آیه شناخت انسانهایی که قرار است مسئولیت جامعه را برعهده بگیرند بسیار ضروری است.
💠زيرا چه بسا انتخاب ما مشکلاتی در کل جامعه ایجاد کند که ما هم در بروز آنها شریک هستیم
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#آیات_قرآن
#سوره_بقره
💠نامه به مردم مصر
✍مِنْ عَبْدِاللهِ عَلِیّ أَمِیرِالْمُؤْمِنِینَ، إِلَى الْقَوْمِ الَّذِینَ غَضِبُوا للهِِ حِینَ عُصِیَ فِی أَرْضِهِ، وَذُهِبَ بِحَقِّهِ، فَضَرَبَ الْجَوْرُ سُرَادِقَهُ عَلَى الْبَرِّ وَالْفَاجِرِ، وَالْمُقِیمِ الظَّاعِنِ، فَلاَ مَعْرُوفٌ یُسْتَرَاحُ إِلَیْهِ، وَلاَ مُنْکَرٌ یُتَنَاهَى عَنْهُ.
✍اين نامه از بنده خدا على امير مؤمنان به سوى مردمى است که براى خدا خشمگين شدند
🔷 در آن هنگام که در زمينش عصيان شد و حق او از بين رفته بود،
🔷در آن هنگام که جور و ستم خيمه خود را بر سر نيکوکار و بدکار و حاضر و مسافر زده بود،
🔷 زمانى که نه معروف و نيکى وجود داشت که انسان در کنارش احساس آرامش کند و نه از منکر و زشتى ها اجتناب مى شد (تا مشمول لطف خدا گردد).
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نامه_38
#نهج_البلاغه
✴️شرح وتفسیر
✍نامه امام(علیه السلام) به اهل مصر در آن هنگام که مالک اشتر را براى زمامدارى آنها برگزید.
✍امام(علیه السلام) در آغاز نامه توصیف بلیغى از مردم مصر مى کند.
🔰در اینکه این تعبیرات اشاره به چه زمانى است شارحان نهج البلاغه آن را اشاره به زمانى مى دانند که عبدالله بن ابى سرح جنایت کار معروف، از سوى عثمان به فرماندارى مصر برگزیده شده بود.
🔰او هم با جمعى از ظالمان و اوباش به ظلم و ستم بر مردم مصر پرداخت و 👈نسبت به قوانین اسلامى کاملا بى اعتنا بود;👈 نه امر به معروف را عملا به رسمیت مى شناخت نه گامى در راه نهى از منکر برمى داشت.
🔰عبدالله بن ابى سرح کسى است که در آغاز جزء کاتبان وحى بود; ولى به علت خیانت، پیغمبر(صلى الله علیه وآله) بر او غضب کرد و آیه اى از قرآن در مذمت او نازل شد.
🔰او به مرتدان و مشرکان پیوست و بر ضد اسلام توطئه کرد
🔰 و به هنگام فتح مکّه یکى از افراد معدودى بود که پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) فرمان قتل آنها را صادر نمود و چون عبدالله برادر رضاعى عثمان بود، عثمان او را نزد خود پنهان ساخت.
🔰سپس او را نزد پیغمبر(صلى الله علیه وآله) آورد و براى او امان خواست.
پیغمبر(صلى الله علیه وآله)از او روى برگرداند. عثمان سه بار این کار را تکرار کرد.
🔰پیامبر(صلى الله علیه وآله)سرانجام پذیرفت و به او امان داد.
🔰هنگامى که عثمان با عبدالله از نزد پیغمبر(صلى الله علیه وآله)بیرون رفت پیغمبر(صلى الله علیه وآله)به اطرافیان خود فرمود: من بار اوّل و دوم که سکوت کردم براى این بود که یکى از شما برخیزد و گردن این خائن را بزند.
🔰مردى از انصار عرض کرد: چه خوب بود اشاره اى به من مى کردید اى رسول خدا.
پیغمبر(صلى الله علیه وآله)فرمود: شایسته انبیا نیست که نگاه هاى پنهانى کنند.
🔰 مردم مصر بر ضد این مرد جنایت کار شوریدند; ولى او محکم در جاى خود نشسته بود.
🔰به همین دلیل جمعى از مردم مصر درخواست عزل او را از عثمان داشتند. ولى عثمان نه تنها حاضر نشد که او را معزول دارد; بلکه نامه اى نوشت و به او توصیه کرد که بعضى از سران معترضان را در برابر چشم مردم به دار آویزد و بعضىن را شدیدا مجازات کند تا عبرت همگان گردد.
🔰معترضانِ مصرى نامه را از غلام کشف کردند و فریادشان بلند شد و گفتند باید به مدینه برگردیم و تا عزل عثمان از خلافت دست بر نداریم.
🔰در این هنگام گروه هاى دیگرى نیز از کوفه و بصره به مدینه آمدند آنها نیز شکایت هاى مشابهى داشتند.
🔰اضافه اینکه بسیارى از مهاجران و انصار معتقد بودند که عثمان با کارهایى که انجام داده لایق خلافت مسلمین نیست و باید از خلافت کناره گیرى کند; 🔰ولى عثمان همچنان مقاومت مى کرد.
این مقاومت خشم شورشیان را برانگیخت; خانه او را محاصره کردند و سرانجام به دست ابو حرب غافقىِ مصرى و یا افراد دیگر به قتل رسید.
🔰این در حالى بود که على(علیه السلام) فرزندان خود امام حسن و امام حسین(علیهما السلام) را به در خانه عثمان فرستاده بود که مانع ورود مردم به داخل خانه شوند، زیرا امام موافق قتل عثمان نبود
🔰 هرچند لازم مى دانست که عثمان از خلافت کناره گیرى کند. بعضى از غلامان عثمان به مردم تیر اندازى کردند
👈 و همین سبب شد که آنها از دیوار خانه عثمان بالا بیایند و او را به قتل برسانند،
✍نامه مورد بحث نشان مى دهد که
✅امام قیام مردمى مصریان را در خور ستایش مى شمرد.
✅در ضمن امام(علیه السلام) ویژگى هاى یک جامعه فاسد را در چند جمله کوتاه بیان فرموده و آن جامعه اى است که
✅عصیان پروردگار در آن ظاهر شود،
✅خیمه جور و ستم نیکان و بدان را زیر پوشش خود قرار دهد
✅و کسى در شهر و بیابان در امان نباشد، نیکى ها برچیده شود و زشتى ها گسترش یابد.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نامه_38
#نهج_البلاغه
SaberKhorasani-mer30download (6) (1).mp3
5.63M
اینهمه چشم به راهی نگرانم کرده / کتاب فاخر
#صابر_خراسانی
#امام_زمانم
✅ #فرصت_انس را دنبال کنید👇
https://eitaa.com/joinchat/690159634C1fb3904e6e
💢توبیخ عمروعاص در تبعیت از معاویه
💠فَإِنَّکَ قَدْ جَعَلْتَ دِینَکَ تَبَعاً لِدُنْیَا امْرِئ ظَاهِر غَیُّهُ، مَهْتُوک سِتْرُهُ، یَشِینُ الْکَرِیمَ بِمَجْلِسِهِ، وَیُسَفِّهُ الْحَلِیمَ بِخِلْطَتِهِ، فَاتَّبَعْتَ أَثَرَهُ، وَطَلَبْتَ فَضْلَهُ، اتِّبَاعَ الْکَلْبِ لِلضِّرْغَامِ یَلُوذُ بِمَخَالِبِهِ،... فَإِنْ یُمَکِّنِّی اللهُ مِنْکَ وَمِنِ ابْنِ أَبِی سُفْیَانَ أَجْزِکُمَا بِمَا قَدَّمْتُمَا، وَإِنْ تُعْجِزَا وَتَبْقَیَا فَمَا أَمَامَکُمَا شَرٌّ لَکُمَا، وَالسَّلاَمُ.
💠تو (اى عمرو بن عاص) دين خود را تابع کسى قرار داده اى که گمراهيش آشکار و پرده حيايش دريده است
💠و به افراد با شخصيت در مجلسش توهين مى کند و عاقل را با معاشرت خود سفيه مى سازد.
💠تو قدم در جاى قدم هاى او نهادى و بخشش او را خواستار شدى
💠 همچون سگى که به دنبال شير درنده اى برود و به چنگال او متوسل شود و منتظر پس مانده هاى شکار او باشد که به سويش افکنده شود.
💠تو با اين کار دنيا و آخرتت را تباه کردى.
💠 اگر طرفدار حق بودى، به آنچه مى خواستى مى رسيدى
💠 و اگر خداوند مرا بر تو و پسر ابوسفيان (معاويه) مسلط سازد، کيفر تمام آنچه را در گذشته انجام داديد به شما خواهم داد
💠و اگر من به شما دست نيابم و (بعد از من) باقى بمانيد، آنچه را (از عذاب الهى در آخرت) در پيش داريد براى شما بدتر است. والسلام.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نامه_39
#نهج_البلاغه
✍أَمَّا بَعْدُ، فَقَدْ بَلَغَنِی عَنْکَ أَمْرٌ، إِنْ کُنْتَ فَعَلْتَهُ فَقَدْ أَسْخَطْتَ رَبَّکَ، وَعَصَیْتَ إِمَامَکَ، وَأَخْزَیْتَ أَمَانَتَکَ. بَلَغَنِی أَنَّکَ جَرَّدْتَ الاَْرْضَ فَأَخَذْتَ مَا تَحْتَ قَدَمَیْکَ، وَأَکَلْتَ مَا تَحْتَ یَدَیْکَ، فَارْفَعْ إِلَیَّ حِسَابَکَ، وَاعْلَمْ أَنَّ حِسَابَ اللهِ أَعْظَمُ مِنْ حِسَابِ النَّاسِ، وَالسَّلاَمُ.
✍اما بعد (از حمد و ثناى الهى)،
🔰کارى از تو به من گزارش داده شده که اگر انجام داده باشى پروردگارت را به خشم آورده اى
🔰و پيشوايت را عصيان کرده اى
🔰و امانت خود را به رسوايى کشيده اى (و خود را به سبب خيانت رسوا و ننگين ساخته اى).
🔰به من خبر داده اند که تو زمين هاى آباد را ويران کرده اى
🔰و آنچه از بيت المال در زير دست تو بوده است را به خيانت برگرفته ای و خورده اى،
🔰بنابراين حساب خويش را براى من بفرست و بدان که حساب خداوند از حساب مردم (در قيامت) سخت تر و برتر است.
والسلام.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نامه_40
#نهج_البلاغه
پویش جهانی استغاثه به امام زمان عج الله فرجه
به این گروه بپیوندید و در این پویش شرکت کنید
https://eitaa.com/joinchat/1759903776C555d40b990
✴️ای کارگزار که همچون پسرعمو برایم عزیز بودی!
✍أَمَّا بَعْدُ، فَإِنِّی کُنْتُ أَشْرَکْتُکَ فِی أَمَانَتِی، وَجَعَلْتُکَ شِعَارِی وَبِطَانَتِی، وَلَمْ یَکُنْ رَجُلٌ مِنْ أَهْلِی أَوْثَقَ مِنْکَ فِی نَفْسِی لِمُوَاسَاتِی وَمُوَازَرَتِی وَأَدَاءِ الاَْمَانَةِ إِلَیَّ، فَلَمَّا رَأَیْتَ الزَّمَانَ عَلَى ابْنِ عَمِّکَ قَدْ کَلِبَ، وَالْعَدُوَّ قَدْ حَرِبَ، وَأَمَانَةَ النَّاسِ قَدْ خَزِیَتْ، وَهَذِهِ الاُْمَّةَ قَدْ فَنَکَتْ وَشَغَرَتْ، قَلَبْتَ لاِبْنِ عَمِّکَ ظَهْرَ الْمِجَنِّ فَفَارَقْتَهُ مَعَ الْمُفَارِقِینَ، وَخَذَلْتَهُ مَعَ الْخَاذِلِینَ، وَخُنْتَهُ مَعَ الْخَائِنِینَ، فَلاَ ابْنَ عَمِّکَ آسَیْتَ، وَلاَ الاَْمَانَةَ أَدَّیْتَ.
✍اما بعد (از حمد و ثناى الهى)
💢من تو را شريک خويش در امانتم (حکومت و زمامدارى) قرار دادم
💢 و تو را از خواص و صاحب سرّ خود گردانيدم
💢و در ميان خاندان و خويشاوندانم کسى مطمئن تر از تو براى همکارى، يارى و اداى امانت نسبت به من نبود
✍اما همين که ديدى زمان بر پسر عمويت سخت گرفته
🔰 و دشمن در نبرد با او محکم ايستاده 🔰و به غارتگرى دست زده
🔰 و امانت در ميان مردم خوار و بى مقدار شده
🔰و اين امت (از فرمان حق) تجاوز نموده و بى پناه گشته است
✍(در چنين شرايطى تو) به پسر عمويت پشت کردى
💢 و با کسانى که از او جدا شدند، همراه گشتى
💢 و با آنها که دست از ياريش کشيدند هماهنگ شدى
💢 و همراه خائنان، به او خيانت کردى; 💢نه پسر عمويت را يارى رساندى و نه امانت را ادا نمودى.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نامه_41
#نهج_البلاغه
✴️از نامه هاى امام(علیه السلام) به یکى از فرماندارانش
💠امام(علیه السلام) در آغاز این نامه به محبّت هایى که در حق این فرماندار کرده اشاره مى کند
و او را به یاد خدماتش به او مى اندازد تا از خطایى که مرتکب شده بسیار شرمنده شود.
✅او را در امر زمامدارى امت سهیم و شریک کرده و یکى از مهم ترین مناصب را در اختیار او گذارده است.
✅او را محرم اسرار خود و بطانه و شعار خویش قرار داده که نشانه نهایت اعتماد و خوش بینى است.
✅از میان تمام خویشاوندان و بستگان، او را از همه مطمئن تر براى همکارى در امر مهم حکومت اسلامى شناخته است، 💠بنابراین شایسته نبود که در برابر این همه محبّت و اعتماد و اطمینان، خلافى از او سر بزند.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نامه_41
#نهج_البلاغه