🌾🍃🌾🌿🌹﷽🌹🌿🌾🍃🌾
📣(خطبه شقشقيه که درد دل های امام علیه السلام از ماجرای سقیفه و غصب خلافت در این خطبه مطرح است.)
(قسمت-اول)
1⃣شكوه از ابوبكر و غصب خلافت
♦️آگاه باشيد! به خدا سوگند! ابابکر، جامه خلافت را بر تن کرد، در حالی که می دانست جايگاه من نسبت به حکومت اسلامی، چون مِحوَر آسياب است به آسياب، که دور آن حرکت می کند. او می دانست که سيل علوم از دامن کوهسار من جاری است، و مرغان دورپرواز انديشه ها، به بُلَندای ارزش من نتوانند پرواز کرد. پس من رِدای خلافت رها کرده و دامن جمع نموده از آن کناره گيری کردم و در اين انديشه بودم که آيا با دست تنها برای گرفتن حقِّ خود به پاخيزم؟ يا در اين محيط خفقان زا و تاريکی که به وجود آوردند، صبر پيشه سازم؟ که پيران را فرسوده، جوانان را پير، و مردان با ايمان را تا قيامت و ملاقات پروردگار اندوهگين نگه می دارد!. پس از ارزيابی درست، صبر و بردباری را خِرَدمندانه تر ديدم. پس صبرکردم در حالی که گويا خار در چشم و استخوان درگلوی من مانده بود. و با ديدگان خود می نگريستم که ميراث مرا به غارت می برند. تا اينکه خليفه اوّل، به راه خود رفت و خلافت را به پسر خَطّاب سپرد.
2⃣ بازی ابوبكر با خلافت
♦️سپس امام(علیه السلام) مَثَلی را با شِعری از أَعشی عنوان کرد: مرا با برادر جابر، «حيّان» چه شباهتی است؟ (من همه روز را در گرمای سوزان کار کردم و او راحت و آسوده در خانه بود!.) شگفتا! ابابکر که در حيات خود از مردم می خواست عذرش را بپذيرند، چگونه در هنگام مرگ، خلافت را به عقد ديگری در آورد؟. هر دو از شتر خلافت سخت دوشيدند و از حاصل آن بهره مند گرديدند.
3⃣ شكوه از عمر و ماجرای خلافت:
♦️سرانجام اوّلی حکومت را به راهی درآورد، و به دست کسی (عمر) سپرد که مجموعه ای از خشونت، سخت گيری، اشتباه و پوزش طلبی بود. زمامدار مانند کسی است که بر شتری سرکش سوار است، اگر عَنان محکم کشد، پرده های بينی حيوان پاره می شود، و اگر آزادش گذارد، در پرتگاه سقوط می کند. سوگند به خدا! مردم در حکومت دومی، در ناراحتی و رنج مهمّی گرفتار آمده بودند، و دچار دورويی ها و اعتراض ها شدند، و من در اين مدّت طولانی محنت زا، و عذاب آور، چاره ای جز شکيبايی نداشتم، تا آن که روزگار عُمَر هم سپری شد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه3
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸
🌾🍃🌾🌿🌹﷽🌹🌿🌾🍃🌾
📣(خطبه شقشقيه که درد دل های امام علیه السلام از ماجرای سقیفه و غصب خلافت در این خطبه مطرح است.)
(قسمت-دوم)
4⃣ شكوه از شورای عمر:
♦️سپس عمر خلافت را در گروهی قرار داد که پنداشت من همسنگ آنان می باشم! پناه بر خدا از اين شورا! در کدام زمان در برابر شخص اوّلشان در خلافت مورد ترديد بودم، تا امروز با اعضای شورا برابر شوم؟ که هم اکنون مرا همانند آنها پندارند؟ و در صَف آنها قرارم دهند؟ ناچار باز هم کوتاه آمدم، و با آنان هماهنگ گرديدم. يکی از آنها با کينه ای که از من داشت روی برتافت، و ديگری دامادش را بر حقيقت برتری داد و آن دو نفر ديگر که زشت است آوردن نامشان.
5⃣ شكوه از خلافت عثمان:
♦️تا آن که سومی به خلافت رسيد. دو پهلويش از پرخوری باد کرده، همواره بين آشپزخانه و دستشويی سرگردان بود، و خويشاوندان پدری او از بنی اميّه بپاخاستند و همراه او بيت المال را خوردند و بر باد دادند، چون شتر گرسنه ای که به جان گياه بهاری بيفتد، عثمان آن قدر اسراف کرد که ريسمان بافته او باز شد و أعمال او مردم را برانگيخت، و شکم بارگی او نابودش ساخت.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه3
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸
🌾🍃🌾🌿🌹﷽🌹🌿🌾🍃🌾
📣(خطبه شقشقيه که درد دل های امام علیه السلام از ماجرای سقیفه و غصب خلافت در این خطبه مطرح است.)
(قسمت-سوم)
6⃣ بيعت عمومی مردم با امير المؤمنين عليه السّلام:
♦️روز بيعت، فراوانی مردم چون يال های پر پُشت کفْتار بود، از هر طرف مرا احاطه کردند، تا آن که نزديک بود حسن و حسين(علیهماالسلام) لگدمال گردند، و رِدای من از دو طرف پاره شد. مردم چون گلّه های انبوه گوسفند مرا در ميان گرفتند. امّا آنگاه که بپاخاستم و حکومت را به دست گرفتم، جمعی پيمان شکستند و گروهی از اطاعت من سرباز زده از دين خارج شدند، و برخی از اطاعت حق سر بر تافتند، گويا نشنيده بودند سخن خدای سبحان را که می فرمايد: «سرای آخرت را برای کسانی برگزيديم که خواهان سرکشی و فساد در زمين نباشند و آينده از آنِ پرهيزکاران است». آری! به خدا قسم آن را خوب شنيده و حفظ کرده بودند، امّا دنيا در ديده آنها زيبا نمود، و زيور آن چشم هايشان را خيره کرد.
7⃣ مسؤوليت های اجتماعی
♦️"سوگند به خدايی که دانه را شکافت و جان را آفريد، اگر حضور فراوان بيعت کنندگان نبود، و ياران حجّت را بر من تمام نمی کردند، و اگر خداوند از علماء عهد و پيمان نگرفته بود که در برابر شکم بارگیِ ستمگران و گرسنگیِ مظلومان، سکوت نکنند، مهار شتر خلافت را بر کوهان آن انداخته، رهايش می ساختم، و آخر خلافت را با کاسه اوّل آن سيراب می کردم. آنگاه می ديديد که دنيای شما نزد من از آب بينی بزغاله ای بی ارزش تر است. گفتند: در اينجا مردی از أهالی عراق بلند شد و نامه ای به دست امام(علیه السلام) داد و امام(علیه السلام) آن را مطالعه می فرمود، گفته شد مسايلی در آن بود که می بايست جواب می داد. وقتی خواندن نامه به پايان رسيد، ابن عبّاس گفت: يا اميرالمؤمنين! چه خوب بود سخن را از همانجا که قطع شد آغاز می کرديد؟ امام(علیه السلام) فرمود: هرگز! ای پسر عبّاس، شعله ای از آتش دل بود، زبانه کشيد و فرو نشست، (ابن عبّاس می گويد: به خدا سوگند! بر هيچ گفتاری مانند قطع شدن سخن امام(علیه السلام) اين گونه اندوهناک نشدم، که امام(علیه السلام) نتوانست تا آنجا که دوست دارد به سخن ادامه دهد.)
می گويم: معنای سخن امام(علیه السلام) که فرمود: «کراکب الصّعبة» اين است که اگر سوارکار، مهار شتر سرکش را سخت بکشد و مرکب چموش نافرمانی کند، بينی او پاره می شود، و اگر مهارش را رها کند، چموشی کرده در پرتگاهِ سقوط قرار می گيرد و صاحبش قدرت کنترل او را ندارد. می گويند «اشنق الناقه» يعنی به وسيله مهار، سرشتر را بالا بکشد و «شنقها» نيز می گويند که ابن سکيت در کتاب اصلاح المنطق گفته است؛ اينکه فرمود «اشنق لها» و نفرمود «اشنقها» برای آنکه اين کلمه را مقابل «اسلس لها» قرار داد، گويی فرموده باشد که اگر سر او را بالا کشد، يعنی آن را واگذارد تا سر خود را بالا نگاه دارد."
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه3
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸
http://dl.baradmusic.ir/Files2/Monajate%20ba%20khoda-Mahmoud%20karimi-baaradmusic.ir.mp3
مناجات با خدا"با روی سیاه، با گریه و آه'
مداح :محمود کریمی
4_5821334471827261210.mp3
554.8K
اللّٰهُمَّ اِنّا لٰا نَعْلَمُ مِنْهُ الّا خَیْراً ..
۱:۲۰
#به_یاد_حاجقاسم
@hojre_name
#اولین_ختم_نهج_البلاغه
#در_192_روز
🥀 تقدیم به ساحت مقدس امام زمان(عج_الله_فرجه)
🌷 #روز_صد_و_نود 🌷
به نیابت از عبد صالح خدا
🌿 شهید جبار عراقی🌿
👈 #خطبه2
🌹لطفا با حضور در کانال سهم امروز را مطالعه بفرمایید.👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌾🍃🌾🌿🌹﷽🌹🌿🌾🍃🌾
📣( پس از بازگشت از نبرد صفين در سال ۳۸ هجری ایراد فرمود.)
(قسمت-اول)
1⃣ستايش پروردگار
♦️ستايش می کنم خداوند را، برای تکميل نعمت های او و تسليم بودن در برابر بزرگی او، و ايمن ماندن از نافرمانی او. و در رفع نيازها از او ياری می طلبم؛ زيرا آن کس را که خدا هدايت کند، هرگز گمراه نگردد، و آن را که خدا دشمن دارد، هرگز نجات نيابد و هر آن کس را که خداوند بی نياز گرداند، نيازمند نخواهد شد. پس ستايش خداوند، گرانسنگ ترين چيز است، و برترين گنجی است که ارزش ذخيره شدن دارد، و گواهی می دهم که جز خدای يکتای بی شريک، معبودی نيست، شهادتی که اخلاص آن آزموده و پاکی و خلوص آن را باور داريم و تا زنده ايم بر اين باور استواريم، و آن را برای صحنه های هولناک روز قيامت ذخيره می کنيم، زيرا شهادت به يگانگی خدا، نشانه استواری ايمان، بازکننده درهای احسان، مايه خشنودی خدای رحمان، و دورکننده شيطان است.
2⃣ويژگی های پيامبر اسلام (صلی الله علیه وآله وسلم)
♦️و شهادت می دهم که محمّد(صلی الله علیه و آله)بنده خدا و فرستاده اوست. خداوند او را با دينی آشکار، و نشانه ای پايدار و قرآنی نوشته شده و استوار و نوری درخشان و چراغی تابان و فرمانی آشکارکننده فرستاد تا شک و ترديدها را نابود سازد و با دلايل روشن استدلال کند، و با آيات الهی مردم را پرهيز دهد، و از کيفرهای الهی بترساند.
3⃣ شناخت عصر جاهليت:
♦️خدا پيامبرِ اسلام را زمانی فرستاد که مردم در فتنه ها گرفتار شده، رشته های دين پاره شده و ستون های ايمان و يقين ناپايدار بود. در اصول دين اختلاف داشته، و امور مردم پراکنده بود؛ راه رهايی دشوار و پناهگاهی وجود نداشت؛ چراغ هدايت بی نور، و کوردلی همگان را فرا گرفته بود. خدای رحمان معصيت می شد و شيطان ياری می گرديد؛ ايمان بدون ياور مانده و ستون های آن ويران گرديده و نشانه های آن انکار شده، راه های آن ويران و جادّه های آن کهنه و فراموش گرديده بود. مردم جاهلی شيطان را اطاعت می کردند و به راه های او می رفتند و در آبشخور شيطان سيراب می شدند. با دست مردم جاهليّت، نشانه های شيطان، آشکار و پرچم او برافراشته گرديد. فتنه ها، مردم را لگدمال کرده و با سُم های محکم خود، نابودشان کرده و پابرجا ايستاده بود. امّا مردم حيران و سرگردان، بی خبر و فريب خورده، در کنار بهترين خانه (کعبه) و بدترين همسايگان (بت پرستان) زندگی می کردند. خواب آنها بيداری، و سُرمه چشم آنها اشک بود؛ در سرزمينی که دانشمند آن لب فرو بسته و جاهل گرامی بود.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه2
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸
🌾🍃🌾🌿🌹﷽🌹🌿🌾🍃🌾
📣( پس از بازگشت از نبرد صفين در سال ۳۸ هجری ایراد فرمود.)
(قسمت-دوم)
4⃣ويژگيهای اهل بيت (علیهم السلام)
♦️عترت پيامبر(علیه السلام) جايگاه اسرار خداوندی و پناهگاه فرمان الهی و مَخزنِ علمِ خدا و مَرجع احکام اسلامی، و نگهبان کتاب های آسمانی و کوه های هميشه استوار دين خدايند. خدا به وسيله اهل بيت (علیهم السلام) ، پشت خميده دين را راست نمود و لرزش و اضطراب آن را از ميان برداشت.
5⃣ سیمای فاسدان
♦️در برابر فاسدانی که تخم گناه افشاندند، و با آب غرور و فريب آبياری کردند، و محصول آن را که جز عذاب و بدبختی نبود، برداشتند.
6⃣ جایگاه خاندان پیامبر صل الله علیه وآله وسلم
♦️کسی را با خاندان رسالت نمی شود مقايسه کرد و آنان که پرورده نعمت هدايت اهل بيت پيامبرند با آنان برابر نخواهند بود. عترت پيامبر(صلی الله علیه و آله)اساس دين، و ستون های استوار يقين می باشند. شتاب کننده، بايد به آنان بازگردد و عقب مانده بايد به آنان بپيوندد؛ زيرا ويژگی های حقّ ولايت به آنها اختصاص دارد و وصيّت پيامبر(صلی الله علیه و آله)نسبت به خلافت مسلمين و ميراث رسالت، به آنها تعلّق دارد. هم اکنون (که خلافت را به من سپرديد) حق به اهل آن بازگشت، و دوباره به جايگاهی که از آن دور مانده بود، بازگردانده شد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه2
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸🌿🌸🌿🌸🌿🌸
🔴 توصیه اخلاقی از شهید حاج قاسم سلیمانی به علی نجیبزاده
علی عزیز چهار چیز را فراموش نکن
۱- اخلاص، اخلاص، اخلاص. یعنی گفتن، انجام دادن و یا ندادن برای خدا
۲- قلبت را از هر چیز غیر از او خالی کن و پر از محبت او و اهلبیت(ع) کن
۳- نماز شب توشه عجیبی است
۴- یاد دوستان شهید ولو به یک صلوات
برادرت، دوستدارت سلیمانی ۹۱/۷/۲۱
دوستان سفر کرده بدنیای باقی خصوصا شهدا را یاد کنیم با ذکر صلوات
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍ وَعَجِّلْفَرَجَهُمْ