خوش رویی
صَدْرُ الْعَاقِلِ صُنْدُوقُ سِرِّهِ، وَالْبَشَاشَةُ حِبَالَةُ الْمَوَدَّةِ،وَالاِْحْتِمَالُ قَبْرُ الْعُیُوبِ.
⭕️ امام(علیه السلام) در این عبارات نورانى بر چهار مطلب تأکید مى کند:
👈 دوم: «.... وخوشرويي وسيله دوست يابي است...
⭕️بدون شک افراد خوشرو و خوش برخورد که با چهره گشاده و لب هاى پرتبسم با دیگران برخورد مى کنند، دوستان زیادى خواهند داشت و ⭕️به عکس، افرادى که با قیافه در هم کشیده و عبوس و خشم آلود با دیگران روبه رو مى شوند مردم از آنها متنفر مى گردند.
⭕️از آنجا که جلب محبت باعث اتحاد صفوف و وحدت کلمه مى شود، در روایات اسلامى ثواب هاى زیادى براى خوشرویى نقل شده است; از جمله در حدیثى از امیر مؤمنان على(علیه السلام) مى خوانیم که فرمود: «هنگامى که برادران دینى خود را ملاقات مى کنید با هم مصافحه کنید و بشاشت و مسرت را در برابر آنها اظهار کنید و در نتیجه هنگامى که از هم جدا مى شوید گناهان شما بخشوده خواهد شد».
⭕️در روایتى از پیامبر(صلى الله علیه وآله) آمده است که فرمود:شما نمى توانید همه مردم را با اموال خود راضى کنید (چرا که نیازها بسیار زیاد و اموال کم است) بنابراین آنها را با چهره گشاده و خوشرویى ملاقات کنید (که سرمایه اى فنا ناپذیر و مایه خوشنودى مردم است)».
🅾 #حکمت6
#نهج_البلاغه
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌿🌸🌿🌸🌿🌸
خودپسندی-شرح حکمت۶.mp3
6M
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت6/ بخش دوم
⭕️ خودپسندی
✅حكمت 454
✅خطبه 192،بند7
✅خطبه 230
✅خطبه 87،بند2
✅خطبه 194،بند4
✅خطبه 192، بند5
✅خطبه 192، بند4
🌾💦🌾💦🌾💦
💠حضرت امیر علیه السلام فرمود:
بسا روزه داری كه بهره ای جز گرسنگی و تشنگی از روزه داری نبرد، و یا شب زنده داری که چيزی جز رنج و بی خوابی به دست نياورد، خوشا خواب زيركان، و افطارشان.
🅾 #حکمت145
#نهج_البلاغه
🌿🌸🌿🌸🌿🌸
🌾💦🌾💦🌾💦
💠و درود خدا بر او فرمود:
ايمان خود را با صدقه دادن، و اموالتان را با زكات دادن نگاه داريد، و امواج بلا را با دعا از خود دور سازید .
🅾 #حکمت146
🌿🌸🌿🌸🌿🌸
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه #در_365_روز
#دومین_ختم_نهج_البلاغه
تقدیم به ساحت مقدس حضرت #فاطمه سلام الله علیها
🌹 #روز_بیست_و_یکم
🍁به نیابت از عبد صالح خدا🍁
🍃#مرحوم شیخ احمد کافی
👈 #حکمت147
🌹لطفا با حضور در کانال سهم امروز را مطالعه بفرمایید.👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌾💦🌾💦🌾💦
قسمت اول :
(كميل بن زياد می گويد: امام دست مرا گرفت و به سوی قبرستان كوفه برد، آنگاه آه پردردی كشيد و فرمود):
💠ای كميل بن زياد! اين قلبها بسان ظرفهایی هستند، كه بهترين آنها فراگیر ترين آنهاست، پس آنچه را می گويم نگاهدار:
1⃣اقسام مردم (مردم شناسی)
مردم سه دسته اند،
✅ دانشمند الهی و
✅آموزنده ی بر راه رستگاری و
✅ پشه هایی که دستخوش باد و طوفان و هميشه سرگردانند، كه به دنبال هر سر و صدایی می روند، و با وزش هر بادی حركت می كنند، نه از روشنایی دانش نور گرفتند، و نه به پناهگاه استواری شتافتند.
2⃣ارزشهای والای دانش
ای كميل: #دانش بهتر از مال است، زيرا علم تو را نگهبان است، و مال را تو بايد نگهبان باشی، مال با بخشش كاستي پذيرد اما علم با بخشش فزونی گيرد، و مقام و شخصيتی كه با مال به دست آمده با نابودی مال، نابود می گردد.
ای كميل بن زياد! #شناخت علم راستين (علم الهی) آيينی است كه با آن پاداش داده می شود، و انسان در دوران زندگی با آن خدا را اطاعت می كند، و پس از مرگ، نام نيكو به يادگار گذارد، دانش فرمانروا، و مال فرمانبر است.
🅾 #حکمت147
#نهج_البلاغه
🌿🌸🌿🌸🌿🌸
🌾💦🌾💦🌾💦🌾
قسمت دوم:
3⃣ ارزش دانشمندان
ای كميل! ثروت اندوزان بی تقوا مرده اند گرچه به ظاهر زنده اند، اما #دانشمندان! تا دنيا برقرار است زنده اند، بدنهايشان گرچه در زمين پنهان اما ياد آنان در دلها هميشه زنده است.
4⃣ اقسام دانش پژوهان
بدان، كه در اينجا (اشاره به سينه مبارك كرد) دانش فراوانی انباشته است، ای كاش كسانی را می يافتم كه می توانستند آن را بياموزند،
آری تيزهوشانی می يابم اما مورد اعتماد نمی باشند، دين را وسيله دنيا قرار داده، و با نعمتهای خدا بر بندگان، و با برهانهای الهی بر دوستان خدا فخر می فروشند. يا گروهی كه تسليم حاملان حق می باشند اما ژرف انديشی لازم را در شناخت حقيقت ندارند، كه با اول شبهه ای، شك و ترديد در دلشان ريشه می زند، پس نه آنها، و نه اينها، سزاوار آموختن دانشهای فراوان من نيستند. يا ديگری كه سخت در پی لذت بوده، و اختيار خود را به شهوت داده است، يا آن كه در ثروت اندوزی حرص می ورزد، هيچكدام از آنان نمی توانند از دين پاسداری كنند، و بيشتر به چهارپايان چرنده شباهت دارند، و چنين است كه دانش با مرگ دانشمندان می ميرد.
5⃣ ویژگی های رهبران الهی
آری ! خداوندا! زمين هيچگاه از #حجت الهی خالی نيست، كه برای خدا با برهان روشن قيام كند، يا آشكار و شناخته شده، يا بيمناك و پنهان، تا حجت خدا باطل نشود، و نشانه هايش از ميان نرود، 👈تعدادشان چقدر؟ و در كجا هستند؟
به خدا سوگند! كه تعدادشان اندك ولی نزد خدا بزرگ مقدارند، كه خدا به وسيله آنان حجتها و نشانه های خود را نگاه می دارد، تا به كساني كه همانندشان هستند بسپارد، و در دلهای آنان بكارد، آنان كه دانش، نور حقيقت بينی را بر قلبشان تابيده، و روح يقين را دريافته اند، كه آن چه را خوشگذران ها دشوار می شمردند، آسان گرفتند، و با آنچه كه ناآگاهان از آن هراس داشتند انس گرفتند در دنيا با بدنهایی زندگی می كنند، كه ارواحشان به جهان بالا پيوند خورده است،#آنان جانشينان خدا در زمين، و دعوت كنندگان مردم به دين خدايند.
👈آه، آه، چه سخت اشتياق ديدارشان را دارم؟ كميل! هرگاه خواستی بازگرد.
🅾#حکمت147
#نهج_البلاغه
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌿🌸🌿🌸🌿🌸🌿
شرح دعای ندبه_4.mp3
11.06M
#شرح_دعای_ندبه ۴
✨ لازمهی رسیدن ، #رفتن است ...
رفتن همیشه به معنای ترک کردن نیست!
بلکه می توانی چیزی را داشته باشی، کنارش باشی، اما از آن آزاد باشی ...
دعای ندبه این رفتن را به زهد معنا میکند:
#زهد ، تنها شرط رسیدن به دغدغههای بلند این دعاست.
#استاد_شجاعی 🎤