💦💦💦💦💦💦💦
آب جوشیده ای که به محض جوشیدن از روی آتش برداشته و ولرم شده باشد را آب فاتر می گویند و نوشیدن آب فاتر فواید بسیاری دارد.
💧 خواص آب فاتر:
در صورتی که ناشتا یا موقع افطار استفاده شود (طبق روایت امام صادق علیه السلام):
۲- معده و کبد را پاک می کند.
۳- بدن و دهان را خوشبو می کند.
۴- دندان ها را محکم و قوی می کند.
۵- چشم را قوی و بینایی را جلا می دهد.
۶- رگ ها (ژن ها) را که هیجان کرده فرو می نشاند.
۷- مره (صفرا و سودا) و بلغم را درمان میکند (سه مزاج را تعدیل می کند که بهترین درمان است).
۸- گرمی معده را فرو مینشاند.
۹- درمان میگرن نیز هست.
توضیحات:
امام صادق (ع) می فرماید: پیامبر (ص) وقتی می خواستند افطار کنند با چیز شیرینی مانند حلوا افطار می کردند و اگر یافت نمی شد با شکر یا تعدادی خرما افطار می کردند و اگر هیچ کدام از این ها یافت نمی شد با آب ولرم افطار می کردند.
مردم در قدیم آب جوش می خوردند ولی الان چای می خورند که بسیار مضر است.
چند نکته:
۱- خوردن آب و غذای داغ به شدت نهی شده است.
۲- فتور از حدت به سردی می آید نه از سردی به حدت یعنی آب بایستی به جوش برسد و سپس سرد شود نه اینکه فقط گرم شود.
۳- دقت شود که آب نبایستی زیاد بجوشد بلکه به محض به جوش آمدن و رسیدن به نقطه جوش بایستی از روی شعله برداشته شود وگرنه آب خاصیت خود را از دست میدهد.
۴- میتوان به آب فاتر مقداری قند طبیعی نیشکر یا عسل اضافه کرد شکر سرخ برای هر چیزی نفع دارد و ضرری ندارد و آب جوش هم همین طور است پس آب جوش و شکر طبیعی بسیار نافع است.
@tebeslami_ir
خطبه 140 در يک نگاه
امام (عليه السلام) در اين خطبه، مردم را از غيبت و عيب جويى يکديگر نهى کرده است، و دلايل مختلفى براى آن ذکر مى فرمايد : نخست اين که : آنها که از عيب و گناه پاکند بايد شکر اين نعمت رادر پرهيز از غيبت و عيب جويى ديگران قرار دهند.
ديگر اين که : اگر عيب جويان درست در خويش بنگرند، عيوبى همانند آنچه بر ديگران خرده مى گيرند در خود مى يابند، با اين حال چگونه مى توانند ديگران را بر آن عيوب ملامت کنند، در حالى که خود به آن گرفتارند.
سوّم اين که : گاه ممکن است، انسان گناه کوچکى مرتکب شده باشد، و به گمان اين که آلوده گناه بزرگى نيست به غيبت و عيب جويى ديگران پردازد، که خود بزرگترين گناه است افزون بر اين، شخص عيب جو چه مى داند، شايد خداوند گناه کسى را که غيبتش مى کند بخشيده باشد، ولى گناه عيب جو بخشوده نشده باشد.
کوتاه سخن اين که : امام (عليه السلام) از طرق مختلف، راه را بر غيبت کنندگان و عيب جويان مى بندد، تا جامعه اسلامى را از اين گناه بزرگ پاک سازد.
* * *
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
بخش اوّل خطبه 140
وَإنَّمَا يَنْبَغِي لأَهْلِ الْعِصْمَةِ وَالْمَصْنُوعِ إِلَيْهِمْ فِي السَّلاَمَةِ أَنْ يَرْحَمُوا أَهْلَ الذُّنُوبِ وَالْمَعْصِيَةِ، وَيَکُونَ الشُّکْرُ هُوَ الْغَالِبَ عَلَيْهِمْ، والْحَاجِزَ لَهُمْ عَنْهُمْ....
ترجمه
❇️سزاوار است، آنها که از عيوبى پاکند و از گناه، سالم نگه داشته شده اند، به گنهکاران و اهل معصيت ترحم کنند، ❇️شکر و سپاس خدا، چنان بر وجود آنان غلبه کند که آنها را از عيب جويى و غيبت ديگران باز دارد. 💢چگونه آن عيب جو بر برادر خود عيب مى گيرد، و او را به خاطر بلايى که گرفتار شده است سرزنش مى کند، (در حالى که خودش نيز خالى از عيب نيست و خداوند به لطفش، بر آن پرده افکنده است)،💢 آيا به خاطر نمى آورد که آنچه را خدا از گناهان او مستور داشته، (گاه) بزرگتر از گناهى است که بر ديگران عيب مى گيرد، 💢(راستى) چگونه ديگرى را مذمّت مى کند بر گناهى، که خود مثل آن را مرتکب شده است، و اگر به آن گناه آلوده نشده، (شايد) معصيت ديگرى کرده که از آن بزرگتر است، 💢(پس چرا به اصلاح خويش نمى پردازد ؟ !)💢 به خدا سوگند حتى اگر خدا را در گناهان کبيره عصيان نکرده، و تنها صغيره اى انجام داده، #همين_جرأتش_بر_عيبجويى_مردم_گناه_بزرگترى است !
بخش دوّم خطبه 140
✅ يَا عَبْدَاللهِ، لاَ تَعْجَلْ فِي عَيْبِ أَحَد بِذَنْبِهِ، فَلَعَلَّهُ مَغْفُورٌ لَهُ، وَلاَ تَأْمَنْ عَلَى نَفْسِکَ صَغِيرَ مَعْصِيَة، فَلَعَلَّکَ مُعَذَّبٌ عَلَيْهِ....
ترجمه
✅ اى بنده خدا ! در عيب جويى هيچ کس نسبت به گناهى که انجام داده است شتاب مکن، شايد او آمرزيده شده باشد، و✅بر گناه کوچکى که خود انجام داده اى ايمن مباش، شايد به خاطر آن مجازات شوى،❇️ بنابراين، هر کدام از شما از عيب ديگرى آگاه شود، به سبب آنچه از عيب خود مى داند، از عيب جويى او خوددارى کند، و❇️ اگر کسى از عيب و گناهى پاک است، بايد شکر و سپاس بر اين نعمت، او را از عيب جويى کسى که به آن عيب و گناه مبتلا شده است، باز دارد.⭕️
💢⭕️💢
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
لطفا مطالب را با لینک کانال انتشار دهید. ممنون
🌀غيبت و عيب جويى بلاى بزرگ جوامع انسانى 🌀
⭕️ «غيبت» يعنى افشاى عيوب و گناهان پنهانى افراد، که متأسفانه در اکثر جوامع متداول است، بى شک آثار زيانبار و بسيار منفى، هم از نظر اخلاقى و هم از نظر اجتماعى دارد; 💢چرا که سرمايه اصلى هر کس در اجتماع، آبروى اوست و غيبت، آبروها را بر باد مى دهد، ⭕️ افراد جامعه را نسبت به يکديگر بدبين مى سازد، ⭕️پايه هاى اعتماد را که خمير مايه همکارى و تعاون اجتماعى است، سُست مى کند، 💢به همين دليل در اسلام به عنوان يکى از زشت ترين و بزرگترين گناهان محسوب شده است، ✅ قرآن مجيد آن را تشبيه به خوردن گوشت برادر مُرده خود مى نمايد.
✅ پيامبر اکرم (صلى الله عليه وآله) در خطبه «حجّة الوداع» که خطبه بسيار حساسى است، فرمود : «أَيُّها النّاسُ إنَّ دِمَاءَکُمْ وَأمْوالَکُمْ وَاَعْراضَکُمْ عَلَيْکُمْ حَرامٌ کَحُرْمَةِ يَوْمِکُمْ هذا فِي شَهْرِکُمْ هذَا فِي بَلَدِکُمْ هذَا إِنَّ اللهَ حَرَّمَ الْغِيَبةَ کَمَا حَرَّمَ الْمَال والدَّمَ; اى مردم ! خون شما و اموال شما و آبروى شما بر شما محترم است، مانند احترام اين روز و اين ماه و اين شهر (مکّه)، خداوند غيبت (و ضايع کردن آبروى مردم) را حرام کرده، همان گونه که مال و خون شما را بر يکديگر حرام نموده است».
⭕️در زشتى غيبت همين بس که در حديث قدّسى مى خوانيم، خداوند به «موسى بن عمران» (عليه السلام) خطاب کرد و فرمود : « کسى که بميرد در حالى که از غيبت توبه کرده باشد، آخرين کسى است که وارد بهشت مى شود، و کسى که بميرد و از غيبت توبه نکند و بر آن اصرار ورزد، نخستين کسى است که وارد دوزخ مى شود».
⭕️ در حديث ديگرى از پيامبر اکرم (صلى الله عليه وآله) مى خوانيم : «کسى که در طريق غيبت برادر مسلمانش و کشف عيوب پنهانى او گام بردارد، نخستين گامى را که برمى دارد در جهنم مى گذارد».
⭕️ درحديث ديگرى از همان بزرگوار مى خوانيم : «هيچ مجلسى با غيبت آباد نمى شود، مگر اين که از نظر دين ويران مى گردد»
❇️ جلد سوّم کتاب «اخلاق در قرآن» بحث غيبت و کتاب «جامع السعادات» جلد دوّم و «وسايل الشيعه» جلد هشتم در مورد غیبت است. امام صادق (عليه السلام) فرمود: غيبت بر هر مسلمانانى حرام است، و حسنات را از ميان مى برد همان گونه که آتش، هيزم را مى خورد و نابود مى کند».
❇️ در روايات به طور مکرّر آمده است که شخص غيبت کننده، بايد بهاى سنگينى در قيامت در برابر غيبت هايى که کرده است بپردازد، و براى جبران آن از حسنات او برمى دارند و بر حسنات غيبت شونده مى افزايند، و اگر حسناتى نداشته باشد از سيئات غيبت شونده برمى دارند و بر سيئات غيبت کننده اضافه مى کنند.
❇️ غيبت حق الناس است، همان گونه که قتل نفس و مجروح ساختن افراد از حق الناس محسوب مى شود.⭕️ به همين دليل، اگر افراد با ايمان از تبعات و آثار سوء اين گناه مطابق آنچه در روايات اسلامى وارد شده آگاه شوند، کمتر کسى جرأت مى کند به سراغ آن برود.
بحث درباره غيبت، آن گونه که علماى اخلاق نوشته اند بسيار گسترده است، ما در اين مختصر به ذکر چند نکته بسنده مى کنيم :
✅ انگيزه های غيبت عمدتاً حسد، خودخواهى، غرور وکبر، کينه توزى، دنياپرستى، رياکارى، انتقام جويى، سخريّه و استهزاى ديگران و امور مانند آن است، و افراد آلوده به اين امور تلاش مى کنند از طريق غيبت، به اين مقاصد شوم برسند، و با توجه به اين که انگيزه هاى مزبور همه از گناهان کبيره است، مى توان به زشتى غيبت پى برد.
⭕️💢⭕️
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
لطفا مطالب را با لینک کانال انتشار دهید. ممنون
امروز یکشنبه, 27آبان
10ربیع الاول,
18نوامبر
❇️️ ذکر روز یکشنبه : یا ذالجلال والاکرام ۱۰۰ مرتبه
✳️️ ذکر بعد از نماز صبح ۴۸۹ مرتبه #یافتاح که موجب فتح و نصرت یافتن میگردد .
💠 ️روز یکشنبه طبق روایات متعلق است به #حضرت_علی_علیه_السلام و #فاطمه_زهرا_سلام_الله_علیها . سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان نصیبمان گردد.
🌸زندگیتون شاد🌸
خطبه 141در يک نگاه
❇️به نظر مى رسد که اين سخن دنباله خطبه سابق است، در آن خطبه سخن از #نهى از غيبت مردم بود و در اين خطبه #نهى از شنیدن غيبت به ميان آمده است و براى اين که آبروى مسلمين محفوظ بماند، امام (عليه السلام) تأکيد مى کند هر سخنى را که هر کس مى گويد، نبايد باور کرد;✅ چرا که حتى افراد راستگو نيز خطا مى کنند و به راه اشتباه مى روند.
❇️در پايان اين خطبه، امام (عليه السلام) توصيه مى کند تا چيزى را به چشم خود نبينيد، باور نکنيد; چرا که بسيارى از شنيده ها خطا و اشتباه است.
أيُّهَا النَّاسُ، مَنْ عَرَفَ مِنْ أَخِيهِ وَثِيقَةَ دِين وَسَدَادَ طَرِيق، فَلاَ يَسْمَعَنَّ فِيهِ أَقَاوِيلَ الرِّجَالِ. أَمَا إِنَّهُ قَدْ يَرْمِي الرَّامِي، وَتُخْطِىءُ السِّهَامُ، وَيُحِيلُ الْکَلاَمُ، وَبَاطِلُ ذلِکَ يَبُورُ، وَاللهُ سَمِيعٌ وَشَهِيدٌ. أَمَا إِنَّهُ لَيْسَ بَيْنَ الْحَقِّ وَالْبَاطِلِ إِلاَّ أَرْبَعُ أَصَابِعَ.
فسئل (عليه السلام) عن معنى قوله هذا، فجمع أصابعه ووضعها بين أذنه و عينه ثمّ قال :
الْبَاطِلُ أَنْ تَقُولَ سَمِعْتُ، والْحَقُّ أَنْ تَقُولَ رَأَيْتُ !
ترجمه
❇️ اى مردم ! هر کس از برادر مسلمانش، استوارى در دين وروش صحيح را مشاهده کند، بايد به سخنانى که اين و آن در نکوهش او مى گويند گوش فرا ندهد❇️ (اضافه بر اين) آگاه باشيد، گاه تيرانداز تيرش به خطا مى رود (و حدس و گمانهاى مردم هميشه مطابق واقع نيست)❇️ سخن باطل فراوان گفته مى شود، و باطل نابود و بى اثر خواهد شد، خداوند شنوا و شاهد (بر اعمال بندگان) است، بدانيد ميان حق و باطل بيش از چهار انگشت فاصله نيست !
✅کسى از حاضران از تفسير اين سخن سؤال کرد، امام (عليه السلام) انگشتان خودرا جمع کرد و در ميان گوش و چشم خود (در کنار صورت) قرار داد، سپس فرمود :❇️ باطل آن است که بگويى : شنيدم، و حق آن است که بگويى ديدم !
⭕️⭕️💢⭕️⭕️
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
لطفا مطالب را با لینک کانال انتشار دهید. ممنون
📌 ﺩﻳﻦ ﺩﺭ ﺁﺧﺮ ﺍﻟﺰﻣﺎﻥ⁉️
ﻋﻮﺍﻣﻞ ﻓﺮﺍﻭﺍﻧﯽ ﺭﻭﺯ ﺑﻪ ﺭﻭﺯ ﺣﻘﻴﻘﺖ ﺗﺎﺑﻨﺎﮎ ﺩﻳﻦ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻫﺎﻟﻪ ﺍﯼ ﺍﺯ ﺍﺑﻬﺎﻡ ﻓﺮﻭ ﻣﯽﺑﺮﻧﺪ. ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺭﻭ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺩﻳﻦ ﺭﻭ ﺑﻪ ﮐﻢ ﺭﻧﮓ ﺷﺪﻥ ﺩﺭ ﺟﻮﺍﻣﻊ ﻣﯽﺭﻭﺩ ﻭ ﺧﺮﺍﻓﺎﺕ ﻭ ﺍﻧﺤﺮﺍﻓﺎﺕ ﻓﺮﺍﻭﺍﻧﯽ، ﮔﺮﻳﺒﺎﻥ ﮔﻴﺮ ﺁﻥ ﻣﯽﺷﻮﺩ؛ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺗﯽ ﮐﻪ ﻭﻗﺘﯽ ﺣﻀﺮﺕ ﻣﻬﺪﯼ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﻗﻴﺎﻡ ﻧﻤﻮﺩ، ﻏﺒﺎﺭ ﺍﺯ ﭼﻬﺮﻩ ﺩﻳﻦ ﺑﺮ ﻣﯽﮔﻴﺮﺩ. ﻫﻤﮕﯽ ﮔﻤﺎﻥ ﻣﯽﮐﻨﻨﺪ ﺍﻳﻦ ﺩﻳﻦ ﺟﺪﻳﺪﯼ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺁﻥ ﺣﻀﺮﺕ ﺍﺭﺍﺋﻪ ﻣﯽﻓﺮﻣﺎﻳﺪ.
💭 ﺍﻣﻴﺮﻣﺆﻣﻨﺎﻥ ﻋﻠﯽ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺍﻳﻦ ﺣﻘﻴﻘﺖ ﺭﺍ ﺍﻳﻦ ﮔﻮﻧﻪ ﺑﻴﺎﻥ ﻓﺮﻣﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ:
🔻«ﺍَﻳﱡﻬﺎ ﺍﻟﻨﱠﺎﺱ! ﺳَﻴَﺄﺗِﯽ ﻋَﻠَﻴْﮑُﻢ ﺯَﻣﺎﻥٌ ﻳُﮑْﻔَﺄُ ﻓِﻴﻪِ ﺍﻟﺎِﺳْﻠﺎﻡُ ﮐَﻤﺎ ﻳُﮑْﻔَﺄُ ﺍﻟﺎِﻧﺎﺀُ ﺑِﻤَﺎ ﻓِﻴﻪِ»
📗(ﻧﻬﺞ ﺍﻟﺒﻠﺎﻏﻪ، ﺧﻄﺒﻪ 103. )
✨ ﺍﯼ ﻣﺮﺩم! ﺑﻪ ﺯﻭﺩﯼ ﺯﻣﺎﻧﯽ ﺑﺮ ﺷﻤﺎ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺭﺳﻴﺪ ﮐﻪ ﺍﺳﻠﺎﻡ ﭼﻮﻧﺎﻥ ﻇﺮﻑ ﻭﺍﮊﮔﻮﻥ ﺷﺪﻩ، ﺁﻧﭽﻪ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺍﺳﺖ ﺭﻳﺨﺘﻪ ﻣﯽﺷﻮﺩ.
💭 ﺭﺳﻮﻝ ﮔﺮﺍﻣﯽ ﺍﺳﻠﺎﻡ ﺻﻠﯽ ﺍﻟﻠﻪ ﻋﻠﻴﻪ ﻭ ﺁﻟﻪ ﻧﻴﺰ ﻣﯽﻓﺮﻣﺎﻳﺪ:
🔻«ﺳَﻴَﺄﺗِﯽ ﻋَﻠَﯽ ﺍُﻣﱠﺘﯽ ﺯَﻣﺎﻥٌ ﻟﺎ ﻳَﺒﻘَﯽ ﻣِﻦَ ﺍﻟﻘُﺮﺁﻥِ ﺍِﻟﺎﱠ ﺭَﺳْﻤُﻪُ ﻭَ ﻣِﻦَ ﺍﻟﺎِﺳْﻠﺎﻡِ ﺍِﻟﺎﱠ ﺍِﺳْﻤُﻪُ … ﻣَﺴﺎﺟِﺪُﻫُﻢْ ﻋَﺎﻣِﺮَﺓٌ ﻭَ ﻫِﯽَ ﺧَﺮﺍﺏٌ ﻣِﻦَ ﺍﻟﻬُﺪَﯼ …»
📒(ﺷﻴﺦ ﺻﺪﻭﻕ، ﺛﻮﺍﺏ ﺍﻟﺎﻋﻤﺎﻝ، ﺹ 253. )
✨ ﺑﺮ ﺍﻣﺖ ﻣﻦ ﺯﻣﺎﻧﯽ ﭘﻴﺶ ﻣﯽﺁﻳﺪ ﮐﻪ ﺍﺯ ﻗﺮﺁﻥ ﺟﺰ ﻧﻘﺶ ﺁﻥ ﻭ ﺍﺯ ﺍﺳﻠﺎﻡ ﺟﺰ ﻧﺎﻡ ﺁﻥ ﺑﺎﻗﯽ ﻧﻤﺎﻧﺪ [ﺑﻪ ﻇﺎﻫﺮ] ﻣﺴﻠﻤﺎﻥ ﻧﺎﻣﻴﺪﻩ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ؛ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﯽ ﮐﻪ ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ﻫﻤﻪ ﻣﺮﺩﻣﺎﻥ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺩﻭﺭﻥ! ﻣﺴﺎﺟﺪﺷﺎﻥ ﺁﺑﺎﺩ ﺍﺳﺖ؛ ﻭﻟﯽ ﺍﺯ ﻫﺪﺍﻳﺖ ﺧﺎﻟﯽ ﺍﺳﺖ.
🌸خطبه 142در يک نگاه 🌸
🌀اين خطبه عمدتاً در دو محور بحث مى کند : 1⃣در محور اوّل نتايج سوء نيکى کردن و کمک نمودن به نااهلان را شرح مى دهد.
و 2⃣در محور دوّم مواردى که شايسته است انسان براى نيکى کردن برگزيند، و در سايه آن به شرف دنيا و فضايل آخرت نائل گردد.
🌀🌀❇️🌀🌀
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
لطفا مطالب را با لینک کانال انتشار دهید. ممنون
#يک_درس_عالى_اخلاقى از خطبه 141
✅ اگر مردم جهان همين جمله اخير را که امام (عليه السلام) مى فرمود : «ميان حق و باطل چهار انگشت بيشتر فاصله نيست»، به خاطر بسپارند، و هميشه و در همه جا به آن عمل کنند، به يقين خوش بينى و حسن ظن جاى بدبينى و سوء ظن، و اعتماد جاى بى اعتمادى، و محبّت جاى نفرت و کينه توزى را خواهد گرفت، ✅ شايعات بى اساس درباره اشخاص و گروهها از رونق خواهد افتاد...
💢⭕️💢
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸بخش اوّل خطبه 142🌸
❇️وَلَيْسَ لِوَاضِعِ الْمَعْرُوفِ فِي غَيْرِ حَقِّهِ، وَعِنْدَ غَيْرِ أَهْلِهِ، مِنَ الْحَظِّ فِيمَا أَتى إلاَّ مَحْمَدَةُ اللِّئَامِ، وَثَنَاءُ الاَْشْرَارِ، وَمَقَالَةُ الْجُهَّالِ، مَادَامَ مُنْعِماً عَلَيْهِمْ : مَا أَجْوَدَ يَدَهُ ! وَهُوَ عَنْ ذَاتِ اللهِ بَخِيلٌ !
ترجمه
❇️ کسى که نيکى را در غير موردش، و نزد غير اهلش قرار مى دهد، بهره اى جز ستايش لئيمان و ثناخوانى اشرار و گفتار (چاپلوسانه) جاهلان ندارد، ✅و اين نيز تا زمانى است که به آنها بذل و بخشش مى کند، (و مى گويند :) چه دست سخاوتمندى دارد ! اين در حالى است که او در مورد بخشش در راه خدا، بخل مىورزد !
🌀🌀❇️🌀🌀
🌸بخش دوّم خطبه 142🌸
❇️فَمَنْ آتَاهُ اللهُ مَالاً فَلْيَصِلْ بِهِ الْقَرَابَةَ، وَلْيُحْسِنْ مِنْهُ الضِّيَافَةَ، وَلْيَفُکَّ بِهِ الاَْسِيرَ وَالْعَانِيَ، وَلْيُعْطِ مِنْهُ الْفَقِيرَ وَالْغَارِمَ، وَلْيَصْبِرْ نَفْسَهُ عَلَى الْحُقُوقِ وَالنَّوَائِبِ، ابْتِغَاءَ الثَّوَابِ; فَإنَّ فَوْزاً بِهذِهِ الْخِصَالِ شَرَفُ مَکَارِمِ الدُّنْيَا، وَدَرْکُ فَضَائِلِ الاْخِرَةِ; إنْ شَاءَ اللهُ.
ترجمه
❇️ هر کس خداوند به او مال و ثروتى بخشيده،💢 بايد به وسيله آن صله رحم کند،💢 از ميهمانان به خوبى پذيرايى نمايد، 💢اسيران و کسانى را که در زحمت و فشار هستند آزاد سازد، 💢به فقرا و بدهکاران کمک کند،💢 چنين کسى بايد براى رسيدن به پاداش الهى در برابر پرداخت حقوق (واجب و مستحب) و همچنين مشکلات و حوادث دردناک، شکيبا باشد; ⭕️زيرا به دست آوردن اين صفات نيک، سبب بزرگى در دنيا و درک فضايل آخرت است. إن شاء الله.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
لطفا مطالب را با لینک کانال انتشار دهید. ممنون
🌸نیکی در جای خود🌸
🌀در بخش اوّل اين خطبه امام (عليه السلام) از کسانى که نيکى را در اختيار غير اهلش قرار مى دهند، سخت نکوهش کرد، که جنبه منفى قضيه بود، ❇️و در اين بخش به جنبه اثباتى پرداخته و موارد شايسته انفاق و بذل و بخشش را بيان مى فرمايد.
امام (عليه السلام) به شش گونه از موارد مهم انفاق و بخشش اشاره مى کند،
🌀 نخستين آنها خويشاوندان نيازمند است و بدون شک آنها بر ديگران مقدمند، همان گونه که در روايتى از امام صادق (عليه السلام) مى خوانيم : « از پيامبر اکرم (صلى الله عليه وآله)سؤال شد کدام صدقه افضل است ؟ فرمود : صدقه به ارحام و بستگانى که با تو مخالفت دارند».
🌀 سپس مسأله ضيافت و مهمانى را مطرح می کنند، همان چيزى که سبب محبّت ميان دوستان و برطرف شدن کدورتها از دشمنان مى شود، و پيوندهاى عاطفى و اجتماعى را محکم تر مى کند
⭕️امام صادق (عليه السلام) به يکى از يارانش فرمود : آيا برادران دينى خودرا دوست مى دارى ؟ عرض کرد : آرى... سپس فرمود : آيا آنها را به منزل خود دعوت مى کنى ؟ عرض مى کند : آرى، من (تنها بر سر سفره نمى نشينم و) همواره با دو يا سه نفر يا کمتر و يا بيشتر از دوستان غذا مى خورم، امام صادق (عليه السلام) فرمود : بخشش آنها بر تو از بخشش تو بر آنها بيشتر است. راوى تعجب مى کند وعرضه مى دارد : فدايت شوم من به آنها غذا مى دهم و به خانه خود دعوت مى کنم، با اين حال بخشش آنها بر من بيشتر است ؟ امام (عليه السلام) فرمود : آرى آنها هنگامى که وارد منزل تو مى شوند آمرزش براى تو و خانواده ات را با خود مى آورند، و هنگامى که بيرون مى روند گناهان تو و خانواده ات را بيرون مى برند»
به يقين بذل و بخشش در موارد ششگانه بالا، هم سبب آبرو و شخصيت در جامعه انسانى در دنيا مى شود، و هم از اسباب مهم سرافرازى در آخرت خواهد بود.
جمله : «مَنْ جَادَ سَادَ; کسى که جود و بخشش کند بزرگ و آقا مى شود»، که از حضرت امام حسين (عليه السلام) نقل شده،گواه بر اين معناست.
🌀🌀❇️🌀🌀
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
لطفا مطالب را با لینک کانال انتشار دهید. ممنون
🌏🌕تقویم نجومی اسلامی🌕🌍
(اولین و پرطرفدارترین مجموعه کانالهای تقویم نجومی ، اسلامی)
✴️ سه شنبه 👈 ۲۹ آبان ماه ۹۷
👈 ۲۰ نوامبر ۲۰۱۸ 👈 ۱۲ ربیع الاول ۱۴۴۰
❇️ ولادت حضرت رسول اکرم (ص) به روایت اهل سنت
#آغاز_هفته_وحدت
🔵 سه شنبه برای #گرفتن_ناخن، روز مناسبی نیست و از این کار پرهیز شود.
👕 سه شنبه برای بریدن، دوختن ، خریدن و پوشیدن #لباس_نو روز مناسبی نیست و شخص، از آن لباس خیری نخواهد دید.
❇️️ ذکر روز سه شنبه : یا ارحم الراحمین ۱۰۰ مرتبه
✳️️ ذکر بعد از نماز صبح ۹۰۳ مرتبه #یاقابض که موجب رسیدن به آرزوها میگردد .
💠 ️روز سه شنبه طبق روایات متعلق است به #حضرت_امام_سجاد_علیه_السلام و #امام_باقر_علیه_السلام و #امام_صادق_علیه_السلام سفارش شده تا اعمال نیک و خیر خود را در این روز به پیشگاه مقدس ایشان هدیه کنیم تا ثواب دوچندان شود
🌕🌖🌗🌘
⭕️ خطبه 143در يک نگاه ⭕️
اين خطبه درباره طلب باران از درگاه خداوند متعال است، و#دومين خطبه اى است که در نهج البلاغه در باب استسقاء مى خوانيم (خطبه اوّل خطبه 115 بود).
💢 اين خطبه در واقع از سه بخش تشکيل شده :
✅بخش اوّل بيانگر اين حقيقت است که زمين و آسمان مطيع فرمان خدا هستند، و هر زمان اراده کند آنها برکاتشان را در اختيار انسانها مى گذارند،💢 بنابراين در پشت اين عالم اسباب بايد به ذات مسبب الاسباب توجه کرد.
✅ بخش دوّم ناظر به اين مطلب است که اعمال سوء و گناهان و معاصى سبب مى شود که درهاى خيرات به فرمان خدا بسته شود و کليد گشودن اين درها، همان استغفار از گناه و بازگشت به سوى پرودگار است.
✅بخش سوّم به مناسبت مراسم نمازباران امام (عليه السلام) دست به درگاه خدا برمى دارد و با تعبيراتى بسيار دلنشين، مؤثر و پر معنا از خدا طلب باران مى کند، بارانى پر برکت که زمين ها را سيراب و درختان را پر ثمر و مردم را شادمان سازد.
💢⭕️💢
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
لطفا مطالب را با لینک کانال انتشار دهید. ممنون
🌸بخش دوّم خطبه🌸
❇️ إنَّ اللهَ يُبْتَلِي عِبَادَهُ عِنْدَ الاَْعْمَالِ السَّيِّئَةِ بِنَقْصِ الثَّمَرَاتِ، وَحَبْسِ الْبَرَکَاتِ، وَإغْلاَقِ خَزَائِنِ الْخَيْرَاتِ، لِيَتُوبَ تَائِبٌ، وَيُقْلِعَ مُقْلِعٌ.... فَرَحِمَ اللهُ امْرَأً اسْتَقْبَلَ تَوْبَتَهُ، وَاسْتَقَالَ خَطِيئَتَهُ، وَبَادَرَ مَنِيَّتَهُ !
ترجمه
❇️خداوند بندگان خويش را هنگامى که اعمال بد انجام دهند، ✅به کمبود ميوه ها و ✅جلوگيرى از نزول برکات آسمان و ✅بستن درهاى گنجهاى خيرات مبتلا مى سازد، تا #توبه کاران توبه کنند، #گنهکاران دست از گناه بکشند، #پندپذيران پند گيرند، و #عاصيان از معصيت باز ايستند.
❇️خداوند سبحان استغفار از گناه را، ✅سبب فزونى رزق و ✅مايه رحمت خلق قرار داده است، و (در قرآن) چنين فرموده است : «از پروردگار خويش آمرزش بطلبيد، که او بسيار آمرزنده است، برکات خويش را از آسمان بر شما فرو مى فرستد، و با بخشش اموال و فرزندان، شما را کمک مى کند، و باغهاى سرسبز و نهرهاى جارى در اختيارتان قرار مى دهد»🌀 پس رحمت خدا بر آن کس که ✅به استقبال توبه بشتابد، ✅از خطاى خويش پوزش طلبد و ✅(با اعمال صالح) بر مرگ پيشى گيرد.
💢⭕️💢
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
لطفا مطالب را با لینک کانال انتشار دهید. ممنون
بخش اوّل خطبه 143
❇️أَلاَ وَإِنَّ الاَْرْضَ الَّتِي تُقِلُّکُمْ، وَالسَّمَاءَ الَّتِي تُظِلُّکُمْ، مُطِيعَتَانِ لِرَبِّکُمْ، وَمَا أَصْبَحَتَا تَجُودَانِ لَکُمْ بِبَرَکَتِهِمَا تَوَجُّعاً لَکُمْ، وَلاَ زُلْفَةً إلَيْکُمْ، وَلاَ لِخَيْر تَرْجُوَانِهِ مِنْکُمْ، وَلکِنْ أُمِرَتَا بِمَنَافِعِکُمْ فَأَطَاعَتَا، وَأُقِيمَتَا عَلَى حُدُودِ مَصَالِحِکُمْ فَقَامَتَا.
ترجمه
❇️ آگاه باشيد زمينى که شما را بر دوش خود حمل کرده، و آسمانى که بر سر شما سايه افکنده، هر دو مطيع فرمان پروردگار هستند، اين دو, برکات خود را همواره به شما مى بخشند، ولى نه به خاطر ترس از شماست، نه براى تقرّب به شما و نه از جهت انتظار نيکى و پاداشى از طرف شما، بلکه 🌀(از سوى خدا) مأمور رساندن منفعت به شما هستند، 🌀به فرمان او گردن نهاده اند، و به آنها دستور داده شده است که قيام به مصالح شما نمايند، و چنين کرده اند.
💢⭕️💢
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
لطفا مطالب را با لینک کانال انتشار دهید. ممنون
🌸بخش سوّم خطبه 143🌸
❇️ اللَّهُمَّ إنَّا خَرَجْنَا إلَيْکَ مِنْ تَحْتِ الاَْسْتَارِ وَالاَْکْنَانِ، وَبَعْدَ عَجِيجِ الْبَهَائِمِ والْوِلْدَانِ، رَاغِبِينَ فِي رَحْمَتِکَ، وَرَاجِينَ فَضْلَ نِعْمَتِکَ، وَخَائِفِينَ مِنْ عَذَابِکَ وَنِقْمَتِکَ...... اللَّهُمَّ إنَّا نَسْأَلُکَ أَلاَّ تُرُدَّنَا خَائِبِينَ، وَلاَ تَقْلِبَنَا وَاجِمِينَ. وَلاَ تُخَاطِبَنَا بِذُنُوبِنَا، وَلاَ تُقَايِسَنَا بِأَعْمَالِنَا.
ترجمه
❇️بار خدايا ! ما از خانه ها و از زيرپوششها و سقفها، پس از شنيدن ناله حيوانات و صداى دلخراش کودکان، بيرون آمديم، در حالى که اشتياق به رحمت، و اميد به فضل و نعمت تو، و ترس از عذاب و کيفرت داريم.
❇️ بار خدايا ! بارانت را بر ما فرو فرست، ما را سيراب کن، از درگاهت مأيوس برمگردان، با خشکسالى و قحطى ما را هلاک مکن، و به اعمال ناشايسته اى که بى خردانِ ما انجام داده اند ما را مؤاخذه مفرما، اى ارحم الراحمين !
❇️ خداوندا ! ما به سوى تو آمده ايم تا از چيزى شکايت به درگاهت آوريم که از تو پنهان نيست، هنگامى که مشکلات طاقت فرسا ما را به درگاه تو فرستاده، و خشکسالى و قحطى به ناچار ما را به اين جا آورده، نيازها فوق العاده ما را خسته کرده، و فتنه هاى سخت پى درپى دامان ما را گرفته است.
❇️خداوندا ! از تو مى خواهيم که✅ ما را نوميد برمَگردانى، و ✅با حزن و اندوه بازگشت ندهى، ✅ما را به گناهانمان مؤاخذه مفرما، و✅ به مقتضاى اعمالمان با ما رفتار مکن.
❇️ بار خدايا ! ✅باران و برکات و رزق و رحمتت را بر ما بگستران، بارانى بر ما بفرست نافع و سودمند و بارور کننده، که آنچه را خشک شده با آن برويانى، و آنچه را مرده، زنده کنى، ✅آبى بسيار پر منفعت، پربار که تپه ها و کوهها را با آن سيراب نمايى، رودخانه ها را به راه اندازى، درختان را پر برگ سازى، و قيمت ها را با آن پايين آورى، تو به هر چه اراده کنى توانا هستى.
💢⭕️💢
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
لطفا مطالب را با لینک کانال انتشار دهید. ممنون