#سخاوت_بهترين_وسيله_ارتباط
#نهج_البلاغه
💥 الْكَرَمُ، أَعْطَفُ مِنَ الرَّحِمِ.
🌖بخشش بيش از خويشاوندى محبّت آورد.
📘#حکمت_247
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎯 بعضیا، یه آدم معمولیاَند؛
اما شبیه یه پرندهی سبکبال، روحشون توان پرواز و اوج داره!
اما بعضیا عالِمند و پُر از اطلاعات مذهبی،
ولی شبیه یه عقابی که در قفس بوده، اصلاً نمیتونن اوج بگیرند!
💥 اشکال کار کجاست؟
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🍃بسم الله الرحمن الرحیم🍃
🍃#ختم_دسته_جمعی_نهج_البلاغه
🍃#سومین_ختم
#ختم_موضوعی_نهج_البلاغه
☘#اخلاق_در_نهج_البلاغه
🍁به نیابت از عبدصالح خدا🍁
شهید عبدالرسول زرین
تقدیم به ساحت مقدس حضرت
پدر
امام #علی_علیه_السلام
🍁لطفا با حضور در کانال سهم امروز را مطالعه بفرمایید.👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💢وَالْجِهَادُ مِنْهَا عَلَى أَرْبَعِ شُعَب: عَلَى الاَْمْرِ بِالْمَعْرُوفِ، وَالنَّهْيِ عَنِ الْمُنْكَرِ، وَالصِّدْقِ فِي الْمَوَاطِنِ، وَشَنَآنِ الْفَاسِقِينَ:
💢فَمَنْ أَمَرَ بِالْمَعْرُوفِ شَدَّ ظُهُورَ الْمُؤْمِنِينَ، وَمَنْ نَهَى عَنِ الْمُنْكَرِ أَرْغَمَ أُنُوفَ الْكَافِرِينَ; وَمَنْ صَدَقَ فِي الْمَوَاطِنِ قَضَى مَا عَلَيْهِ، وَمَنْ شَنِئَ الْفَاسِقِينَ وَغَضِبَ لِلَّهِ، غَضِبَ اللَّهُ لَهُ وَأَرْضَاهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ.
💢 جهاد نيز بر چهار پايه استوار است، امر به معروف، نهي از منكر، راستگويي در هر حال، و دشمني با فاسقان.
💢پس هر كس به معروف امر كرد، پشتوانه نيرومند مومنان است، و آن كس كه از زشتي ها نهي كرد، بيني منافقان را به خاك ماليد، و آن كس كه در ميدان نبرد صادقانه پايداري كند حقي را كه بر گردن او بوده ادا كرده است، و كسي كه با فاسقان دشمني كند و براي خدا خشم گيرد، خدا هم براي او خشم آورد، و روز قيامت او را خشنود سازد.
🅾 #حکمت31
#پایه_های_ایمان
🌿🌸🌿🌸🌿🌸
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🍃شرح و بسط
#جهاد
♻️امام جهاد را به معناى وسيع كلمه تفسير فرموده نه تنها جهاد نظامى در ميدان جنگ با دشمنان كه نتيجه همه آنها عظمت اسلام و مسلمانان و دفع شر كافران و فاسقان و منافقان است.
♻️ به تعبير ديگر امام به هر چهار محور جهاد: جهاد با قلب، با زبان، با عمل و با اسلحه در ميدان نبرد اشاره مى كند كه جهادى است فراگير و شامل تمام مصداق ها.
♻️آن گاه آثار هر يك از اين شاخه هاى چهارگانه را به روشنى برمى شمرد
در حديثى از امير مؤمنان على(عليه السلام) مى خوانيم: «قِوامُ الشَّريعَةِ الاْمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَالنَّهْىُ عَنِ الْمُنْكَرِ وَإقامَةُ الْحُدُودِ; اساس شريعت و دين امر به معروف و نهى از منكر و اجراى حدود الهى است».
در حديث ديگرى از آن حضرت آمده است: «الاَْمْرُ بِالْمَعْرُوفِ أَفْضَلُ أَعْمَالِ الْخَلْقِ; امر به معروف برترين اعمال بندگان خداست».
نكته
اصول موفقيّت در كارها
آنچه امام(عليه السلام) در اين بخش از سخنان پرمعنايش درباره اركان ايمان و شاخه هاى آن بيان فرموده، علاوه بر اين كه راه رسيدن به ايمان كامل را براى تمام رهپويان اين راه نشان داده، در واقع اصول موفقيت و پيشرفت براى هر كار است; خواه جنبه معنوى داشته باشد يا جنبه مادى.
و آن اصول چنين است:
۱. علم و آگاهى كافى براى انجام آن كار.
۲. جهاد و تلاش و كوشش در راه رسيدن به مقصود.
۳. صبر و شكيبايى در برابر موانع راه و هر گونه كارشكنى از سوى مخالفان.
۴. غوطه ور نشدن در هوا و هوس ها و عدم وابستگى و ترك اسارت در چنگال آنها.
♻️حال اگر بر اين اركان چهارگانه اصول شانزده گانه نيز افزوده شود و نتايج هر يك به دقت مورد بررسى قرار گيرد برنامه كاملى را تشكيل مى دهد كه صراط مستقيم براى رسيدن به پيروزى هاست.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
📒 لذت مطالعه (خلاصه کتاب)
📖 #منشور_حکومت_علوی(شرح نهج البلاغه)
آیت الله امام خامنه ای
📚 انتشارات انقلاب اسلامی
2️⃣1️⃣ (قسمت دوازدهم) سربلندی ؛ نتیجه صبر و استقامت مؤمنان گذشته در راه خدا(خطبه قاصعه)
🔻والاْمْنَ مَكَانَ الْخَوْفِ ؛ به جای آن ترسها و گریختن ها و دل دل زدنها ، به اینها امنیت داد و شدند از آقایان ، شدند از بزرگان ، دنیا مال اینها شد ، حکومتها در قبضهٔ اینها قرار گرفت و برای اینها امنیت به وجود آمد .
🔻وأَئِمَّةً أَعْلاَماً ؛ اینها رهبران بشر و علمهای راهنمای بشریت شدند .
🔻و قَدْ بَلَغَتِ الْكَرَامَةُ مِنَ اللَّهِ لَهُمْ مَا لَمْ تَذْهَبِ الْآمَالُ إِلَيْهِ بِهِمْ ؛ کرامت پروردگار و لطف و تفضل خدا و عزّت و شرفی که از ناحیهٔ خدا بردند ، به قدری بود که هرگز امید و آرزویش را کسی دربارهٔ آنها نداشت ؛ کسی خیال نمی کرد اینها به این آقایی و این عزّت و این شرافت و این کرامت برسند .
🔻 فانْظُرُوا کَیْفَ کَانُوا حَیْثُ کَانَتِ الاَْمْلاَءُ مُجْتَمِعَةً؛
پس بنگرید چگونه شدند آن وقتی که اجتماعاتشان ، گروه هایشان ، دسته بندی هایشان و احزابشان همه با هم مجتمع و یکپارچه بود.
🔻و الاَْهْوَاءُ مُؤْتَلِفَةً ؛ خواستهایشان یکی بود،
🔻والْقُلُوبُ مُعْتَدِلَةً ؛ دلهایشان همه در یک راه بود ،
🔻 و الاَْیْدِی مُتَرَادِفَةً ؛ دستهایشان همه روی هم بود.
🔻 و السُّيوفُ مُتَناصِرَةً ، شمشیرهایشان به یاری یکدیگر میرفت ؛ اینها به یاری آنها ، آنها به یاری اینها ،
🔻و البَصائرُ نافِذَةً ؛ به قربان این زبان ، به به ! چشمهای بصیرتشان تیز بود ، آگاه بودند ، می فهمیدند ، شعور داشتند ، درک داشتند ،
🔻و العزائمُ واحِدةً ؛ تصمیم هایشان یکی بود ، بینشان اختلاف و تشتّت نبود ؛ وقتی این جور بودند ـ دستها یکی ، دلها یکی ، خواستها یکی ، شمشیرها یکی ، بازوها یکی ، بصیرتها و دستها آگاه ، روشن ، شعور فراوان ، فهم در سطح بالا ، همه چیز یکی - وقتی دارای این شرایط بودند و به اینجا رسیدند ،
🔻ألَمْ يَكُونُوا أرْبابا في أقْطارِ الْأرَضينَ ؛ آیا بزرگان و سروران اقطار عالم نشدند ؟
🔻و مُلُوكاً عَلَى رِقَابِ الْعَالَمِينَ ؛ زمامداران سراسر جامعهٔ بشری نگشتند ؟ چرا ! شدند
↩️ ادامه دارد...
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌀 یک حس گمشده در فرهنگ ما «احساس #مسئولیت_اجتماعی» است
👈🏻 معنویت و احساس مسئولیت اجتماعی (ج۱) قسمت دوم
🔹 احساس مسئولیت اجتماعی نیاز به یک بلوغ و یک کار تربیتی خاص دارد و الا اگر انسان را رها کنید، در لاک فردیت خودش قرار میگیرد. به این انسان اگر دین و معنویت را اضافه کنید، دین و معنویت را هم میگیرد و آن را به سیاهچال فردیت خودش میبرد.
🔹 اگر انسان را به دین دعوت کنید اما کار تربیتیِ خوب و حسابشدهای انجام ندهید و دین را درست برایش تعریف نکنید، دین را در فضای فردیت خودش تنظیم میکند و به جامعه هم فقط تا آنجایی کار دارد که به جامعه صدمه نزند و جامعه هم به او صدمه نزند.
🔹 افراد وقتی میخواهند شغل انتخاب کنند، غالباً دنبال موفقیت خودشان هستند، همچنین وقتی میخواهند برای خودشان زندگی تشکیل بدهند، دوباره منافع فردی خودشان را در نظر میگیرند.
🔹 الان کمتر کسی از باب حس مسئولیت اجتماعی، اینطور میگوید «من الان باید ازدواج کنم با خانمی که بتواند زیاد فرزند بیاورد، الان جامعه نیاز دارد که فرزندآوری زیاد بشود» یعنی وقتی نیاز جامعه را میبیند، سلیقۀ خود و خیلی از خواستههایش را کنار میگذارد. اینطور مسئولیت اجتماعی داشتن، یعنی حالت پدری یا حالتِ مادری پیدا کردن برای جامعه.
🔹 مسئولیت اجتماعی داشتن یعنی انسان عاشق رشد جامعه باشد، یعنی به جای اینکه صرفاً دنبال این باشی که «من موفق بشوم، من حرمت و عزّتی پیدا بکنم» دنبال این باشی که جامعۀ من چه رشدی پیدا میکند؟
🔹 در بسیاری از گفتگوها و دلنوشتهها (که در فضای مجازی و... میببینیم)، حرفها اکثراً فردی است و اگر کسی بخواهد به معنویت و دینداری هم بها بدهد، به همین ادبیات فردی یک رنگ خدایی میدهد. این آن چیزی نیست که اساس دین و اساس عامل تقرب به خدا را تشکیل میدهد.
🔹 «فناء فی الله» تعبیری است که برای اهل معرفت بهکار میرود و نشان میدهد که چقدر ذوب در پروردگار شدهاند. اگر بخواهید شاخص فنای فی الله را بررسی کنید، میشود فنای در مردم یا فنای در بشریت یا غصۀ انسانها را خوردن.
🔹 امام سجاد(ع) به یکی از یارانش فرمود: مسلمین را باید به منزلۀ خانوادۀ خودت بدانی، بزرگشان را مثل پدرت بدانی و کودکان را فرزند خودت بدانی. کسانی که همسن خودت هستند را برادر خودت بدانی...( احتجاج/ج2/ص320) البته داشتن این احساس، خیلی دل بزرگی میخواهد.
🔹 بندگان خدا در واقع قصد پروردگار از خلقت عالم هستند. چطور میشود که دلت برای خدا و از خوف و خشیت خدا بلرزد ولی بندگان خدا را هیچ حساب نکنی؟!
🔹 فرض کنید امام زمان(ع) فرزند خودش را به شما بسپارد که از او نگهداری کنی. آیا همۀ کارهایت را تعطیل نمیکنی که به او رسیدگی کنی؟ حالا خداوند میفرماید: «الخلقُ عیالی»؛ همۀ مردم مثل بچههای من هستند. عرفان یعنی اینکه همین را شهود کنی.
🔹 شهدا و رزمندگان ما در اوج معنویت، این حس را پیدا میکردند؛ این حسّ دیگردوستی، این حسّ پدری نسبت به تمام آحاد جامعه؛ حسّ مسئولیت فوقالعادهای که حاضر است برای دیگران راحت جان بدهد.
🔹 دعا برای ظهور، منهای عشق به خلق خدا، مزه و معنای حقیقی خودش را ندارد. از امام صادق(ع) پرسید: ما که یاران شما امام غریب هستیم اجرمان بیشتر است یا یاران آخرین امام وقتی ظهور کند؟ فرمود: ثواب شما بیشتر است چون در غربت هستید. گفت: پس چرا برای ظهور دعا کنیم؟ فرمود: آیا نمیخواهید مردم نجات پیدا کنند و با حق آشنا بشوند؟ (کافی/ج2/ص139)
👤علیرضا پناهیان
🚩 مسجد دانشگاه تهران- ۱۴۰۰.۱۰.۰۶
👈🏻 متن کامل:
📎 Panahian.ir/post/7136
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
💠 تذکره معاد
🔸 اگر در روایات دارد وقتی بهار آمد به یاد معاد باشید، یكی از راه های تذكره معاد همین است كه ما از تقلیب_قلوب نجات پیدا كنیم، از تقلیب_ابصار نجات پیدا كنیم و راه نجات هم در قرآن مشخص شد، فرمود ما نعمتی را كه دادیم هرگز نمی گیریم.
🔸 نعمت دادنِ الهی مسبوق به استحقاق نیست، این بیان نورانی امام سجاد (سلام الله علیه) در صحیفه ناظر به همین مطلب است فرمود: «مِنَّتُک ابْتِدَاءٌ»؛ خدایا ما طلبی نداشتیم، استحقاقی نداشتیم، تمام نعمت های تو ابتدایی است. در قرآن دو آیه دارد كه ما هر چه دادیم به شما دادیم دیگر پس نمی گیریم مگر اینكه شما خودتان پس بدهید ﴿ إِنَّ اللَّهَ لاَ یغَیرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّی یغَیرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ﴾ نه بأموالهم، نه بأماكنهم و نه بأراضیهم, اگر اینها یك تحول درونی پیدا كردند ـ معاذ الله ـ بیراهه رفتند اینها نعمت های ما را پس می دهند، ما چیزی را كه دادیم پس نمی گیریم ﴿ ذلِكَ بِأَنَّ اللّهَ لَمْ یكُ مُغَیراً نِعْمَةً أَنْعَمَهَا عَلَی قَوْمٍ حَتَّی یغَیرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ ﴾ این دو آیه نشان آن است كه هرگز خدا چیزی را كه داده پس_نمی_گیرد؛
از اول چیزی كه استحقاق نداشتیم داد، بعد در مرحله بقا هم چیزی را كه طلبكار نیستیم می دهد و هرگز پس نمی گیرد مگر اینكه ما خودمان پس بدهیم، این خداست!
🔸 در برابر این خدا با این لطف و با این صفا، جز عرض ارادت و بردگی و بندگی چیزی شایسته ما نیست.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1391/12/24
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
📿 نماز پنج شنبه های #شعبان
دو رکعت؛
ـ در هر رکعت حمد + صدبار توحید
ـ و در پایان نماز، صدمرتبه صلوات
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🍃حدیث روز
لِكُلِّ شَيءٍ زَكاةٌ، وزَكاةُ العَقلِ احتِمالُ الجُهّالِ
🛑هر چيزى زكاتى دارد و زكات عقل، تحمُّل نادان هاست
امیرالمومنین(ع)
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#اندکی_صبر سحر نزدیک است
✍ صبح وقتی میدمد که؛
شب، به منتهیإلیه خویش رسیده باشد!
حال و روزِ زمین، حال و روز "بینالطلوعین" است ؛
شب، از کاملترین چهرهاش، پرده برمیداشته،
و صبح، اندک اندک، از سپیدهدمانش ...
شب میآید که برود!
و .... صبح میآید که بماند!
ألیس الصُّبحُ بِقَریبْ 💫؟
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7