💢أَيْنَ الْعَمَالِقَةُ وَ أَبْنَاءُ الْعَمَالِقَةِ! أَيْنَ الْفَرَاعِنَةُ وَ أَبْنَاءُ الْفَرَاعِنَةِ! أَيْنَ أَصْحَابُ مَدَائِنِ الرَّسِّ الَّذِينَ قَتَلُوا النَّبِيِّينَ، وَ أَطْفَؤُوا سُنَنَ الْمُرْسَلِينَ، وَ أَحْيَوْا سُنَنَ الْجَبَّارِينَ! أَيْنَ الَّذِينَ سَارُوا بِالْجُيُوشِ، وَ هَزَمُوا بِالاُْلُوفِ، وَ عَسْکَرُوا الْعَسَاکِرَ، وَ مَدَّنُوا الْمَدَائِنَ!
⭕️ #کجا هستند «عمالقه» و فرزندان «عمالقه؟!» #کجايند فرعونها و فرزندانشان؟ و #کجا هستند صاحبان شهرهاى رسّ;
⭕️ همانها که پيامبران را کشتند و چراغ پرفروغ سنّتهاى فرستادگان خدا را خاموش کردند و سنّتهاى جباران را زنده ساختند؟ #کجايند آنها که با لشکرهاى گران به راه افتادند و هزاران نفر را شکست دادند و متوارى ساختند;
⭕️همانها که سپاهيان فراوان گرد آوردند و شهرهاى بسيار بنا نهادند. (آنها نتوانستند جلو مرگ خود را بگیرند, تو چه حالی خواهی داشت هنگام مرگ)
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در محضر نهج البلاغه
💢فَلَوْ أَنَّ أَحَداً يَجِدُ إِلَى الْبَقَاءِ سُلَّماً، أَوْ لِدَفْعِ الْمَوْتِ سَبِيلا، لَکَانَ ذلِ
🌸شوکت سليمان (عليه السلام) و مرگ او 🌸
💢برخلاف تورات کنونى که سليمان(عليه السلام) را پادشاهى جبار و بتخانه ساز و هوس باز معرفى کرده، قرآن مجيد او را پيامبرى بزرگ و پاک و خداترس مى شمرد و نمونه قدرت و حاکميت بى نظير مطرح مى کند که در سرگذشت او درسهاى بزرگى براى همگان نهفته است.
قرآن مى گويد: خداوند مواهب عظيمى به او داد;
🌀مرکب بسيار سريعى همچون باد که مى توانست با آن در مدت کوتاهى سراسر کشورش را سير کند،🌀 نيروهاى فعال انس و جنّ،🌀 علم و دانش فراوان 🌀حتى آشنايى بانطق پرندگان به وى بخشيد،
🌀لشکريان و کارگزاران بسيار, و با اين حال مرگ او بسيار عبرت انگيز بود.
در روايات آمده است که روزى سليمان(عليه السلام) به اصحاب و ياران خود گفت خداوند چنين حکومت عظيمى را در اختيار من قرار داده; ولى على رغم اين همه امکانات،يک روز را شاد زندگى نکرده ام، فردا به بالاى قصر میروم تا تنها باشم و نگاهى به اطراف بيفکنم و عظمت خويش را بنگرم و لذت ببرم. به هيچ کس اجازه ورود ندهيد
فرداى آن روز عصايش را گرفت و به بالاترين نقطه قصر رفت. تکيه بر عصا کرده بود و به اطراف پايتخت و شکوه و عظمت آن مى نگريست و از اين همه نعمت شاد و خندان بود. ناگهان ديد جوان خوش قيافه و خوش لباسى از گوشه قصر به سراغ او آمد. 🌸سليمان گفت: چه کسى به تو اجازه داده وارد قصر شوى؟ 🌸 جوان گفت: من به اذن پروردگار اين قصر وارد شدم. سليمان(عليه السلام) گفت: او از من سزاوارتر است بگو ببينم کيستى؟ گفت: من فرشته مرگم و آمده ام قبض روح تو کنم، سليمان(عليه السلام)گفت: بسم الله مأموريت خود را انجام بده اين روز شادى من بود گويا خدا نمى خواهد سرور و شادى جز با لقاى او صورت بگيرد.
فرشته مرگ روح او را قبض کرد (حتى اجازه نشستن به او نداد) او از دنيا رفت در حالى که همچنان به کمک عصا ايستاده بود و مردم به او نگاه مى کردند و تصوّر مى کردند زنده است. چند روز بر اين حال گذشت. بعضى گفتند به راستى عجيب است او چند روز است به اين حال مانده، نه خسته شده و نه خوابيده، نه غذا و آبى خورده و نوشيده، او حتماً خداى ماست که بايد او را بپرستيم. بعضى گفتند نه او ساحر است، چنين وانمود مى کند که متکى به عصا ايستاده....
هنگامى که اختلافات بالا گرفت خداوند متعال موريانه را بر عصاى او مسلّط ساخت و عصا شکست و سليمان(عليه السلام) افتاد. در اين هنگام همه از مرگ او آگاه شدند.
💢و همان گونه که امام على(عليه السلام) در خطبه بالا اشاره فرموده هنگامى که #پيمانه_عمر سليمان(عليه السلام) لبريز شد کمانهاى فنا و نيستى او را با تيرهاى مرگ هدف قرار دادند.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در محضر نهج البلاغه
💢أَيْنَ الْعَمَالِقَةُ وَ أَبْنَاءُ الْعَمَالِقَةِ! أَيْنَ الْفَرَاعِنَةُ وَ أَبْنَاءُ الْفَرَاعِنَة
🌸عمالقه کيانند 🌸
💢«عمالقه» جمع «عملاق» نام شخصى است از فرزندزادگان نوح و قبيله عمالقه به او منسوب است;
💢آنان افرادى نيرومند و قوى پيکر و جنگجو بودند و به گفته بعضى از مورّخان در شمال حجاز، در دو هزار سال پيش از ميلاد حضرت مسيح زندگى مى کردند. به مصر حمله کردند و آنجا را تصرف و مدتها در آنجا فرمانروايى داشتند.
💢سرانجام در حدود 17 قرن پيش از ميلاد، مصريان به آن حمله کردند و به جزيرة العرب بازگشتند و در يمن و حجاز و ديگر مناطق اين جزيره ساکن شدند و دولتهايى تشکيل دادند.
💢جبارانى که قرآن مجيد در داستان ورود موسى و بنى اسرائيل به بيت المقدّس، از آنها ياد کرده به اعتقاد جمعى از مفسّران شاخه اى از همان عمالقه بوده اند.
💢 سرانجام يوشع فرمانده بنى اسرائيل به امر موسى(عليه السلام) با آنها پيکار کرد و بر آنها غلبه يافت.
💢اين قوم چون داراى قدرت فراوانى بودند و قرن ها حکومتهاى مقتدرى تشکيل دادند و سپس همگى بر باد رفتند و تنها نامى از آنها بر صفحه تاريخ ماند،
💢اميرمؤمنان(عليه السلام)در خطبه بالا مى فرمايد: «کجايند عمالقه و فرزندان آنها».
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸فراعنه مصر 🌸
💢نام پادشاهان مصر به صورت عام، «فرعون» بود همانطور که به سلاطين روم «قيصر» و به سلاطين ايران «کسرى» مى گفتند.
💢يکى از فراعنه, معاصر حضرت موسى که «رامسيس دوم» نام داشت و🌀 ديگرى فرعون معاصر حضرت يوسف «ريّان بن وليد».
بعضى گفته اند:🌀 پادشاهانى که در مصر قبل از ظهور حضرت مسيح حکومت کردند 32 نفر بودند; 🌀گروهى از سرزمين مصر بودند و🌀 جمعى از عمالقه و 🌀عده اى از روميان و 🌀عده اى از يونانيان و 🌀بعضى از ايرانيان که از طرف کسراها براى فتح مصر فرستاده شده بودند و در آنجا حکومت داشتند که امروز اثرى از هيچ يک از آنها نيست.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌺 يا أَيُّها الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقوا اللّه وَ كُونُوا مَعَ الصّادقين؛
🔺 اى كسانى كه ايمان آوردهايد! از خدا بترسید و با صادقان باشيد.
🔺 سلیم بن قیس هلالی چنین نقل می کند: که روزی امیرمؤمنان (علیه السلام) با جمعی از مسلمانان گفتگو داشت و فرمود: شما را به خدا سوگند می دهم آیا می دانید هنگامی که خدا آیه ((یا ایها الذین آمنوا اتقوا الله و کونوا مع الصادقین)) را نازل کرد سلمان از پیامبر پرسید: ای رسولخدا آیا منظور از آن عام است یا خاص؟
🔺 پیامبر صلی اللّه علیه و آله و سلّم فرمود: کسانی که خدا در این آیه مورد اشاره قرار داده مؤمنان هستند و اما عنوان صادقین مخصوص برادرم علی (علیه السلام) و اوصیاء بعد از او تا روز قیامت است. هنگامی که علی علیه السلام این سؤال را کرد، حاضران گفتند آری این سخن را از پیامبر صلی اللّه علیه و آله و سلّم شنیدیم.
📚 تفسیر برهان جلد 2 صفحه 170
🌸اصحاب رسّ 🌸
💢واژه رسّ در اصل به معناى اثر مختصر است. بعضى «رسّ» را مخفّف «ارس» (رودخانه معروف در شمال ايران) دانسته اند; 💢ولى اکثراً آن را به معناى چاه مى دانند و معتقدند اين گروه که اکنون آثار بسيار کمى از آنها به جاى مانده، اقوام کشاورزى بودند که چاههاى پرآب فراوانى داشتند و به همين دليل وضع زندگانى آنها خوب بود.
در اينکه آنها در کجا زندگى مى کردند و نام پيامبرشان چه بود، #اختلاف زيادى در ميان مفسّران است; بعضى آنها را از بقاياى عاد و ثمود مى دانند و بعضى مى گويند آنها در يمامه مى زيستند و پيامبرى به نام حنظله داشتند. 💢بعضى پيامبر آنها را شعيب(عليه السلام)مى دانند.
💢از اميرمؤمنان على(عليه السلام) نقل شده که فرمود: آنها قومى بودند که درخت صنوبر را مى پرستيدند و به آن شاه درخت مى گفتند: 💢دوازده شهر آباد داشتند که بر کنار نهرى به نام رسّ بنا شده بود اين شهرها به نامهاى آبان، آذر، دى، بهمن، اسفندار، فروردين، ارديبهشت، خرداد، تير، مرداد، شهريور و مهر ناميده شده بوده و #ايرانيان نام ماههاى سال خود را از آن گرفتند. براى آن درخت قربانى مى کردند و هنگامى که قربانى را مى سوزاندند و #دود از آن به آسمان بر مى خاست در مقابل درخت به سجده مى افتادند. هنگامى که آنها در کفر و بت پرستى فرو رفتند خداوند پيامبرى از بنى اسرائيل به سوى آنها فرستاد; ولى ايمان نياوردند.
💢آن پيامبر از خدا تقاضا کرد که آن درخت صنوبر که بيش از همه مورد احترام بود بخشکد. هنگامى که درخت خشکيد آنها تصميم بر کشتن پيامبرشان گرفتند. 💢«چاهى» عميق کندند و او را زنده در آن افکندند تا جان سپرد. خداوند به جهت اصرار آنها بر کفر و ظلم به عذاب شديدى گرفتارشان کرد و نابود شدند.
💢آرى! دنيا از اين گونه سلاطين نيرومند و اقوام سرکش و جباران و ستمگران بسيار به خود ديده است که اکنون گرد و غبار نسيان نه تنها بر قبورشان که بر تاريخشان نيز نشسته است
💢و اين بهترين سند بی وفايى و ناپايدارى دنياست:
☺️بشکاف خاک را و ببين اکنون بى مهرى زمانه رسوا را
💢اين دشت خوابگاه شهيدان است فرصت شمار وقت تماشا را
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در ايّام ماه رجب اين دعا را كه روايت شده از حضرت امام زين العابدين بخوان:
🌱يا مَنْ يَمْلِكُ حَوآئِجَ السّآئِلينَ ويَعْلَمُ ضَميرَ الصّامِتينَ، اي كه مالك حاجات خواهندگاني،و از باطن لب فروبستگان خبر داري،
🌻 لِكُلِّ مَسْئَلَة مِنْكَ سَمْعٌ حاضِرٌ، وَجَوابٌ عَتيدٌ، از سوي تو براي هر خواهشي،گوشي شنوا،و پاسخي آماده است،
🌱اَللَّـهُمَّ وَ مَواعيدُكَ الصّادِقَةُ، و اَياديكَ الفاضِلَةُ و رَحْمَتُكَ الواسِعَةُ، خدايا به حق وعدههاي صادقانه ات و نعمتهاي فراوانت، رحمت گسترده ات،
🌻 فَاَسْئَلُكَ اَنْ تُصَلِّيَ عَلي مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، از تو ميخواهم كه بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستي،
🌱واَنْ تَقْضِيَ حَوائِجي لِلدُّنْيا وَالاْخِرَةِ، اِنَّكَ عَلي كُلِّشَيْء قَديرٌ. و حاجات دنيا و آخرتم را برآوري، چه همانا تو بر هر كاري توانايي.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
سراج منیر
غنوده کعبه و اُمّ القری به بستر خواب
ولی به دامن غار حرا دلی بی تاب...
وجود وی همگی درد و التهاب شده
ز آتش دل خود همچو شمع، آب شده
که پیک حضرت دادار، جبرئیل امین
عیان به منظر او شد، خطاب کرد چنین
بخوان به نام خدایی که ربّ "ما خلق" است
پدیدآور انسان، ز نطفه و علق است ...
به گوش هوش چو این نغمه ی سروش شنید
هزار چشمه نور از درون او جوشید
ز قید جسم رها شد، به ملک جان پیوست
شکست مرز مکان را، به لا مکان پیوست ...
دوباره چون به مکان، رو، ز لامکان آورد
امید و عشق و رهایی به ارمغان آورد
درود و رحمت وافر، ز کردگار قدیر
بر آن گزیده ی یزدان، بر آن سراج منیر ...
#نقّاشی لبخند تو دیدن دارد
تصویر نگاه تو کشیدن دارد
در لحظه ی خلقتت خدا زمزمه کرد:
"آئینه ای چون تو آفریدن دارد"
"اِقرَاء" که کلام کامل حضرت حق
با لحن حجازی ات شنیدن دارد
یعقوب خودش حراج زد یوسف را_
این آیِنه اِنقَدَر خریدن دارد
تا خاکیِ آستان نعلین شما
مرغ لب ما میل پریدن دارد
جبریل به وللهِ پرش می سوزد
غیر از تو کسی تاب رسیدن دارد؟
.
.
.
معراج، حوالی خدا، قبل از نور_
از دست علی "سیب" چشیدن دارد...
🌸ويژگيهاى آن مرد الهى (امام زمان)🌸
⭕️آنچه در اين بخش آمده در ظاهر پيوندى با بخشهاى سابق اين خطبه ندارد. دليل آن اين است که مرحوم سيّد رضى در بسيارى از موارد همه خطبه را نقل نمى کند، بلکه بخشهايى از آن را به صورت گزينشى انتخاب مى کند. تعبير به «مِنْها» نيز در آغاز اين بخش، گواه روشنى بر اين مطلب است.
⭕️ولى به اعتقاد ما قرائنى در مجموع اين بخش وجود دارد که هرگونه ابهام را برطرف مى سازد.
⭕️ مى فرمايد: «او براى حفظ حکمت و دانش، زرهى بر تن کرده است...
⭕️در اينکه منظور از اين شخص حکيم که حکمت همه وجود او را پر کرده و توجه او را به خود جلب نموده و آن را با همه آداب در برگرفته کيست، احتمالات متعددى داده شده
گروهى گفته اند: اين کلام، اشاره به حضرت مهدى(عليه السلام) و دوران غيبت و قيام اوست. ابن ابى الحديد اين نظر را به اماميه نسبت داده و در آغاز آن را نمى پذيرد; ولى در پايان به عنوان کسى که در آخر الزمان متولّد مى شود و نامش مهدى(عليه السلام)است، اين نظريه پذيرفته است.
⭕️ و هنگامى که تعبيرات حضرت را تا پايان اين بخش بنگریم درخواهيم يافت که اين عبارات تفسير صحيحى جز حضرت مهدى(عليه السلام) ندارد.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
🌸فراز هفتم خطبه 181🌸
✳️ثُمَّ قالَ(عليه السلام) : أَيُّهَا النَّاسُ، إِنِّي قَدْ بَثَثْتُ لَکُمُ الْمَوَاعِظَ الَّتِي وَعَظَ الاَْنْبِيَاءُ بِهَا أُمَمَهُمْ، وَ أَدَّيْتُ إِلَيْکُمْ مَا أَدَّتِ الاَْوْصِيَاءُ إِلَى مَنْ بَعْدَهُمْ، وَ أَدَّبْتُکُمْ بِسَوْطِي فَلَمْ تَسْتَقِيمُوا، وَ حَدَوْتُکُمْ بِالزَّوَاجِرِ فَلَمْ تَسْتَوْسِقُوا. لِلّهِ أَنْتُمْ! أَتَتَوَقَّعُونَ إِمَاماً غَيْرِي يَطَأُ بِکُمُ الطَّرِيقَ، وَ يُرْشِدُکُمُ السَّبِيلَ؟
ترجمه
✳️سپس آن حضرت فرمود:
⭕️اى مردم من مواعظ و اندرزهايى را که پيامبران به امتهايشان دادند، براى شما بازگو کردم و در ميان شما منتشر ساختم.
⭕️و نيز آنچه را اوصياى پيامبران به امتهاى بعد رساندند، (و در آنجا که ضرورت داشت) شما را با تازيانه ام ادب کردم; ولى شما به هيچ صراطى مستقيم نشديد.
⭕️بانگ نواهى پروردگار را در ميان شما سر دادم (که از اختلاف و تفرقه بپرهيزيد); اما هرگز اجتماع نکرديد و متحد نشديد.
⭕️شما را به خدا آيا انتظار داريد #پيشوايى_جز_من شما را به راه بياورد و طريق حق را به شما نشان دهد؟😔
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7