🅾فَإِنَّ صَبْرَکَ عَلَى ضِیقِ أَمْر تَرْجُو انْفِرَاجَهُ وَفَضْلَ عَاقِبَتِهِ، خَیْرٌ مِنْ غَدْر تَخَافُ تَبِعَتَهُ، وَأَنْ تُحِیطَ بِکَ مِنَ اللهِ فِیهِ طِلْبَةٌ، لاَ تَسْتَقْبِلُ فِیهَا دُنْیَاکَ وَلاَ آخِرَتَکَ.
🅾👈زيرا شکيبايى تو در تنگناى پيمان ها که (به لطف خداوند) اميد گشايش و پيروزى در پايان آن دارى، بهتر از پيمان شکنى و خيانتى است که از مجازات آن مى ترسى.
🅾همان پيمان شکنى که سبب مسئوليت الهى مى گردد که نه در دنيا و نه در آخرت نمى توانى پاسخ گوى آن باشى.
👈ادامه #قسمت26
#نهج_البلاغه
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
در محضر نهج البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه 📒 #حکمت44 6⃣ ⭕️ ویژگی های بهترین بندگان http://eitaa.com/joincha
شرح حکمت های نهج البلاغه را تا حکمت 44 پیش آمدیم اینک ادامه آن😇👇👇
May 11
شرح حکمت ۴۴ قسمت ۸ ویژگی های بهترین بندگان .mp3
2.08M
🌹سلسله جلسات #درسهای_نهج_البلاغه
✅ شرح نهج البلاغه با نهج البلاغه
📒 #حکمت44 8⃣
⭕️ ویژگی های بهترین بندگان
🎙حجت الاسلام #مهدوی_ارفع
╭❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╮
✨بسم الله الرحمن الرحیم ✨
🌸 حکمت44
🌹شرح #حکمت44 ( 8 )
🔹 ویژگی های بهترین بندگان
🔰 مولا علی (علیه السلام) درباره آفت ها و موانع عمل صالح حکمت ۱۵۰ را در مقابل کسی که از ایشان موعظه خواسته بودند، اینگونه بیان کردند:
«لَا تَكُنْ مِمَّنْ يَرْجُو الْآخِرَةَ بِغَيْرِ العَمَلٍ» ؛
" از کسانی نباش که بدون عمل صالح به آخرت امیدوارند و توبه را با آرزوهایِ دور و دراز به تأخیر می اندازند ، در دنیا مانند زاهدان سخن مى گويند، ولی در رفتار مانند دنیا پرستانند. اگر نعمت هابه آنها برسد سیر نمی شوند و در محرومیت قناعت ندارند. از آنچه به آنها رسیده شکرگزار نیستند و از آنچه مانده زیاده طلبند . ديگران را پرهيز مى دهند اما خودشان پروا ندارند. به فرمانبردارى امر مى كنند اما خود فرمان نمى برند ، فراوان نیکوکاران را دوست دارند ولی رفتارشان را ندارند. گناهکاران را دشمن می دانند ولی خود یکی از گناه کارانند و با گناهان فراوان مرگ را دوست نمی دارند. ولی در آنچه که مرگ را ناخوشایند می سازد پافشاری می کنند . اگر بیمار شوند پشیمان می شوند و اگر تندرست باشند، سرگرم خوشگذرانى اند.
در سلامت فریب خورده و مغرور و درگرفتاری ناامید و مأیوس اند. اگر مصیبتی به آنها برسد، به زاری خدا را می خوانند، ولی اگر به گشايشی دست يابند مغرورانه از خدا روى بر مى گردانند. نفْسشان با نیروی گمان ناروا بر آنان چیره شده و باقدرتِ یقین بر نفس خود چیره نمی شوند . برای دیگران که گناهی کمتر از آنها دارند نگران می شوند و بیش از آنچه که عمل کرده اند خودشان امیدوارند . اگر بی نیاز شوند مست و مغرور می شوند و اگر تهی دست گردند، مأيوس و سست .
چون کار کنند در آن کوتاهی ورزند و چون چیزی بخواهند زیاده روی نمایند. چون در برابر شهوت قرار گيرند گناه را بر گزيده، توبه را به تأخير می اندازند. چون رنجی به آنها برسد از راه ملت اسلام دوری گزينند. عبرت آموزى را طرح مى كنند، ولی خودشان عبرت نمى گيرند. در پند دادن مبالغه مى كنند ولی خودشان پند پذير نیستند . سخن بسیار می گویند ولی کردارِ خوبشان کم است. برای دنیای زودگذر تلاش و رقابت دارند ولی برای آخرت جاويدان آسان می گذرند. سود را زیان و زیان را سود می پندارند .
از مرگ هراسناك اند، ولی فرصت را از دست می دهند. گناه ديگران را بزرگ مى شمارند ولی گناه بزرگ خود را كوچك مى پندارند. طاعت ديگران را كوچك می پندارند و طاعت خود را بزرگ. مردم را سرزنش مى كنند، ولی خود را نكوهش نكرده با خود رياكارانه بر خورد مى كنند. خوشگذرانى با سرمايه داران را بيشتر از ياد خدا با مستمندان دوست دارند. به نفع خود بر زيان ديگران حكم مى كنند، ولی هرگز به نفع ديگران بر زيان خود حكم نخواهند کرد. ديگران را هدايت ولی خود را گمراه مى كنند. ديگران از او اطاعت مى كنند، و او مخالفت مى ورزد. حقّ خودش را به تمام مى گيرد امّا حق ديگران را به كمال نمى رساند. از غیر خدا می ترسد ولی از پروردگار خویش نمی ترسد. "
#حکمت44
#حکمت150
🎙حجت الاسلام مهدوی ارفع
╰❁━═━⊰✼❆🍃🌹🍃❆✼⊱━═━❁╯
#فهرست_حکمتها
دوستان ولایی سلام
🍃حکمتهای نهج البلاغه به علت شمردن بعضی صفات مهم و کارساز در زندگی، بسیار مورد اهمیت هستند.
برای استفاده بهتر از شرح حکمتها که از خود نهج البلاغه برای شرح بهره گرفته شده، به عنوان های زیر مراجعه کنید.
*. شرح حکمت اول تا حکمت دهم
*. شرح حکمت یازدهم تا بیستم
*. شرح حکمت 21 تا حکمت سی ام
*. شرح حکمت31 تا حکمت سی وپنجم
*. شرح حکمت36 تا حکمت سی و هشتم
قسمت اول تاچهاردهم
شرح حکمت سی و نهم تا چهل و دوم
شرح حکمت چهل و سوم
قسمت اول تا دهم
شرح حکمت چهل و چهارم
قسمت دوم تا پنجم
قسمت ششم
قسمت هفتم
قسمت هشتم
شرح حکمت چهل و پنجم
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
روی متون رنگی کلیک کنید
در محضر نهج البلاغه
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈ 🔊 #درآمدی_بر_نهج_البلاغه 📌 جلسه_هشتاد_و_چهارم 🔖 خطبه ۲۱۰ نهج البلاغه با ادامه موضوع "دل
ادامه درآمدی بر نهج البلاغه
الحمدلله تا قسمت84 پیش رفتیم
اینک قسمت بعد👇👇
Kashani-13980903-83-Khotbe-210-Thaqalain_ir-1.mp3
32.39M
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
🔊 #درآمدی_بر_نهج_البلاغه
📌 جلسه_هشتاد_و_پنجم
🔖 خطبه ۳۴ نهج البلاغه با موضوع "بررسی نقش مردم در انتخاب های حکومتی"
تاریخ:آذر 1398
استاد حامد کاشانی
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#آیههایآرامش
وَ کَفی بِرَبِّکَ هادِیاً وَ نَصیراً
برای هدایت و یاوری ات، #پروردگارت کافی است
https://eitaa.com/quraanalkarim
💠
خطر فاحش عالمان بی تقوا🔸 اختلاف در دین و پیدایش مکتب های گوناگون منحصراً از ناحیه #عالمان_بی_تقوا و مشایخ سوء است: ﴿ومَا اختَلَفَ فیهِ إلاّ الَّذینَ اوتوهُ مِن بَعدِ ما جاءَتهُمُ البَیِّنات﴾ . شاید اختلاف در امور دنیوی و شئون زندگی برای همگان پدید آید؛ ولی اختلاف علمی و تفرقه در دین به عالمانِ مذهبی اختصاص دارد، از این رو قرآن کریم اختلاف مردم عادی در شئون زندگی را عقاب آور نمی داند، چون اوّلاً منشأ آن جهل، نسیان و غفلت است و ثانیاً با راهنمایی انبیا و وارثان آنان رفع می گردد؛ ولی اختلاف دانشمندان بی تقوا در متن دین، که از روی علم و عمد و بر اثر بغی و سرکشی و حسادت است، قابل اغماض نیست، بلکه مایه عقاب و عذاب الهی است: ﴿إنَّمَا السَّبیلُ عَلَی الَّذینَ یَظلِمونَ النّاسَ ویَبغونَ فِی الأرضِ بِغَیرِ الحَقِّ أُولئِکَ لَهُم عَذابٌ اَلیم﴾ . در حقیقت این آیه به منزله «کبرا» برای آیه مورد بحث است که عالمان بد را منادیان اختلاف در دین دانسته و چنین فرموده است: 👈 عالمان دینی که سبب اختلاف در دین اند، باغی و ظالم هستند (صغرا). کبرا این است که عقاب الهی تنها بر ستمگران و اهل بغی است، نتیجه اینکه عقاب تنها بر همین مدّعیان علمِ دینی و منادیان اختلاف است. 🔸 در آیه ای دیگر نیز این چنین مسلمانان را از اختلاف در دین نهی کرده که مبادا شما مانند علمای یهود ستم کنید و در دین تفرقه افکنید، چون گرفتار عذاب خدا شده، در قیامت رو سیاهی دامنگیرتان خواهد شد: ﴿ولاتَکونوا کالَّذینَ تَفَرَّقوا واختَلَفوا مِن بَعدِ ما جاءَهُمُ البَیِّناتُ وأُولئِکَ لَهُم عَذابٌ عَظیم ٭ یَومَ تَبیَضُّ وُجوهٌ وتَسوَدُّ وُجوهٌ فَأمَّا الَّذینَ اسوَدَّت وُجوهُهُم أکَفَرتُم بَعدَ أیمانِکُم فَذوقوا العَذابَ بِما کُنتُم تَکفُرون﴾ . تنها راه اصلاحِ عالمان سوء همین تهدید ضمنی به رو سیاهی در قیامت است تا دست از تفرقه بردارند. 🔸 خطر عالمانِ بد آن قدر فاحش است که با برداشت ناصحیح از متون مقدس و کتاب الهی، مذهب تراشی کرده و برابر پیامبران الهی می ایستند. هر زمانی که خداوند پیامبری را فرستاد و دینی ارائه داد، در کنار او عالمان غیرمهذّب و دین فروش پیدا شدند و مذهب تراشی و دین پراکنی کردند و بدعت هایی مانند #وهابیت و #بهائیت را بنا نهادند. کتاب های «ملل و نحل» شاهد این مطلب است که در مقابل سلسله انبیا در طول تاریخ، زنجیره متنبّیان و عالمان دین ساز قرار دارند. «مِلَل» جمع «مِلّة» به معنای دین و شریعتی است که انبیا از طرف خدا آورده اند و «نِحَل» جمع «نِحْلَه» به معنای مکتب و مرام باطلی است که عالمان بی تقوا در برابر انبیا ساخته اند. 🔸همه مکتب های غیر الهی، ساخته و بافته عالمان ریاست طلب است، چون انسان های عادی نه توان مذهب سازی دارند و نه دیگران از آنها می پذیرند، از این رو عالمان دین و حاملان کتاب باید مواظب باشند که از روی علم و عمد به خطر فاحش #مذهب_تراشی مبتلا نشوند. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #هفته_وحدت 📚 تسنیم، جلد 10 ، ص420 https://eitaa.com/quraanalkarim
#چهارمین_ختم_نهج_البلاغه
💥تقدیم به ساحت مقدس حضرت #فاطمه(سلام الله علیها)
#شروع:۶آبان 1402
طرح ختم دوساله نهج البلاغه
🌷🌷سهم #امروز🌷🌷
به نیابت از عباد صالح خدا:
" #شهید_رئیسی و همراهان "
👈 #نامه53
#قسمت_بیست_و_هفتم
🌹لطفا با حضور در کانال سهم امروز را مطالعه بفرمایید.👇👇👇
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
✴️از ریختن خون به ناحق بپرهیز
💠👈إِیَّاکَ وَالدِّمَاءَ وَسَفْکَهَا بِغَیْرِ حِلِّهَا، فَإِنَّهُ لَیْسَ شَیْءٌ أَدْنَى لِنِقْمَة، وَلاَ أَعْظَمَ لِتَبِعَة، وَلاَ أَحْرَى بِزَوَالِ نِعْمَة، وَانْقِطَاعِ مُدَّة، مِنْ سَفْکِ الدِّمَاءِ بِغَیْرِ حَقِّهَا.
💠👈از ريختن خونِ ناحق شديداً بپرهيز،
💠زيرا هيچ چيز در نزديک ساختن #انتقام الهى و #مجازاتِ شديدتر و سرعتِ #زوال نعمت و #پايان بخشيدن به حکومت ها، همچون ريختن خونِ به ناحق نيست.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نامه53 #فراز_بیست_و_هفتم
#منشور_حکومتی
#پرهیز_از_مظلوم_کشی
✴️دادرسی سخت خداوند در مورد خون
🅾وَاللهُ سُبْحَانَهُ مُبْتَدِئٌ بِالْحُکْمِ بَیْنَ الْعِبَادِ، فِیمَا تَسَافَکُوا مِنَ الدِّمَاءِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ; فَلاَ تُقَوِّیَنَّ سُلْطَانَکَ بِسَفْکِ دَم حَرَام، فَإِنَّ ذَلِکَ مِمَّا یُضْعِفُهُ وَیُوهِنُهُ، بَلْ یُزِیلُهُ وَیَنْقُلُهُ. وَلاَ عُذْرَ لَکَ عِنْدَ اللهِ وَلاَ عِنْدِی فِی قَتْلِ الْعَمْدِ، لاَِنَّ فِیهِ قَوَدَ الْبَدَنِ.
🅾خداوند سبحان در دادگاه قيامت #پيش از هر چيز در ميان بندگان خود در مورد #خون هايى که ريخته شده دادرسى خواهد کرد،
🅾بنابراين حکومت و زمامدارى خود را هرگز با ريختن خون حرام تقويت مکن،
🅾👈زيرا اين عمل،🌾 پايه هاى حکومت را ضعيف و سست مى کند، 🌾بلکه بنياد آن را مى کَند🌾 يا به ديگران منتقل مى سازد 🌾و هيچ گونه عذرى نزد خداوند و نزد من در قتل عمد پذيرفته نيست،🌾 و کيفر آن قصاص است
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نامه53 #فراز_بیست_و_هفتم
#منشور_حکومتی
#مجازاتِ_آدم_کشی_حرام
✴️حق اولیای مقتول را بپرداز
🅾وَإِنِ ابْتُلِیتَ بِخَطَإ وَأَفْرَطَ عَلَیْکَ سَوْطُکَ أَوْ سَیْفُکَ أَوْ یَدُکَ بِالْعُقُوبَةِ; فَإِنَّ فِی الْوَکْزَةِ فَمَا فَوْقَهَا مَقْتَلَةً، فَلاَ تَطْمَحَنَّ بِکَ نَخْوَةُ سُلْطَانِکَ عَنْ أَنْ تُؤَدِّیَ إِلَى أَوْلِیَاءِ الْمَقْتُولِ حَقَّهُمْ.
🅾و اگر به قتل خطا مبتلا گشتى و تازيانه يا شمشير تو و يا (حتى) دستت به ناروا کسى را کيفر داد ـ چون ممکن است حتى با يک مشت زدن و يا بيشتر، قتل واقع گردد ـ 👈مبادا غرور زمامدارى ات مانع از آن شود که حق اولياى مقتول را بپردازى (و رضايت آنها را جلب کنى).
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#نامه53 #فراز_بیست_و_هفتم
#منشور_حکومتی
#پرداخت_خونبها_از_طرف_زمامدار
Kashani-13980924-86-Khotbe-166-Thaqalain_ir.mp3
35.66M
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
🔊 #درآمدی_بر_نهج_البلاغه
📌 جلسه_هشتاد_و_ششم
🔖 خطبه ۱۶۰ نهج البلاغه با موضوع "درخواستی از امیرالمؤمنین علیه السّلام که حضرت مصلحت نمیدانند"
استاد حامد کاشانی
تاریخ: آذر ماه 1398
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
تسلیت واژه کوچکی به خانوادههای مصیبتدیدهی معدنچیان در طبس است.
خدا صبرتان دهد.
خدا آن مرحومان را نیز مهمان خاص، در ضیافت بهشتیان قرار دهد.
https://eitaa.com/quraanalkarim
#قرب_به_اهل_بیت۴۱
🥇 برای رسیدن به یک مقام، اول باید خواستن اتفاق بیفتد!
خواستنی که تمامِ خودت را بکشاند وسط گود!
این خواستن اگر صادق باشد؛ «اتصال» و «رسیدن» را در پی خواهد داشت!
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
قرب به اهل بیت ۴۱.mp3
10.15M
✘ این، از ماست!
«منّا اهل البیت» یعنی نقطهای که اهل بیت علیهم السلام کسی رو از خودشون میدونن!
به این مقام واقعاً میشه رسید؟ چجوری؟
مجموعه #قرب_به_اهل_بیت (علیهماالسلام) ۴۱
#استاد_شجاعی | #شهید_سلیمانی
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7
#قانون_جذب
یه مورد از قانون جذب قرآنی را مشاهده فرمایید
حمد است که برعکس بسیاری از سوره ها این انسان است که با خداوند صحبت می کند.
1⃣ ابتدا با نام پروردگار شروع میکنیم؛
(بسم الله)
2⃣ سپس او را شکر می گوییم و سپاسگزار می شویم؛
(الحمدالله رب العالمین)
3⃣ از او به نیکی یاد می کنیم که بخشنده و مهربان است؛
(الرحمن الرحیم)
4⃣باور داریم همه چیز از آن اوست شکی در آن نیست؛
(مالک یوم الدین)
5⃣ خلوص و ارادت خود را به او ابراز می نماییم؛
(ایاک نعبد و ایاک نستعین)
6⃣ اصل درخواست را مطرح می کنیم؛
(اهدنا الصراط المستقیم)
7⃣ جزئیات درخواست را نیز مطرح می کنیم؛
(صراط الذین انعمت علیهم…)
این نشانه خود کافیست تا ما کلیه امور جهان هستی را با آموزه های قرآن بسنجیم و با رعایت همین 7 اصل -اگر در کلیه خواسته هایمان اعمال نماییم، بدون شک قانون جذب را توانسته ایم اجرا کنیم و به نتیجه دلخواه برسانیم.
http://eitaa.com/joinchat/1114374154C3a90a19db7