❤️و الله خیر الرازقین
و خدا بهترین روزیدهندگان است
📖سوره جمعه آیه ۱۱
⚜نهجالبلاغه در زندگی
@nahjezendegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ایت الله صافی در هواپیما
👤استاد قرائتی
⚜نهجالبلاغه در زندگی
@nahjezendegi
🪐اهميّت حسن عاقبت
#نهج_البلاغه
💎لِكُلِّ امْرِئ عَاقِبَةٌ، حُلْوَةٌ أَوْ مُرَّةٌ
🟠براى هر كس سرانجامى است، شيرين يا تلخ
✍يعنى انسان نبايد امروز خود را در نظر بگيرد، بايد مراقب عاقبت خويش باشد. «ابن الوقت» بودن و به نتيجه اعمال خود نينديشيدن و عاقبت كار را نديدن مايه بدبختى است. مسئله تدبر و تدبير كه از صفات برجسته انسان شمرده مى شود به همين معناست كه انسان عاقبت انديش باشد نه ابن الوقت. به يقين غفلت از عاقبت كارها و عاقبت زندگى انسان مشكلات عظيمى براى او در دنيا و آخرت به بار مى آورد. افراد موفق و پيروز عاقبت انديش اند و سعى مى كنند از عاقبت «مُرّة» (تلخ) بپرهيزند و به عاقبت «حُلوة» (شيرين) روى آورند.
📘#حکمت_151
⚜نهجالبلاغه در زندگی
@nahjezendegi
✍پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله
هر چيزى ميوه اى دارد و ميوه دل ، فرزند است
📚كنز العمّال ح 45415
#جهاد_فرزندآوری
⚜نهجالبلاغه در زندگی
@nahjezendegi
7.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥این کار را انجام دهید تا عاقبت بخیر شوید و زندگی تان سرشار از خیر و برکت شود ...
👤حجت الاسلام والمسلمین شیخ جعفر ناصری
⚜نهجالبلاغه در زندگی
@nahjezendegi
✍ پيامبراكرم(صلی الله علیه وآله وسلم) فرمود:
«خانههايتان را با #تلاوت_قرآن نورانى كنيد و آنها را همچون يهود و نصارا ـ كه نماز و عبادت را در خانهها تعطيل كرده، تنها در كنيسه و كليسا انجام مىدهند ـ به گورستان تبديل نكنيد.
هنگامىكه در خانهاى زياد قرآن خوانده شود، خير و بركت آن فزونى يابد و اهل خانه مدتها از آن لذت خواهند برد و همانگونه كه ستارگان براى زمينيان مىدرخشند، اين خانه نيز براى آسمانيان مىدرخشد».
📚بحارالانوار، ج۸۹، ص۲۰۰٫
⚜نهجالبلاغه در زندگی
@nahjezendegi
#شرح_حکمت ۲۲۳
❣امیرالمومنین علیهالسلام مى فرماید:
✨مَنْ كَسَاهُ الْحَيَاءُ ثَوْبَهُ، لَمْ يَرَ النَّاسُ عَيْبَهُ
💠«كسى كه حيا لباس خود را بر او بپوشاند، مردم عيب او را نخواهند ديد»
✍ در واقع، حيا سپرى است در مقابل اعمال قبيح و منكرات و اگر اين سپر وجود نداشته باشد، انسان به آسانى آلوده هر كار زشتى مى شود و تير قبايح بر بدن او فرو مى نشيند.
✔️ «حيا» گاهى سبب ترك گناه و زشتى ها نمى شود، بلكه سبب پوشاندن و مخفى ساختن آن مى گردد كه اين نيز در حدّ خود اثر مثبتى است.
⚜نهجالبلاغه در زندگی
@nahjezendegi
🪐ضررهاى عبرت آموز منفعت است
#نهج_البلاغه
▫️لَمْ يَذْهَبْ مِنْ مَالِكَ مَا وَعَظَكَ
🟤«آنچه از مال تو از دست مى رود و مايه پند و عبرتت مى گردد در حقيقت از دست نرفته است
✍گاهى مال براى نيازهاى معمولى مادى به كار مى رود، زمانى براى نيازهاى معنوى مانند صرف آن براى علم آموختن و يا در راه زيارت خانه خدا و يا جهاد فى سبيل الله به كار انداختن. ولى گاه در راهى به كار انداخته مى شود كه ظاهراً از بين رفته و فانى مى شود; اما پندى به انسان مى آموزد; پندى كه گاهى انسان را از ضررهاى بسيار در آينده زندگى حفظ مى كند و منافع گرانبهايى در بر دارد. اين گونه اموال اگر چه ظاهراً فانى شده اند; اما نه تنها از بين نرفته بلكه بسيار پرسود بوده اند. آيا كسى كه سرمايه اى در امرى تجارى به كار مى برد و ظاهرا زيان مى كند; اما راه و رسم تجارت را به وسيله آن مى آموزد زيان كرده است؟ و يا كسى كه مالى را در اختيار دوستى مى گذارد تا او را بيازمايد و بعد آن مال از بين مى رود و در آينده از خطرات زيادى محفوظ مى ماند زيان كرده است؟ آيا كسى كه بدون اخذ سند مالى در اختيار كسى مى گذارد و شخص بدهكار انكار مى كند و نتيجه آن اين مى شود كه در آينده هميشه با اسناد محكم اموالش را به ديگران بسپارد خسارت ديده است؟جان گفتار امام عليه السلام همين است كه اگر مالى را صرف كردى و ظاهرا از بين رفت اما پند و اندرزى براى تو به ارمغان آورد اين مال از ميان نرفته و براى هميشه براى تو ذخيره شده است.
📘#حکمت_196
⚜نهجالبلاغه در زندگی
@nahjezendegi
🔴خير دنيا و آخرت
✍امام على (ع): چهار چيز است كه به هر كس داده شود خير دنيا و آخرت به او داده شده است:
۱-راستگويى
۲-اداء امانت
۳-حلال خورى
۴-خوش اخلاقى
📗تصنیف غررالحکم و دررالکلم
⚜نهجالبلاغه در زندگی
@nahjezendegi