🌷قال المَهدی(عج): «أَکْثِرُوا الدُّعَاءَ بِتَعْجِیلِ الْفَرَجِ فَإِنَّ ذَلِکَ فَرَجُکُم»«بحارالأنوار ، ج53 ، ص180 ، باب 31»🌺🍃
@nahjjj97
🌹🌹امام علي عليه السلام:
💠 أَيُّهَا النَّاسُ، إِنَّ أَخْوَفَ ما أَخافُ عَلَيْكُمُ اثْنَتانِ: اتِّباعُ الْهَوَى، وَطُولُ الْأَمَلِ فَأَمَّا اتِّباعُ الْهَوَى فَيَصُدُّ عَنِ الْحَقِّ، وَأَمَّا طُولُ الْأَمَلِ فَيُنْسِي الاْخِرَةَ.
♦️اى مردم، دو چيز است كه بيش از هر موضوع ديگر از گرفتارى شما به آنها نگران و بيمناكم:
1⃣◀️ يكى #تبعيت از #هوى و #هوس
2⃣◀️ و ديگر #آرزوى_دور و #دراز،
♦️زيرا پيروى از #هوسها مانع ـ اجرا و عمل به ـ حق مى شود
♦️و #آرزوهاى_دراز، آخرت را به فراموشى مى سپارد.
📚 نهج البلاغه، خطبه 42
@nahjjj97
📌 فراز ١
✍ خطبه ١ نهج البلاغه دشتي
🎇🎇🎇🎇🎇#خطبه١🎇🎇🎇🎇🎇
آغاز آفرینش آسمان و زمین و آفرینش انسان
✔️ عجز انسان از شناخت ذات خدا
🔷 سپاس خداوندی که سخنوران از ستودن او عاجزند،
و حسابگران از شمارش نعمتهای او ناتوان،
و تلاشگران از ادای حق او درمانده اند،
خدایی که افکار ژرف اندیش، ذات او را درک نمی کنند و دست غواصان دریای علوم به او نخواهد رسید.
پروردگاری که برای صفات او حد و مرزی وجود ندارد، و تعریف کاملی نمی توان یافت
و برای خدا وقتی معین، و سرآمدی مشخص نمی توان تعیین کرد.
مخلوقات را با قدرت خود آفرید، و با رحمت خود بادها را به حرکت درآورد و به وسیله کوه ها اضطراب و لرزش زمین را به آرامش تبدیل کرد....
@nahjjj97
🔹میثم تمّار؛ غلامی که به دست امیرالمؤمنین آزاد شد
🔺میثم خرما فروشی بود که در کوفه زندگی میکرد و از موالیان بود. موالی به ایرانیانی گفته میشد که در بلاد اسلامی زندگی میکردند.
🔺ایرانیزاده ای که تا سنین جوانی به دست اعراب اسیر بوده و بعد از آن توسط زنی عرب خریداری می شود. بعدها وقتی امیرالمؤمنین علی علیه السلام وارد کوفه می شوند و او را می بینند ، توسط ایشان خریداری شده و بعد آزاد می شود.
🔺میثم پس از آزادی از شاگردان و اصحاب خاص امام علی (ع) شد به طوری که دریچه قلبش به روی معارف علوی گشوده و با اسرار و رازهای نهانی امام آشنا شد. به طوری که رفته رفته چنان در پیشگاه امام و مولایش مقرّب شد، تا جایی که صاحب سرّ علی و محرم راز او و، در خلوت و جلوت انیس امام بود.
🔺میثم، علم تفسیر قرآن را نزد علی -علیه السلام فرا گرفت و از معارفی که از آن حضرت آموخته بود کتابی تدوین کرد که کتابش را پسرش از او روایت کرد.
🔺میثم از بسیاری حوادث آینده، آگاهی داشت و گاهی آن ها را پیشگویی می کرد. دانای رازهای نهان بود. نامه سربسته می خواند و راز نشنیده می گفت. این را نیز از مولایش علی علیه السلام فراگرفته بود. آگاهی از سرنوشت خود و افراد دیگر و با خبر بودن از وقایعی که بعدا به وقوع خواهد پیوست
🔺امام علی علیه السلام میثم را از چگونگی شهادتش، قاتل وی و آویختهشدنش به درخت نخلی که آن را به او نشان داده بود، آگاه ساخته و به او بشارت داده بود که پاداش مقاومت او در آخرت همنشینی با علی است.از آن پس میثم کنار آن درخت نماز میخواند و با آن سخن میگفت
بیشتر بخوانید:
👇👇👇
yon.ir/2V311
@nahjjj97
☘ برگ سبز
☀️ امیرالمومنین عليه السلام فرمودند:
مردى نزد پيامبر صلي الله عليه و آله آمد و گفت: به من كارى بياموز كه خداوند، به سبب آن، مرا دوست بدارد و آفريدگان نيز دوستم بدارند، و خدا دارايى ام را فزون گرداند و تن درستم بدارد و عمرم را طولانى گرداند و مرا با تو محشور كند.
🌹فرمود: «اينها [يى كه گفتى] شش چيز است كه به شش چيز، نياز دارد:
🌺 اگر مى خواهى خدا تو را دوست بدارد، از او بترس و تقوا داشته باش. 🍃
🌺 اگر مى خواهى آفريدگان دوستت بدارند، به آنان نيكى كن و به آنچه دارند، چشم مدوز. 🍃
🌺 اگر مى خواهى خدا دارايى ات را فزونى بخشد، زكات آن را بپرداز. 🍃
🌺 اگر مى خواهى خدا بدنت را سالم بدارد، صدقه بسيار بده. 🍃
🌺 اگر مى خواهى خداوند عمرت را طولانى گرداند، به خويشاوندانت رسيدگى كن. 🍃
🌺 و اگر مى خواهى خداوند تو را با من محشور كند، در پيشگاه خداى يگانه قهّار، سجده طولانى كن. 🍃🌹🍃
📚 أعلام الدين: ص 268، بحار الأنوار: ج 85 ص 164 ح 12
@nahjjj97
💢 تدبیر استثنایی اسلام برای مبارزه با ظالم: ظلمهایش را فریاد کن!
#شهید_مطهری
✅آیا اسلام فقط به #ظالم گفته: ای ظالم! #ظلم نکن؟ مگر همه ظالمها میشنوند؟ خیلی از ظالمها هستند که نمیشنوند.
✅پس اسلام، دیگر چه میکند؟ زمینه پذیرش ظلم را هم از میان میبرد. به مظلوم میگوید: ای مظلوم! تن به ظلم دادن نوعی #ظلم کردن است، در مقابل ظالم پرخاشگر باش. لایحِبُّ اللهُ الْجَهْرَ بِالسّوءِ مِنَ الْقَوْلِ الّا مَنْ ظُلِمَ [خداوند، فریاد کردن به زشت کاریهای کسی را دوست ندارد، مگر كسى كه بر او ستم رفته باشد].
✅قرآن میگوید #بدگویی پشت سر یک مسلمان [یعنی گفتن زشتکاریهای او] بد است، و از آن بدتر این است که انسان وقتی بدگویی میکند فریاد بکشد. ولی همین بد در یک مورد #جایز میشود؛ یعنی بدگویی کن! فریاد بکش! تظلّم کن آنجا که مظلوم واقع شدهای.
📚پانزده گفتار،ص ۲۶۳
@nahjjj97
☀️ مولا امیرالمومنین امام علی علیه السلام :
💠 افسوس های گذشته را در دل خود بیدار مکن ،
که تو را از آمادگی پیروزی هایی که در پیش داری باز می دارد.
📚 غررالحکم، ص۲۸۹
@nahjjj97
🍀 برگ سبز
✨ به یاد این حدیث بیفتید و ریا نکنید
یک روایتی قدیم دیده ام که ریاکار برای چه ریا می کند ؟ نوعاً انسان برای چه ریا می کند؟ برای اینکه در دل مردم جا باز کند انسان عملش را نشان می دهد تا بیشتر مرید پیدا کند.
🌺 در روایت آمده که خدای تبارک و تعالی به ریاکار می فرماید: «ای ریاکار! برای چه ریا می کنی؟ برای این ریا می کنی تا در دل مردم جا باز کنی و مرید پیدا کنی و مردم مرید تو شوند؟ تو بیا خالص شو و همه ی کارها را برای من انجام بده، من بیشتر برای تو مرید درست می کنم و محبّت تو را بیشتر در دل مردم می اندازم.
🍃 این تجربه ی عمر ماست و به چشم دیده ایم کسانی که خالص بوده اند، مریدانشان بیشتر بوده است. «آشیخ محمد حسین زاهد رحمه الله علیه» که تعداد مریدهایش از همه ملاّهای تهران بیشتر بود، چرا؟ چون هوا را بو نکرده بود، خالص بود. اگر انسان این حدیث را همیشه یادش باشد، هیچ وقت برای کسی کار نمی کند و هیچ وقت ریا نمی کند. پس هر وقت شیطان سراغ شما آمد و به شما گفت که «ریا کن»، به یاد این حدیث بیفتید و ریا نکنید.
( از فرمایشات آیت الله مجتهدی تهرانی(ره)- در محضر استاد ، ص 180 )
@nahjjj97
.
🆔 @nahjolbalagheh
♦️ تنت به ناز طبیبان نیازمند مباد!
🔷 از کلام آن امیرِ بیان است ، که فرمود:
🔹 با بیماری ات بساز! مادامی که با تو می سازد!
/حکمت 27/
📝 توضیح:
🔸حضرت علی(ع) در این کلام حکمت آموز به یک اصل مهم بهداشتی درمانی اشاره دارند،
که مادامی که بیماری ات فشار شدید نیاورده، بگذار بدنت بدون نیاز به طبیب و دارو آن را دفع کند!
🔸امروزه روشن شده است که بدن خود دارای نیروی دفاعی است و هرگاه بیماری بوسیله قدرت دفاعی بدن از بین برود، هم زیان های دارو را ندارد و هم بدن برای آینده تقویت می شود.
🔸این سخن بگونه ای دیگر از حضرت امیر نقل شده که: " مادامی ک قدرت داری با داشتن بیماری، سرپا باشی، در بستر نخواب" که اشاره به تاثیر زیاد تلقین رفتاری در سلامتی یا بیماری دارد.
📚 پیام امام امیرالمومنین؛ ج 13 ح 27
💠کانال رسمی نهج البلاغه💠
هر روز، پای درس حضرت امیر علیه السلام
@nahjjj97
🌺🌿
📚نهج البلاغه/ حکمت ۱۳۵
🌴چهار ارزش برتر(اخلاقی)
🌸و درود خدا بر او فرمود: كسي را كه چهار چيز دادند، از چهار چيز محروم نباشد، با دعا از اجابت كردن، با توبه از پذيرفته شدن، با استغفار از آمرزش گناه، با شكرگزاري از فزوني نعمتها.
(و اين حقيقت مورد تصديق كتاب الهي است كه در مورد دعا گفته است: مرا بخوانيد تا خواسته هاي شما را بپردازم. (قرآن كريم، سوره مومن، آيه ۶۰) در مورد استغفار گفته است: هر آنكه به بدي دست يابد يا بر خود ستم روا دارد و از آن پس به درگاه خدا استغفار كند، خداي را آمرزش گر و مهربان يابد. (قرآن كريم، سوره نسا، آيه ۱۱۰) در مورد سپاس فرموده است: بي شك اگر سپاسگزاريد، نعمت را برايتان مي افزايم. (قرآن كريم، سوره ابراهيم، آيه ۷) و در مورد توبه فرموده است: تنها توبه را خداوند به سود كساني عهده دار است كه از سر ناداني به كار زشتي دست مي يابند و تا ديرنشده است باز مي گردند، تنها چنين كسانند كه خداوند در موردشان تجديد نظر مي كند، كه خدا دانا و حكيم است. (قرآن كريم، سوره نسا، آيه 17
@nahjjj97
🌹امیرمؤمنان میفرمایند :
همانا خداوند بر پیشوایان عادل واجب کرده که (سطح زندگی) خود را با مردم تنگدست اندازه گیرند، تا بر فقیر، فقرش چیره نگردد.
📚 الکافی، ج ١،ص۴١١
@nahjjj97
امام على عليه السلام:
اعتماد به هر كسى پيش از آزمودن، نشانه كم خردى است
الطُّمَأنينَةُ إلى كُلِّ أحَدٍ قَبلَ الاِختِبارِ مِن قُصورِ العَقلِ
غررالحكم حدیث 1980
@nahjjj97