ضررهاى عبرت آموز منفعت است
#نهج_البلاغه
▫️لَمْ يَذْهَبْ مِنْ مَالِكَ مَا وَعَظَكَ
🟠 آنچه از مال تو از دست مى رود و مايه پند و عبرتت مى گردد در حقيقت از دست نرفته است
✍گاهى مال براى نيازهاى معمولى مادى به كار مى رود، زمانى براى نيازهاى معنوى مانند صرف آن براى علم آموختن و يا در راه زيارت خانه خدا و يا جهاد فى سبيل الله به كار انداختن. ولى گاه در راهى به كار انداخته مى شود كه ظاهراً از بين رفته و فانى مى شود; اما پندى به انسان مى آموزد; پندى كه گاهى انسان را از ضررهاى بسيار در آينده زندگى حفظ مى كند و منافع گرانبهايى در بر دارد. اين گونه اموال اگر چه ظاهراً فانى شده اند; اما نه تنها از بين نرفته بلكه بسيار پرسود بوده اند. آيا كسى كه سرمايه اى در امرى تجارى به كار مى برد و ظاهرا زيان مى كند; اما راه و رسم تجارت را به وسيله آن مى آموزد زيان كرده است؟ و يا كسى كه مالى را در اختيار دوستى مى گذارد تا او را بيازمايد و بعد آن مال از بين مى رود و در آينده از خطرات زيادى محفوظ مى ماند زيان كرده است؟ آيا كسى كه بدون اخذ سند مالى در اختيار كسى مى گذارد و شخص بدهكار انكار مى كند و نتيجه آن اين مى شود كه در آينده هميشه با اسناد محكم اموالش را به ديگران بسپارد خسارت ديده است؟جان گفتار امام عليه السلام همين است كه اگر مالى را صرف كردى و ظاهرا از بين رفت اما پند و اندرزى براى تو به ارمغان آورد اين مال از ميان نرفته و براى هميشه براى تو ذخيره شده است.
📘#حکمت_196
@nahjol_balagheh
25.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
🟢 بخشی از احادیث برگزیدهای از پیامبر(ص) به انتخاب شهید مطهری (شامل ۴۰ حدیث)
🎤شهید #مطهری
______________________
🔹کانال نهجالبلاغه🔹
♦️@nahjol_balagheh
_______________________
4_6037592294293505559.mp3
7.72M
🌺 شرح خطبه٨٣
🔴جلسه۱٣_ بخشاوّل
⏱زمان 15:37 حجم 7,3 MB
🎤#استاد_محمدعلی_انصاری
@nahjol_balagheh
🌺شرح خطبه ۸۳ نهجالبلاغه توسط محمدعلی انصاری
🔅جلسه۱٣_ بخشاوّل
🔹 وَ لَمْ تَعْمَ عَلَيْهِ مُشْتَبِهَاتُ الْأُمُورِ.
✨و مشكلات و شبهات او را نابينا نمى سازد،
🔹 ظافِراً بِفَرْحَةِ الْبُشْرَى وَ رَاحَةِ النُّعْمَى فِي أَنْعَمِ نَوْمِهِ وَ آمَنِ يَوْمِهِ،
✨مژده بهشت، و زندگى كردن در آسايش و نعمت سراى جاويدان و ايمن ترين روزها، او را خشنود ساخته است.
#شرح_خطبه_۸۳
@nahjol_balagheh
رابطه دانش و عمل
#نهج_البلاغه
▫️الْعِلْمُ مَقْرُونٌ بِالْعَمَلِ: فَمَنْ عَلِمَ عَمِلَ; وَ الْعِلْمُ یَهْتِفُ بِالْعَمَلِ: فَإِنْ أَجَابَهُ وَ إِلاَّ ارْتَحَلَ عَنْهُ
🟠علم با عمل همراه است و هرکس (به راستى) عالم باشد عمل مى کند. علم، عمل را فرامى خواند اگر اجابت کرد و آمد، علم مى ماند و الاّ کوچ مى کند.
🖋 بنابراين اگر بخواهيم علم ما تبديل به جهل نشود و در مبانى علمى خود ترديد نكنيم بايد به آنچه مى دانيم جامه عمل بپوشانيم تا علم ما تبديل به يك علم پايدار گردد.
📘#حکمت_366
@najol_balagheh
12.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
🟤عیار ایمان از نگاه مولای متقیان علیهالسلام
🎤دکتر محمدعلی انصاری
⏱زمان: ۱:۱۰ حجم: ۱۱.۷ MB
_____________________________
🔹کانال نهجالبلاغه🔹
♦️@nahjol_balagheh
_____________________________