🔴روانشناسى مدّعيان دروغين قضاوت
═════ ೋღ💎ღೋ════
#نهج_البلاغه
💠در ميان مردم، با نام قاضى به داورى مى نشيند، و حلّ مشكلات ديگرى را به عهده مى گيرد، پس اگر مشكلى پيش آيد، با حرفهاى پوچ و تو خالى و رأى و نظر دروغين، آماده رفع آن مى شود. سپس اظهارات پوچ خود را باور مى كند، عنكبوتى را مى ماند كه در شبهات و بافته هاى تار خود چسبيده، نمى داند كه درست حكم كرده يا بر خطاست اگر بر صواب باشد مى ترسد كه خطا كرده، و اگر بر خطاست، اميد دارد كه رأى او درست باشد.
🔸نادانى است، كه راه جهالت مى پويد، كورى است كه در تاريكى گمشده خود را مى جويد، از روى علم و يقين سخن نمى گويد، روايات را بدون آگاهى نقل مى كند، چون تند بادى كه گياهان خشك را بر باد دهد، روايات را زير و رو مى كند، كه بى حاصل است.
🔸 به خدا سوگند، نه راه صدور حكم مشكلات را میداند، و نه براى منصب قضاوت أهليّت دارد آنچه را كه نپذيرد علم به حساب نمىآورد، و جز راه و رسم خويش، مذهبى را حق نمى داند، اگر حكمى را نداند آن را مىپوشاند تا نادانى او آشكار نشود، خون بى گناهان از حكم ظالمانه او در جوشش و فرياد ميراث بر باد رفتگان بلند است.
📚#خطبه ۱۷
═════ ೋღ💎ღೋ════
@nahjol_balagheh
#آیین_کشورداری
#شرح_نامه ۵۳
📌قسمت ۹۱
❣امام عليه السلام در اين بخش از عهدنامه خود به تجارت و صنعت پرداخته و در اين زمينه سفارش هاى مهمى به مالک اشتر دارد.
⚜نخست مى فرمايد:
✨ثُمَّ اسْتَوْصِ بِالتُّجَّارِ وَذَوِي الصِّنَاعَاتِ، وَأَوْصِ بِهِمْ خَيْراً✨
💠سپس درباره تجار و صاحبان صنايع نخست به خودت توصيه کن (که مراقب حفظ و تقويت آنان باشى) و نيز ديگران را به خير و نيکى با آنان سفارش نما
✍زمامدار، نخست بايد خودش نسبت به اين گروه اجتماعىِ فعال، حساس باشد و سپس اهمّيّت آنها را به ديگران گوشزد نمايد.
🔻آن گاه امام به گروه هاى مختلف تجار و صاحبان صنايع اشاره کرده مى فرمايد:
✨الْمُقِيمِ مِنْهُمْ وَالْمُضْطَرِبِ بِمَالِهِ وَالْمُتَرَفِّقِ بِبَدَنِهِ✨
🔹 بين بازرگانانى که در مراکز تجارى اقامت دارند و يا آنها که سيار و در گردش اند و نيز صنعتگران و کارگرانى که با نيروى جسمانى خود به کار مى پردازند، تفاوت مگذار
⚜تجار دو گروه اند;
🔹گروهى مرکز ثابت دارند و عده اى دائماً اموال تجارتى را از نقطه اى به نقطه ديگر و از آن نقطه به نقطه ثالثى مى برند و مواد مورد نياز مردم را به آنها مى رسانند. سرمايه اصلى صنعتگران نيروى بدنى آنهاست که با آن براى رفع نيازهاى مردم تلاش و کوشش مى کنند.
📝ادامه دارد..
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
4_295496472974065670.mp3
4.02M
🌺شرح اولین خطبه نهج البلاغه
🔴 جلسه ١_ قسمت چهارم
#خطبه_١
🕰زمان: 16:40
🎤 #استاد_محمدعلى_انصارى
@nahjol_balagheh
#نهج_البلاغه
✨ولَکِنْ کُلُّ غُدَرَةٍ فُجَرَةٌ، وَ کُلُّ فُجَرَةٍ کُفَرَةٌ✨
💠هر نیرنگی گناه ، و هر گناهی نوعی کفر و انکار است.
📚 #خطبه ۲۰۰
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۱۰۴
⭕️قسمت دوم
❣امیر المومنین علیه السلام در ادامه قسمت قبل در بیان اهمیت بیدار ماندن در ساعت شب و راز و نیاز به درگاه خداوند سخن مى گوید، مى فرماید:
✨یَا نَوْفُ إِنَّ دَاوُدَعلیه السلام قَامَ فِی مِثْلِ هَذِهِ السَّاعَهِ مِنَ اللَّیْلِ فَقَالَ إِنَّهَا لَسَاعَهٌ لاَ یَدْعُو فِیهَا عَبْدٌ إِلاَّ اسْتُجِیبَ لَهُ إِلاَّ أَنْ یَکُونَ عَشَّاراً أَوْ عَرِیفاً أَوْ شُرْطِیّاً أَوْ صَاحِبَ عَرْطَبَه وَهِیَ الطُّنْبُورُأَوْ صَاحِبَ کَوْبَه وَهِیَ الطَّبْل✨
💠اى نوف! داود پیامبر علیه السلام در چنین ساعتى از خواب برخاست و گفت این همان ساعتى است که هیچ بنده اى در آن دعا نمى کند جز این که به اجابت مى رسد مگر آنکه مأمور جمع مالیات (براى حاکم ظالم) یا جاسوس گزارشگر، یا مأمور انتظامى اش و یا نوازنده طنبور و یا طبل باشد.
✍🏻 از بعضى روایات استفاده مى شود که بهترین ساعت شب براى راز و نیاز با خدا وقت سحر یعنى ثلث آخر شب است ، در قرآن مجید نیز به اهمیت استغفار در سحرها اشاره شده است.
نكته مهمى كه در اين فراز وجود دارد و بسيار قابل توجه است ؛ امام(علیه السلام) استجابت دعاى پنج گروه را در این عبارت خود ، از قول داود استثنا فرموده است.
يا به بيانى ديگر دو گروه:
🔹کسانى که کمک به ظالمان و جباران مى کنند و کسانى که مردم را به عیاشى و هوسرانى دعوت مى نمایند.
(پايان)
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
4_199446229548007461.mp3
12.78M
🌺شرح اولین خطبه نهج البلاغه
🔴 جلسه ٢_ قسمت اول
#خطبه_١
🕰زمان: ۱۳:۱۵
🎤 #استاد_محمدعلى_انصارى
@nahjol_balagheh
#آیین_کشورداری
#شرح_نامه ۵۳
📌قسمت ۹۲
❣امیر المومنین علیه السلام به فلسفه تجارت و آثار مثبت آن در برابر کسانى که تجار را سربار جامعه مى دانند پرداخته مى فرمايد:
✨فَإِنَّهُمْ مَوَادُّ الْمَنَافِعِ، وَأَسْبَابُ الْمَرَافِقِ وَجُلاَّبُهَا مِنَ الْمَبَاعِدِوَالْمَطَارِحِ فِي بَرِّکَ وَبَحْرِکَ، وَسَهْلِکَ وَجَبَلِکَ، وَحَيْثُ لاَ يَلْتَئِمُ النَّاسُ لِمَوَاضِعِهَا، وَلاَ يَجْتَرِءُونَ عَلَيْهَا
فَإِنَّهُمْ سِلْمٌ لاَ تُخَافُ بَائِقَتُهُ وَصُلْحٌ لاَ تُخْشَى غَائِلَتُهُ✨
💠زيرا آنها منابع اصلى منفعت (مردم) و اسباب آسايش (جامعه) هستند و مال التجاره هاى مفيد را از سرزمين هاى بعيد و دور دست، از صحرا و دريا و سرزمين هاى هموار و ناهموارِ محل حکومت تو و از مناطقى که عموم مردم با آن سر و کارى ندارند و (حتى) جرأت رفتن به آن را نيز در خود نمى بينند، گردآورى مى کنند
زیرا آنها مردم سالمى هستند که بيمى از ضرر آنها نمى رود و صلح دوستانى که خوف خيانت و نيرنگ آنها نيست
✍بازرگانان نقش تعديل اقتصادى را در کشورهاى جهان و در شهرهاى مختلف يک کشور دارند و آنها که براى اين کار به نقاط دور و نزديک مى روند گاه حتى جان خود را نيز به خطر مى افکنند.
درست است که آنها دنبال منافع خويش اند; ولى در کنار تأمين منافع شخصى يک منفعت بزرگ اجتماعى براى مردم يک کشور يا کشورهاى مختلف جهان دارند. آنها به مجرد اينکه احساس کنند فلان جنس در فلان منطقه نسبت به منطقه ديگر ارزان تر است به سوى آن منطقه هجوم مى آورند و اجناس اضافى آن منطقه را به منطقه اى که آن جنس کمياب است مى برند تا سودى عايدشان شود; ولى اين سود انگيزه اى براى بهره مندى هر دو نقطه مى گردد.
📝ادامه دارد...
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
🔴فلسفه آزمایش ها
═════ ೋღ💎ღೋ════
#نهج_البلاغه
💠خداوند بندگان خود را که گناه کارند، با کمبود میوه ها، و جلوگیرى از نزول برکات، و بستن در گنج هاى خیرات، آزمایش مى کند، براى آن که توبه کننده اى باز گردد، و گناهکار، دل از معصیت بکند، و پند گیرنده، پند گیرد، و باز دارنده، راه نافرمانى را بر بندگان خدا ببندد.
🔸و همانا خدا استغفار و آمرزش خواستن را وسیله دائمى فرو ریختن روزى، و موجب رحمت آفریدگان قرار داد و فرمود: «از پروردگار خود آمرزش بخواهید، که آمرزنده است.
📘 #خطبه ۱۴۳
═════ ೋღ💎ღೋ════
@nahjol_balagheh
#نهج_البلاغه
🌺همانا قرآن دارای ظاهری زیبا و باطنی ژرف و ناپیداست ، مطالب شگفت آور آن تمام نمی شود ، و اسرار نهفته آن پایان نمی پذیرد و تاریکی ها بدون قرآن برطرف نخواهند شد.
📚 #خطبه ۱۸
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۱۰۵
⭕️قسمت اول
❣امیر المومنین علی علیه السلام در اين گفتار حكيمانه خود وظايف ما را در چهار بخش خلاصه كرده و تكليف ما را در هر بخشى روشن ساخته است:
⚜ نخست مى فرمايد:
✨إِنَّ اللَّهَ افْتَرَضَ عَلَيْكُمْ فَرَائِضَ، فَلاَ تُضَيِّعُوهَا✨
💠خداوند فرايضى را بر شما واجب کرده, آنها را ضایع نکنید.
✍ اشاره است به واجباتى همچون نماز و روزه و حج و جهاد و زكات و امثال آن كه هر يك داراى مصالح مهمى است و بايد آنها را كاملاً حفظ كرد و منظور از تضييع كردن شايد ترك نمودن باشد يا ناقص انجام دادن،
🔹 در حديثى از امام باقر عليه السلام آمده است:
✔️نماز هنگامى كه در اول وقت انجام شود به آسمان مى رود و سپس به سوى صاحبش باز مى گردد در حالى كه روشن و درخشان است و به او مى گويد: من را محافظت كردى خدا تو را حفظ كند و هنگامى كه در غير وقت و بدون رعايت دستوراتش انجام شود به سوى صاحبش بر مى گردد در حالى كه سياه و ظلمانى و به او مى گويد: مرا ضايع كردى خدا تو را ضايع كند.
📝ادامه دارد...
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══