33.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
💢بصیرت در نهج البلاغه
🎤استاد #رفیعی
✅بسیار زیبا و شنیدنی
@nahjol_balagheh
#آیین_کشورداری
#شرح_نامه ۵۳
📌قسمت ۱۰۸
❣آن گاه امام عليه السلام براى اين دستور مهم و اجتماعى دليل روشنى از کلام پيامبر اکرم صلى الله عليه وآله نقل مى کند و مى فرمايد:
✨فَإِنِّي سَمِعْتُ رَسُولَ اللهِ صلى الله عليه وآله وسلم يَقُولُ فِي غَيْرِ مَوْطِن: لَنْ تُقَدَّسَ أُمَّةٌ لاَ يُؤْخَذُ لِلضَّعِيفِ فِيهَا حَقُّهُ مِنَ الْقَوِيِّ غَيْرَ مُتَتَعْتِع✨
💠«زيرا من بارها از رسول خدا که درود خدا بر ايشان و خاندان پاکش باد اين سخن را شنيدم که مى فرمود: «امتى که در آن حق ضعيف از زورمند با صراحت گرفته نشود هرگز روى قداست و پاکى را نخواهد ديد (و آرامش از آنها رخت بر مى بندد.
✍منظور از تقدس و پاکيزگى همان پاکيزه شدن از ظلم و جور و جنايت و هرج و مرج است، چرا که اگر ضعيفان جامعه پناهگاهى براى خود پيدا نکنند دست به دست هم مى دهند و شورشى به راه مى اندازند که کنترل آن بسيار مشکل و گاه غير ممکن است و تاريخ نشان مى دهد که قيام ضعفاى جامعه و شورش هاى فراگير از همين جا سرچشمه مى گيرد.
✔️بنابراين آنچه امام و همچنين پيامبر اکرم فرمودند افزون بر اينکه دستورى اخلاقى و انسانى و سبب پيشرفت دين و آيين است جنبه سياسى هم دارد.
📝ادامه دارد...
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
4_5992093820236333574.mp3
3.55M
🌺شرح دومین خطبه نهج البلاغه
🔴 جلسه ٥_ قسمت دوم
#خطبه_٢
🕰زمان : ۱۳:۴۱
🔍 #استاد_محمدعلى_انصارى
@nahjol_balagheh
🔔فریب دنیا را نخورید❗️
#نهج_البلاغه
💠در عزّت و ناز دنیا بر یکدیگر پیشی نگیرید ، و فریب زینت ها و نعمت ها را نخورید و مغرور نشوید و از رنج و سختی آن ننالید و ناشکیبا نباشید ،
زیرا عزّت و افتخارات دنیا پایان می پذیرد ، و زینت و نعمت هایش نابود می گردد. و رنج و سختی آن تمام می شود ، و هر مدّت و مهلتی در آن به پایان می رسد ، و هر موجود زنده ای به سوی مرگ می رود.
📚 #خطبه ۹۹
@nahjol_balagheh
▪️
مه در محاق رفت و دل آسمان گرفت
خورشید تیره گشت و زمین و زمان گرفت
ناموس حق چو گشت شهید از جفای خصم
دربارگاه قدس دل عرشیان گرفت
🏴شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها تسلیت باد
@nahjol_balagheh
#حدیث
▪️حضرت زهرا سلام الله علیها می فرماید :
✨اِنَّ السَّعیدَ کُلَّ السَّعیدِ، حَقَّ السَّعیدِ مَنْ احَبَّ عَلیّا فی حَیاتِهِ وَ بَعْدَ مَوْتِهِ✨
💠همانا حقیقت و واقعیّت تمام سعادت ها و رستگاری ها در دوستی علیّ علیه السلام در زمان حیات و پس از رحلتش خواهدبود.
📘شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید:ج 2، ص 449
@nahjol_balagheh
4_5913659466779198632.mp3
2.76M
▪️اگر کسی از خانوم حضرت زهرا کم بگیره خیلی
🎤استاد #عالی
#ایام_فاطمیه
@nahjol_balagheh
🌷سلام خدمت دوستان عزیز
شرح خطبه ۲۰۲ که مناسبت دارد با شهادت سیده دو عالم حضرت زهرا سلام الله علیها تقدیم شما دوستان می گردد.
این خطبه آه سوزان امام عليه السلام در کنار قبر حضرت زهرا (ع)
امام اين سخنان پر سوز و گداز را هنگامى بیان می کندکه جسم پاک زهراى مرضيه(ع) را با دست خود در قبر مى گذارد،
سخنانى که از يک سو دليل بر عظمت بانوى اسلام فاطمه زهرا(ع)و از سوى ديگر نشانه شدت ناراحتى امام على علیه السلام از فراق جانگداز اوست.
امام در بيان اين عبارات، بهترين و مناسب ترين مخاطب; يعنى رسول خدا صلی الله علیه و آله را انتخاب کرده و با او درد دل می کند .
#شرح_خطبه ۲۰۲
#نهج_البلاغه
✔️قسمت اول
✨السَّلاَمُ عَلَيْکَ يَا رَسُولَ اللّهِ عَنِّي، وَ عَنِ ابْنَتِکَ النَّازِلَةِ فِي جِوَارِکَ، وَالسَّرِيعَةِ اللِّحَاقِ بِکَ✨
💠«سلام و درود بر تو اى رسول خدا صلى الله عليه وآله از سوى خودم، و از سوى دخترت زهرا که هم اکنون در جوار تو فرود آمده، و به سرعت به تو ملحق شده است.
✍با اينکه محتواى سخنان امام عليه السلام شکوائيه دردناکى است; ولى ادب کلام ايجاب مى کند که از سلام و درود بر پيامبر(صلى الله عليه وآله) شروع کند.
🔹جمله النَّازِلَةِ فِي جِوَارِکَ
نشان مى دهد که قبر بانوى اسلام در کنار قبر پيامبر(صلى الله عليه وآله) بود و نظريه کسانى که قبر مقدّس آن حضرت را در خانه اش مى دانند، تقويت مى کند.
🔹جمله السَّرِيعَةِ اللِّحَاقِ بِکَ
اشاره پرمعنايى به مصائب شديد حضرت فاطمه زهرا عليها السلام دارد که او را در بهترين سالهاى جوانى به ديار باقى منتقل ساخت و فاصله آن با رحلت پيامبر صلى الله عليه وآله طبق بعضى روايات 45 روز و مطابق برخى 75 روز و طبق روايت ديگرى 95 روز بوده است و در روايات غير مشهورى 4 ماه و 6 ماه نيز گفته شده است.
═══✙❆🍂❆✙═══
@nahjol_balagheh
═══✙❆🍂❆✙═══
#شرح_حکمت ۱۱۲
❣امیر المومنین علیه السلام می فرماید
✨ مَنْ أَحَبَّنَا أَهْلَ الْبَيْتِ فَلْيَسْتَعِدَّ لِلْفَقْرِ جِلْبَاباً✨
💠هركس ما اهل بيت را دوست دارد بايد پوشش فقر را براى خود مهيا سازد (و آماده انواع محروميت ها و گرفتارى ها) گردد».
✍جلباب» به لباسى مى گويند كه تمام بدن يا قسمت عمده آن را بپوشاند;
در اين كه چه رابطه اى در ميان محبت اهل بيت و پوشش فقر است تفسيرهاى مختلفى شده كه از ميان همه آنها سه تفسير زير از همه مناسب تر است:
🔹نخست «اَلْبَلاءُ لِلْوِلاءِ»
بلاها به سراغ دوستان خدا مى روند و گرفتارى ها و مشكلات بيش از همه دامان پيامبران را مى گيرد سپس كسانى كه به دنبال آنها هستند سپس نيكان يكى پس از ديگرى».
🔹تفسير ديگر منظور آن است كسانى كه عشق به امام مى روزند يا حب اهل بيت دارند بايد فقر به معناى سادگى زندگى را پيشه كنند; همان فقرى كه پيغمبر اكرم درباره آن مى فرمود; فقر مايه افتخار من است و با آن بر ساير پيامبران افتخار مى كنم» اين تعبير اگر به معناى فقر «فقر الى الله» نباشد به معناى ساده زيستن و قانع به زندگى خالى از هر گونه زرق و برق و تجمل بودن است.
🔹تفسير سوم اين كه منظور از كلام حكمت آميز بالا آن است كه دشمنان اهل بيت به ويژه بنى اميه و پس از آنها بنى عباس در صدد بودند كه هر كس را پيرو اين مكتب و عاشق اين پيشوايان ببينند از هر نظر در فشار قرار دهند تا آنجا كه حتى از نظر معيشت نيز در تنگنا واقع شوند. از اين گذشته ولاى اهل بيت همان ولاى حق است و طرفدار حق در هر عصر و زمان مورد تهاجم طرفداران باطل كه عِده و عُده آنها غالبا كم نيست واقع مى شود
.
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══