دکتر رفیعی 13 بهمن.mp3
9.06M
#کلیپ_صوتی
🔷 #شرح_نامه_۶۹ نهج البلاغه
🎤حجت الاسلام و المسلمین #رفیعی
✅کانال نهج البلاغه
@nahjol_balagheh
┄┄┅═✧❁🌺🍃🌺❁✧═┅
🔔هیچ کس همتای او نیست❗️
═════ ೋღ🌹🍃🌹ღೋ════
#نهج_البلاغه
🌟هُوَ الَّذِي اشْتَدَّتْ نِقْمَتُهُ عَلَى أَعْدَائِهِ فِي سَعَةِ رَحْمَتِهِ، وَ اتَّسَعَتْ رَحْمَتُهُ لاَِوْلِيَائِهِ فِي شِدَّةِ نِقْمَتِهِ، قَاهِرُ مَنْ عَازَّهُ، وَ مُدَمِّرُ مَنْ شَاقَّهُ، وَ مُذِلُّ مَنْ نَاوَاهُ، وَ غَالِبُ مَنْ عَادَاهُ. مَنْ تَوَکَّلَ عَلَيْهِ کَفَاهُ، وَ مَنْ سَأَلَهُ أَعْطَاهُ، وَ مَنْ أَقْرَضَهُ قَضَاهُ، وَ مَنْ شَکَرَهُ جَزَاهُ.
🌸اوست خدايى كه با همه وسعتى كه رحمتش دارد، كيفرش بر دشمنان سخت است و با سختگيرى كه دارد، رحمتش همه دوستان را فرا گرفته است، هر كس كه با او به مبارزه بر خيزد بر او غلبه مى كند، و هر كس دشمنى ورزد هلاكش مى سازد، هر كس با او كينه و دشمنى ورزد تيره روزش كند، و بر دشمنانش پيروز است، هر كس به او توكّل نمايد او را كفايت كند، و هر كس از او بخواهد، مى پردازد، و هر كس براى خدا به محتاجان قرض دهد وامش را بپردازد، و هر كه او را سپاس گويد، پاداش نيكو دهد.
📚 #خطبه ۹۰
@nahjol_balagheh
═════ ೋღ🌹🍃🌹ღೋ════
#نهج_البلاغه
✨وَلاَ حَاجَةَ لِلَّهِ فِیمَنْ لَیْسَ لِلَّهِ فِی مَالِهِ
وَنَفْسِهِ نَصِیبٌ
💠 «خدا به کسى که در مال و جانش نصیبى براى او نیست، اعتنایى ندارد.
📚 #حکمت ۱۲۷
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۱۲۷
❣امیر المومنین _علیه السلام _می فرماید :
✨وَلاَ حَاجَةَ لِلَّهِ فِیمَنْ لَیْسَ لِلَّهِ فِی مَالِهِ وَنَفْسِهِ نَصِیبٌ
💠 «خدا به کسى که در مال و جانش نصیبى براى او نیست، اعتنایى ندارد.
✍اشاره به این که کسانى مورد عنایت پروردگار در دنیا و آخرتند که از بذل جان و مال در راه خدا دریغ ندارند، و به بیان دیگر، ایمان و یقین و وفادارى خود را به اسلام در عمل ثابت مى کنند.
درست است که جان و مال همه از سوى خداست و اگر انسان در بذل آنها اقدام کند در واقع به خودش خدمت کرده است، زیرا خدا از همگان بى نیاز است; ولى خداوند روى الطاف بیکرانش آن را به عنوان حاجتى از سوى خود گرفته است.
این سخن درباره مؤمنانى که داراى مقامات بالا هستند نیست، آنها فقط نصیبى از جان و مالشان را در راه خدا صرف نمى کنند، بلکه هرچه دارند در راه خدا مى دهند.
🔷جمله «لاَ حَاجَةَ لِلَّهِ» به معناى بى اعتنایى و اعراض خداوند از چنین افرادى است که چیزى از جان و مال را در راه او نمى بخشند، زیرا کسى که به چیزى یا شخصى نیاز ندارد طبعاً اعتنایى هم به او نمى کند،
🔷بنابراین جمله «لا حاجة...» با توجه به این که خدا به هیچ کس نیاز ندارد کنایه از بى اعتنایى است و منظور از بى اعتنایى این است که خدا آنها را از مواهب خاص و عنایات ویژه اش محروم مى سازد.
✔️ آیه 67 سوره «توبه» درباره منافقان آمده است: «(نَسُوا اللهَ فَنَسِیَهُمْ); آنها خدا را فراموش کردند و خداوند نیز آنها را فراموش نمود» یعنى از رحمت خود محروم ساخت.
(پایان حکمت ۱۲۷)
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
💢بیماردلی و ظاهرآرایی:
❣امیر المومنین علیه السلام می فرماید
✨قُلُوبُهُمْ دَوِیَّه وَ صِفَاحُهُمْ نَقِیَّه
💠 منافقین همواره ظاهری پاک و آراسته و در عین حال باطنی ناپاک و فاسد دارند.
📚 #خطبه ۱۹۴
@nahjol_balagheh
ادب.mp3
5.8M
#کلیپ_صوتی
▪️ ادب حضرت ام البنین علیها السلام
🎤حجت الاسلام والمسلمین دکتر #رفیعی
✔کانال نهج البلاغه
@nahjol_balagheh
●➼┅═❧═┅┅───┄
💢عشق غیر الهی
#نهج_البلاغه
⭐️منْ عَشِقَ شَیْئاً أَعْشَىبَصَرَهُ، وَ أَمْرَضَ قَلْبَهُ، فَهُوَ یَنْظُرُ بِعَیْنٍ غَیْرِ صَحِیحَةٍ، وَیَسْمَعُ بَأُذُنٍ غَیْرِ سَمِیعَةٍ،
🍃هر كس به چیزى(دیوانه وار) عشق ورزد نابینایش می كند، و قلبش را بیمار می سازد، با چشمى معیوب می نگرد، و با گوشى غیر شنوا می شنود.
📚 #خطبه ۱۰۹
@nahjol_balagheh
4_6024022224862709313.mp3
5.28M
🌺شرح خطبه بیست و ششم نهج البلاغه
#خطبه_۲۶
🔴جلسه٢-بخشدوّم
⏲ زمان 20:51
🎤 #استاد_محمدعلى_انصارى
@nahjol_balagheh
🌸شرح خطبه بیست و ششم نهج البلاغه توسط استاد محمد علی انصاری
🔷 اشاره به ماجراى سقيفه
و گذرى بر نامه ٦٢، غمنامه امام به اهالى مصر
#شرح_خطبه_٢٦
@nahjol_balagheh
🇮🇷 حکمت ۱۶
💢تدبیر بشر و تقدیر الهی
💠خیلی وقت ها ما انسان ها برنامه ریزی هایی در زندگی داریم اما در عین ناباوری می بینیم اتفاق اون طور که ما میخوایم رقم نمیخوره!
🌺حضرت امیر علیه السلام میفرمایند تذل الامور للمقادیر حتی یکون الحتف فی التدبیر ...
🔺چکیده مفاهیم: تدبیر بشر نمیتواند مانع قضا و قدر الهی باشد. هرچه خدا بخواهد همان میشود،نه آنچه بشر تدبیر می کند.
🔺نکته ها: خداوند به پیامبرش فرمود هرگز نگو من فلان کار را فردا انجام میدهم مگر اینکه بگویی ان شاء الله! این یعنی توحید افعالی
🔺پیام ها: اینکه همه امور عالم بدست خداست از طرفی نباید مانع تدابیر ما در زندگی شود و از طرفی نباید باعث شود که فکر کنیم فقط تدبیر ماست که راه به جایی میبرد و خدا را فراموش کنیم
🔅قضا و قدر بر امورند حاکم
🔅که تدبیر با مرگ گردد ملازم
@nahjol_balagheh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
💢نکته مهمی که سردار قاسم سلیمانی براش چند بار قسم جلاله خورد...
✅کانال نهج البلاغه
@nahjol_balagheh
💢هر چيز را از ضدش بايد شناخت:
═════ ೋღ🌸🍃🌸ღೋ════
#نهج_البلاغه
⭐️وَاعْلَمُوا أَنَّکُمْ لَنْ تَعْرِفُوا الرُّشْدَ حَتَّى تَعْرِفُوا الَّذِي تَرَکَهُ، وَلَنْ تَأْخُذُوا بِمِيثَاقِ الْکِتَابِ حَتَّى تَعْرِفُوا الَّذِي نَقَضَهُ، وَلَنْ تَمَسَّکُوا بِهِ حَتَّى تَعْرِفُوا الذِي نَبَذَهُ
🔷«بدانيد شما هرگز راه حق را نخواهيد شناخت مگر آن که ترک کنندگان آن را بشناسيد، و هرگز به پيمان قرآن وفادار نخواهيد بود مگر اين که از کسى که آن پيمان را شکسته است آگاه شويد، و هرگز به قرآن تمسّک نخواهيد جست مگر اين که به کسانى که آن را دور افکنده اند، پى ببرید
🖊هنگامى که انسان سرنوشت شوم گروهى را مى بيند که در ميان انواع اشتباهات و خطاها و بدبختيها غوطه ورند به خوبى مى فهمد، که راه صحيح از راه آنها جداست. و اگر مى خواهد در راه حق گام بگذارد بايد اصولى را که آنها بر آن تکيه کرده اند رها کند، ادب را از بى ادبان بياموزد و عدالت را از ظالمان، و پاکى را از ناپاکان.
🔻در آن جا که حق به روشنى شناخته مى شود شخصيت افراد را با معيار آن بايد شناخت، آنها که با حق هماهنگ ترند درستکار، و آنها که ناهماهنگ ترند بدکارانند، در اين جا اشخاص را با معيار حق مى شناسيم و آن جا که افراد به خوبى شناخته شده اند و طريق حق مخفى وناشناخته است، بايد حق و باطل را به وسيله آنها از هم تشخيص دهيم، مثلاً هنگامى که عمّار ياسر و ابو جهل را در مقابل هم مى بينيم به خوبى مى دانيم روش عمّار روش حق است و روش هاى ابو جهل ها روش هاى باطلى است.
🔻گاه، هم شناختن اشخاص مشکل مى شود و هم شناختن حق، در اين جا به دوستان و هواداران آن افراد نگاه مى کنيم. اگر فرضاً در شخصيت معاويه شک کرديم و ديديم اطرافيان او جمعى منافق، دنياپرستانى همچون عمروعاص و مطرودان عصر پيامبر (صلى الله عليه وآله) و بازماندگان دوران جاهليتند به خوبى مى توان او را شناخت.
✔️کوتاه سخن اين که شناخت حق و باطل طرق مختلفى دارد که در هر مورد بايد از طريق مناسب آن استفاده کرد.
📘 #خطبه ۱۴۷
═════ ೋღ🌸🍃🌸ღೋ════
@nahjol_balagheh
نهج البلاغه 🇮🇷
#شرح_نامه ۳۱ #نهج_البلاغه 📌قسمت ۱۶ ❣امام عليه السلام در پايان اين بخش دو اندرز مهم ديگر به فرزند
#شرح_نامه ۳۱
#نهج_البلاغه
📌قسمت۱۷
❣ امام عليه السلام در اين وصيّت نامه پنج دستور مهم ديگر به فرزند دلبندش مى دهد:
🔻نخست توکل به خداست که مى فرمايد:
✨وَأَلْجِئْ نَفْسَکَ فِي أُمُورِکَ کُلِّهَا إِلَى إِلَهِکَ، فَإِنَّکَ تُلْجِئُهَا إِلَى کَهْف حَرِيز وَمَانِع عَزِيز
💠«در تمام کارهايت خود را به خدا بسپار که اگر چنين کنى خود را به پناهگاهى مطمئن و نيرومند سپرده اى»;
✍توکل زاييده ايمان به توحيد افعالى است هنگامى که انسان سرچشمه همه امور جهان را به دست خدا بداند و او را مسبب الاسباب بشمرد طبعاً در همه مشکلات به او پناه مى برد و او را پناهگاه مطمئن خود مى داند.
توکل به اين معنا نيست که انسان دست از تلاش و کوشش بردارد و تنها به اميد لطف خدا بنشيند، بلکه به اين است که تمام توان خود را به کار گيرد و در آنجا که به موانع و مشکلاتى برخورد مى کند که حل آن بيرون از توان اوست دست به دامان لطف خدا مى زند و با توکل بر او بر مشکلات چيره مى شود.
✨وَأَخْلِصْ فِي الْمَسْأَلَةِ لِرَبِّکَ، فَإِنَّ بِيَدِهِ الْعَطَاءَ وَالْحِرْمَانَ
💠 «به هنگام دعا، پروردگارت را با اخلاص بخوان (و تنها دست به دامان لطف او بزن) چرا که بخشش و حرمان به دست اوست»;
👈اخلاص نيز از ثمرات ايمان به توحيد افعالى است، زيرا هنگامى که انسان بداند «لا مُؤَثِّرَ فى الْوُجُودِ إِلاَّ اللهُ» يقين پيدا مى کند که عطا و حرمان به دست اوست. به هنگامى که به اين امر ايمان پيدا کرد تنها به در خانه او مى رود و با خلوص نيّت هرچه مى خواهد از او مى خواهد.
✔️اين جمله در ضمن به اين حقيقت نيز اشاره دارد که انسان خواسته هاى خود را بايد فقط از خدا بخواهد نه از غير خدا و اگر طبق عالم اسباب به سراغ غير خدا مى رود باز هم مؤثر واقعى را خدا مى داند که اراده اش گاه به دست بندگانش تحقق مى يابد و جمله «فَإِنَّ بِيَدِهِ الْعَطَاءَ وَالْحِرْمَانَ» نيز بيانگر همين حقيقت است.
📝ادامه دارد....
┏━━━🍃🌹🍃━━━┓
@nahjol_balagheh
┗━━━🍁━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
🔴 اهتمام امیرالمومنین به نظارت جدی بر کارگزاران
🎤 حجت الاسلام والمسلمین #کاشانی
✅کانال نهج البلاغه
@nahjol_balagheh
┄┅═✧🌺🍃🌺❁✧═┅┄
#نهج_البلاغه
💠از سرما در آغاز آن (در پاييز) بپرهيزيد و در آخرش (نزديك بهار) از آن استقبال كنيد، زيرا در بدن ها همان مى كند كه با درختان انجام مى دهد; آغازش مى سوزاند و آخرش مى روياند و برگ مى آورد»
📚 #حکمت ۱۳۸
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۱۲۸
❣امیر المومنین _علیه السلام _می فرماید :
✨تَوَقَّوُا الْبَرْدَ فِي أَوَّلِهِ، وَتَلَقَّوْهُ فِي آخِرِهِ; فَإِنَّهُ يَفْعَلُ فِي الاَْبْدَانِ كَفِعْلِهِ فِي الاَْشْجَارِ، أَوَّلُهُ يُحْرِقُ، وَآخِرُهُ يُورِقُ
💠از سرما در آغاز آن (در پاييز) بپرهيزيد و در آخرش (نزديك بهار) از آن استقبال كنيد، زيرا در بدن ها همان مى كند كه با درختان انجام مى دهد; آغازش مى سوزاند و آخرش مى روياند و برگ مى آورد»
✍پاییز آغاز سرما است;
سرمایى آمیخته با خشکى هوا که از گرماى تابستان و نبودن باران سرچشمه گرفته و به همین دلیل برگ هاى درختان پژمرده مى شوند و مى ریزند و به اصطلاح، مرگ طبیعت فرا مى رسد. همان مرگى که مولود خشکى و سردى است;
🍃ولى در آغاز بهار هوا رو به گرمى مى رود و معمولاً باران هاى پربارى مى بارد. آن رطوبت و گرمى دست به دست هم مى دهند و سبب شکوفه کردن درختان و برگ آوردن آنها و حیات طبیعت مى شوند.
✔️بدن انسان ها نیز جزئى از این طبیعت و متأثر به آثار آن است; سرماى خشک پاییز بدن ها را ضعیف و نحیف و آماده بیمارى ها مى کند، بنابراین باید خود را پوشانید و از آن دور داشت; ولى سرماى ملایم آغاز بهار بعد از فصل زمستان که آمیخته با حرارت کم و رطوبت بسیار است به انسان نشاط و نیرو مى دهد و مایه نموّ و رشد بدن مى گردد، ازاین رو باید به استقبال آن رفت.
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══