#نهج_البلاغه
🌸امیر المومنین درباره عدالت و رفع هرگونه تبعيض مى فرمايد:
✨أَنْصِفِ اللهَ وَأَنْصِفِ النَّاسَ مِنْ نَفْسِکَ، وَمِنْ خَاصَّةِ أَهْلِکَ، وَمَنْ لَکَ فِيهِ هَوًى مِنْ رَعِيَّتِکَ
.
💠«انصاف در برابر خداوند و مردم را نسبت به خويشتن و خاندان خود و کسانى که از رعايا مورد علاقه تواند رعايت کن»
.
✍البته منظور از انصاف در برابر خداوند اطاعت از اوامر و نواهى اوست و انصاف در برابر مردم ترک هرگونه تبعيض و تمايل به افراد مورد نظر است
📚 #نامه ۵۳
@nahjol_balagheh
#نهج_البلاغه
💠همانا آنان که پیش از شما زندگی می کردند ، به خاطر آرزوها دراز ،و پنهان بودن زمان اجل ها ، نابود گردیدند ،تا ناگهان مرگ وعده داده شده بر سرشان فرود آمد ، مرگی که عذرها را نپذیرد، و درهای باز توبه را ببندد و حوادث سخت و مجازات های پس از مردن را به همراه آورد.
📚 #خطبه ۱۴۷
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۱۲۵
📌قسمت اول
🔴تفسير دقيق اسلام
❣امام عليه السلام در اين كلام پربار و حكيمانه اش، حقيقت اسلام را به گونه اى كه پيش از او هيچ كس تفسير نكرده، تفسير مى كند و مى فرمايد:
✨لاََنْسُبَنَّ الاِْسْلاَمَ نِسْبَةً لَمْ يَنْسُبْهَا أَحَدٌ قَبْلِي
💠«اسلام را چنان تفسير مى كنم كه هيچ كس پيش از من آن را چنين تفسير نكرده باشد
✍سپس در ادامه سخن ضمن شش جمله پى در پى كه هر كدام با جمله قبل به صورت زيبايى گره خورده روح اسلام را با اين شش جمله مى شكافد و حقيقت آن را هويدا مى كند.
⚜نخست مى فرمايد:
✨ألاِْسْلاَمُ هُوَ التَّسْلِيمُ
🌸«اسلام همان تسليم است»;
🔷تسليم در برابر فرمان خدا و دستورات پيغمبر اكرم و امامان معصوم عليهم السلام و تسليم در برابر فرمان عقل و فطرت.
✨ قرآن مجيد در آيه 83 سوره آل عمران مى فرمايد: وَلَهُ أَسْلَمَ مَنْ فِى السَّماوَاتِ وَالاَْرْضِ طَوْعاً وَكَرْهاً وَإِلَيْهِ يُرْجَعُونَ
✔️و تمام كسانى كه در آسمان ها و زمين هستند، از روى اختيار يا از روى اجبار، در برابرِ (فرمان) او تسليم اند و به سوى او باز گردانده مى شوند».
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
🔔آن همه عيب، عيبجويى ديگران چرا؟
#نهج_البلاغه
✨فَکَيْفَ بِالْعَائِبِ الَّذِي عَابَ أَخَاهُ وَعَيَّرَهُ بِبَلْوَاهُ ! أَمَا ذَکَرَ مَوْضِعَ سَتْرِ اللهِ عَلَيْهِ مِنْ ذُنُوبِهِ مِمَّا هُوَ أَعْظَمُ مِنَ الذَّنْبِ الَّذِي عَابَهُ بِهِ
💠چگونه آن عيب جو بر برادر خود عيب مى گيرد، و او را به خاطر بلايى که گرفتار شده است سرزنش مى کند، (در حالى که خودش کانون آن عيب هاست، و خدا به لطفش بر آن پرده افکنده است) آيا به خاطر نمى آورد که آنچه را خدا از گناهان او مستور داشته، (شايد) بزرگتر از گناهى است که بر ديگران عيب مى گيرد.
📘 #خطبه ۱۴۰
🎤آیت الله #مجتهدی_تهرانی
@nahjol_balagheh
🔴نشانه هاى ظالم
#نهج_البلاغه
✨ لِلظَّالِمِ مِنَ الرِّجَالِ ثَلَاثُ عَلَامَاتٍ يَظْلِمُ مَنْ فَوْقَهُ بِالْمَعْصِيَةِ وَ مَنْ دُونَهُ بِالْغَلَبَةِ وَ يُظَاهِرُ الْقَوْمَ الظَّلَمَةَ
💠مردم ستمكار را سه نشان است:
🔅با سركشی به مافوق خود ستم روا دارد
🔅و به زیردستان خود با زور و چیرگی ستم می كند
🔅و ستمكاران را یاری می دهد.
📚 #حکمت ۳۵۰
@nahjol_balagheh
نهج 85.mp3
20.2M
🌸شرح خطبه نوزدهم نهج البلاغه
#خطبه ۱۹
🎤 #استاد_محمدرضا_رنجبر
@nahjol_balagheh
🌸شرح خطبه نوزدهم نهج البلاغه توسط استاد محمد رضا رنجبر
✨مَا يُدْرِيكَ مَا عَلَيَّ مِمَّا لِي، عَلَيْكَ لَعْنَةُ اللَّهِ وَ لَعْنَةُ اللَّاعِنِينَ، حَائِكٌ ابْنُ حَائِكٍ، مُنَافِقٌ ابْنُ كَافِرٍ؛ وَ اللَّهِ لَقَدْ أَسَرَكَ الْكُفْرُ مَرَّةً وَ الْإِسْلَامُ أُخْرَى، فَمَا فَدَاكَ مِنْ وَاحِدَةٍ مِنْهُمَا مَالُكَ وَ لَا حَسَبُكَ، وَ إِنَّ امْرَأً دَلَّ عَلَى قَوْمِهِ السَّيْفَ وَ سَاقَ إِلَيْهِمُ الْحَتْفَ لَحَرِيٌّ أَنْ يَمْقُتَهُ الْأَقْرَبُ وَ لَا يَأْمَنَهُ الْأَبْعَدُ.
🔴سوابق تاريخى نكوهيده أشعث بن قيس
🔷چه كسى تو را آگاه اند كه چه چيزى به سود، يا زيان من است لعنت خدا و لعنت لعنت كنندگان، بر تو باد اى متكبّر متكبّر زاده، منافق پسر كافر سوگند به خدا، تو يك بار در زمان كفر و بار ديگر در حكومت اسلام، اسير شدى، و مال و خويشاوندى تو، هر دو بار نتوانست به فريادت برسد. آن كس كه خويشان خود را به دم شمشير سپارد، و مرگ و نابودى را به سوى آنها كشاند، سزاوار است كه بستگان او بر وى خشم گيرند و بيگانگان به او اطمينان نداشته باشند.
#شرح_خطبه ۱۹
@nahjol_balagheh
#نهج_البلاغه
💠آنان که مال فراوان گرد آورده بر آن افزودند، و آنان که قصرها ساخته ، ومحکم کاری کردند، طلا کاری کرده ،و زینت دادند، فراوان اندوختند، و نگهداری کردند ، و به گمان خود برای فرزندان خود باقی گذاشتند همگی آنان به پای حسابرسی الهی ، و جایگاه پاداش و کیفر رانده می شوند،
آنگاه که فرمان داوری و قضاوت نهایی صادر شود "پس تبهکاران زیان خواهند دید."
📚 #نامه ۳
@nahjol_balagheh
نهج البلاغه 🇮🇷
#شرح_نامه ۳۱ 📌قسمت اول ❣امیر المومنین علیه السلام در نامه ابتدا شش صفت براى خود و سپس چهارده صفت ب
#شرح_نامه ۳۱
📌قسمت دوم
❣آن گاه امام عليه السلام مخاطب خود را بدون ذکر نام با چهارده وصف توصيف مى کند و مى فرمايد:
✨إِلَى الْمَوْلُودِ الْمُؤَمِّلِ مَا لاَ يُدْرِکُ، السَّالِکِ سَبِيلَ مَنْ قَدْ هَلَکَ، غَرَضِ الاَْسْقَامِ، وَرَهِينَةِ الاَْيَّامِ، وَرَمِيَّةِ الْمَصَائِبِ، وَعَبْدِ الدُّنْيَا، وَتَاجِرِ الْغُرُورِ، وَغَرِيمِ الْمَنَايَا، وَأَسِيرِ الْمَوْتِ، وَحَلِيفِ الْهُمُومِ، وَقَرِينِ الاَْحْزَانِ، وَنُصُبِ الاْفَاتِ، وَصَرِيعِ الشَّهَوَاتِ، وَخَلِيفَةِ الاَْمْوَاتِ
💠«اين نامه به فرزندى است آرزومند، آرزومند چيزهايى که هرگز دست يافتنى نيست و در راهى گام نهاده است که ديگران در آن گام نهادند و هلاک شدند (و از جهان چشم فرو بستند) کسى که هدف بيمارى هاست و گروگان روزگار، در تيررس مصائب، بنده دنيا، بازرگان غرور، بدهکار و اسير مرگ، هم پيمان اندوه ها، قرين غم ها، آماج آفات و بلاها، مغلوب شهوات و جانشين مردگان است»
✍نخستين وصفى که امام(عليه السلام) در اينجا براى فرزندش ـ و به بيان ديگر براى همه انسان ها ـ ذکر مى کند اين است که او در اين جهان به دنبال امورى مى رود که قابل وصول نيست، زيرا انسان دنيايى خالى از هرگونه مشکلات و ناراحتى ها و ناکامى ها مى خواهد در حالى که طبيعت دنيا آميخته با مشکلات و رنج ها و مصائب است
🔻جالب اينکه امام(عليه السلام) در معرفى خود شش صفت و در معرفى فرزندش چهارده صفت از مشکلاتى که هر انسانى در زندگى دنيا با آن روبه روست، بيان فرموده است; يعنى در واقع در مقابل هر وصف خويش دو وصف از فرزندش و در برابر هر مشکل خود دو مشکل از مخاطبش را بازگو مى کند.
📝ادامه دارد.....
┏━━━🍃🌹🍃━━━┓
💝 @nahjol_balagheh
┗━━━🍁━━
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نهج_البلاغه
🔴اعتراض شدید رهبر انقلاب خطاب به مسئولان
💢افشاى سياست استحمارى معاويه
💠اى معاويه گروهى بسيار از مردم را به هلاكت كشاندى، و با گمراهى خود فريبشان دادى، و در موج سركش درياى جهالت خود غرقشان كردى، كه تاريكى ها آنان را فرا گرفت، و در امواج انواع شبهات غوطه ور گرديدند، كه از راه حق به بيراهه افتادند، و به دوران جاهليت گذشتگانشان روى آوردند، و به ويژگى هاى جاهلى خاندانشان نازيدند، جز اندكى از آگاهان كه مسير خود را تغيير دادند، و پس از آن كه تو را شناختند از تو جدا شدند، و از يارى كردن تو به سوى خدا گريختند، زيرا تو آنان را به كار دشوارى وا داشتى، و از راه راست منحرفشان ساختى. اى معاويه در كارهاى خود از خدا بترس، و اختيارت را از كف شيطان در آور، كه دنيا از تو بريده و آخرت به تو نزديك شده است.
📚 #نامه ۳۲
@nahjol_balagheh
سخنرانی دکتر رفیعی 12 آبان.mp3
9.79M
#کلیپ_صوتی
💢شرح #نامه ۶۹ نهج البلاغه
🔴قسمت سوم
🎤حجت الاسلام والمسلمین #رفیعی
🏅کانال نهج البلاغه
@nahjol_balagheh
16.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ_تصویری
▪️دو داستان از حضرت امام حسن عسکری علیه السلام
🎤حجت الاسلام حسینی #قمی
✔️کانال نهج البلاغه
@nahjol_balagheh
#حدیث
🔳امام حسن عسکری علیه السلام می فرماید :
💠كسى كه دوستش را در خلوت نصیحت كند او را آراســته اسـت، و كسى كه آشكارا او را نصیحت كند عیب هاى او را بر مـلا كرده است.
📘بحارالانوار ۷۸: ۳۷۴
@nahjol_balagheh
نهج البلاغه 🇮🇷
#شرح_نامه ۳۱ 📌قسمت دوم ❣آن گاه امام عليه السلام مخاطب خود را بدون ذکر نام با چهارده وصف توصيف مى
#شرح_نامه ۳۱
📌قسمت ۳
❣امام عليه السلام در اين بخش از نامه خود، از وضع خويشتن شروع مى کند و در ضمن، انگيزه خود را براى اقدام به اين وصيّت نامه اخلاقى و انسانى شرح مى دهد و به طور خلاصه مى فرمايد: من به خود نگاه کردم ديدم ستاره عمرم رو به افول نهاده و بايد در فکر خويشتن باشم و آماده سفر آخرت شوم; ولى از آنجا که تو را بخشى از وجود خود، بلکه تمام وجود خود مى بينم خويش را ناگزير از اين اندرزها و نصيحت ها و هشدارها ديدم. مى فرمايد:
✨أَمَّا بَعْدُ، فَإِنَّ فِيمَا تَبَيَّنْتُ مِنْ إِدْبَارِ الدُّنْيَا عَنِّي، وَجُمُوحِ الدَّهْرِ عَلَيَّ وَإِقْبَالِ الاْخِرَةِ إِلَيَّ، مَا يَزَعُنِي عَنْ ذِکْرِ مَنْ سِوَايَ، وَالاِهْتِمَامِ بِمَا وَرَائِي
💠«اما بعد آگاهيم از پشت کردن دنيا و چيره شدن روزگار و روى آوردن آخرت به سوى من، مرا از ياد غير خودم و توجّه به دنيا و اهل آن باز داشته»
✍امام عليه السلام در ادامه اين سخن چنين نتيجه گيرى مى کند که: «اين توجّه سبب شده، اشتغال به خويشتن مرا از فکر مردم (و آنچه از دنيا در دست آنهاست) باز دارد و از هواى نفس مانع شود و حقيقتِ سرنوشتم را براى من روشن سازد و همين امر مرا به مرحله اى رسانده که سراسر جدى است و شوخى در آن راه ندارد، سراسر راستی است و دروغ به آن آمیخته نیست.
📝ادامه دارد ....
┏━━━🍃🌹🍃━━━┓
@nahjol_balagheh
┗━━━🍁━━
#شرح_حکمت ۱۲۵
📌قسمت دوم
❣️امير المومنين _عليه السلام _مي فرمايد :
✨وَالتَّسْلِيم هُو الْيَقِين ✨
💠 «تسليم همان يقين است»
🔴 يقين چيست؟
و راه هاي رسيدن به يقين كدام است؟
✍امام رضا(ع) مي فرمايد:
ايمان يك درجه بالاتر از اسلام و تقوا يك درجه بالاتر از ايمان و يقين يك درجه بالاتر از تقوا است
و ميان بندگان چيزي كم تر از يقين تقسيم نشده است
🔸قرآن مجيد راه رسيدن به يقين را عبادت مي داند:
واعبد ربّك حتي يأتيك اليقين؛
پروردگارت را عبادت كن تا به يقين برسي.
بدون عبادت ممكن نيست كسي به يقين نائل آيد. منظور از عبادت، حركات و سكنات ظاهري نيست بلكه حقيقت عبادت و بندگي خدا است كه در آن صورت غير خدا در انسان جاي ندارد.
🔹از اين رو از رسول خدا(ص) نقل است كه :
⚜️اگر نبود شياطيني كه اطراف دل هاي بني آدم را احاطه كرده اند، آن ها حقايق ملكوت آسمان ها و زمين را مشاهده مي نمودند؛
✔️ يعني گناه و رذايل اخلاقي مانع رسيدن به مقامات معنوي، از جمله يقين مي شود.
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
نهج 1-86.mp3
11.03M
🌸شرح خطبه بیستم نهج البلاغه
#خطبه ۲۰
🎤 #استاد_محمدرضا_رنجبر
@nahjol_balagheh
🌸شرح خطبه بیستم نهج البلاغه توسط استاد محمد رضا رنجبر
✨فَإِنَّكُمْ لَوْ قَدْ عَايَنْتُمْ مَا قَدْ عَايَنَ مَنْ مَاتَ مِنْكُمْ لَجَزِعْتُمْ وَ وَهِلْتُمْ وَ سَمِعْتُمْ وَ أَطَعْتُمْ وَ لَكِنْ مَحْجُوبٌ عَنْكُمْ مَا قَدْ عَايَنُوا وَ قَرِيبٌ مَا يُطْرَحُ الْحِجَابُ وَ لَقَدْ بُصِّرْتُمْ إِنْ أَبْصَرْتُمْ وَ أُسْمِعْتُمْ إِنْ سَمِعْتُمْ وَ هُدِيتُمْ إِنِ اهْتَدَيْتُمْ وَ بِحَقٍّ أَقُولُ لَكُمْ لَقَدْ جَاهَرَتْكُمُ الْعِبَرُ وَ زُجِرْتُمْ بِمَا فِيهِ مُزْدَجَرٌ وَ مَا يُبَلِّغُ عَنِ اللَّهِ بَعْدَ رُسُلِ السَّمَاءِ إِلَّا الْبَشَرُ.
🔴علل پنهان بودن اسرار پس از مرگ:
🔹آنچه را كه مردگان ديدند اگر شما مى ديديد، ناشكيبا بوديد و مى ترسيديد، و مى شنيديد و فرمان مى برديد. ولى آنچه آنها مشاهده كردند بر شما پوشيده است، و نزديك است كه پرده ها فروافتد. اگر چه حقيقت را به شما نيز نشان دادند، اگر بدرستى بنگريد؛ و نداى حق را به شما شنواندند، اگر خوب بشنويد؛ و به راه راست هدايتتان كردند، اگر هدايت بپذيريد.
🔹راست مى گويم، مطالب عبرت آموز اندرز دهنده را آشكارا ديديد، و از حرام الهى نهى شديد، و پس از فرشتگان آسمانى، هيچ كس جز انسان، فرمان خداوند را ابلاغ نمى كند.
#شرح_خطبه ۲۰
@nahjol_balagheh