🔔اعتدال گرايى زاهدان
═════ ೋღ💎ღೋ════
#نهج_البلاغه
💠آگاه باشيد اى بندگان خدا پرهيزكاران از دنياى زودگذر به سلامت گذشتند و آخرت جاودانه را گرفتند.
🔸با مردم دنيا در دنياشان شريك گشتند، امّا مردم دنيا در آخرت آنها شركت نكردند،
🔸 پرهيزكاران در بهترين خانه هاى دنيا سكونت كردند، و بهترين خوراك هاى دنيا را خوردند، و همان لذّتهايى را چشيدند كه دنياداران چشيده بودند، و از دنيا بهره گرفتند آنگونه كه سركشان و متكبّران دنيا بهره مند بودند.
🔸سپس از اين جهان با زاد و توشه فراوان، و تجارتى پر سود، به سوى آخرت شتافتند.
لذّت پارسايى در ترك حرام دنيا را چشيدند، و يقين داشتند در روز قيامت از همسايگان خدايند، جايگاهى كه هر چه درخواست كنند، داده مى شود، و هر گونه لذّتى در اختيارشان قرار دارد.
📘 #نامه ۲۷
═════ ೋღ💎ღೋ════
@nahjol_balagheh
#آیین_کشورداری
#شرح_نامه ۵۳
📌قسمت ۹۹
❣ امام در ادامه قسمت قبل به تقسيم ديگرى درباره اين قشر جامعه پرداخته مى فرمايد:
✨فَإِنَّ فِي هَذِهِ الطَّبَقَةِ قَانِعاً وَمُعْتَرّاً✨
💠و (بدان) در اين طبقه گروهى قانع اند (و به آنچه به آنها بدهند اکتفا مى کنند) و گروهى ديگر کسانى هستند که سؤال مى کنند (و در برابر کمک هايى که به آنها مى شود گاه اعتراض دارند
✍امام با اين تعبير مى خواهد به مالک گوشزدکند که مبادا از ناسپاسى و اعتراض نيازمندان ناراحت شود زيرا طبيعى است شخص نيازمند گاه از کوره بيرون مى رود و عقده ها و ناراحتى هاى خود را حتى در برابر فردى که به او نيکى کرده آشکار مى سازد.
👈در ادامه سخن تأکيد کرده و مى فرمايد:
✨وَاحْفَظِ لِلَّهِ مَا اسْتَحْفَظَکَ مِنْ حَقِّهِ فِيهِمْ✨
💠آنچه را خداوند درباره حق خود نسبت به آنها به تو دستور داده است حفظ کن
✔️اشاره به اينکه خداوند تأکيدهاى فراوانى درباره آنها کرده و اين حق پروردگار است که بايد آن را با دقت رعايت کند. .
📝ادامه دارد....
═══✙❆♡❆✙═══
💝@nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
🔴عدالت اقتصادی امیر المومنین علی علیه السلام
💢به امام گفتند كه مردم به دنيا دل بسته اند، معاويه با هدايا و پول هاى فراوان آنها را جذب مى كند شما هم از اموال عمومى به اشراف عرب و بزرگان قريش ببخش و از تقسيم مساوى بيت المال دست بردار تا به تو گرايش پيدا كنند
═════ ೋღ💎ღೋ════
#نهج_البلاغه
💠آيا به من دستور مى دهيد براى پيروزى خود، از جور و ستم در باره امّت اسلامى كه بر آنها ولايت دارم، استفاده كنم
🔸به خدا سوگند، تا عمر دارم، و شب و روز برقرار است، و ستارگان از پى هم طلوع و غروب مىكنند، هرگز چنين كارى نخواهم كرد اگر اين اموال از خودم بود به گونه اى مساوى در ميان مردم تقسيم مى كردم تا چه رسد كه جزو اموال خداست.
📘 #خطبه ۱۲۶
#علی_شناسی
═════ ೋღ💎ღೋ════
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۱۰۸
⭕️قسمت دوم
❣امیر المومنین _علیه السلام _در ادامه می فرماید :
✨فَإِنْ سَنَحَ لَهُ الرَّجَاءُ أَذَلَّهُ الطَّمَعُ، وَإِنْ هَاجَ بِهِ الطَّمَعُ أَهْلَکَهُ الْحِرْصُ وَإِنْ مَلَکَهُ الْیَأْسُ قَتَلَهُ الاَْسَفُ✨
💠هرگاه آرزوها (ى افراطى) در آن ظاهر شود (حالت طمع به او دست مى دهد و) طمع او را ذلیل و خوار مى کند و هنگامى که طمع در او به هیجان آمد به دنبال آن حرص، او را به هلاکت مى کشاند. و هنگامى که یأس بر او قالب گردد تأسف او را از پاى در مى آورد.
✍ منظور از «رجاء» در اینجا امید افراطى به دیگران داشتن و چشم به اموال و امکانات آنها دوختن است واضح است که این امید افراطى، او را به طمع، و طمع، او را به حرص مى کشاند که همه از رذایل اخلاقى است.
🔹 منظور از «یأس» در اینجا ناامیدى افراطى در عالم اسباب است که انسان در صحنه هاى علم و تجارت و کسب و کار از موفقیت خود مأیوس باشد; اشخاص مأیوس به یقین در زندگى ضعیف و ناتوان و گاه نابود مى شوند.
✔️ حد وسط در میان امید افراطى و یأس همان حالت امیدوارى معتدل است که اگر نباشد انسان در زندگى به جایى نمى رسد.
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
🔔نشانه هاى ايمان ❗️
#نهج_البلاغه
💯 نشانه ايمان آن است كه راست بگويى، آنگاه كه تو را زيان رساند، و دروغ نگويى كه تو را سود رساند؛
و آن كه بيش از مقدار عمل سخن نگويى، و چون از ديگران سخن گويى از خدا بترسى.
📚 #حکمت ۴۵۸
@nahjol_balagheh
درو قبر امیر المومنین علیه .ogg
2.8M
#کلیپ_صوتی
💠دور قبر امیر المومنین علی علیه السلام چه نوشته اند؟
🎤استاد #رفیعی
🏅کانال نهج البلاغه
@nahjol_balagheh
#شگفتیهای_آفرینش
#نهج_البلاغه
📌قسمت چهارم
═════ ೋღ🌟🌎⭐️ღೋ════
💢آفرینش آسمان
💠خداوند، فضای باز و پستی و بلندی و فاصله های وسیع آسمان ها را بدون این که بر چیزی تکیه کند، نظام بخشید و شکاف های آن را به هم آورد...
و آفتاب را نشانه روشنی بخش روز، و ماه را با نوری کمرنگ برای تاریکی شب ها قرار داد.
🔻 بعد آن دو را در مسیر حرکت خویش به حرکت درآورد و حرکت آن دو را دقیق اندازه گیری کرد تا در درجات تعیین شده حرکت کنند که بین شب و روز تفاوت باشد و قابل تشخیص شود و با رفت و آمد آن ها، شماره سال ها و اندازه گیری زمان ممکن باشد.
🔻 پس در فضای هر آسمان، فلک آن را آفرید و زینتی از گوهرهای تابنده و ستارگان درخشنده بیار است... و تمامی ستارگان از ثابت و استوار، و گردنده و بی قرار، فرود آینده و بالا رونده، و نگران کننده و شادی آفرین را، تسلیم اوامر خود فرمود».
📘 #خطبه ۹۱
═════ ೋღ🌟🌎⭐️ღೋ════
@nahjol_balagheh
🔔بدترین بلاها
#نهج_البلاغه
✨آگاه باشيد ❗️
🔹كه يكى از بلاها فقر و تنگدستى است
و بدتر از آن بيمارى جسم است
🔹و از آن بدتر بيمارى قلب (فساد اخلاق و انحراف عقيدتى) مى باشد
🔹 و آکاه که همانا عامل تندرستی تن تقوای دل است.
📚 #حکمت ۳۸۸
@nahjol_balagheh
4_5900175129190597232.mp3
5.72M
🌺شرح دومین خطبه نهج البلاغه
🔴 جلسه ٢_ قسمت دوم
#خطبه_٢
🕰زمان: ۱۹:۰۴
🎤 #استاد_محمدعلى_انصارى
@nahjol_balagheh
#آیین_کشورداری
#شرح_نامه ۵۳
📌قسمت ۱۰۰
❣امام علیه السلام در ادامه چند دستور درباره رعايت حقوق اين قشر محرومِ جامعه اسلامى مى دهد.می فرماید :
✨وَاجْعَلْ لَهُمْ قِسْماً مِنْ بَيْتِ مَالِکِ، وَقِسْماً مِنْ غَلاَّتِ صَوَافِي الاِْسْلاَمِ فِي کُلِّ بَلَد، فَإِنَّ لِلاَْقْصَى مِنْهُمْ مِثْلَ الَّذِي لِلاَْدْنَى، وَکُلٌّ قَدِ اسْتُرْعِيتَ حَقَّهُ✨
💠بخشى از بيت المال مسلمين و قسمتى از غلات خالصه جات اسلامى را در هر شهر (و آبادى) به آنها اختصاص ده، زيرا آنها که دورند به مقدار کسانى که نزديک اند سهم دارند و تو مأمورى که حق همه آنها را رعايت کنى.
✍امام عليه السلام در اينجا به دو نکته اشاره مى کند:
نخست اينکه بخشى از بيت المال و بخشى از درآمد اراضى خراجيه (زمين هايى که در فتوحات اسلامى به دست لشکر اسلام افتاده) بايد به مساکين و نيازمندان و از کار افتادگان اختصاص يابد.
✔️و ادامه امام تأکيد مى فرمايد که بخش مربوط به محرومان همه نيازمندان را شامل مى شود چه آنها که در مرکز حکومت اسلامى مى زيستند و چه آن ها که در دورترين نقاط زندگى مى کردند
📝ادامه دارد....
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
🔔بی اعتنایی امیر المومنین علیه السلام به دنبا
═════ ೋღ🍂🌸🍂ღೋ════
#نهج_البلاغه
💠اى دنيا از من دور شو، افسارت را به پشتت افكندم. من خود را از چنگالهايت رها كردم و از دامهايت بيرون افكندم و از آن پرتگاهها كه بر سر راه من كنده اى اجتناب كرده ام.
🔸 آن گردن فرازانى كه با دلبريهايت فريفتى، اكنون كجايند آن مردمى، كه به زرق و برقهايت فریفتی? چه شدند آرى همه در گور خفته اند.
🔸به خدا سوگند، اگر تو موجودى مجسم بودى و پيكرى محسوس، به خاطر آن گروه از بندگان خدا كه به سراب آرزوها فريفته اى و آنها را در گودالهايى كه بر سر راهشان تعبيه كرده اى، سرنگون ساخته اى و پادشاهانى كه به ورطه نابودى سپرده اى و به آبشخور بلا -آنجا كه هيچكس را از آن بازگشتنى نيست كشيده اى، حد خدا را بر تو جارى مى ساختم.
🔸اما هیهات كه هر كس بر لغزشگاه تو پاى نهاد، سرنگون شد و هركس كشتى بر گرداب تو راند، غرقه گشت و هر كه از دام های تو رهایی یافت، پيروز شد. آنكه از تو در امان مانده، باكى از آن ندارد كه روزگار بر او تنگ گيرد، زيرا دنيا در نظر او روزى است بر آستان غروب.
از نزد من دور شو، در برابر تو سر فرود نمى آورم كه بر من سرورى جويى و زمام كارم را به دست تو نسپارم كه هر جا كه خواهى مرا بكشى.
📘 #نامه ۴۵
#علی_شناسی
═════ ೋღ🍂🌸🍂ღೋ════
@nahjol_balagheh
#نهج_البلاغه
💠هرگاه غضب بر او مستولى شودخشمش فزونى مى گیرد (و دست به هر کار خلافى مى زند) و اگر بیش از حد (از کسى یا چیزى) راضى شود (و به آن اطمینان پیدا کند) جانب احتیاط را از دست مى دهد.
📚 #حکمت ۱۰۸
@nahjol_balagheh
#شرح_حکمت ۱۰۸
⭕️قسمت سوم
❣امیر المومنین علیه السلام در سومین و چهارمین صفات رذیله ای را که در حد افراط و تفریط قرار دارند بیان مى کند و مى فرماید:
✨وَإِنْ عَرَضَ لَهُ الْغَضَبُ اشْتَدَّ بِهِ الْغَیْظُ، وَإِنْ أَسْعَدَهُ الرِّضَى نَسِیَ التَّحَفُّظَ✨
💠هرگاه غضب بر او مستولى شودخشمش فزونى مى گیرد (و دست به هر کار خلافى مى زند) و اگر بیش از حد (از کسى یا چیزى) راضى شود (و به آن اطمینان پیدا کند) جانب احتیاط را از دست مى دهد.
✍به یقین هم حالت غضب که سرچشمه کارهاى نادرست مى شود جنبه افراط دارد و هم اعتماد بى حساب به افراد و اشخاص که آن هم سبب مشکلات فراوان مى گردد.
✔️ حد وسط میان این دو رضایت معتدل آمیخته با رعایت احتیاط است.
═══✙❆♡❆✙═══
💝 @nahjol_balagheh
═══✙❆♡❆✙═══
#نهج_البلاغه
✨وَکَفی بِالمَرء جَهلاََ الاَّ یَعرَفَ قَدرَهُ✨
💯نادانی انسان همین بس که قَدر خویش نشناسد.
📚 #خطبه ۱۶
@nahjol_balagheh
#شگفتیهای_آفرینش
#نهج_البلاغه
📌قسمت پنجم
═════ ೋღ🌟🌎⭐️ღೋ════
💢آفرینش نخستین انسان
💠خداوند بزرگ، خاکی از قسمت های گوناگون زمین، از قسمت های سخت و نرم، و شور و شیرین گرد آورد. بعد آب بر آن افزود تا گلی خالص و آماده شد و با افزودن رطوبت، چسبناک گردید که از آن، اندامی شایسته و عضوهایی جدا و به یکدیگر پیوسته آفرید.
🔻 سپس آن را خشکانید تا محکم شد. بعد خشکاندن را ادامه داد تا سخت گردید و در زمانی معین و سرانجامی مشخص، اندام انسان کامل شد. آن گاه از روحی که آفرید، در آن دمید تا به صورت انسانی زنده درآمد که نیروی اندیشه ای دارد که وی را به تلاش می اندازد و افکاری یافته که در دیگر موجودات تصرف می کند.
🔻به انسان اعضا و جوارحی بخشید که در خدمت او باشند و ابزاری عطا فرمود که آن ها را در زندگی به کار گیرد. نیز قدرت تشخیص به او داد تا حق و باطل را بشناسد و حواس چشایی و بویایی و وسیله تشخیص رنگ ها و اجناس مختلف در اختیار او قرار داد.
🔻 خداوند، انسان را مخلوطی از رنگ های گوناگون، و چیزهای همانند و سازگار و نیروهای متضاد، و مزاج های گوناگونِ گرمی، سردی، تری و خشکی قرار داد.
📘 #خطبه ا
═════ ೋღ🌟🌎⭐️ღೋ════
@nahjol_balagheh