📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣گفتهاند: این خطبه را پس از داوران حکمیت در (دومه الجندل) ایراد فرمودند:
🔹روش برخورد با دنيا
♦️ای مردم! دنيا آرزومندان و خواهان خود را فريب میدهد، برای شيفتگان خود ارزشی قائل نيست، و آن كس را كه بر دنيا پيروز شود مغلوب گرداند. به خدا سوگند! هرگز ملتی از ناز و نعمت زندگی گرفته نشدند مگر به كيفر گناهانی كه انجام داده اند، زيرا خداوند به بندگان خود ستم روا نمی دارد. اگر مردم به هنگام نزول بلاها و گرفته شدن نعمتها، با درستی نيت در پيشگاه خدا زاری كنند، و با قلبهای پر از محبت از خداوند درخواست عفو نمايند، آنچه از دستشان رفته باز خواهد گشت، و هرگونه فسادی اصلاح خواهد شد. من بر شما ترسناكم كه در جهالت و غرور فرو رفته باشيد، چه اينكه در گذشته به سویی كشيده شديد كه قابل ستايش نبود. اما اگر در زندگانی خود اصلاحاتی پديد آوريد، سعادتمند خواهيد شد، وظيفه من جز تلاش و كوشش در اصلاح امور شما نيست، اگر میخواستم، بی مهری های شما را بازگو میكردم، خدا آنچه را گذشت ببخشايد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه178
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣 پس از خیانت داوران حکمیت (ابوموسی و عمروعاص) فرمودند؛
🔹نكوهش از خيانت حكمين
♦️رأی جمعيّت شما در صفّين يکی شد که دو مرد را به داوری برگزينند (ابوموسی اشعری و عمروعاص) و از آن دو پيمان گرفتيم که در برابر قرآن تسليم باشند و از آن تجاوز نکنند و زبان آن دو با قرآن و قلب هايشان پيرو کتاب خدا باشد. امّا آنها از قرآن روی گردان شدند، حق را آشکارا میديدند ولی غیر آن گفتند، که جور و ستم، خواسته دلشان، و کجی و انحراف در روش فکريشان بود. در صورتی که پيش از صدورِ رأی زشت و حُکمِ جائرانه، با آنها شرط کرده بوديم که به عدل حکم کرده و به حق عمل کنند. ما به حقّانيت خود ايمان داريم، در حالیکه آن دو از راه حق بيرون رفتند و حکمی بر خلاف حکم خدا صادرکردند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه177
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣برخی از شارحان نوشتند، این خطبه را هنگامی که به ستون مسجد تکیه داده بود ایراد فرمود:
1⃣نكوهش غافلان
♦️ای بی خبرانی که لحظه ای مورد غفلت نيستيد، و ای ترک کنندگان فرامين الهی که از تمامی کارهايتان بازخواست می شويد! شما را چه شده است که از خدای خود روی گردان و به غير او گرايش داريد؟ چونان چارپايانی که چوپان آنها را در بيابانی وَبا خيز، و آب هايی بيماریزا رها کرده است. گوسفندان پروار را میمانيد که برای کارد قصّاب آماده اند، ولی خودشان نمی دانند! چه آن که هر گاه به گوسفندان با مقداری علف نيکی کنند، يک روز خود را يک عمر پندارند، و زندگی را در سيرشدن شکم ها می نگرند.
2⃣ علوم بی پايان امام (علیه السلام )
♦️سوگند به خدا! اگر بخواهم می توانم هر کدامِ شما را از آغاز و پايان کارش، و از تمام شئون زندگی اش، آگاه سازم، امّا از آن میترسم که با اينگونه خبرها نسبت به رسول خدا(ص) کافر شويد. آگاه باشيد! که من اين اسرار گرانبها را به ياران رازدار و مورد اطمينان خود میسپارم. سوگند به خدايی که محمّد را به حق برانگيخت، و او را برگزيد. جز به راستی سخن نگويم. پيامبر اسلام(ص) همه اطّلاعات را به من سپرده است، و از محلِّ هلاکت آن کس که هلاک میشود، و جای نجات کسی که نجات میيابد، و پايان اين حکومت، همه را به من خبر داده و مرا آگاه کرده است. هيچ حادثه ای بر من نگذشت، جز آن که در گوشم نجوا کرد، و مرا مطّلع ساخت.
3⃣ ويژگيهای امام علی (علیه السلام )
♦️ای مردم! سوگند به خدا من شما را به هيچ طاعتی وادار نمیکنم، مگر آن که پيش از آن، خود عمل کردهام و از معصيتی شما را باز نمیدارم، جز آن که پيش از آن ترک گفتهام.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه175
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣(با توجه به برخی از شواهد این سخنرانی در شهر مدینه ایراد شده )
1⃣ویژگیهای پیامبر
♦️پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم) امين وحی پروردگار، و خاتم پيامبران، و بشارت دهنده رحمت، و بيم دهنده كيفر الهی است.
2⃣ويژگيهای رهبر اسلامی
♦️ای مردم! سزاوارترين اشخاص به خلافت، آنكه در تحقق حكومت نيرومندتر، و در آگاهی از فرمان خدا داناتر باشد، تا اگر آشوبگری به فتنه گری برخيزد، به حق باز گردانده شود، و اگر سر باز زد با او مبارزه شود. به جانم سوگند! اگر شرط انتخاب رهبر، حضور تمامی مردم باشد هرگز راهی برای تحقق آن وجود نخواهد داشت، بلكه آگاهان دارای صلاحيت و رای، و اهل حل و عقد (خبرگان ملت) رهبر و خليفه را انتخاب می كنند، كه عمل آنها نسبت به ديگر مسلمانان نافذ است، آنگاه نه حاضران بيعت كننده، حق تجديد نظر دارند و نه آنان كه در انتخابات حضور نداشتند حق انتخابی ديگر را خواهند داشت آگاه باشيد! من با دو كس پيكار می كنم، كسی چيزی را ادعا كند كه از آن او نباشد، و آن كس كه از ادای حق سر باز زند. ای بندگان خدا! شما را به تقوی و ترس از عذاب خدا سفارش می كنم، زيرا تقوای الهی بهترين سفارش مومنان، و بهترين پايان نامه كار در پيشگاه خداست، مردم! هم اكنون آتش جنگ بين شما و اهل قبله شعله ورشده است، و اين پرچم مبارزه را جز افراد آگاه و بااستقامت و عالم به جايگاه حق بدوش نمی كشند بنابراين آنچه فرمان دادند انجام دهيد، و از آنچه نهی كردند توقف كنيد، و در هيچ كاری تا روشن نشود شتاب نكنيد، زيرا در آنچه شما اكراه داريد توان تغييراتی داريم.
3⃣ پرهیز از نیرنگ دنيا
♦️آگاه باشيد! همانا اين دنيا كه آرزوی آن را می كنيد و بدان روی می آوريد، و شما را گاهی به خشم می آورد و زمانی خشنود می سازد، خانه ماندگار شما نيست، و منزلی نيست كه برای آن آفريده و به آن دعوت شديد، آگاه باشيد نه دنيا برای شما جاودانه و نه شما در آن جاودانه خواهيد ماند. دنيا گرچه از جهتی شما را می فريبد ولی از جهت ديگر شما را از بديهايش می ترساند، پس برای هشدارهايش از آنچه مغرورتان می كند چشم پوشيد، و به خاطر ترساندنش از طمع ورزی در آن بازايستيد، به خانه ای كه دعوت شديد سبقت گيريد، و دل از دنيا برگيريد، و چونان كنيزكان برای آنچه كه از دنيا از دست می دهيد گريه نكنيد، و با صبر و استقامت بر اطاعت پروردگار، و حفظ و نگهداری فرامين كتاب خدا، نعمتهای پروردگار را نسبت به خويش كامل كنيد. آگاه باشيد! آنچه برای حفظ دين از دست می دهيد زيانی به شما نخواهد رساند!. آگاه باشيد! آنچه را با تباه ساختن دين به دست می آوريد سودی به حالتان نخواهد داشت خداوند دلهای ما و شما را به سوی حق متوجه سازد و صبر و استقامت عطا فرمايد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه173
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
منتخب نهجالبلاغه
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇 💠 درود خدا بر او فرمود: ناتوان ترين مردم كسي است كه در دوست يابي ناتوان است، و از او ن
میانبر به اولین پیام و شروع کار
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣 (مطالب اين خطبه، بخشی از نوشته های افشاگرانهای است كه در سال ۴۰ هجری برای روشن شدن واقعيّتهای تاريخ اسلام به دستور امام نوشته شد)
1⃣ گفتگو در روز شورا
♦️ "ستايش خداوندی را سزاست که نه آسمانی مانع آگاهی او از آسمان ديگر، و نه زمينی مانع او از زمين ديگر می شود.
شخصی در روز شورا به من گفت: «ای فرزند ابوطالب! نسبت به خلافت حريص می باشی.» در پاسخ او گفتم: به خدا سوگند! شما با اينکه از پيامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) دورتريد، حريص تر می باشيد، امّا من شايسته تر و نزديک تر به پيامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) هستم. همانا من تنها حقِّ خود را مطالبه می کنم که شما بين من و آن حائل شديد، و دستِ رد بر سينه ام زديد. پس چون در جمع حاضران، با برهان قاطع او را مغلوب کردم، درمانده و سرگردان شد و نمی دانست در پاسخم چه بگويد!."
2⃣شكوه از قريش
♦️بار خدايا، از قريش و از تمامی آنها که ياريشان کردند، به پيشگاه تو شکايت می کنم، زيرا قريش پيوند خويشاوندی مرا قطع کردند، و مقام و منزلت بزرگ مرا کوچک شمردند، و در غصب حقِّ من، با يکديگر هم داستان شدند، سپس گفتند: برخی از حق را بايد گرفت و برخی را بايد رها کرد. (يعنی خلافت حقّی است که بايد رهايش کنی.)
3⃣شكوه از ناكثين
♦️و آنها (طلحه و زبير و يارانشان) بر من خروج کردند، و همسر رسول خدا(صلی الله علیه و آله) - عايشه - را به همراه خود می کشيدند، چونان کنيزی را که به بازار بَرده فروشان می برند، به بصره روی آوردند، در حالی که همسران خود را پشت پرده نگهداشتند. امّا پرده نشين حَرَم پيامبر(صلی الله علیه و آله) را در برابر ديدگان خود و ديگران قرار دادند. لشکری را گرد آوردند که همه آنها به اطاعت من گردن نهاده، و بدون اکراه، و با رضايت کامل با من بيعت کرده بودند. پس از ورود به بصره، به فرماندار من و خزانه داران بيت المال مسلمين، و به مردم بصره حمله کردند، گروهی از آنان را شکنجه و گروه ديگر را با حيله کشتند. به خدا سوگند! اگر جز به يک نفر دست نمی يافتند و او را عمدآ بدون گناه می کشتند، کشتار همه آنها برای من حلال بود، زيرا همگان حضور داشتند و انکار نکردند، و از مظلوم با دست و زبان دفاع نکردند، چه رسد به اينکه ناکثين به تعداد لشکريان خود از مردم بی دفاع بصره قتل عام کردند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه172
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣این سخنرانی را در سال ٣٦ هجری
هنگام حرکت اصحاب به سوی بصره ایراد فرمود:
1⃣ضرورت اطاعت از رهبری
♦️همانا خداوند پيامبری راهنما را با کتابی گويا و دستوری استوار برانگيخت. هلاک نشود جز کسی که تبهکار است و بدانيد که بدعت ها به رنگ حق در آمده و هلاک کننده اند، مگر خداوند ما را از آنها حفظ فرمايد و همانا حکومت الهی حافظ امور شماست، بنابراين زمام امور خود را بی آن که نفاق ورزيد يا کراهتی داشته باشيد، به دست امام خود سپاريد. به خدا سوگند! اگر در پيروی از حکومت و امام، اخلاص نداشته باشيد، خدا دولت اسلام را از شما خواهد گرفت که هرگز به شما باز نخواهد گردانيد و در دست ديگران قرار خواهد داد.
2⃣افشا توطئه ناكثين
♦️همانا ناکثين عهدشکن، به جهت نارضايتی از حکومت من به يکديگر پيوستند و من تا آنجا که برای وحدت اجتماعی شما احساس خطر نکنم، صبر خواهم کرد، زيرا آنان اگر برای اجرای مقاصدشان فرصت پيدا کنند، نظام جامعه اسلامی متزلزل میشود. آنها از روی حسادت بر کسی که خداوند حکومت را به او بخشيده است، به طلب دنيا برخاستهاند. میخواهند کار را به گذشته باز گردانند.
حقّی که شما به گردن ما داريد، عمل کردن به کتاب خدا(قرآن)، و سنّت پيامبر(ص) و قيام به حق و بر پاداشتن سنّت اوست.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه169
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣 سخنرانی امام علیه السلام در آغاز خلافت در سال٣٥هجری نوشتند که نخستین سخنرانی آن حضرت است.
1⃣ويژگيهای قرآن
♦️همانا خداوند بزرگ کتابی هدايت گر فرستاد، نيکی و بدی، خير و شر را آشکارا در آن بيان فرمود. پس راه نيکی در پيش گيريد، تا هدايت شويد و از شرّ و بدی پرهيز کنيد، تا در راه راست قرار گيريد. واجبات! واجبات! در انجام واجبات کوتاهی نکنيد، تا شما را به بهشت رساند. همانا خداوند چيزهايی را حرام کرده که ناشناخته نيست، و چيزهايی را حلال کرده که از عيب خالی است، و در اين ميان حرمت مسلمان را بر هر حرمتی برتری بخشيد و حفظ حقوق مسلمانان را به وسيله اخلاص و توحيد استوار کرد.
2⃣ويژگيهای مسلمانی
♦️پس مسلمان کسی است که مسلمانان از زبان و دست او آزاری نبينند، مگر آنجا که حق باشد، و آزار مسلمان روا نيست، جز در آنچه که واجب باشد. به سوی مرگ که همگانی است، و فرد فرد شما را از آن گريزی نيست بشتابيد، همانا مردم در پيش روی شما می روند، و قيامت از پشت سر، شما را می خواند. سبکبار شويد تا به قافله برسيد، که پيش رفتگان در انتظار بازماندگانند. از خدا بترسيد، و تقوا پيشه کنيد، زيرا شما در پيشگاه خداوند، مسئول بندگان خدا، و شهرها، و خانه ها و حيوانات هستيد. خدا را اطاعت کنيد و از فرمان خدا سر باز نزنيد، اگر خيری ديديد برگزينيد و اگر شرّ و بدی ديديد از آن دوری کنيد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه167
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
1⃣احترام متقابل اجتماعی
♦️بايد خردسالان شما از بزرگان شما پيروی کنند، و بزرگسالان شما نسبت به خردسالان مهربان باشند، و چونان ستم پيشگان جاهليّت نباشيد که نه از دين آگاهی داشتند و نه در خدا انديشه می کردند. همانند تخم افعی در لانه پرندگان نباشيد که شکستن آن گناه و نگهداشتن آن شر و زيانبار است. (به جای جوجه، ماری از آن بيرون می آيد.)
2⃣پيروزی و شكست ملتها
♦️ای مردم! اگر دست از ياری حق بر نمی داشتيد، و در خوار ساختن باطل سُستی نمی کرديد، هيچ گاه آنان که به پايه شما نيستند، در نابودی شما طمع نمی کردند، و هيچ قدرتمندی بر شما پيروز نمی گشت، امّا چونان امّت بنی اسرائيل در حيرت و سرگردانی فرو رفتيد. به جانم سوگند! سرگردانی شما پس از من بيشتر خواهد شد، چرا که به حق پشت کرديد، و با نزديکان پيامبر(صلی الله علیه و آله) بريده، به بيگانه ها نزديک شديد. آگاه باشيد! اگر از امام خود پيروی می کرديد، شما را به راهی هدايت می کرد که رسول خدا(صلی الله علیه و آله) رفته بود، و از اندوه بيراهه رفتن در امان بوديد، و بار سنگين مشکلات را از دوش خود بر می داشتيد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه166
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
1⃣ وصف آفرينش
♦️ پديدهها را از موادی اَزَلی و اَبَدی نيافريد، بلکه آنها را از نيستی به هستی آورد، و برای هر پديده ای حَدّ و مرزی تعيين فرمود، و آنها را به نيکوترين صورت زيبا، صورت گری کرد. چيزی از فرمان او سرپيحی نمی کند، و خدا از اطاعت چيزی سود نمی برد، علم او به مردگانی که رفتند چونان آگاهی او به زندگانی است که هستند، و علم او به آسمان های بالا، چونان علم او به زمين های زيرين است.
2⃣ شگفتی آفرينش انسان
♦️ای انسان! ای آفريده راست قامت، ای پديده نگاهداری شده در تاريکی های رحِم مادران، و قرار داده شده در پرده های تو در تو!
آغاز آفرينش تو از گل و لای بود و سپس در جايگاه آرامی نهاده شدی تا زمانی مشخّص و سرآمدی تعيين شده و آنگاه که در شکم مادرت حرکت می کردی، نه دعوتی را می توانستی پاسخ دهی، و نه صدايی را می شنيدی. سپس تو را از قرارگاهت بيرون کردند و به خانه ای آوردند که آن را نديده بودی و راه های سودش را نمیدانستی، پس چه کسی تو را در مکيدن شير، از پستان مادر هدايت کرد؟ و به هنگام نياز جايگاههای طلب کردن و خواستن را به تو شناساند؟ هرگز، آن کس که در توصيف پديدهای با شکل و اندازه و ابزار مشخّص درمانده باشد، بدون ترديد از وصفِ پروردگارش ناتوان تر، و از شناخت خدا با حَدّ و مرز پديده ها دورتر است.
📜 #نهج_البلاغه #خطبه163
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📣در سال ٣٧هجری در صفین، شخصی از طایفه بنی اسد پرسید: چگونه شما را از مقام امامت که سزاوار تر از همه بودید کنار زدند؟
1⃣ علل و عوامل غصب امامت
♦️ای برادر بنی اسدی! پس بدان که آن ظلم و خودکامگی که نسبت به خلافت بر ما تحميل شد، در حالیکه ما را نَسَب برتر و پيوند خويشاوندی با رسول (ص) استوارتر بود، جز خودخواهی و انحصارطلبی چيز ديگری نبود که گروهی بخيلانه به کرسی خلافت چسبيدند، و گروهی سخاوت مندانه از آن دست کشيدند، داور خداست و بازگشت همه ما به روز قيامت است.
در اينجا شعر امرء القيس را خواند که: واگذار داستان تاراج آن غارت گران را، و به يادآور داستان شگفت دزديدن اسب سواری را.
2⃣ شكوه از ستمهای معاويه
♦️بيا و داستان پسر ابوسفيان را به يادآور، که روزگار مرا به خنده آورد، بعد از آن که مرا گرياند. سوگند به خدا که جای شگفتی نيست، کار از بس عجيب است که شگفتی را می زدايد و کجی و انحراف می افزايد. مردم کوشيدند نور خدا را در داخل چراغ آن خاموش سازند، جوشش زلال حقيقت را از سرچشمه آن ببندند، چرا که ميان من و خود، آب را وَبا آلود کردند. اگر محنت آزمايش از ما و اين مردم برداشته شود، آنان را به راهی میبرم که سراسر حق است و اگر به گونه ديگری انجامد. (با حسرت خوردن بر آنها جان خويش را مگذار، که خداوند بر آنچه میکنند آگاه است.)
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه162
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
1⃣وصف پیامبر (ص) و اهل بیت (ع)
♦️خداوند پيامبرش را با نوری درخشان و برهانی آشکار، و راهی روشن، و کتابی هدايتگر برانگيخت.
خانواده او نيکوترين خانواده و درخت وجودش از بهترين درختان است که شاخه های آن راست و ميوه های آن سر به زير و در دسترس همگان است. زادگاه او مکّه و هجرت او به مدينه، پاک و پاکيزه است، که در آنجا نام او بلند شد و دعوتش به همه جا رسيد. خدا او را با برهانی کامل و کافی (قرآن) و پندهای شفابخش و دعوتی جبران کننده فرستاد. با فرستادن پيامبر، شريعتهای ناشناخته را شناساند و ريشه بدعتهای راه يافته در اديان آسمانی را قطع کرد و احکام و مقرّرات الهی را بيان فرمود.
پس هر کس جز اسلام دينی را انتخاب کند، به يقين شقاوت او ثابت و پيوند او با خدا قطع و سقوطش سهمگين خواهد بود و سرانجامش رنج و اندوهی بی پايان و شکنجهای پر درد می باشد. بر خدا توکّل میکنم، توکّلی که بازگشت به سوی او باشد و از او راه میجويم، راهی که به بهشت رسد و به آنجا که خواست اوست بينجامد.
2⃣ سفارش به تقوا و عبرت از گذشتگان
♦️بندگان خدا! شما را به ترسيدن از خدا و فرمانبرداری او سفارش میکنم که نجات فردا و مايه رهايی جاويدان است. خدا آن گونه که سزاوار بود شما را ترسانيد و چنان که شايسته بود اميدوارتان کرد و دنيا و بی اعتباری آن و نابودشدنی بودن و دگرگونی آن را برای شما توصيف کرد. پس از آنچه در دنيا شما را به شگفتی وامی دارد، روی گردانيد، زيرا که مدّت کوتاهی در آن اقامت داريد، دنيا به خشم خدا نزديک ترين و از خشنودی خدا دورترين جايگاه است. پس ای بندگان خدا! از غم و اندوه و سرگرمی های دنيا چشم برگيريد، زيرا شما به جدايی و دگرگونی های امور دنيايی يقين داريد و چونان دوست مهربانی که نصيحت گر و کوشا برای نجات رفيقش تلاش کند، خويشتن را از دنيا دور نگه داريد. و از آنچه بر گذشتگان شما رفت عبرت گيريد، که چگونه، بند بند اعضای بدنشان از هم گُسست، چشم و گوششان نابود شد، شرف و شکوهشان از خاطره ها محو گرديد، و همه ناز و نعمت ها و رفاه ها و خوشی ها پايان گرفت، که نزديکی فرزندان، به دوری و از دست دادنشان و همدمی همسران، به جدايی تبديل شد. ديگر نه به هم می نازند و نه فرزندانی می آورند و نه يکديگر را ديدار می کنند و نه در کنار هم زندگی می کنند! پس ای بندگان خدا! بپرهيزيد، چونان پرهيز کسی که به نفس خود چيره و بر شهوات خود پيروز و با عقل خود به درستی می نگرد، زيرا که جريان انسان آشکار، پرچم، برافراشته، جادّه هموار و راه، روشن و راست است.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه161
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
1⃣ عبرت از گذشتگان
♦️ستايش خداوندی را سزاست که حمد را کليد ياد خويش، و سبب فزونی فضل و رحمت خود، و راهنمای نعمت ها و عظمتش قرار داده است.
بندگان خدا! روزگار بر آيندگان چنان میگذرد که بر گذشتگان گذشت. آنچه گذشت، باز نمیگردد، و آنچه هست جاويدان نخواهد ماند، پايان کارش با آغاز آن يکی است، ماجراها و رويدادهای آن همانند يکديگرند، و نشانه های آن آشکار است. گويا پايان زندگی و قيامت، شما را فرا میخواند.
پس آن کس که جز به حساب نفس خويش پردازد، خود را در تاريکیها سرگردان، و در هلاکت افکنده است. شيطانها مهارش را گرفته و به سرکشی و طغيان میکشانند، و رفتار زشت او را در ديدهاش زيبا مینمايانند، پس بدانيد که بهشت پايان راه پيشتازان و آتش جهنّم، سرانجام کسانی است که سُستی می ورزند.
2⃣ ياد تنهايی قبر
♦️ فردا به امروز نزديک است، و امروز با آنچه در آن است میگذرد، و فردا می آيد و بدان میرسد، گويی هر يک از شما در دل زمين به خانه مخصوص خود رسيده و در گودالی که کنده اند آرميده ايد، وه! که چه خانه تنهايی؟ و چه منزل وحشتناکی؟ و چه سياه چال غربتی؟ گويی هم اکنون بر صور اسرافيل دميدند، و قيامت فرارسيده، و برای قضاوت و حسابرسی قيامت بيرون شده ايد، پندارهای باطل دور گرديده، بهانه ها از ميان برخاسته، و حقيقت ها برای شما آشکار شده و شما را به آنجا که لازم بود کشانده اند. پس از عبرت ها پند گيريد، و از دگرگونی روزگار عبرت پذيريد، و از هشداردهندگان بهره مند گرديد.
📜 #نهج_البلاغه #خطبه157
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📣در فضائل اهل بيت
1⃣ ضرورت پيروی از امامان دوازده گانه
♦️عاقل با چشم دل سرانجام کار را مینگرد و پستی و بلندی آن را تشخيص می دهد. دعوت کننده حق، پيامبر(ص) دعوت خويش را به پايان رسانيد و رهبر امّت به سرپرستی قيام کرد، پس دعوت کننده حق را پاسخ دهيد و از رهبرتان اطاعت کنيد. گروهی در دريای فتنهها فرو رفته، بدعت را پذيرفته و سنّت های پسنديده را ترک کردند؛ مؤمنان کنارگيری کرده و گمراهان و دروغگويان به سخن آمدند.
مردم! ما اهل بيت پيامبر(ص) چونان پيراهن تن او و ياران راستين او و خزانه داران علوم و معارف وحی و دَرهای ورود به آن معارف، میباشيم، که جز از دَر، هيچ کس به خانهها وارد نخواهد شد و هر کس از غير دَر وارد شود، دزد ناميده میشود. مردم! درباره اهل بيت پيامبر آيات کريمه قرآن نازل شد، آنان گنجينه های علوم خداوند رحمانند، اگر سخن گويند، راست گويند، و اگر سکوت کنند بر آنان پيشی نجويند.
2⃣ شرايط امامت و رهبری
♦️پس بايد امام و راهنمای مردم به مردم راست بگويد، و راه خرد پيمايد و از فرزندان آخرت باشد که از آنجا آمده و بدانجا خواهد رفت. پس آن که با چشم دل بنگرد، و با ديده درون کار کند، آغاز کارش آن است که بينديشد؛ آيا عمل او به سود او است يا زيان او؟ اگر به سود است ادامه دهد، و اگر زيانبار است توقّف کند، زيرا عمل کننده بدون آگاهی چون رونده ای است که بيراهه می رود، پس هر چه شتاب کند از هدفش دورتر می ماند، و عمل کننده از روی آگاهی، چون رونده ای بر راه راست است، پس بيننده بايد به درستی بنگرد، آيا رونده راه مستقيم است يا واپس گرا؟.
3⃣ روانشناسی انسانی (تاثير جسم و روح در يكديگر)
♦️و بدان که هر ظاهری باطنی متناسب با خود دارد، آنچه ظاهرش پاکيزه، باطن آن نيز پاک و پاکيزه است، و آنچه ظاهرش پليد، باطن آن نيز پليد است، و پيامبر راستگو فرمود: همانا خداوند بنده ای را دوست دارد، امّا کردار او را دشمن، و کردار بنده ای را دوست می دارد امّا شخص او را دوست ندارد. آگاه باش! هر عملی رويشی دارد، و هر روينده ای از آب بی نياز نيست، و آب ها نيز گوناگون می باشند. پس هر درختی که آبياری اش به اندازه و نيکو باشد، شاخ و برگش نيکو و ميوه اش شيرين است، و آنچه آبياری اش پاکيزه نباشد، درختش عيب دار و ميوه اش تلخ است.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه154
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
1⃣خداشناسی (شناخت صفات خدا)
♦️ستايش خداوندی را که با آفرينش بندگان، بر هستی خود راهنمايی فرمود، و آفرينش پديده های نو، بر اَزَلی بودن او گواه است، و شباهت داشتن مخلوقات به يکديگر دليل است که او همتايی ندارد. حواس بشری ذات او را درک نمیکند، و پوشش ها او را پنهان نمی سازد، زيرا سازنده و ساخته شده، فرا گيرنده و فرا گرفته، پروردگار و پرورده، يکسان نيستند. يگانه است نه از روی عدد، آفريننده است نه با حرکت و تحمّل رنج، شنواست بدون وسيله شنوايی، و بيناست بی آن که چشم گشايد و بر هم نهد. در همه جا حاضر است نه آن که با چيزی تماس گيرد، و از همه چيز جداست، نه اينکه فاصله بين او و موجودات باشد. آشکار است نه با مشاهده چشم، پنهان است نه به خاطر کوچکی و ظرافت، از موجودات جداست که بر آنها چيره و تواناست، و هر چيزی جز او برابرش خاضع و بازگشت آن به سوی خداست. آن که خدا را وصف کند، محدودش کرده، و آن که محدودش کند، او را به شمارش آورده، و آن که خدا را به شمارش آورد، ازليّتِ او را باطل کرده است، و کسی که بگويد: خدا چگونه است؟ او را توصيف کرده، و هر که بگويد: خدا کجاست؟ مکان برای او قائل شده است. خدا عالم بود آنگاه که معلومی وجود نداشت، پرورنده بود آنگاه که پديده ای نبود، و توانا بود آنگاه که توانايی نبود.
2⃣عظمت امامان دوازده گانه و قرآن
♦️ همانا طلوع کننده ای آشکار شد، و درخشنده ای درخشيد و آشکار شونده ای آشکار گرديد، و آن که از جادّه حق منحرف شد، به راه راست بازگشت، خداوند گروهی را به گروهی تبديل، و روزی را برابر روزی قرار داد، و ما چونان مانده در خشکسالان که در انتظار بارانند، انتظار چنين روزی را می کشيديم. همانا امامان دين از طرف خدا، تدبير کنندگان امور مردم، و کارگزاران آگاه بندگانند. کسی به بهشت نمی رود جز آن که آنان را شناخته، و آنان او را بشناسند، و کسی در جهنّم سرنگون نگردد، جز آن که منکر آنان باشد و امامان دين هم وی را نپذيرند.
3⃣ویژگیهای اسلام
♦️ همانا خدای متعال شما را به اسلام اختصاص داد و برای اسلام برگزيد، زيرا اسلام نامی از سلامت است، و فراهم کننده کرامت جامعه می باشد، راهِ روشنِ آن را خدا برگزيد، و حجّت های آن را روشن گردانيد. اسلام ظاهرش علم، و باطنش حکمت است، نوآوریهای آن پايان نگيرد و شگفتی هايش تمام نمیشود. در اسلام، برکات و خيرات، چونان سرزمين های پُر گياه در اوّل بهاران فراوان است، و چراغ های روشنی بخش تاريکی ها فراوان دارد، که دَرِ نيکی ها جز با کليدهای اسلام باز نشود، و تاريکی ها را جز با چراغ های آن روشنايی نمی توان بخشيد. مرزهايش محفوظ و چراگاه هايش را خود نگهبان است. هر درمان خواهی را درمان، و هر بی نيازی را در طلب، کافی است.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه152
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا علی بن موسی الرضا💚🖤
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📣در این خطبه به حوادث سخت آینده اشاره دارد
1⃣ آينده بشريت و ظهور حضرت مهدی(عج)
♦️به راههای چپ و راست رفتند و راه ضلالت و گمراهی پيمودند و راه روشن هدايت را کنار گذاشتند. پس درباره آنچه که بايد باشد شتاب نکنيد و آنچه را که در آينده بايد بيايد دير مشماريد. چه بسا کسی برای رسيدن به چيزی شتاب میکند، امّا وقتی به آن رسيد دوست دارد که ای کاش آن را نمیديد، و چه نزديک است امروزِ ما به فردايی که سپيده آن آشکار شد. ای مردم! اينک ما در آستانه تحقّق وعدههای داده شده، و نزديکی طلوع آن چيزهايی که بر شما پوشيده و ابهام آميز است، قرار داريم.
2⃣ ره آورد حكومت حضرت مهدی (عج)
♦️بدانيد، آن کس از ما حضرت مهدی(عج) که فتنه های آينده را دريابد، با چراغی روشنگر در آن گام مینهد، و بر همان سيره و روش پيامبر(ص) و امامان: رفتار می کند تا گره ها را بگشايد، بردگان و ملّت های اسير را آزاد سازد. جمعيّت های گمراه و ستمگر را پراکنده و حق جويان پراکنده را جمع آوری می کند. حضرت مهدی(عج) سالهای طولانی در پنهانی از مردم به سر میبرد، آن چنان که اثر شناسان، اثر قدمش را نمیشناسند، گر چه در يافتن اثر و نشانه ها تلاش فراوان کنند. سپس گروهی برای در هم کوبيدن فتنه ها آماده می گردند، و چونان شمشيرها صيقل می خورند. ديده هاشان با قرآن روشنايی گيرد، و در گوش هاشان تفسير قرآن طنين افکند، و در صبحگاهان و شامگاهان جام های حکمت سر میکشند.
3⃣ سرنوشت امت اسلامی پس از پيامبر (ص)
♦️ روزگار آنان به طول انجاميد تا رسوايی آنها به نهايت رسيد، و خود را سزاوار بلای زمانه گرداندند، و چون پايان مدّت آنها نزديک شد، گروهی در فتنه ها آسودند و گروهی دست به حمله و پيکار با فسادگران زدند و با شکيبايی که داشتند بر خدا منّت ننهادند، و جان دادن در راه خدا را بزرگ نشمردند، تا آنجا که اراده الهی به پايان دوران جاهليّت موافق شد. شمشيرها در راه خدا کشيدند، و بينش های خود را بر شمشير نشاندند، و طاعت پروردگار خود را پذيرفتند، و فرمان پنددهنده خود را شنيدند، و در پيروزی و سربلندی زيستند تا آن که خدا، پيامبرش را نزد خود برد، (افسوس) که گروهی به گذشته جاهلی خود بازگشتند، و با پيمودن راه های گوناگون به گمراهی رسيدند، و به دوستان منحرف خود پيوستند و از دوستی با مؤمنان بريدند که به آن امر شده بودند، و بنيان اسلامی را تغيير داده در جای ديگری بنا نهادند. آنان کانون هر خطا و گناه، و پناهگاه هر فتنه جو شدند، که سرانجام در سرگردانی فرو رفته، و در غفلت و مستی به روش و آيين فرعونيان درآمدند، يا از همه بريده و دل به دنيا بستند، و يا پيوند خود را با دين گسستند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه150
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
📣در بیستم رمضان در سال۴۰ هجری قبل از شهادت فرمود:
1⃣ ياد مرگ
♦️ای مردم! هر کس از مرگ بگريزد، به هنگام فرار آن را خواهد ديد. اَجل سرآمد زندگی، و فرار از مرگ رسيدن به آن است. چه روزگارانی که در پی گشودن راز نهفته اش بودم، امّا خواست خداوند جز پنهان ماندن آن نبود. هيهات! که اين، علمی پنهان است.
2⃣وصيت های امام علی (علیه السلام)
♦️ امّا وصيّت من نسبت به خدا، آن که چيزی را شريک خدا قرار ندهيد، و نسبت به پيامبر(صلی الله علیه و آله) اين است که، سنّت و شريعت او را ضايع نکنيد. اين دو ستون محکم را بر پاداريد، و اين دو چراغ را فروزان نگهداريد و تا آن زمان که از حق منحرف نشده ايد، سرزنشی نخواهيد داشت، که برای هر کس به اندازه توانايی او وظيفه ای تعيين گرديده، و نسبت به افراد جاهل و نادان تخفيف داده شده است زيرا: پروردگار، رحيم و دين، استوار و پيشوا، آگاه است. من ديروز رهبر شما بودم و امروز مايه پند و عبرت شما هستم، و فردا از شما جدا خواهم شد، خدا شما و مرا بيامرزد. اگر از اين ضربت و در اين لغزش گاه نجات يابم، که حرفی نيست، امّا اگر گام ها بلغزد و از اين جهان بروم، ما نيز چون ديگران در سايه شاخسار درختان، مسيرِ وزشِ باد و باران و زيرِ سايه ابرهای متراکم آسمان پراکنده می شويم، و آثارمان در روی زمين نابود خواهد شد. من از همسايگان شما بودم، که چند روزی در کنار شما زيستم، و به زودی از من جز جسدی بی روح و ساکن، پس از آن همه تلاش، و خاموش، پس از آن همه گفتار، باقی نخواهد ماند. پس بايد سکوت من، و بی حرکتی دست و پا و چشم ها و اندام من، مايه پند و اندرز شما گردد، که از هر منطق رسايی و از هر سخن مؤثّری عبرت انگيزتر است. وداع و خداحافظی من با شما چونان جدايی کسی است که آماده ملاقات پروردگار است، فردا ارزش ايّام زندگی مرا خواهيد فهميد، و راز درونم را خواهيد دانست. پس از آن که جای مرا خالی ديديد و ديگری بر جای من نشست، مرا خواهيد شناخت.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه149
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
(بخش اول)
1⃣ فلسفه بعثت پيامبر (ص)
♦️خداوند حضرت محمد(ص) را به حق برانگيخت، تا بندگان خود را از پرستش دروغين بُت ها رهايی بخشيده، به پرستش خود راهنمايی کند، و آنان را از پيروی شيطان نجات داده به اطاعت خود کشاند. با قرآنی که معنی آن را آشکار کرد و اساسش را استوار فرمود، تا بندگان عظمت و بزرگی خدا را بدانند که نمیدانستند، و به پروردگار، اعتراف کنند. پس از انکارهای طولانی اعتراف کردند، و او را پس از آن که نسبت به خدا آشنايی نداشتند، به درستی بشناسند. پس، خدای سبحان در کتاب خود بی آن که او را بنگرند خود را به بندگان شناساند، و قدرت خود را به همه نماياند، و از قهر خود ترساند، و اينکه چگونه با کيفرها ملّتی را که بايد نابود کند از ميان برداشت و آنان را چگونه با داس انتقام درو کرد.
2⃣خبر از آينده تاسف بار اسلام و مسلمين
♦️ همانا، پس از من، روزگاری بر شما فرا خواهد رسيد که چيزی پنهان تر از حق، و آشکارتر از باطل، و فراوان تر از دروغِ به خدا و پيامبرش(ص) نباشد. و نزد مردمِ آن زمان، کالايی زيانمندتر از قرآن نيست، اگر آن را درست بخوانند و تفسير کنند، و متاعی پرسودتر از قرآن يافت نمیشود، آنگاه که آن را تحريف کنند و معانی دلخواه خود را رواج دهند. در شهرها چيزی ناشناختهتر از معروف، و شناختهتر از منکر نيست. حاملان قرآن، آن را واگذاشته و حافظان قرآن، آن را فراموش میکنند، پس در آن روز قرآن و پيروانش از ميان مردم رانده و مهجور میگردند، و هر دو غريبانه در يک راهِ ناشناخته سرگردانند، و پناهگاهی ميان مردم ندارند. پس قرآن و پيروانش در ميان مردمند، امّا گويا حضور ندارند؛ با مردمند، ولی از آنها بريده اند، زيرا گمراهی و هدايت هرگز هماهنگ نشوند گر چه کنار يکديگر قرار گيرند. مردم در آن روز، در جدايی و تفرقه هم داستان، و در اتّحاد و يگانگی پراکنده اند، گويی آنان پيشوای قرآن بوده و قرآن پيشوای آنان نيست. پس، از قرآن جز نامی نزدشان باقی نماند، و آنان جز خطّی را از قرآن نشناسند، و در گذشته نيکوکاران را کيفر داده، و سخن راست آنان را بر خدا دروغ پنداشتند، و کار نيکشان را پاداش بد دادند. و همانا، آنان که پيش از شما زندگی میکردند، به خاطر آرزوهای دراز، و پنهان بودن زمان اَجَل ها، نابود گرديدند، تا ناگهان مرگِ وعده داده شده بر سرشان فرود آمد، مرگی که عذرها را نپذيرد، و درهای باز توبه را ببندد، و حوادث سخت و مجازات های پس از مُردن را به همراه آورد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه147#بخش_اول
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
منتخب نهجالبلاغه
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜 (بخش اول) 1⃣ فلسفه بعثت پيامبر (ص) ♦️خداوند حضرت محمد(ص) را به حق برانگيخت، تا بندگ
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
(بخش دوم)
3⃣پندهای حكيمانه
♦️ ای مردم! هر کس از خدا خيرخواهی طلبد، توفيق يابد، و آن کس که سخنان خدا را راهنمای خود قرار دهد به راست ترين راه، هدايت خواهد شد. پس همانا همسايه خدا در امان، و دشمن خدا ترسان است. آن کس که عظمت خدا را میشناسد سزاوار نيست خود را بزرگ جلوه دهد، پس بلندیِ ارزشِ کسانی که بزرگی پروردگار را میدانند، در اين است که برابر او فروتنی کنند، و سلامت آنان که میدانند قدرتِ خدا چه اندازه میباشد، در اين است که برابر فرمانش تسليم باشند. پس، از حق نگريزيد، چونان گريز انسان سالم از بيمار، و بدانيد که هيچ گاه حق را نخواهيد شناخت جز آن که ترک کننده آن را بشناسيد! هرگز به پيمان قرآن وفادار نخواهيد بود، مگر آن که پيمان شکنان را بشناسيد، و هرگز به قرآن چنگ نمیزنيد، مگر آن که رهاکننده آن را شناسايی کنيد.
4⃣ویژگی های اهل بیت پیامبر صل الله علیه و آله وسلم ( امامان دوازده گانه)
♦️ پس رستگاری را از اهل آن جستجو کنيد، که اهل بيت پيامبر رمزِ حياتِ دانش، و رازِ مرگِ جهل و نادانی هستند. آنان که حکمتشان شما را از دانش آنان، و سکوتشان از منطق آنان، و ظاهرشان از باطنشان، اطّلاع می دهد. نه با دين خدا مخالفتی دارند، و نه در آن اختلاف می کنند، دين در ميان آنان گواهی صادق، و ساکتی سخنگوست.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه147 #بخش_دوم
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
1⃣دنياشناسی
♦️ای مردم! شما در اين دنيا هدف تيرهای مرگ هستيد، که در هر جرعهای، اندوهی گلوگير، و در هر لقمهای استخوان شکستهای قرار دارد؛ در دنيا به نعمتی نمیرسيد مگر با از دست دادن نعمتی ديگر، و روزی از عمرِ سال خوردهای نمیگذرد، مگر به ويرانی يک روز از مهلتی که دارد، و بر خوردنی او چيزی افزوده نمیشود، مگر به نابود شدن روزی تعيين شده، و اثری از او زنده نمیشود، مگر به نابودی اثر ديگر، و چيزی برای او تازه و نو نمیشود مگر به کهنه شدن چيز ديگر، و چيز جديدی از او نمیرويد، مگر به درو شدن چيزی ديگر. ريشههايی رفتند که ما شاخههای آن میباشيم، چگونه شاخهها بدون ريشهها برقرار می مانند؟؟
2⃣ نكوهش از بدعتها
♦️هيچ بدعتی در دين ايجاد نمیشود، مگر آن که سنّتی ترک گردد؛ پس، از بدعتها بپرهيزيد، و با راه راست و جادّه آشکار حق باشيد، نيکوترين کارها سُنّتی است که ساليانی بر آن گذشته و درستی آن ثابت شده باشد، و بدترين کارها آنچه که تازه پيدا شده و آينده آن روشن نيست.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه145
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📜📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜📜
1⃣ فلسفه بعثت پيامبران
♦️خداوند پيامبرانش را برانگيخت و وحی را به آنان اختصاص داد، و پيامبران را حُجّت خود بر بندگان قرار داد، تا استدلالی يا جای عذری برای کسی باقی نماند، پس پيامبران انسان ها را، با زبان راستگويی به راه حق فراخواندند. آگاه باشيد! که خداوند از درون بندگان پرده برمی گيرد، نه آن که بر اسرار پوشيده آنان آگاه نيست، و بر آنچه در سينه ها نهفته دارند بی خبر است، بلکه خواست آنان را آزمايش کند، تا کدام يک، اعمال نيکو انجام می دهد و پاداش، برابر نيکوکاری و کيفرِ مکافات در خور بدی ها باشد.
2⃣ويژگيهای امامان دوازده گانه
♦️کجا هستند کسانی که پنداشتند، دانايانِ علمِ قرآن، آنان می باشند نه ما؟ که اين ادّعا را بر اساس دروغ و ستمکاری بر ضدّ ما روا داشتند. خدا ما (اهل بيت پيامبر) را بالا آورد و آنان را پست و خوار کرد، به ما عطا فرمود و آنها را محروم ساخت، ما را در حريم نعمت های خويش داخل و آنان را خارج کرد، که راه هدايت را با راهنمايی ما می پويند، و روشنی دل های کور را از ما می جويند. همانا امامان (دوازده گانه) همه از قريش بوده که درخت آن را در خاندان بنی هاشم کاشته اند. مقام ولايت و امامت در خور ديگران نيست، و ديگر مدّعيانِ زمامداری، شايستگی آن را ندارند.
3⃣ شناساندن گمراهان و خبر از ستمكاری عبدالملك مروان
♦️گمراهان، دنيای زودگذر را برگزيدند، و آخرتِ جاويدان را رها کردند. چشمه زلال را گذاشتند و از آب تيره و ناگوار نوشيدند. گويا فاسقِ آنها (عبدالملک مروان) را می نگرم که با منکر و زشتی ها يار است و با آن اُنس گرفته و همنشين می گردد، تا آن که موی سرش در گناهان سفيد گشته و خُلق و خوی او رنگ گناه و منکر گيرد. در چنين حالی، کف بر لب به مردم يورش آورد، چونان موج خروشانی که از غرق کردن هر چيزی بی پروا باشد، يا شعله ای که تر و خشک را بسوزاند و همه چيز را خاکستر گرداند!.
4⃣ اندرزهای جاودانه
♦کجايند عقل های روشنی خواه از چراغ هدايت!؟ و کجايند چشم های دوخته شده بر نشانه های پرهيزگاری!؟ کجايند دل های به خدا پيشکش شده و در اطاعت خدا پيمان بسته!؟ افسوس که دنياپرستان بر متاع پست دنيا هجوم آوردند، و برای به دست آوردن حرام يورش آورده يکديگر را پس زدند. نشانه بهشت و جهنّم برای آنان برافراشته، امّا از بهشت روی گردان و با کردارِ زشتِ خود به طرف آتش روی آوردند، پروردگارشان آنان را فراخواند، امّا پشت کرده، فرار کردند، و شيطان آنان را دعوت کرد، پذيرفته، به سوی او شتابان حرکت کردند.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه144
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📜خطبه ۱۴۱
📣درباره نهی از غيبت
1⃣پرهيز از شنيدن غيبت
♦️ای مردم! آن کس که از برادرش، اطمينان و استقامت در دين و درستی راه و رسم را سراغ دارد، بايد به گفته مردم درباره او گوش ندهد. آگاه باشيد! گاهی تيرانداز، تير افکَنَد و تيرها به خطا میرود؛ سخن نيز چنين است. درباره کسی چيزی می گويند که واقعيّت ندارد و گفتار باطل تباه شدنی است، و خدا شنوا و گواه است. بدانيد که ميان حق و باطل جز چهار انگشت فاصله نيست.
2⃣ شناخت حق و باطل
♦️(پرسيدند، معنای آن چيست؟ امام(علیه السلام) انگشتان خود را ميان چشم و گوش گذاشت، و فرمود:) باطل آن است که بگويی شنيدم و حق آن است که بگويی ديدم.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه141
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣
📣📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣📣
📜 خطبه ۱۴۰
📣در نهی از غيبت مردم
🔹پرهيز دادن از غيبت و بدگويی
♦️ کسانی که گناه ندارند و از سلامت دين برخوردارند، رواست که به گناهکاران ترحّم کنند، و شکر اين نعمت گزارند، که شکرگزاری، آنان را از عيب جويی ديگران بازدارد، چرا و چگونه آن عيب جو، عيب برادر خويش گويد و او را به بلايی که گرفتار است سرزنش می کند؟. آيا به خاطر ندارد که خدا چگونه او را بخشيد و گناهان او را پرده پوشی فرمود؟ چگونه ديگری را بر گناهی سرزنش می کند که همانند آن را مرتکب شده! يا گناه ديگری انجام داده که از آن بزرگ تر است؟ به خدا سوگند! گرچه خدا را در گناهان بزرگ عصيان نکرده و تنها گناه کوچک مرتکب شده باشد، امّا جرأت او بر عيب جويی از مردم، خود گناه بزرگ تری است. ای بنده خدا، در گفتن عيب کسی شتاب مکن، شايد خدايش بخشيده باشد، و بر گناهان کوچک خود ايمن مباش، شايد برای آنها کيفر داده شوی! پس هر کدام از شما که به عيب کسی آگاه است، به خاطر آنچه که از عيب خود می داند، بايد از عيب جويی ديگران خودداری کند و شکرگزاری از عيوبی که پاک است، او را مشغول دارد از اينکه ديگران را بيازارد.
📜 #نهج_البلاغه، #خطبه140
📣🌹🕊
📣🌿🌹
📣📣📣📣